2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Aynen günde 7 8 kakalı bez alırdım 3 e düştü ve sabah memeye kalkıtıgımda ağlıyor ıkınıyor zor yapıyor kakasını
Tamda benim bebişi anlattınız sanki aynı durumu yaşıyoruz
Ama kilo alımı normal gidiyor oda beni rahatlatıyor meme desen gündüz emiyor akşam gazdan dolayı pek emmiyor bende gece iki saatte bir kaldırıp emziriyorum bizimde bu şekilde ilerliyor

Eşim dün bebeğin halini görünce şey dedi: ya süt akcigere kaçıyorsa. Gel dedim zaten korkum azdı bir de bu sefer bu çıktı başıma

10 gün önce Mardin deydim aşısı yapılırken tartıldı 6200 gramdı. Dün göz doktoruna götürdüm boy kilo bakıldı 6500 gram olmuş kilo da alıyor. Ama 2 3 gündür sabah 6:30 gibi uyanıp yarım saat mızmızlanıyor sonra kakasını yapıyor hatta bu sabah köpüklüydu takip edeceğim bakalım devamı gelecek mi doktora sordum gazdan olabilir dedi üşütmüş olabilir dedi dün dışarıdaydık ya da büyüyor bilmiyorum beslenmemde bir değişiklik yok hala dikkat ediyorum sürekli aynı şeyleri yiyorum benimki gece dört 5 saat uyuyor acaba çok hareketsiz kalıyor ondan mı zorlanıyor diyorum sabahları hoplatıyorum baya kucağımda gezdiriyorum biraz öyle rahatlıyor

Eşim dün bebeğin halini görünce şey dedi: ya süt akcigere kaçıyorsa. Gel dedim zaten korkum azdı bir de bu sefer bu çıktı başıma
:) eşin benimkiyle akraba olabilir mi? Ilay her oksurdugunde butun evi basimiza yikiyordu, ya bisey olursa, ya cigerine kaciyorsa, ya kurtaramazsak, acile mi gitsek.

Ben gece emzirme seanslarindan nefret eder olmustum. Uyanip, esimi uyandiriyor başimiza dikiyordum sonra ilay'i uyandirip emziriyordum, ilay birakana kadar isiklar acik uykumuz gelmesin diye bekliyorduk.

İkinci paragrafta yaşadığınız şeyi bende ilk doğum yaptigimda çok yaşamıştım. Gece bebeği emzirirken eşim inat gibi sürekli tuvalete giderdi içim sıkılır, "ya şimdi bebek bogulursa ya müdahale edemezsem, tuvalete gidecek zamanı buldu" diye içimden geçirir, emzirme seanslarini ciddi anksiyete icinde geciriridim. Memedeyken video çekip ablamlara gösterir dururdum, bakın dün gece Eylül boğulmak üzere oldu diye. Şuan mesela bebeğim emdikçe ben de nefessiz kalıyor gibi hissediyorum, sanki bir damacana suyu boğazıma dikip zorla iciriyorlar gibi hissediyorum bana. Bugün 49 günlük olduk. Azalmasını/geçmesini dört gözle bekliyorum

Bazen baya dolu oluyo bazen avuç içi gibi ama ne zaman altını açsam oluyodu birkç gndür böyle
Bu her bezi kakalı diyorsunuz ya nasıl oluyor o miktar olarak bizim günde 2 3 defa oluyor oda bana göre normal gibi miktar olarak nasıl anlatsam avuş içi kadar mesela

Başka odada uyuyan bebeğin sesini bile duymayan benim kocam

Kızlar bebeğimin derdi belli oldu… benim hastalığım ona bulaşmış. Sabah ateşler içinde doktora getirdim benim hastalığım da covid çok dikkat edin kendinize, bebeğiniz için. Salgın var
Geçmiş olsun Allahım şifanızı versin

İnek sütü dedi canım. Valla test falan yapmadi. 13 günlük diyet yaptım süt ürünleri diyeti..
Bebekte gözle görülür rahatlama ve düzelme oldu.

Eklentiler

• IMG-20231025-WA0092.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 29
Nasıl yani her emzirmede tek meme mi olması doğru . Eee bu sefer diğer meme çok beklemiş oluyor ağrı ve akıntı oluyor nasıl olacak . Ben ilk zaman sırayla emziriyordum şimdi 15 dakika biri kalanına diğerini veriyorum bırakana kadar oda genelde 10 dakika falan yani

İnek sütü dedi canım. Valla test falan yapmadi. 13 günlük diyet yaptım süt ürünleri diyeti..
Canım sadece peynir, sütz yoğurt gibi süt ürünleri mi? Yoksa içinde süt olan her şey mi, poğaça kek vs gibi

Bu kadar anksiyete hem sana hem bebegine iyi degil ama bak. Çook haklisin dertlenmekte, uzulmekte ama bu size iyi gelmez biraz sal kendini. Bogulmayi önlemenin yolunu yazdim size, bi dene bakalim muhtemelen sizde de ise yarayacaktir.
Başka odada uyuyan bebeğin sesini bile duymayan benim kocam
Jahshsh
Kızlar bebeğimin derdi belli oldu… benim hastalığım ona bulaşmış. Sabah ateşler içinde doktora getirdim benim hastalığım da covid çok dikkat edin kendinize, bebeğiniz için. Salgın var
Hic dertlenme benim kizim 2 kez covid gecirdi hem de en atakli, en oldurucu oldugu donemde.
Ekim 2021 (daha 10 gunluk yoktu)
nisan 2022 (6-7 aylik anca)

2 gun atesli yatti toparladi ben surunurken.
Test yapmadan rapor cikarabiliyorlar miymis ben ona sasirdim.
Geçmiş olsun cozum olduysa cok sevindim.

Tazyikli olduğunu nasıl anlıyorsun canım . göğsü açınca direk mi fiskiriyor bilmediğimden soruyorum
Çoğu zaman fışkırıyor. Bebek emerken 3-4 kanaldan fışkırıyor boğazına kaçıyor.
Bende Manuel pompa var. Çok sağmıyorum artık sık sık emziriyorum. Benim bebeğim alıştı bence çoğu zaman sağmaya vakit olmuyor. Mochi var onda da zor sağılıyor uğraşamıyorum.
Tamam oradan bakayım teşekkür ederim evet benim de birini emerken de akıyor ara ara kendi de akıyor. Göğüs ucum karıncalanıyor o zaman fışkırıyor. Pedsiz dolaşamıyorum.
Evet aynı durumu ben de yaşıyorum. Sürekli nefes nefese oluyor. Emerken diğer taraf akıyor. Göğüs pedi sürekli süt olunca göğüs kalkanı alayım belki işe yarar dedim. O da üstümü başımı ıslattı sürekli onu da bıraktım. Sık sık ped değişimi ve emzirme ile halletmeye çalışıyorum. İlk günlere göre baya terbiye olmuş durumda ama yine oluyor. Gece yatmadan ve sabah kalkınca iki tarafı sağsan nasıl olur? İyice boşaltmak değil ama rahatlayacak kadar ben bazen onu yapıyorum.

Bebeğimde biberon reddi başladı, o yüzden su aralar sagdigim tüm sütler çöpe gitti. O yüzden hepsini sağmak değil de emzirmeden önce 60-70 CC sağıp arka sütü daha çok vereceğim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…