2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
İlk 3 ay sürekli bez değiştirmek iyi değilmiş
Pisik için mavi hametan deneyebilirsin her bezde geçene kadar
Islak mendilleri yıkayarak kullanabilirsin
canım hep ıslatarak kullanıyorum ıslak mendilleri.mavi hametanı ben de duydum doktorumun dediği krem işe yaramazsa deniyim.ama her bezde krem kullanmak da zararlı pişik olsa da ilaç olduğu için günde 3 kere deniliyor(pişik koruyucular hariç)
Islak mendil sleepy bio natural öneririm çok memnunum şuan hepsiburada indirimide var stok bitmediyse
Sağol canım doktor izotonikli dene dedi.öyle bir şey varsa netten alayım indirimli
Gecmeyen pisik var ise Islak mendil değil de pamuk ıslatıp kullanabilirsiniz
En son çare öyle yapıcam bakalım.. Bunu merak ediyordum tam da. Sağol canım bakayım e bebeğe.2 numara alırım.ıslak mendil de bakıcaz artık

Gönül prima ister ama o kadar bütçe yok yıkamak da etkilidir üşümüyor mu?

Gönül prima ister ama o kadar bütçe yok yıkamak da etkilidir üşümüyor mu?
Bana kalsa bende prima ile baslamazdim ama kardesim bebegi icin pisikten cok cekti daha uygun fiyatli bezleri gunde 10 kere degistirmektense primayi 5 kere degistirirsin kafan rahat olur diye baslatti bana.. bir kere pisik olunca tedavi olmasi cok uzun suruyormus.. 3 aydan sonra degistirecegim..
En bastan beri sicaga hic alistirmadim banyo yaparken sicak acmiyoruz, poposunu yikarken sadece sicak su ile yikiyorum.. bizim doktora kalsa sadece bez ile dursun cok sukur hasta da olmadi..

Kızlar ben de part time kanguru kullanıcısıyım
O terleme olayı malesef oluyor, iki vücut yapışık dipdibe tabi ki terleme olacak bu kaçınılmaz. Dışarı çıkarken çok kalın giydirmiyorum, mesela hava soğuk, içine mont yerine yelek veya bir kat daha kazak giydiriyorum öyle çıkarıyorum. Kendim de montumu kangurunun üzerinden giyiyorum.
Evde iken de muslin kumaşlı takımlar giydirmeye çalışıyorum. Bacağının açık olmasini, bacaga denk gelen kısımları kesme ihtimali olduğu için tercih etmiyorum.
Önemli olan terlemesi değil, terledigi an rüzgara maruz kalıp kalmadığı bence, onun için de üstü kendinden şapkalı kanguru tercih ettim. Rüzgar mi hissettim, hemen kapatıyorum kafasını. Eve gelince de bekletmeden kangurudan çıkarıp üstünü değiştiriyorum hemen.
Yani çıplak da giydirsek terleme kaçınılmaz ama azaltma yöntemleri olarak bunları uyguluyorum.

1 hafta önce özel hastanede tartıldı bebeğim(tartı yerinde oynuyordu), bir de bugün asm de tartıldı 500 gram daha fazla çıktı bugün
Böyle bir şey olabilir mi? Bu denli fark?
1 haftadır canımı sıkıyorum etlendi butlandı nasıl kilosu az olabilir diye ya

Aynı yerde, aynı tartı ve aynı şartlarda yapılan ölçümler baz alınıyor kilo artışlarında. O an bezin doluluğu, bağırsakların dolu olup olmadığı her şeyi etkiliyor ölçümü.
Ama bir haftada 500 Gr almış olabilir tabi ki, bebeğim 10 günde 1020 Gr alıp hepimizi şaşırtmıştı

Ayni tarti ile takip edin bence birde nasil tartildigi da onemli kiyafetli/ciplak.. bence tarih ve tartilma seklini not edin 1 hafta sonra tekrar asm de ayni kosullarda tartin o zaman net olur.. bizim doktor acken tokken kaka cis yapmis yapmamis hali bile fark eder demisti..

Bendün body üstü tulum vardı, öyle koydum ilk defa mahvolduk valla. Kısa kollu giydireyim bari. Ben de dün kanguruyu iade edeyim kullanmıyorum son bir deneyeyim diye taktım şansa çocukta durdu bu sefer. Arada kaldım:) kışın nerde kullancam bilemedim.

septembrmom bebegini ve kendini nasil besliyorsun tavsiyelerine ihtiyacim var

Esim icin almistik slingde beli agriyormus pasamin sonra kanguruda da agriyinca bende iade mi etsem dedim ama dun uyanikken kullandim ilk koydugumda mizmizlandi ama sonra baya sevdi ve butun gun sakin kaldi.. ten tene temas iyi geldi sanirim, emzik ya da el emme falan da yapmadi. Bende vazgectim iade etmekten artik gunduzleri daha sik koymayi dusunuyorum. Ve ozellikle yakasi acik seyler giyip kokumu almasini sagladim, emzirmekte asiri rahat, duz durdugu icin bogazina kacmiyor gazi kendi cikiyor ve goguslerim acimiyor

Bezi tartımlarda baz alınıp eksiltiliyor çıkan kilodan
Bana çok garip geldi kızlar bu denli bilemedim biz yavaş yavaş kilo alıyoruz çünkü
Septembr senin dediğin gibide olabilir bakalım

Ben onda emzirmeyi denemedim hiç. Ama önümüz kış nereye gitsek arabayla gideriz biz. Evin etrafında yürüyeceğim yer de yok. Bilemedim ya slingte var. Bende eşim için aldım aslında ama ilk taktı bebek ağladı takması zor bebişte sevmedi dedi daha yüzüne bakmıyo

septembrmom bebegini ve kendini nasil besliyorsun tavsiyelerine ihtiyacim var
Canım mamadan dolayı bu kadar kilo almıştı, 29. Güne kadar mama + anne sütü verdim. Bir gittik 1.6 kg aldığını görünce doktorumuz bunun iyi olmadığını söyledi. Anne sütüne döndük sadece, o günden sonra 2 haftada 600 Gr almisti. Salı günü 2. Ay kontrolümüz var o zaman belki olacak sadece anne sütü ile ne kadar kg aldığı. Beslenme konusuna gelince, yediklerime malesef dikkat edemiyorum. Genelde kuruyemiş ve biskuvi ile günüm geçiyor. Bir de börülce salatasını çok yapmıştım o sütümü aşırı arttirmisti

Oynadığı için az çıkmış olabilir canım

Bizim de hep 300 gr fark çıkıyor hastaneninkini baz alıyorum o yüzden

Bence dursun ya en kötü büyüdüğünde satar ya da verirsin slingden daha pratik olabilir buyuk bebekte kanguru baglaması daha kolay gelebilir diye dusunuyorum

Sağlıkla büyüsün miniğin

Merhaba bu kahverengi akıntıdan sonra nasıl gelişmeler oldu ve sonra doğum başladı mı? Ben de kahverengi koyu kıvamda akıntı oldu merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…