2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Nasıl yaaa bıngıldak zaten hafif içe çökük olmuyor mu???? Benim oğlumun doğduğundan beri hafiften içe çökük, 2 farklı çocuk doktoruna götürdüm bir şey demediler. Korktum şimdi gece gece. Normali nasıl oluyor şişlik gibi mi

Kızımın bıngıldağı hafif içe çökük kızlar, olması gereken bu mu?
Benim kızımında öyle arada düzeliyor bakıyorum

Kızlar foşur foşur gelen sütümun neden azaldığını hissediyorum. Göğüsler yumusacik bomboş gibi, bunun terbiye dışında bir şey olduğunu düşünmeye başladım.
Elle 3 4 kere sağınca süt geliyorsa endişelenmeyin diye okumuştum benimde bir anda yumuşamıştı alıştım artık

Doktor gördüyse sıkıntı yoktur ama sen yinede bir sonraki kontrolde sor üzerinde konuşmadıysanız benim kızımda da arada hafif çökük oluyo sonra düzeliyo

Ceza yemişsin

Evet canım soracağım haftaya 2 ay kontrolümüz var

Canım bir kaç gün zaman ver kendine?
Ne zamandır böyle?
Süt yapıcı şeyler ye. Ve bebeğini daha sık emzirmeye çalış
Benim öyle yapınca toparlanıyor
Canım bu gece çok şükür ki hala yumuşak olmasına rağmen baya süt geldi elimle sagdigimda. Bebeğim de cuk cuk içti duydum sesini. Demek ki artık yumuşaklar ikna oldum

Olumsuza yönlendirmeyin hiç kendinizi. Hep sütünüzün yetip attığını düşünün. Bence biraz da dinlenmeye bağlı. Uyuyup uykunuzu aldığınızda da mı aynı?
Dün annem iki saat uyu ben bakayım dedi bebeğe geceden önce, gerçekten uyuyup uyanınca göğüslerim eskisi gibi sert değildi ama.yumusak ve baya süt dolmuştu. İstirahat çok çok önemliymiş

Ben doğduğu günden beri dokunduğumda çok hafif içe çökük. 5-6 kere de doktora gittik normal muayene için hepsi bingildagina bakti bir şey demediler. Salı kontrol var sorarım yine ben

Baş çevresi konuşulmuş kızlar o konuda biz baya dertliyiz..
doğduğunda 35.5 cm di 10 günlükken gittiğimizde 37.2 dedi doktor çok hızlı büyümüş ultrason bakalım dedi çok şükür ultrasonda sıvı birikmesi vs görülmedi.
1 aylık kontrolümüzde 38.5 yine büyüme var.. doktor 2. Ayda tekrar ultrason bakalım dedi..
genetik te olabilir Allah korusun hidrosefaliye doğru gidiyor da olabilir dedi..
Rabbim evlatlarımızın sağlığıyla sınamasın hiç bir zaman. Durum netleşene kadar içim pır pır.. tedirginim hep.
Takdiri ilahi ama doktor yapabileceğiniz hiç bir şey yok bekleyip süreci göreceğiz dedi.

Rabbim sana bağışlasın yavrunu inşallah genetik olarak normal büyüme gösteriyordur

Allah'ım korktuguna ugratmasin kuzum, inşallah sadece hafif koca kafalı bir tosundur yavrun ki bence öyle

Ben doğduğu günden beri dokunduğumda çok hafif içe çökük. 5-6 kere de doktora gittik normal muayene için hepsi bingildagina bakti bir şey demediler. Salı kontrol var sorarım yine ben
Aynı bizim de. Hatta ilk farkettiğimde garibime gitmişti. Anneme sordum bıngıldak o kızım falan deyince önemsemedim, dr da orayı kontrol etti bir şey demedi. Ben de soracağım

Aynı bizim de. Hatta ilk farkettiğimde garibime gitmişti. Anneme sordum bıngıldak o kızım falan deyince önemsemedim, dr da orayı kontrol etti bir şey demedi. Ben de soracağım
Benim gebelikte Cmv pozitif çıktığı için doğum sonrasi bu enfeksiyon kızıma gecmis mi diye görünen bir sorun olmamasina rağmen çok muayene edilmişti (kafa ultrasonu karaciğer ultrasonu göz arkadi muayenesi vs ) pek çok doktor gördü kızımı her seferinde baktılar bingildaga ve hep normal dediler. İçimiz rahat olsun canım, zaten sıkıntılı bingildaklar için "aşırı içe çökük olması" diye bir ibare kullanılıyor. Aynı zamanda ateş kusma ishal bulguları da eşlik ederse o zaman sıkıntılı oluyor.

Doğru söylüyorsun canım temkinli olalım ama içimiz de rahat olsun

Ek gıda alışverişi yapan dostlar tarafınızdan influence oldum ve ben de birkaç bir şey aldım fakat aklıma bir şey takıldı, bu meyve püresi koyduğumuz emzik var ya diş kaşıyıcı gibi olan. Meyve sebzelerin lifleri nasıl geçecek içinden aklıma takıldı. Onları da alması lazım bebeğin. Araştıran var mı acaba

Acaba düzgün ölçtüler mi ya, 1. Ay kontrolünde 37.5 ölçüldü, ben de sizin bu muayeneyş ve kumarbazla olab konuşmanızı hatırlıyorum, dedim ki doğdugunda 32 idi, normal mi bu artış. Panik olup tekrar ölçtüler yine 37.5 cıktı. Sonra aradaki farkı alalım dediler mezuradaki, bu sefer 35.5 çıktı, böyle olunca daha güvendikleri bir mezura ile tekrar ölçtüler yine 35.5 cıktı sakinlştik hep beraber. Ultrason isteyeceklerdi aksi takdirde.
Arkadaşlar siz yine de sorun ama bence bıngıldağın hafif içeri çökük olması cok normal ddusunsenize sagında solunda önünde ve arkasında bir kemik var ama o kısım boş, elbette bir yükselti farkı olacaktır. Ki o birleştiği yerlerdeki kemikler oldukça kalın, elinize gelen fark bence bu kalınlık farkı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…