- 2 Temmuz 2023
- 12.148
- 36.474
- 528
Ben bir soru daha sorsam; gece uyku tulumu ile gaz çıkarmak-sirta pat pat vurmak- zor geliyor o kalın kumaştan. Siz onu nasıl hallediyorsuniz?
Ay çok şükür sizinki bu değilmiş sevindim adınızaBenim 1 saat geçmeye başlayınca iki memeden süt gelmeye başlıyor akıyor ve aşırı sızlıyor. Geçenlerde bebeği anneme bıraktık emzirip, eşimle disari çıktık. 1 saat geçti göğüslerim ağrımaya ve akmaya başladı şıpır şıpır. Meme reddi mi yapıyormuş
Huysuzluk tam bu hafta başladı yani 38 günlükken başladı hafta olarak 6. Haftada başladı. Sabah kakasında sorun yok, akşam 17:30 civarı yaptıktan sonra yine de rahatlamıyor gibi uyursa uyanınca başlıyor. Uyanıksa bi şekilde susuyor ve yine aynı saatte başlıyor. Koliği sürekli kesintisiz ağlama olarak bildiğimden değil gibi geliyor. Ve evet doktor çok gazlı olduğunu söylemiştiŞu kisma^^ cevap vereyim hardal sarisi civik kaka yenidoganlar icin normal.
Hep ayni saatlerde kaka buyuk şans kolay bez biraktirirsiniz.
fişkirarak ve kopuklu kaka, cok gaz oldugunun bir belirtisi.
kakasinin ciktigi ani yakaladiginizi anliyorum, eger kaka da şeffaf hatta su seklinde bir goruntu varsa mutlaka doktor gormeli.
Huzursuzlugun sadece aksamlari olmasi kaka saatlerine mi denk geliyor bunu tam anlayamadim tweetiy? Simdi laktoz intoleransi sutun mideye girmesiyle birlikte belirtilerini gosteriyor. Onu gecelim.
Ben oyumu kolikten yana kullaniyorum, huysuzluk ayni saatte ise koliktir, illa kesintisiz aglama degil mesele, kesintisi ayni saatte huzursuzluk da koliktir.
3. Hafta gibi mi basladi bu isler??? Su an kac haftaliksiniz?
Estafurullah, ben de sizden ogreniyorum, paylastikca benim de bildiklerim cogaliyor mutluyum.
Ben de hiperlaktasyon var.
Cozumu de basit her emzirme seansinda tek memeyle calismak. Eger sağma makinasi varsa emilmeyen memeyi bi yandan sagabilirsin. Kalkan varsa sutu toplayabilirsin.
Evet benim oğlan da aynısını yapıyor belki de normaldirBenim kızım bazen memeyi damağından kaçırıyor. Damağını şaklatıyor acaba bu muydu nedeni ? Sizde de varmıydı bu durum ? Şak diye anlık kaçırıyor memeyi. Ffff sağım yaptıkça da süt daha da artacak diye sağmıyordum. Ön sağım yapayım bari
Ay çok şükür sizinki bu değilmiş sevindim adınızaevet bebek sürekli uğraşarak emdiğinden sanırım artık sinirlenip almıyor galiba Allah korusun
Huysuzluk tam bu hafta başladı yani 38 günlükken başladı hafta olarak 6. Haftada başladı. Sabah kakasında sorun yok, akşam 17:30 civarı yaptıktan sonra yine de rahatlamıyor gibi uyursa uyanınca başlıyor. Uyanıksa bi şekilde susuyor ve yine aynı saatte başlıyor. Koliği sürekli kesintisiz ağlama olarak bildiğimden değil gibi geliyor. Ve evet doktor çok gazlı olduğunu söylemiştineyse ki kakada başka sorunu yokmuş şükür
Hiperlaktasyon için sağdığınız sütü biberonla verdiğinizde memeye karşı isteksizlik Allah korusun meme reddi olmaz mı? Tek memeden emzirmek diğer memede bi süre sonra sağmaktan süt kesilmez mi? Yani her defasında olmasa da aşırı dolu hissettiğimde tanziği geçene kadar sağsam o sütü de vermesem olmaz mı?
Güzel açıklayıcı yanıtlarınız için tekrar çok teşekkür ederim
Evet benim oğlan da aynısını yapıyor belki de normaldir
Umarım öyledir normaldir. Meme reddi yaşamadan şu olayı çözmek lazım belli ki. Çözersen bana da yaz olur muEvet benim oğlan da aynısını yapıyor belki de normaldir
Memeyi tutmak çok zor yaaaa. C tutuşu yapmakta zorlanıyorumMemeyi damaktan kacirmamasi icin memenizi tutarak bebeklerinize destek olmaniz gerekiyor olabilir.
2 Ve 3.parmaginizla makas seklinde tutun ama kıstırmayin, ama o memeyi mutlaka tutun :) bebisin cenesi memeyi zapt edecek kadar kuvvetli degil henuz.Memeyi tutmak çok zor yaaaa. C tutuşu yapmakta zorlanıyorumgöğüslerim küçük
Tutamıyor zaten zavallım2 Ve 3.parmaginizla makas seklinde tutun ama kıstırmayin, ama o memeyi mutlaka tutun :) bebisin cenesi memeyi zapt edecek kadar kuvvetli degil henuz.
Çok iyi anladımm çok teşekkür ediyorum. Meme tutmama bende de var makas olayını bi kere abartıp birde -süt az gelsin diye- bastırmılştım orası morardı bir ağrıdı bir ağrıdı sıcak su masajla anca geçtiBiberon kullanimi (mama & sut farketmez) her an her sekilde meme reddine sebep olabilir. Bazi bebek hic umursamaz, bazi bebek hemen alisir. Bunun kesin net yanitlari yok.
