2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257

Hayir canim aslinda dogru olan her seansta iki memeyi de emzirmek, sonraki seansta son emilen memeden baslamak

ama sut cok olunca bebeklerin bogulmamasi icin emzirme danismanim olan doktorum boyle bir yöntem onerdi bana, ki 3 haftadir uyguluyorum her emzirmede bogulan bebegim bu hafta 2 kere falan boguldu.

Nacizane tavsiyem gogus pedi kullanmamanizdir, goguste mantar olusumuna sebep oluyor, bu da anne ve bebege zararli. Eger imkanlar dahilindeyse gogus kalkani kullanmak en hijyenik olani.

Yaa süper bilgi verdin canım. Ben hala Puset oluyor bir süre gider diye hiç araştırmadım. Bu yoyko'yı da instagramda hepsi övüyor maaşallah. Peki besafe falan var onlar da pahalındimi?

Yarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acaba
Yapmadı biz de ama belli olmaz geçmiş olsun Bizim alerjiden pişik oluyor sanırım.boşa bez değiştim Sağol canım. baby turco denicem Ben de öyle yapacaktım yıkayınca içindeki koruyucu da gidiyordur bakteri tutar gibi geldi..her bez değişiminde 2 3 yaprak yıkıyıp kullanıyorum

Canım bebişler büyüdü artık neden hala 2 saatte bir kaldırıyorsun? Kendi acıkınca kalkar?

Bütün babalar aynı bi ara ateşi 37.7 oldu bebeği soydurdu ılık duş aldık sonunda da havale geçiriyormuşçasına acile gittik velhasıl ortalığı ayağa kaldırdı

Bizim mukuslu kaka 2.haftadan beri vardı.aşırı gaz ve ıkınma da vardı. Bugün kakada iğne ucu kadar kan geldi canım aşırı sıkıldı...fotosunu çektim doktora göstericem.
daha 1,5 yıl öncesine kadar diyet yapıyordum yine yapmam gerekecek sanırım.çarşamba çocuk doktoruna kontrole gidince söylücem alerjiye sevk eder büyük ihtimal.birkaç gün yemeye devam edicem artıp azalma olacak mı her bezde çıkacak mı bakayım.bizim bitmeyen pişik alerjiden olabilir büyük ihtimal. Kızımda hiç geçmedi hatta kanamalı olduğu da oluyordu. Çok zor

Ahh canım bu kadar anksiyete sana zarar ya, arkadaşların dediği gibi sütünü sağmaktan başka çaren yok ve memeyi olabildiğince kıstırarak ver , korkma onların refleksi çok kuvvetli biz evham yapıyoruz ama onlar çok güçlü hiçbir şey olmaz Allahın izniyle

Canım bu sıpa beni böyle yaptı ahh ahh
Öyle yapacağım canım artık başka yolu yok

Bütün babalar aynı bi ara ateşi 37.7 oldu bebeği soydurdu ılık duş aldık sonunda da havale geçiriyormuşçasına acile gittik velhasıl ortalığı ayağa kaldırdı
Ama bak hakli. Yenidoganda yuksek ates 37.5 ve uzeridir. Birakin böyle evhamli olsunlar.

Süt sürekli dökülüyor kalkanda en dışa göğüs pedi koyarak kalkanı bir daha deneyeyim bakayım

