- 2 Temmuz 2023
- 12.154
- 36.491
- 528
Nasıl yani her emzirmede tek meme mi olması doğru . Eee bu sefer diğer meme çok beklemiş oluyor ağrı ve akıntı oluyor nasıl olacak . Ben ilk zaman sırayla emziriyordum şimdi 15 dakika biri kalanına diğerini veriyorum bırakana kadar oda genelde 10 dakika falan yani
Çoğu zaman fışkırıyor. Bebek emerken 3-4 kanaldan fışkırıyor boğazına kaçıyor.
Bende Manuel pompa var. Çok sağmıyorum artık sık sık emziriyorum. Benim bebeğim alıştı benceçoğu zaman sağmaya vakit olmuyor. Mochi var onda da zor sağılıyor uğraşamıyorum.
Tamam oradan bakayım teşekkür ederimevet benim de birini emerken de akıyor ara ara kendi de akıyor. Göğüs ucum karıncalanıyor o zaman fışkırıyor. Pedsiz dolaşamıyorum.
Evet aynı durumu ben de yaşıyorum. Sürekli nefes nefese oluyor. Emerken diğer taraf akıyor. Göğüs pedi sürekli süt olunca göğüs kalkanı alayım belki işe yarar dedim. O da üstümü başımı ıslattı sürekli onu da bıraktım. Sık sık ped değişimi ve emzirme ile halletmeye çalışıyorum. İlk günlere göre baya terbiye olmuş durumda ama yine oluyor. Gece yatmadan ve sabah kalkınca iki tarafı sağsan nasıl olur? İyice boşaltmak değil ama rahatlayacak kadar ben bazen onu yapıyorum.
Yaa süper bilgi verdin canım. Ben hala Puset oluyor bir süre gider diye hiç araştırmadım. Bu yoyko'yı da instagramda hepsi övüyor maaşallah. Peki besafe falan var onlar da pahalındimi?Yoykonun adac testi yok mesela. Adac testli diger koltuklarda da 0 36 aralık olanların puanı daha dusuk. Elbette yoyko da bi testten geciyo ama mesela birş 30 km hızla carpma testi diğeri 60 oyle dusun o yuzden adac puanı onemli.
Bir diğer faktör içindeki yalıtım malzemesi. Biraz da marka adı falandır.
Yapmadı biz de ama belli olmaz geçmiş olsunYarın kızımızın da 1. Ay aşısı var ateş yapar mı acaba
Bizim alerjiden pişik oluyor sanırım.boşa bez değiştimAmin inşallahbende sleepy natural kullanıyorum hatta bi ara da ıslatıp kullandım ama zaten %99.5 i su diye normal kullanmaya başladım, başından beri sleepy natural ıslak mendil, prima bez ve mustelanın pişik kremini kullandım hiç sorun yaşamadık ne zamanki bezi değiştik o zaman pişik oldu, molfix aldım hatta bi paket kullandım çok prima kadar olmasa da çok memnun kaldım burdan devam edicez
Sağol canım. baby turco denicemKızlar benim kıza sleepy natural ıslak mendil yaramadı poposunu kızartıyor. Muhendisinoglu hesabında temiz içerikli malzemeler paylaşılıyor, ıslak mendiller arasında baby turco da vardı onu denedim, o kızarıklığı çözdü. Annem unibaby almış sarı ve tarihi biraz eski, o fa bişey yapmadı ama içeriği temiz değil acilen bitirmeye calısıyorum. Mavisi de var o zararlı maddeleri görmedim ama kıyaslamadım da, muhendisinoglunun ıslak mendşl paylaşımj da eski. Özetle baby turcoyu deneyebilirsiniz.
Aynı hesap bez için şunu söylüyor, hazır bezlerde zaten bazı maddeler var ama ekstra losyon, parfum ve alkol oldugunda içeriği temiz olmuyor çünkü kaynakları belirsiz. Primada alkol, losyon ve parfüm var. Bunlar cilt dengesini bozabiliyor, bundan sonra tekrar bu maddeleri içermediğiniz bir bez kullanırsanız cilt dengesi bozulduğundan pişik yapıyor demiş. Böyle bir durumsa 1 losyonlu 1 losyonsuz bez gibi kullanmak lazım. Sleepy, baby turco, bebeland, minies, molfix, goon ve birkaç marka daha temiz içerikli. Aklınızda bulunsun.
