- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 108
- 38
Tamda benim bebişi anlattınız sanki aynı durumu yaşıyoruzAynen günde 7 8 kakalı bez alırdım 3 e düştü ve sabah memeye kalkıtıgımda ağlıyor ıkınıyor zor yapıyor kakasını
Eşim dün bebeğin halini görünce şey dedi: ya süt akcigere kaçıyorsa. Gel dedim zaten korkum azdı bir de bu sefer bu çıktı başıma1 gun boyle baya doluyken her memeden kac cc / ml sağdigina bir bak.
Hani maksimumunu bir gor.
Ona gore önsutu tahmin edersin. (Ipucu on sut raki beyazi olur)
Ornegin benim manuel makinayla goguslerim dolu doluyken (hani boyle bezeler falan olusuyor meme cok sert oluyor ya o doluluktan bahsediyorum) 3 dkda 180 ml sagabiliyorum. Ki makinam 2 yillik emiş kapasitesi cok azalmistir muhtemelen. Standart 1 su bardagi 200 ml sivi aliyor, coklugunu hesap edin artik. Iste bende hiperlaktasyon var ama bunun varligi sizi kahretmesin lutfen. Memenizi terbiye etmeyi ogreneceksiniz zamanla, bebeginizde bu cokluga alisacak.
Benim kizim 50 gunluk olana dek her emzirmede boguluyordu, bana eziyet olmustu emzirmek, korkuyodum bigun kurtaramayacagim diye ama size bikac sefer anlattigim her seferinde tek meme kuraliyla aştik bu tazyik & bogulma stresini.
10 gün önce Mardin deydim aşısı yapılırken tartıldı 6200 gramdı. Dün göz doktoruna götürdüm boy kilo bakıldı 6500 gram olmuş kilo da alıyor. Ama 2 3 gündür sabah 6:30 gibi uyanıp yarım saat mızmızlanıyor sonra kakasını yapıyor hatta bu sabah köpüklüydu takip edeceğim bakalım devamı gelecek mi doktora sordum gazdan olabilir dedi üşütmüş olabilir dedi dün dışarıdaydık ya da büyüyor bilmiyorum beslenmemde bir değişiklik yok hala dikkat ediyorum sürekli aynı şeyleri yiyorum benimki gece dört 5 saat uyuyor acaba çok hareketsiz kalıyor ondan mı zorlanıyor diyorum sabahları hoplatıyorum baya kucağımda gezdiriyorum biraz öyle rahatlıyorTamda benim bebişi anlattınız sanki aynı durumu yaşıyoruz
Ama kilo alımı normal gidiyor oda beni rahatlatıyor meme desen gündüz emiyor akşam gazdan dolayı pek emmiyor bende gece iki saatte bir kaldırıp emziriyorum bizimde bu şekilde ilerliyor
:) eşin benimkiyle akraba olabilir mi? Ilay her oksurdugunde butun evi basimiza yikiyordu, ya bisey olursa, ya cigerine kaciyorsa, ya kurtaramazsak, acile mi gitsek.Eşim dün bebeğin halini görünce şey dedi: ya süt akcigere kaçıyorsa. Gel dedim zaten korkum azdı bir de bu sefer bu çıktı başıma
İkinci paragrafta yaşadığınız şeyi bende ilk doğum yaptigimda çok yaşamıştım. Gece bebeği emzirirken eşim inat gibi sürekli tuvalete giderdi içim sıkılır, "ya şimdi bebek bogulursa ya müdahale edemezsem, tuvalete gidecek zamanı buldu" diye içimden geçirir, emzirme seanslarini ciddi anksiyete icinde geciriridim. Memedeyken video çekip ablamlara gösterir dururdum, bakın dün gece Eylül boğulmak üzere oldu diye. Şuan mesela bebeğim emdikçe ben de nefessiz kalıyor gibi hissediyorum, sanki bir damacana suyu boğazıma dikip zorla iciriyorlar gibi hissediyorum bana. Bugün 49 günlük olduk. Azalmasını/geçmesini dört gözle bekliyorum:) eşin benimkiyle akraba olabilir mi? Ilay her oksurdugunde butun evi basimiza yikiyordu, ya bisey olursa, ya cigerine kaciyorsa, ya kurtaramazsak, acile mi gitsek.
Ben gece emzirme seanslarindan nefret eder olmustum. Uyanip, esimi uyandiriyor başimiza dikiyordum sonra ilay'i uyandirip emziriyordum, ilay birakana kadar isiklar acik uykumuz gelmesin diye bekliyorduk.
Bu her bezi kakalı diyorsunuz ya nasıl oluyor o miktar olarakbizim günde 2 3 defa oluyor oda bana göre normal gibi miktar olarak nasıl anlatsam avuş içi kadar mesela
Başka odada uyuyan bebeğin sesini bile duymayan benim kocam:) eşin benimkiyle akraba olabilir mi? Ilay her oksurdugunde butun evi basimiza yikiyordu, ya bisey olursa, ya cigerine kaciyorsa, ya kurtaramazsak, acile mi gitsek.