Şimdi şöyle, 36 kg 12 yaş gibi düşünülğyordu sanırım. Önerilen 12 yaşa kadar aşama aşama oto koltuğu kullanmak işlte ilk iki yıl arkaya bakacak, sonra öne bakacak sonra koltuk gibi bir formu var en son da yükseltici. Ama bizim ülkede ben 12 yaşına kadar kullanan hiç görmedim o yüzden bu biraz da aileye kalmış. 0-36 aralıklı ve hatta 9 36 aralıklı adac testli koltuklar var ama bunların da puanları daha düşük. Sanırım aralığı 0-18, 18-36 olarak ayarlamak daha mantıklı. 18-36larda adac testi olanlar 3bin tl civarı o yüzden ben öyle devam ederim dedim 0 18 koltugu alınca. Eğer hala oto koltugu kullanacak olursam.
Şimdi eğer ana kucagını baglamakta zorlanmıyorsan, bebeğin ana kucagında mutlu duruyorsa, 9 kiloya kısa vadede ulaşacak gibiyse bence 9-36 da bakabilirsin. Eger biraz daha beklersen bence 9 36 al yani tabi adac puanlarına bakarak (bunu googleda adac testi falan yazarak bulabilirsin almanca bir sitesi var) ama eğer çok sık araba kullanacaksan, ana kucagı guvensiz geliyorsa, bebeğin ana kucagında cok da uzun oturmayacak gibi hissediyorsan koltugu hemen al bari daha uzun süre kullanmış gibi olursun
Yaa süper bilgi verdin canım. Ben hala Puset oluyor bir süre gider diye hiç araştırmadım. Bu yoyko'yı da instagramda hepsi övüyor maaşallah. Peki besafe falan var onlar da pahalındimi?
Bi de farkı şey olabilir koltuğun yüksekliği. Bu baya yüksek cocuk oturdugunda dısarıyı rahatca izleyebiliyor mesela oyle dusun. Besafe falan cok pahalı. Eğer bütçen varsa teşhir ürünü satanlar oluyor bazen onlara bakabilirsin ankarada bi mağaza var mesela öyle cybex falan düşüyo arada.

Adac testlerinin youtubeda görüntüleri de var aklınız gider. Anakucakları biraz rahatsız edici. Ama ben bebek arabasını teşhirden iyi bir marka almıştım, onun ana kucagını bulamadım testlerde yani şöyle diyeyim benimkinde sl yazıyo, buldugum testte slk yazıyo, bunun guvenlik testi ile ilgili puanı daha iyiydi.

Onu da şöyle anlatayım adacta güvenlik, çevre bilmem nesş ergonomi falan gibi farklı alanlar var. Joie i spin 360ın toplam puanı 1.8. (0a ne kadar yakınsa o kadar iyi) ama guvenlikle ilgili bölümden aldığı puan 1.7. Anakucagında ise o slk yazan modelin guvenlik kısmı 1.3 totalde ise 2.3 puanı. Özetle bu tamamen size kalmış. Puanlara, görüntülere, kullanım alışkanlığınıza göre seçin ama mutlaka adac testi olsun.

Öyle hemen bakteri tutar mı ki sonuçta bı paket 4-5 güne bitiyor . Hiç öyle bişey aklıma gelmedi açıkçası

Gündüz aydınlıkta mi Los ortamda mi uyutmak daha mantıklı, ben daha çözemedim bu ikilemi
Benim minnoş gündüz uyumadığı için uyuma saatleri geldiğinde fon perdeleri çekip daha loş olmasını sağlıyorum 3 gündür 5 dk bile beşikte uyumazken gündüz 30 dkya çıkardım deneye deneye öğreniyoruz
Merhaba bebeğimin yüzü kuruyor da vücudunu nemlendirirken losyonu yüzüne de sürüyor musunuz. Ben sürmüyordum ama yüzü baya kuruyor
Mustela stelatopia öneririm yatıştırıcı özelliğide var kızımda atopik egzama oluştuğunda dr önerdi ve çok memnun kaldım kulağı özellikle çok kuruydu hemen etkisini gördük
Molfixin eski paketleri gerçekten güzel ama bel lastiği olsada gazla beraber kaka yapınca nolursa olsun sırtına çıkıyo
Hem 1 hem 2 numara stoklamıştım eski paketinden yenilerininde kötü olduğunu belirtmişler
3 numarada sleepy ye geçiyorum son paketteyiz
Kızlar bebişlerinizin göz rengi netleştimi ben renklimi değilmi ayırt edemiyorum değişir falan diyorlar ama
Yok canım hala aynı
Kantaron yağı önerebilirim sanada bebişinede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…