Ben hep kendim bol bol emzirerek açtım, dr a da gitsen çok ileri dereceyse antibiyotik verir değilse emzir ve sağ der, tabi Allah korusun abse oluşma durumu da oluyor ama o daha dayanılmaz olur anlarsınız öyle olurda , 3 günde geçmişti benim çok zor geçiyor maalesef sürekli mastitli memeyi emziriyorum ben , benim bekarken mastit öyküm vardı o yüzden sürekli aynı meme tıkanıyor emzirmeme rağmen 2 haftada bir mastitin eşiğinden dönüyorumÇok teşekkür ederim. Dün biraz ateşim vardı ama bugün yok halsizlik var sadece peki sizce ben yarın doktora gitmeli miyim yoksa emzirerek birkaç gün açmaya mı çalışmalıyım.
Evet kuzu tam 7 saat deliksizuyandırayım mi ne yapayim
Yani gece acligi icin hala cok kucuk, doktoruna bir danis istersen. Ben gece 1 de emzirip, sonra 4, sonra 7 gibi emziriyorum. Ama bu 3 emzirme seansinin gece 1 de olani 20-25 dk, diger ikisi 10 dk hadi bilemedin 12-13 dk.
canım bugün dr a sordum gece uykusu nasıl olmalı diye , 4 saatten uzun uyumasın daha 2,5 aylık küçük dedi, bilmiyorum bebeklerin kilo durumuna göre de değişir mi bu durum benim oğlum zayıf biraz, sende dr una sor istersen ama ben yine de o kadar saat dayanamaz uyandırırdımtek temennim umarım sende onunla birlikte uyumuşsundur ohh miss
Kızlar ben de kendi uyanana kadar uyandırmıyorum gece uykusunda. Dr um o şekilde söyledi ne kadar uzun uyuyabilirse bırak uyusun dedi. Şöyle bir rutine oturdu bizim uyku, 11-12 gibi gece uykusuna geçiyoruz 5 ya da 6 da kalkıyor acıktığı için. Tek sorun o saatten sonra bi daha geçemiyoruz derin uykuya. Normalde anne yanında yatıyor bizimle, ama sabah uyandıktan sonra yerine asla yatıramıyorum. Odasına montessori takım almıştık o yatağa götürüp memede uyutabiliyorum anca ben de yanına yatarak.Osman gönülal daha uzun uyuyabilirler fiyor 7. Haftadan itibaren, acaba bahsettiği ne kadar uzun?
Pinterestte söyle bir görsel var, normal buna gore
Yok çok şükür eğer gazını çıkarmadan yatırdıysam nadiren oluyor. Çok sık kusan bebiş değil ama gazlıCanım biz de öyleydik de ben artık sabredip oyalamaya çalışıyorum yoksa çok gazı oluyor en az 2 saat geçirmeye çalışıyorum. Kusma oluyır mu çok sık emzirince?
Ben buyuk kizda 4.ayda uyku kisalma sureci basladiginda gece emzirmesini birakmis, uyku egitimini oyle baslatmistim. Hala da cok guzel uyur. En gec 21.30da uyur sonra 10 saat uykuda kendisi.Kızlar ben de kendi uyanana kadar uyandırmıyorum gece uykusunda. Dr um o şekilde söyledi ne kadar uzun uyuyabilirse bırak uyusun dedi. Şöyle bir rutine oturdu bizim uyku, 11-12 gibi gece uykusuna geçiyoruz 5 ya da 6 da kalkıyor acıktığı için. Tek sorun o saatten sonra bi daha geçemiyoruz derin uykuya. Normalde anne yanında yatıyor bizimle, ama sabah uyandıktan sonra yerine asla yatıramıyorum. Odasına montessori takım almıştık o yatağa götürüp memede uyutabiliyorum anca ben de yanına yatarak.
Çok zor bir durum benimde ikinci kez başıma geliyor ilki bir günde geçmişti ama bu uzun sürdü Allah düşmanıma vermesin emzirmek hem çok güzel hem çok zor bir durummuş. Göğüs yaramdan bile daha tam kurtulamamışken süt var mı yok mu diye düşünürken bir de mastitle uğraşıyorum.Ben hep kendim bol bol emzirerek açtım, dr a da gitsen çok ileri dereceyse antibiyotik verir değilse emzir ve sağ der, tabi Allah korusun abse oluşma durumu da oluyor ama o daha dayanılmaz olur anlarsınız öyle olurda , 3 günde geçmişti benim çok zor geçiyor maalesef sürekli mastitli memeyi emziriyorum ben , benim bekarken mastit öyküm vardı o yüzden sürekli aynı meme tıkanıyor emzirmeme rağmen 2 haftada bir mastitin eşiğinden dönüyorum
Olmaz, olmaz :) mastitken doktorlarin cogu emzirmeye devam ettiriyor zaten. Yani antibiyotik vb tibbi tedaviye kolay gecilmiyor. Ama guvenmiyorsan at gitsin, icine sinmiyorsa huzursuz olursun sonucta.Yaa çok teşekkür ederim. Soğuk kompres mi sıcak mı onu anlayamamıştım internette çok farklı bilgiler var. Dediğiniz emzirme şeklini biliyorum çokca denedim ama iki gündür aynı kızarıklık hafif morluk ve şişkinlik olduğu gibi duruyor. Bugün süt sağma makinesi aldım da oda tam boşaltmıyor sanırım. Bir şey daha soracağım bu sağdığım sütü bebeğime içirebilir miyim sıkıntı olur mu?
