- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Ben iki günde bir yıkıyorum, duşa kabinin icine fileli kuvetini koyuyorum, ben sampuanliyorum tutuyorum eşim duş başlığı ile yıkıyor.Bebişleri kaç günde bir yıkıyorsunuz kızlar
Çıplakken tutmakta zorlanıyorum kımıl kımıl hareket ediyor
Annem varken rahattık ama şimdi eşimle biraz zor oluyor
Bence seninki de gayet iyi, ilk zamanlar bu bile mümkün değildiBizimkise dün 11 de yattı 3 te bi uyandı 6 da bi uyandıbazen 4 saati görmüştüm bu ara oda yok
Bence seninki de gayet iyi, ilk zamanlar bu bile mümkün değildi
Benimde tam öyle denk geldi ama diğerleri öndeydi 3 aya yakın olanda vardı ASM de meselaAaa öyle mi oluyor? Ee nasıl tam benim bebeğin 2. Ayı dolduğu güne denk gelmiş ya
2.5 aylik bebek mi 22.30dan 6.30a dek uyudu?Sanirim öyle olmuşbugün de uyudu cunku
Sen de uzulme olur mu, anladigim kadariyla sizin buyume cm bazinda bizden dusuk, yukarda bir yerde oyle okumustum, ee nobette yokmus, eminim kucuk bi doktor pimpirikliligidir.çok şükür canım hiç canını sıkma doktorlar en ufak ihtimali bile söylüyorlar. İnşallah bizim de sorunsuz ilerler yüreğim pır pir her kontrole yüreğim ağzımda gidiyorum..
nöbetle ilgili bir şey demedi ama ilk aylar önemli bizim için dedi
Yalovadayım ben canim
Ben 15indem önce çöp alamam.Melikeben yoğurt makinesi aldın mı? Şu arçeliğinki çok güzel kefir de yapıyor ama çok pahalı namussuz..
Yoyko buhar pişirici aldın mı? Ben aldım geldi içindeki plastik sarı çıktı iade ettim kullanılmış yollamış pislikler.. tekrar aldım☹
Evet kuzu tam 7 saat deliksiz2.5 aylik bebek mi 22.30dan 6.30a dek uyudu?
Ben yanlis mi anladim lidya :)
Sen de uzulme olur mu, anladigim kadariyla sizin buyume cm bazinda bizden dusuk, yukarda bir yerde oyle okumustum, ee nobette yokmus, eminim kucuk bi doktor pimpirikliligidir.
Ilk cocuk da herkesin mutlaka yuregini agzina getiren bir sureci oluyor, kocaman sariliyorum, beni haberdar et surecten lutfen
S Sierra Queen lansinoh'nun meme ucunu acikta birakan bir buz torbasi benzeri urunu var, bulursam fotosunu atarim, bulursan o urunu al, inanilmaz rahatlatici. Muhtemelen bulamazsin cunku 2 senedir hicbir magazada goremedim ben.
Neyse soguk kompres yapip bebegin ters yonden emmesini sagla.
Soyle anlatayim diyelim sol memeyi emziriyosun.
Bebegi normalde soldan saga dogru yatiriyorsun ve ayaklari sag koltuk altina uzaniyor ya, hah iste, sol memeyi bebege verip ayaklarini yine sol koltuk altina gelecek sekilde uzandiracaksin. Umarim anlatabilmisimdir. Amac su, bebek ters yönde kalan kanallari emip bosaltacak ki tikanik kanallarda boylece acilmis olacak. Mastit, yuksek ates, halsizlik, goguste taş gibi olma hissi ve tikanik kanalin oldugu yerde disardan gozle gorulen bir morluga sebep olur. (Morluk her zaman olmayabilir)
Yani gece acligi icin hala cok kucuk, doktoruna bir danis istersen. Ben gece 1 de emzirip, sonra 4, sonra 7 gibi emziriyorum. Ama bu 3 emzirme seansinin gece 1 de olani 20-25 dk, diger ikisi 10 dk hadi bilemedin 12-13 dk.Evet kuzu tam 7 saat deliksizuyandırayım mi ne yapayim
EvetDi mi benim de öyle sanki pat diye büyüdü gibi geliyor ve sanki pat diye çocuk olacak bebeklik haline doyamayacagim diye korkuyorum çok hızlı büyüyorlar
Canım ben 3 gün ince müslin takımını giydirdim ve üstünü de ince örttüm hep, aşı günü ateşi çıkmadı sadece bariz huzursuzdu, ertesi günü sabah ateşi 37.6 oldu o zaman yarım ölçek calpol verdim daha da artmasın diye başka da ateşi olması. Bugün 4. Gün bugüne kadar inceydi üstü bugün artık duşunu aldırıdıktan sonra normal kıyafetini giydirdim ama bence hala huzursuzluğu devam ediyor ki sabah 5 ten öğlen 2 ye kadar hiç uyumadı ben böyleKizlar yarın insallah 2. Ay kontrolümüz ve asilarimizi olacağız.
Asi yapildiktan sonra giyim konusunda vs dikkat ettiniz mi herhangi bir şeye. Mesela ateş cikmasini onlemek için ince giydirme gibi? Bir de doktora soracağım tabi ki ama, ateş kaç derece üstü olursa ilaç veriyoruz?