Kadın doğum günde 4 taneye kadar dedi bana
Ben de öyle yapacaktım yıkayınca içindeki koruyucu da gidiyordur bakteri tutar gibi geldi..her bez değişiminde 2 3 yaprak yıkıyıp kullanıyorumŞuan pisikse geçene kadar hametan kullan her bezde .pişik geçince eski kreme dönersin . Zira uzun süre hametan kullanmak etkisini kaymediyormus . Ben birde artık ıslak mendilleri yıkayıp kullanıyorum bir paket yıkıyorum toplu bı kutuda bekliyor
Canım bebişler büyüdü artık neden hala 2 saatte bir kaldırıyorsun? Kendi acıkınca kalkar?Tamda benim bebişi anlattınız sanki aynı durumu yaşıyoruz
Ama kilo alımı normal gidiyor oda beni rahatlatıyor meme desen gündüz emiyor akşam gazdan dolayı pek emmiyor bende gece iki saatte bir kaldırıp emziriyorum bizimde bu şekilde ilerliyor
Bütün babalar aynı:) eşin benimkiyle akraba olabilir mi? Ilay her oksurdugunde butun evi basimiza yikiyordu, ya bisey olursa, ya cigerine kaciyorsa, ya kurtaramazsak, acile mi gitsek.
Ben gece emzirme seanslarindan nefret eder olmustum. Uyanip, esimi uyandiriyor başimiza dikiyordum sonra ilay'i uyandirip emziriyordum, ilay birakana kadar isiklar acik uykumuz gelmesin diye bekliyorduk.
Ahh canım bu kadar anksiyete sana zarar ya, arkadaşların dediği gibi sütünü sağmaktan başka çaren yok ve memeyi olabildiğince kıstırarak ver , korkma onların refleksi çok kuvvetli biz evham yapıyoruz ama onlar çok güçlü hiçbir şey olmaz Allahın izniyleİkinci paragrafta yaşadığınız şeyi bende ilk doğum yaptigimda çok yaşamıştım. Gece bebeği emzirirken eşim inat gibi sürekli tuvalete giderdi içim sıkılır, "ya şimdi bebek bogulursa ya müdahale edemezsem, tuvalete gidecek zamanı buldu" diye içimden geçirir, emzirme seanslarini ciddi anksiyete icinde geciriridim. Memedeyken video çekip ablamlara gösterir dururdum, bakın dün gece Eylül boğulmak üzere oldu diye. Şuan mesela bebeğim emdikçe ben de nefessiz kalıyor gibi hissediyorum, sanki bir damacana suyu boğazıma dikip zorla iciriyorlar gibi hissediyorum bana. Bugün 49 günlük olduk. Azalmasını/geçmesini dört gözle bekliyorum
Canım bu sıpa beni böyle yaptı ahh ahhAhh canım bu kadar anksiyete sana zarar ya, arkadaşların dediği gibi sütünü sağmaktan başka çaren yok ve memeyi olabildiğince kıstırarak ver , korkma onların refleksi çok kuvvetli biz evham yapıyoruz ama onlar çok güçlü hiçbir şey olmaz Allahın izniyle
Yok başlarda her bezinde vardı ama şimdi günde bir ikiye düştü emziriyom mama kullanmıyorum
Ama bak hakli. Yenidoganda yuksek ates 37.5 ve uzeridir. Birakin böyle evhamli olsunlar.Bütün babalar aynıbi ara ateşi 37.7 oldu bebeği soydurdu ılık duş aldık sonunda da havale geçiriyormuşçasına acile gittik velhasıl ortalığı ayağa kaldırdı
Anlıyorum seni, hemşireyim bende ama bütün bildiklerimi unutturdu analık bambaşkaCanım bu sıpa beni böyle yaptı ahh ahh
Öyle yapacağım canım artık başka yolu yok
Anladım canım nasıl iyiyse sizin içinBebeğimde biberon reddi başladı, o yüzden su aralar sagdigim tüm sütler çöpe gitti. O yüzden hepsini sağmak değil de emzirmeden önce 60-70 CC sağıp arka sütü daha çok vereceğim canım
Süt sürekli dökülüyor kalkandaHayir canim aslinda dogru olan her seansta iki memeyi de emzirmek, sonraki seansta son emilen memeden baslamak
ama sut cok olunca bebeklerin bogulmamasi icin emzirme danismanim olan doktorum boyle bir yöntem onerdi bana, ki 3 haftadir uyguluyorum her emzirmede bogulan bebegim bu hafta 2 kere falan boguldu.
Nacizane tavsiyem gogus pedi kullanmamanizdir, goguste mantar olusumuna sebep oluyor, bu da anne ve bebege zararli. Eger imkanlar dahilindeyse gogus kalkani kullanmak en hijyenik olani.