Ben gece emzirme seanslarindan nefret eder olmustum. Uyanip, esimi uyandiriyor başimiza dikiyordum sonra ilay'i uyandirip emziriyordum, ilay birakana kadar isiklar acik uykumuz gelmesin diye bekliyorduk.
Benimde öyle günde bir yada iki
Geçmiş olsun Allahım şifanızı versinKızlar bebeğimin derdi belli oldu… benim hastalığım ona bulaşmış. Sabah ateşler içinde doktora getirdimbenim hastalığım da covid çok dikkat edin kendinize, bebeğiniz için. Salgın var
Aynen günde 7 8 kakalı bez alırdım 3 e düştü ve sabah memeye kalkıtıgımda ağlıyor ıkınıyor zor yapıyor kakasını
Bebek huzursuz mu normal mi
Sağol canımGeçmiş olsun Allahım şifanızı versin
İnek sütü dedi canım. Valla test falan yapmadi. 13 günlük diyet yaptım süt ürünleri diyeti..2.oldu bir de yok artik. Ahshshhs benim yumurtalar işi bıraktı herhalde, yani insallah birakmislardir.
Test yaparak mi verdi bu sut alerjisi tanisini? Inek sutu alerjisi mi, anne sutune karsi alerji mi? Tam teshis nedir merak ettim.
Bebek.com'da tam olarak hiperlaktasyonu anlatmis, ben yaniltmayim simdi yaseli.
Misal bendeki soyle bir memeyi emerken digeri once agriyor, (her meme emmede bu arada) sonra sakır şakir sut akiyor, altina bardak koy dolsun yani o sekilde.
Löşi'n tam bitmemis esdia. Regl olunca anliyorsun merak etme.
68.gunden bildiriyorum bence bizim netlesti ama 1 yaşa kadar degisir derler hep.
Nasıl yani her emzirmede tek meme mi olması doğru . Eee bu sefer diğer meme çok beklemiş oluyor ağrı ve akıntı oluyor nasıl olacak . Ben ilk zaman sırayla emziriyordum şimdi 15 dakika biri kalanına diğerini veriyorum bırakana kadar oda genelde 10 dakika falan yani1 gun boyle baya doluyken her memeden kac cc / ml sağdigina bir bak.
Hani maksimumunu bir gor.
Ona gore önsutu tahmin edersin. (Ipucu on sut raki beyazi olur)
Ornegin benim manuel makinayla goguslerim dolu doluyken (hani boyle bezeler falan olusuyor meme cok sert oluyor ya o doluluktan bahsediyorum) 3 dkda 180 ml sagabiliyorum. Ki makinam 2 yillik emiş kapasitesi cok azalmistir muhtemelen. Standart 1 su bardagi 200 ml sivi aliyor, coklugunu hesap edin artik. Iste bende hiperlaktasyon var ama bunun varligi sizi kahretmesin lutfen. Memenizi terbiye etmeyi ogreneceksiniz zamanla, bebeginizde bu cokluga alisacak.
Benim kizim 50 gunluk olana dek her emzirmede boguluyordu, bana eziyet olmustu emzirmek, korkuyodum bigun kurtaramayacagim diye ama size bikac sefer anlattigim her seferinde tek meme kuraliyla aştik bu tazyik & bogulma stresini.
Canım sadece peynir, sütz yoğurt gibi süt ürünleri mi? Yoksa içinde süt olan her şey mi, poğaça kek vs gibiİnek sütü dedi canım. Valla test falan yapmadi. 13 günlük diyet yaptım süt ürünleri diyeti..
Bebekte gözle görülür rahatlama ve düzelme oldu.
Yok başlarda her bezinde vardı ama şimdi günde bir ikiye düştü emziriyom mama kullanmıyorumBaştan beri mi böyleydi peki anne sütümü veriyosun ssdece
Bu kadar anksiyete hem sana hem bebegine iyi degil ama bak. Çook haklisin dertlenmekte, uzulmekte ama bu size iyi gelmez biraz sal kendini. Bogulmayi önlemenin yolunu yazdim size, bi dene bakalim muhtemelen sizde de ise yarayacaktir.İkinci paragrafta yaşadığınız şeyi bende ilk doğum yaptigimda çok yaşamıştım. Gece bebeği emzirirken eşim inat gibi sürekli tuvalete giderdi içim sıkılır, "ya şimdi bebek bogulursa ya müdahale edemezsem, tuvalete gidecek zamanı buldu" diye içimden geçirir, emzirme seanslarini ciddi anksiyete icinde geciriridim. Memedeyken video çekip ablamlara gösterir dururdum, bakın dün gece Eylül boğulmak üzere oldu diye. Şuan mesela bebeğim emdikçe ben de nefessiz kalıyor gibi hissediyorum, sanki bir damacana suyu boğazıma dikip zorla iciriyorlar gibi hissediyorum bana. Bugün 49 günlük olduk. Azalmasını/geçmesini dört gözle bekliyorum
JahshshBaşka odada uyuyan bebeğin sesini bile duymayan benim kocam
Hic dertlenme benim kizim 2 kez covid gecirdi hem de en atakli, en oldurucu oldugu donemde.Kızlar bebeğimin derdi belli oldu… benim hastalığım ona bulaşmış. Sabah ateşler içinde doktora getirdimbenim hastalığım da covid çok dikkat edin kendinize, bebeğiniz için. Salgın var
Test yapmadan rapor cikarabiliyorlar miymis ben ona sasirdim.İnek sütü dedi canım. Valla test falan yapmadi. 13 günlük diyet yaptım süt ürünleri diyeti..
