- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 33
Canımm inşallah korktuğumuza uğratmasın Rabbim2.5 aylik bebek mi 22.30dan 6.30a dek uyudu?
Ben yanlis mi anladim lidya :)
Sen de uzulme olur mu, anladigim kadariyla sizin buyume cm bazinda bizden dusuk, yukarda bir yerde oyle okumustum, ee nobette yokmus, eminim kucuk bi doktor pimpirikliligidir.
Ilk cocuk da herkesin mutlaka yuregini agzina getiren bir sureci oluyor, kocaman sariliyorum, beni haberdar et surecten lutfen
S Sierra Queen lansinoh'nun meme ucunu acikta birakan bir buz torbasi benzeri urunu var, bulursam fotosunu atarim, bulursan o urunu al, inanilmaz rahatlatici. Muhtemelen bulamazsin cunku 2 senedir hicbir magazada goremedim ben.
Neyse soguk kompres yapip bebegin ters yonden emmesini sagla.
Soyle anlatayim diyelim sol memeyi emziriyosun.
Bebegi normalde soldan saga dogru yatiriyorsun ve ayaklari sag koltuk altina uzaniyor ya, hah iste, sol memeyi bebege verip ayaklarini yine sol koltuk altina gelecek sekilde uzandiracaksin. Umarim anlatabilmisimdir. Amac su, bebek ters yönde kalan kanallari emip bosaltacak ki tikanik kanallarda boylece acilmis olacak. Mastit, yuksek ates, halsizlik, goguste taş gibi olma hissi ve tikanik kanalin oldugu yerde disardan gozle gorulen bir morluga sebep olur. (Morluk her zaman olmayabilir)
Bende anca eşimle yıkayabiliyorum çok hareketli kımıl kımılBen iki günde bir yıkıyorum, duşa kabinin icine fileli kuvetini koyuyorum, ben sampuanliyorum tutuyorum eşim duş başlığı ile yıkıyor.
Bi yorum görmüştüm çok doğum sancısı çekeyim de mastit acısını çekmiyim diye, öyle bir acıÇok zor bir durum benimde ikinci kez başıma geliyor ilki bir günde geçmişti ama bu uzun sürdü Allah düşmanıma vermesin emzirmek hem çok güzel hem çok zor bir durummuş. Göğüs yaramdan bile daha tam kurtulamamışken süt var mı yok mu diye düşünürken bir de mastitle uğraşıyorum.
Canm çok teşekkür ederim dün eczacıların bi kaçı kalmıştı onlardan çıktım sormaya bi tanesi bi Dr önerdi , onun önerdi Dr gittim oda bi karışım verdi inşallah etki eder bu gün sürdüm bakalım nasıl olacakEvet kuzu sorun degil ben yarın kiz kardesimle konusayim 10 kasımda geliyorlar Lefkoşa da 11:00 da iniş yapiyorlar
Ah canım çok zor ya geçmiş olsun , benimde bi kere düğüm düşmüştü süt sağıyordum ama süt gelmiyordu içinde düğüm gibiydi ama emzirirken dediğin gibi masaj yaptım öyle geçtiBi yorum görmüştüm çok doğum sancısı çekeyim de mastit acısını çekmiyim diye, öyle bir acı
yine başladı benim de ağrılar çok saçma bi yerde düğüm oluşmuş bu sefer , elimle masaj yapıp emzirirken açmaya çalışıyorum ve acısı dediğin gibi anlatılmaz bi acı , aynı memenin meme ucu da asla iyileşmiyor üstüne bir de oğlumun hunhanca emmesi başladı sürekli memeyi çekiştiriyor acı üstüne acı yaniinşallah geçer çabucak artık ne diyim
Ah canım çok sağol çok fena salgın varAyy canım benim çok geçmiş olsun
Açıklamada yazmıyor eskidir umarımBu numaraya göre değişiyor bence, mesela bizim migrosta 2 numara eski seri 3 numara yeni seri. Hipoalerjenik yazmıyosa yenidir.
Bana sıcak iyi geliyor hemen çözüyor düğümleriKızlar ben Mastit oldum sanırım ama emzirip sağım yapmama rağmen kitle gibi bişey var o tıkanıklık açılmıyor. Soğuk kompres mi iyi olur sıcak mı ne yapmalıyım halsizlik ateş yapıyor.