Osman gönülal daha uzun uyuyabilirler fiyor 7. Haftadan itibaren, acaba bahsettiği ne kadar uzun?Evet kuzu tam 7 saat deliksizuyandırayım mi ne yapayim
Canım çok geçmiş olsun aşıda şifa olsunCanım ben 3 gün ince müslin takımını giydirdim ve üstünü de ince örttüm hep, aşı günü ateşi çıkmadı sadece bariz huzursuzdu, ertesi günü sabah ateşi 37.6 oldu o zaman yarım ölçek calpol verdim daha da artmasın diye başka da ateşi olması. Bugün 4. Gün bugüne kadar inceydi üstü bugün artık duşunu aldırıdıktan sonra normal kıyafetini giydirdim ama bence hala huzursuzluğu devam ediyor ki sabah 5 ten öğlen 2 ye kadar hiç uyumadı ben böylezombi gibiydim
Sizin bebek de uyuyor siz mi uyandırıyorsunuzYani gece acligi icin hala cok kucuk, doktoruna bir danis istersen. Ben gece 1 de emzirip, sonra 4, sonra 7 gibi emziriyorum. Ama bu 3 emzirme seansinin gece 1 de olani 20-25 dk, diger ikisi 10 dk hadi bilemedin 12-13 dk.
Fiyat ne kadarİlk 6 ayda öneririm dedi çabucak iyileşir dedi
Bir de bizimkinin yumurtalığında şişlik varmış bir aya iner dedi doktor
2 buçuk 3 aylıkken yaptırmayı düşünüyorum
Ben 3 4 Allah verdiyse o kadar çocuk istiyordum, lohusa döneminde dedim yarabbi anam nasıl 6 çocuk doğurmuşta büyümüş siz kafayı yemişsinizDoğurmadan önce 3 çocuk düşünüyordum, doğurdum Eylül yeter bana başka istemem dedim, 2 aylık oldu ben de ikinciyi istemeye başladım. O da kız olur inşallah iki kızım olsun oh mis
Yaa çok teşekkür ederim. Soğuk kompres mi sıcak mı onu anlayamamıştım internette çok farklı bilgiler var. Dediğiniz emzirme şeklini biliyorum çokca denedim ama iki gündür aynı kızarıklık hafif morluk ve şişkinlik olduğu gibi duruyor. Bugün süt sağma makinesi aldım da oda tam boşaltmıyor sanırım. Bir şey daha soracağım bu sağdığım sütü bebeğime içirebilir miyim sıkıntı olur mu?2.5 aylik bebek mi 22.30dan 6.30a dek uyudu?
Ben yanlis mi anladim lidya :)
Sen de uzulme olur mu, anladigim kadariyla sizin buyume cm bazinda bizden dusuk, yukarda bir yerde oyle okumustum, ee nobette yokmus, eminim kucuk bi doktor pimpirikliligidir.
Ilk cocuk da herkesin mutlaka yuregini agzina getiren bir sureci oluyor, kocaman sariliyorum, beni haberdar et surecten lutfen
S Sierra Queen lansinoh'nun meme ucunu acikta birakan bir buz torbasi benzeri urunu var, bulursam fotosunu atarim, bulursan o urunu al, inanilmaz rahatlatici. Muhtemelen bulamazsin cunku 2 senedir hicbir magazada goremedim ben.
Neyse soguk kompres yapip bebegin ters yonden emmesini sagla.
Soyle anlatayim diyelim sol memeyi emziriyosun.
Bebegi normalde soldan saga dogru yatiriyorsun ve ayaklari sag koltuk altina uzaniyor ya, hah iste, sol memeyi bebege verip ayaklarini yine sol koltuk altina gelecek sekilde uzandiracaksin. Umarim anlatabilmisimdir. Amac su, bebek ters yönde kalan kanallari emip bosaltacak ki tikanik kanallarda boylece acilmis olacak. Mastit, yuksek ates, halsizlik, goguste taş gibi olma hissi ve tikanik kanalin oldugu yerde disardan gozle gorulen bir morluga sebep olur. (Morluk her zaman olmayabilir)
Geçmiş olsun öncelikleKızlar ben Mastit oldum sanırım ama emzirip sağım yapmama rağmen kitle gibi bişey var o tıkanıklık açılmıyor. Soğuk kompres mi iyi olur sıcak mı ne yapmalıyım halsizlik ateş yapıyor.
canım bugün dr a sordum gece uykusu nasıl olmalı diye , 4 saatten uzun uyumasın daha 2,5 aylık küçük dedi, bilmiyorum bebeklerin kilo durumuna göre de değişir mi bu durum benim oğlum zayıf biraz, sende dr una sor istersen ama ben yine de o kadar saat dayanamaz uyandırırdımEvet kuzu tam 7 saat deliksizuyandırayım mi ne yapayim
Benim ev en düşük 22 en yüksek 24° oluyor canım, tabi gece üstünü ince penye battaniye ile örttüm gündüz müslin örtü kullandımCanım çok geçmiş olsun aşıda şifa olsunoda sıcaklığı kaçtı muslin giydirdiginde
Çok teşekkür ederim. Dün biraz ateşim vardı ama bugün yok halsizlik var sadece peki sizce ben yarın doktora gitmeli miyim yoksa emzirerek birkaç gün açmaya mı çalışmalıyım.Geçmiş olsun öncelikle
Benimde hep tıkanır çok ağrır halsizlik vücut ağrısı da oluyor ama ateş olmadı hiç, sizde varsa kesin mastitsiniz maalesef.Mastit de enfeksiyon olduğu için sıcak önerilmez soğuk kompres daha iyi olur ve o düğüm bir gün de çözülmüyor maalesef bol bol booool emzirmeniz lazım hatta sağım yapacağınıza o sürede yine emzirin daha çabuk çözülür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?