Oo doktora bak:) ya kefir de yapıyor arçelik. Ama diğer bebek yoğurt makineleri sadece yoğurt yapıyor wewell mi ne var ya onu çok almış instacılqr ama arçelil daha güzelBen 15indem önce çöp alamam.Arçelik bakmıştım ben de. Yoyko yu aldım beyaz. Temizleme için kapağı çıkmadı ben de yazdım gönderdiler. Bu ay aktivite masası aldım yürüme arkadaşı aldım eğitici masalcı tırtıl aldım mama sandalyesi zıpzıp yeme içme aparatları falan derken suyunu çıkarttım kefir de yapıyorsa Arçelik alcaz mecbur. Arzum un vardı uygundu galiba ama bakarsam alırsam bakmıyorum şuan doktor kızın evlenene kadar evde yoğurt yapacaksın dedi.
Yani gece kaldırıp emzirmekte bi sakınca yoktur bence, belki bebekten bebeğe değişiyor da olabilir bilemiyorum.. umarım kaldırmamakta bir sakınca yoktur ben doktorumun yalancısıyım. Kendisinden memnunum çünkü ama sizler böyle deyince kafam karışmadı değilBen buyuk kizda 4.ayda uyku kisalma sureci basladiginda gece emzirmesini birakmis, uyku egitimini oyle baslatmistim. Hala da cok guzel uyur. En gec 21.30da uyur sonra 10 saat uykuda kendisi.
Gece 3-4 gibi uyanir su icer (bu ne yazik ki benden gecen sacma bi aliskanlik) geri hemen uyur.
Ilay'a da aynisini yapayım dedim ama sizin doktorlariniz gece emzirmesini birakabileceginizi söylemiş anladigim kadariyla?
Bugün atmıştım ama yarın sağınca vereceğim tek göğüs yetmiyor diye mama verdim bugün mamadan vermekten iyidir.Olmaz, olmaz :) mastitken doktorlarin cogu emzirmeye devam ettiriyor zaten. Yani antibiyotik vb tibbi tedaviye kolay gecilmiyor. Ama guvenmiyorsan at gitsin, icine sinmiyorsa huzursuz olursun sonucta.
benim goguslerimden şakir sakir kan akarken emziriyordum.
Sleepy natural kullanıyorum ben. Gösterge var canım onda. Ama ben de bionaturale geçmeyi düşünüyorum sanırım o bi tık daha iyiymiş. Molfix hiç kullanmadık. Ama primadan geçen biri olarak söylüyorum sleepy içerik olarak iyi gibi. Pişikte yapmadı..Tek sorun bez numarası, Primaya göre aynı kiloda bir beden büyük tercih etmelisin bence. Primada 2 numara kullanırken sleepyde 3 numara daha iyi oluyor. Ama natural için söylüyorum bunları, sanırım bionatural bi tık daha büyük ebatlarda eğer onu tercih edersenGüzel annişler biz bezi prima kullanıyoruz da malum boykot markası. Bitince almak istemiyoruz. Alternatif pişik yapmayacak boykot markası olmayan bez önerilerinize açığım. Sleepy ve molfix gördüm ama birinde gösterge yokmuş falan. O gösterge bence çok önemli o olsun önerilerinizde lütfen
Beslenme acisindan gece kaldirmakta sakinca yok tabi ama uyku duzeni & rutini olusturmak için gece kaldirip emzirmek iyi degil.Yani gece kaldırıp emzirmekte bi sakınca yoktur bence, belki bebekten bebeğe değişiyor da olabilir bilemiyorum.. umarım kaldırmamakta bir sakınca yoktur ben doktorumun yalancısıyım. Kendisinden memnunum çünkü ama sizler böyle deyince kafam karışmadı değil
Yalniz ilac tedavisi goruyorsan ya da doktor aksini soylediyse verme tabi o sutu. Aile hekimin yakindaysa bi ugrayip konus istersen.Bugün atmıştım ama yarın sağınca vereceğim tek göğüs yetmiyor diye mama verdim bugün mamadan vermekten iyidir.