Şimdi şöyle, 36 kg 12 yaş gibi düşünülğyordu sanırım. Önerilen 12 yaşa kadar aşama aşama oto koltuğu kullanmak işlte ilk iki yıl arkaya bakacak, sonra öne bakacak sonra koltuk gibi bir formu var en son da yükseltici. Ama bizim ülkede ben 12 yaşına kadar kullanan hiç görmedim o yüzden bu biraz da aileye kalmış. 0-36 aralıklı ve hatta 9 36 aralıklı adac testli koltuklar var ama bunların da puanları daha düşük. Sanırım aralığı 0-18, 18-36 olarak ayarlamak daha mantıklı. 18-36larda adac testi olanlar 3bin tl civarı o yüzden ben öyle devam ederim dedim 0 18 koltugu alınca. Eğer hala oto koltugu kullanacak olursam.Çok iyi özellikleri bende tam kaç yaşa kadar kullabiliriz diye soracaktım 4 yaşmış , ideal mi sizce yoksa 0-36 kg düşünülebilir mi ? Bir de şu an pusetin ana kucağını kullanıyoruz şimdi bunu alırsak kullanabilir miyiz ya da biraz bekleyip mi almalıyız
Bi de farkı şey olabilir koltuğun yüksekliği. Bu baya yüksek cocuk oturdugunda dısarıyı rahatca izleyebiliyor mesela oyle dusun. Besafe falan cok pahalı. Eğer bütçen varsa teşhir ürünü satanlar oluyor bazen onlara bakabilirsin ankarada bi mağaza var mesela öyle cybex falan düşüyo arada.Yaa süper bilgi verdin canım. Ben hala Puset oluyor bir süre gider diye hiç araştırmadım. Bu yoyko'yı da instagramda hepsi övüyor maaşallah. Peki besafe falan var onlar da pahalındimi?
Öyle hemen bakteri tutar mı ki sonuçta bı paket 4-5 güne bitiyor . Hiç öyle bişey aklıma gelmedi açıkçasıYapmadı biz de ama belli olmaz geçmiş olsun
Bizim alerjiden pişik oluyor sanırım.boşa bez değiştim
Sağol canım. baby turco denicem
Ben de öyle yapacaktım yıkayınca içindeki koruyucu da gidiyordur bakteri tutar gibi geldi..her bez değişiminde 2 3 yaprak yıkıyıp kullanıyorum
Benim minnoş gündüz uyumadığı için uyuma saatleri geldiğinde fon perdeleri çekip daha loş olmasını sağlıyorum 3 gündür 5 dk bile beşikte uyumazken gündüz 30 dkya çıkardım deneye deneye öğreniyoruzGündüz aydınlıkta mi Los ortamda mi uyutmak daha mantıklı, ben daha çözemedim bu ikilemi
Mustela stelatopia öneririm yatıştırıcı özelliğide var kızımda atopik egzama oluştuğunda dr önerdi ve çok memnun kaldım kulağı özellikle çok kuruydu hemen etkisini gördükMerhaba bebeğimin yüzü kuruyor da vücudunu nemlendirirken losyonu yüzüne de sürüyor musunuz. Ben sürmüyordum ama yüzü baya kuruyor
Molfixin eski paketleri gerçekten güzel ama bel lastiği olsada gazla beraber kaka yapınca nolursa olsun sırtına çıkıyoNewMamaa Canım buraya yazmıştım benim kız kanamalı pişik oldu her şeyi denedim . Bak benim hasılat
. Önde ki ikisinden gözle görülür fayda gördüm. Dönüşümlü kullanımdim. Ama fazla kullanmak zararmis aklında bulunsun.
Bide sleppy den molfixe geçiyorum. Molfix nasıl kullanan kızlar??
Yok canım hala aynıKızlar bebişlerinizin göz rengi netleştimi ben renklimi değilmi ayırt edemiyorum değişir falan diyorlar ama
Kantaron yağı önerebilirim sanada bebişinedeKızlar felaket baş ağrım var ve giderek artıyor midemde bulanıyor aşırı da uykum var , ilaçsz nasıl geçirebilirimbebem uyusa bende uyuyacam uyuyup 5 dk sonra uyanıyor sanırım gene gaz sancısı var gece de saat başı uyandı hep
Nee hemşire misin ? O zaman seni de darlayalim biraz canım aklımıza bisi geldikçeAnlıyorum seni, hemşireyim bende ama bütün bildiklerimi unutturdu analık bambaşka
Ben weleda marka bebek yuz kremi kullaniyorum. Tamamen organik bir marka deneyebilirsinizMerhaba bebeğimin yüzü kuruyor da vücudunu nemlendirirken losyonu yüzüne de sürüyor musunuz. Ben sürmüyordum ama yüzü baya kuruyor
Haha evetNee hemşire misin ? O zaman seni de darlayalim biraz canım aklımıza bisi geldikçe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?