Ön süt dedigimiz sekerli su, ister atin, ister bagiş yapin, ister saklayin bebeginize icirin.
Tek memeden emzirmek derken, her emzirmede ayni meme değil.
Ornegin oglen 13.00 emzirmesinde sag memeyi emzirceksiniz, 3 dk sağma yapin. Sonra bebek birakana dek sag memede kalin.
Atiyorum 7 dk emdi. Sonraki tur yine sag memeyi emzirin. Ama diger tur sol memeye gecin.
20 dk emdiyse tek seferde bu sefer obur tura sol memeyle baslayin.
Memeyi damaktan kacirmamasi icin memenizi tutarak bebeklerinize destek olmaniz gerekiyor olabilir.
Bu aradaseptembrmom ben senin mesajini yanlis anlamis olabilirim, seninki de hiperlaktasyon olabilir. Simdi mesajini tekrar bulup teyit edemedim ama tweetiyle konustugunuz bir mesaja denk geldim, o mesajda yazdiklarina gore sende de hiperlaktasyon olabilir.
Tamamdır inşallah. 2. Ay kontrole de büyük ihtimalle Osman Gönülal a gideceğiz netleşir inşallah haber ederimUmarım öyledir normaldir. Meme reddi yaşamadan şu olayı çözmek lazım belli ki. Çözersen bana da yaz olur mu
Parol almanın bi sınırı var mı sabah içmiştim ama saat kaçtı hatırlamıyorum daSadece parol, sıkı giyinme, 3 saat uyku ve terleme isinizi cozer.
SüperTamamdır inşallah. 2. Ay kontrole de büyük ihtimalle Osman Gönülal a gideceğiz netleşir inşallah haber ederim
Yanlis olmasin gunde ikiden fazla icemiyoruz diye hatirliyorum, ama bir baskasi da yanit versin ben de unuttum bunu.Parol almanın bi sınırı var mı sabah içmiştim ama saat kaçtı hatırlamıyorum da
Hayır yara yoktu sadece çok hassasti her temasta çok açıyordu duş alırken su bile değince . Sonra yeniden et mi olusuyor orda yoksa öyle boş mu kalıyorNe güzel darısı bizeben de baby turco sipariş ettim inşallah iyi gelir.sleepy son paket.ıslak mendil ne kullanıyorsunuz? O da sleepy natural ama ıslatıp kullanıyorum
Yara olduysa olabilir benim de kızımda kopmuştu ama sütümle iyileşmişti.
Sütun başka çocuğa verilmesini ben hiç doğru bulmuyorum .sonuçta müslüman bir ulkedeyizSeker deposu bir sut kendisi, gunde 7-8 kez emziriyorsaniz en fazla 2-3 sefer sağım yapin, onu da atsaniz da olur atmasaniz da cok buyuk kayip olmaz. Hatta çevrenizde sutu az bir yenidogan varsa bagış yapabilirsiniz, hayir olur :)
Ne güzel darısı bizeben de baby turco sipariş ettim inşallah iyi gelir.sleepy son paket.ıslak mendil ne kullanıyorsunuz? O da sleepy natural ama ıslatıp kullanıyorum
Yara olduysa olabilir benim de kızımda kopmuştu ama sütümle iyileşmişti
Kızlar benim kıza sleepy natural ıslak mendil yaramadı poposunu kızartıyor. Muhendisinoglu hesabında temiz içerikli malzemeler paylaşılıyor, ıslak mendiller arasında baby turco da vardı onu denedim, o kızarıklığı çözdü. Annem unibaby almış sarı ve tarihi biraz eski, o fa bişey yapmadı ama içeriği temiz değil acilen bitirmeye calısıyorum. Mavisi de var o zararlı maddeleri görmedim ama kıyaslamadım da, muhendisinoglunun ıslak mendşl paylaşımj da eski. Özetle baby turcoyu deneyebilirsiniz.Amin inşallahbende sleepy natural kullanıyorum hatta bi ara da ıslatıp kullandım ama zaten %99.5 i su diye normal kullanmaya başladım, başından beri sleepy natural ıslak mendil, prima bez ve mustelanın pişik kremini kullandım hiç sorun yaşamadık ne zamanki bezi değiştik o zaman pişik oldu, molfix aldım hatta bi paket kullandım çok prima kadar olmasa da çok memnun kaldım burdan devam edicez
Kadın doğum günde 4 taneye kadar dedi banaParol almanın bi sınırı var mı sabah içmiştim ama saat kaçtı hatırlamıyorum da
Hayir yapmanın, ac bir bebegin karnından bi lokma yiyecek birsey geçmesinin muslumanliga ne gibi bir zarari olabilir ki, yapmayin Allah askina.Sütun başka çocuğa verilmesini ben hiç doğru bulmuyorum .sonuçta müslüman bir ulkedeyiz
Nasıl yaa bir krem yetmiyor muuNewMamaa Canım buraya yazmıştım benim kız kanamalı pişik oldu her şeyi denedim . Bak benim hasılat
. Önde ki ikisinden gözle görülür fayda gördüm. Dönüşümlü kullanımdim. Ama fazla kullanmak zararmis aklında bulunsun.
Bide sleppy den molfixe geçiyorum. Molfix nasıl kullanan kızlar??
Canım verdiğin süt karsidaki bebekle senin bebeğini süt kardeş yapar . Ve cinsiyetleri farklı ise dünya hali ilerde karşılaşıp evlenme durumu olma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor . Elbette ki bir bebeğe anne sütü desteği sağlamak güzel bişey ama bunuda unutmamak lazımHayir yapmanın, ac bir bebegin karnından bi lokma yiyecek birsey geçmesinin muslumanliga ne gibi bir zarari olabilir ki, yapmayin Allah askina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?