https://www.hepsiburada.com/joie-i-spin-360-0-18-kg-oto-koltugu-pm-HB00000KNOIW ben yazdığımda 7200dü. ArtmışKızlar burda bir oto koltuğu paylaşmistiniz çok güzel indirme girmişti, sanırımMelikeben sen paylaşmistin canım tekrar istiyorum
Konu sleepy ve bionatural madem ben de sorayim.Sleepy natural kullanıyorum ben. Gösterge var canım onda. Ama ben de bionaturale geçmeyi düşünüyorum sanırım o bi tık daha iyiymiş. Molfix hiç kullanmadık. Ama primadan geçen biri olarak söylüyorum sleepy içerik olarak iyi gibi. Pişikte yapmadı..Tek sorun bez numarası, Primaya göre aynı kiloda bir beden büyük tercih etmelisin bence. Primada 2 numara kullanırken sleepyde 3 numara daha iyi oluyor. Ama natural için söylüyorum bunları, sanırım bionatural bi tık daha büyük ebatlarda eğer onu tercih edersen
Molfix kullanıyorum canım en baştan beri, sarı paket pure and soft. Hiç pişik durumu olmadı çok memnunum. Çiş göstergesi yok ama benim elim çiş göstergesi gibi; çiş var mı yok mu ne kadar yapmış kıyafetinin dışından beze dokununca anlıyorumGüzel annişler biz bezi prima kullanıyoruz da malum boykot markası. Bitince almak istemiyoruz. Alternatif pişik yapmayacak boykot markası olmayan bez önerilerinize açığım. Sleepy ve molfix gördüm ama birinde gösterge yokmuş falan. O gösterge bence çok önemli o olsun önerilerinizde lütfen
Ben molfix sarı paket hiç bir yerde bulamadığım için bebekbezidunyasi diye bir siteden alıyorum, çok memnunum bir sıkıntı yaşamadımKonu sleepy ve bionatural madem ben de sorayim.
4 numara bionatural kulot bez ve hatta ecologic olan 4 no kulot bezi de bulamiyorum. Gittiginiz magazalarda dikkatinizi cekerse her ikisi icinde sizlerden bilgilendirme mesaji talep ediyorum.
Ayrica 3 no bionatural cirtli bez de bulamiyorum, o konuda da bilgilendirme istiyorum.
Trendyol'da vs linkte kulot bez yazarken icerikte hep cirtli bez cikiyor, bir de acikcasi netten bez almak guvenilir gelmiyor bana, ama guvendiginiz sanal magaza varsa o konuda da bilgilendirilmeye açığım:)
Biri daha yazmıştı buraya doktoru uyandır demişti sen de öyle deyince ondan endişelendim doğru mu yapıyoruz diyeBeslenme acisindan gece kaldirmakta sakinca yok tabi ama uyku duzeni & rutini olusturmak için gece kaldirip emzirmek iyi degil.
aklin karismasin, doktorun uyandirma diyorsa dogrusu odur, isin profesyoneli onlar sonucta :) ben epi topu, 2.kez yenidogan annesi olmus, 2 senelik anneyim :) kinaye yapmıyorum, samimi düşüncelerim bunlar. :)
Yalniz ilac tedavisi goruyorsan ya da doktor aksini soylediyse verme tabi o sutu. Aile hekimin yakindaysa bi ugrayip konus istersen.
İlaç kullanmıyorum canım doktora da gitmedim yarın sorabilirim aile hekimineBeslenme acisindan gece kaldirmakta sakinca yok tabi ama uyku duzeni & rutini olusturmak için gece kaldirip emzirmek iyi degil.
aklin karismasin, doktorun uyandirma diyorsa dogrusu odur, isin profesyoneli onlar sonucta :) ben epi topu, 2.kez yenidogan annesi olmus, 2 senelik anneyim :) kinaye yapmıyorum, samimi düşüncelerim bunlar. :)
Yalniz ilac tedavisi goruyorsan ya da doktor aksini soylediyse verme tabi o sutu. Aile hekimin yakindaysa bi ugrayip konus istersen.
Hemmmeen bakiyorum, tisikkirlir.Ben molfix sarı paket hiç bir yerde bulamadığım için bebekbezidunyasi diye bir siteden alıyorum, çok memnunum bir sıkıntı yaşamadım
Valla ilk 3 ay gece emzirmesi şart diye ogrendim ben :)Biri daha yazmıştı buraya doktoru uyandır demişti sen de öyle deyince ondan endişelendim doğru mu yapıyoruz diyeuyku düzeni için evet sıkıntı olabilir ileriki aylarda gece kaldırmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?