Bebekte gözle görülür rahatlama ve düzelme oldu.
Çoğu zaman fışkırıyor. Bebek emerken 3-4 kanaldan fışkırıyor boğazına kaçıyor.Tazyikli olduğunu nasıl anlıyorsun canım . göğsü açınca direk mi fiskiriyor bilmediğimden soruyorum
Bende Manuel pompa var. Çok sağmıyorum artık sık sık emziriyorum. Benim bebeğim alıştı benceEvet tazyikli, ben de düne kadar öyle yapıyordum bir memeyi bitiremeden doğuyordu, sonra yine aynı memeyi veriyordum aynj şekilde nefes nefese kalarak içiyordu. Bu sırada diğer meme taş gibi oluyordu falan değişik bir sarmalin içindeydim. Dün gece vermeden önce 50 cc ye yakın süt sağdim sağ memeden yine aynı. Anlamadım ne kadar sağım yapmam gerekiyor ne yapmam gerekiyor
Tamam oradan bakayım teşekkür ederim2.oldu bir de yok artik. Ahshshhs benim yumurtalar işi bıraktı herhalde, yani insallah birakmislardir.
Test yaparak mi verdi bu sut alerjisi tanisini? Inek sutu alerjisi mi, anne sutune karsi alerji mi? Tam teshis nedir merak ettim.
Bebek.com'da tam olarak hiperlaktasyonu anlatmis, ben yaniltmayim simdi yaseli.
Misal bendeki soyle bir memeyi emerken digeri once agriyor, (her meme emmede bu arada) sonra sakır şakir sut akiyor, altina bardak koy dolsun yani o sekilde.
Löşi'n tam bitmemis esdia. Regl olunca anliyorsun merak etme.
68.gunden bildiriyorum bence bizim netlesti ama 1 yaşa kadar degisir derler hep.
Evet aynı durumu ben de yaşıyorum. Sürekli nefes nefese oluyor. Emerken diğer taraf akıyor. Göğüs pedi sürekli süt olunca göğüs kalkanı alayım belki işe yarar dedim. O da üstümü başımı ıslattı sürekli onu da bıraktım. Sık sık ped değişimi ve emzirme ile halletmeye çalışıyorum. İlk günlere göre baya terbiye olmuş durumda ama yine oluyor. Gece yatmadan ve sabah kalkınca iki tarafı sağsan nasıl olur? İyice boşaltmak değil ama rahatlayacak kadar ben bazen onu yapıyorum.Bu arada bende bebeğin nefes nefese kalma durumu haricinde, bir memeyi emiyorken diğer memede çok rahatsız edici bir his, akabinde damla damla süt akması olayı var. Aynı zamanda bebeği 1 saat 1.5 saat emzirmediysem iki memede ağrı ve damlama olayı yaşıyorum. Cumartesi günü annemler ile kahvaltı yaparken goguslerimde ağrı hissettim, bir baktım pijama üstüm baştan aşağı süt. Hemen değiştirmek durumunda kaldım. Sevimli veya iyi gozukuyor olabilir ama bebek icemedikten veya içerken nefes nefese kaldıktan sonra bana pek avantajlı gelmiyor bu durum
Bebeğimde biberon reddi başladı, o yüzden su aralar sagdigim tüm sütler çöpe gitti. O yüzden hepsini sağmak değil de emzirmeden önce 60-70 CC sağıp arka sütü daha çok vereceğim canımÇoğu zaman fışkırıyor. Bebek emerken 3-4 kanaldan fışkırıyor boğazına kaçıyor.
Bende Manuel pompa var. Çok sağmıyorum artık sık sık emziriyorum. Benim bebeğim alıştı benceçoğu zaman sağmaya vakit olmuyor. Mochi var onda da zor sağılıyor uğraşamıyorum.
Tamam oradan bakayım teşekkür ederimevet benim de birini emerken de akıyor ara ara kendi de akıyor. Göğüs ucum karıncalanıyor o zaman fışkırıyor. Pedsiz dolaşamıyorum.
Evet aynı durumu ben de yaşıyorum. Sürekli nefes nefese oluyor. Emerken diğer taraf akıyor. Göğüs pedi sürekli süt olunca göğüs kalkanı alayım belki işe yarar dedim. O da üstümü başımı ıslattı sürekli onu da bıraktım. Sık sık ped değişimi ve emzirme ile halletmeye çalışıyorum. İlk günlere göre baya terbiye olmuş durumda ama yine oluyor. Gece yatmadan ve sabah kalkınca iki tarafı sağsan nasıl olur? İyice boşaltmak değil ama rahatlayacak kadar ben bazen onu yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?