E gayet normal değil mı. Bizim de 3cm büyüdüDoğduğunda 35.5
1 aylıkken 38.5 canım
Tamam canim cok geçmiş olsunCanm çok teşekkür ederim dün eczacıların bi kaçı kalmıştı onlardan çıktım sormaya bi tanesi bi Dr önerdi , onun önerdi Dr gittim oda bi karışım verdi inşallah etki eder bu gün sürdüm bakalım nasıl olacak
O kadar doğru bir yorum ki acısı çok fena benimde aynı göğüsteki yaram iyileşmiyor bir türlü. İnşallah iyileşiriz bir an evvel yoksa psikolojim bozulacak. Şansıma atak haftası mıdır nedir bebeğim de çok huysuz çocuğumla bile ilgilenmek istemiyorum çöktüm şu birkaç gündeBi yorum görmüştüm çok doğum sancısı çekeyim de mastit acısını çekmiyim diye, öyle bir acı
yine başladı benim de ağrılar çok saçma bi yerde düğüm oluşmuş bu sefer , elimle masaj yapıp emzirirken açmaya çalışıyorum ve acısı dediğin gibi anlatılmaz bi acı , aynı memenin meme ucu da asla iyileşmiyor üstüne bir de oğlumun hunhanca emmesi başladı sürekli memeyi çekiştiriyor acı üstüne acı yaniinşallah geçer çabucak artık ne diyim
Onu da deneyeyim inşallah düzelirBana sıcak iyi geliyor hemen çözüyor düğümleri
Bize doktorumuz bebeklerin günde 8-10 defa kaka yapması da normal, 8-10 günde bir kere kaka yapmasıda normal demişti canım. Bence birkaç gün daha bekleyebilirsin gibi
Normalde hiç böyle bir sıkıntımız olmamıştı mamaya geçince ki o da çok az verdim. Kabızlık yapınca ne kadar bekleyeyim dedim. Anne sütünde sıkıntı yok ama mama işin içine girince farklı olur belki diye. Teşekkür ederim kızlarMarka nedir?
Yenidoganda 1 hafta - 10 gun kadar kabizliga doktorlar normal diyor, sonra gidiyorsunuz, gliserin kanzuk pediyatrik fitil (tam olarak pakette böyle yaziyor yanlis yazmadim) yazip gonderiyorlar :)
Benimki fokuslanıyor oyuncaklara ama henüz uzanmadıKızlar bebekleriniz agu yapıyor mu? Bir de yukarıdan sarkan oyuncaklara falan ne zaman uzanmaya başlıyorlar 3 dolunca mı
5 kg ve üstüne goon premiumun kaç nosu olur? 2ye küçük 1 no gibi yazmışlar bilemedimGoonu aldım ama sadece 1 tane bağlayabildim, bence güzel bez sızma yapmadı, yan lastikler molfixten daha kucuk ama ben sevdim cunku molfixte hala ust uste biniyo nerdeyse, goonda daha duzgun baglandı gibi hissettim. Arkada lastik var, eni daha geniş boyu aynı sanırım. Ama ıslaklık göstergesi kısmı nem bırakıyor dışarı. Sırılsıklam değil de allah allah nemli mi ya fakan gibi bir his.
Şimdilik biraz daha molfix eski seriden gidiyorum muhtemelen kızım daha 4 kiloyu biraz geçti (24 ekimde 3700dü) goonun aralığı 4-8 o yüzden molfix 3-6dan devam ediyorum 1 paket aldım bitirdim 1 paket daha aldım sonra goon. Elimde baby turco 3 numara vardı, annemlerdeyiz biraz getirmiştim buraya araya onlardan da atıp deneyeceğim pişik yapan bu mu diye. Ama baby turconun 3 numarası molfix 2den kucuk. Goon 2 molfix 2den büyük. Cinnet yani bunun bi standardı olması lazımbi ara fotograflarını atayım içini boyutunu size.
Sleepy bionaturale karar vermişsin ama bence sarı paket goonu dene. Bu arada primadan geçerken pişik olabilir, 1 prima 1 yeni bez seklinde gecmeyi öneriyorlar. Sleepynin kalıbı primadan kucuk baya numarayı ayarlamak zor olabilir. Goon 2 numara prima aktif bebek 2 numaradan muhtemelen bi tık daha geniş.
Bu numaraya göre değişiyor bence, mesela bizim migrosta 2 numara eski seri 3 numara yeni seri. Hipoalerjenik yazmıyosa yenidir.
Bence de normal ama doktorlar görmediğim bir şey görüyorlar demek kiE gayet normal değil mı. Bizim de 3cm büyüdü
Benim kızım baya aguluyor mirildaniyor, emzigini tutuyor eliyle ama yukardaki nesnelere henüz uzanmiyor. Tam 60 günlükKızlar bebekleriniz agu yapıyor mu? Bir de yukarıdan sarkan oyuncaklara falan ne zaman uzanmaya başlıyorlar 3 dolunca mı
Hayir hayir kesinlikle degil, bunlar normal baş tutmayi ogrenme çabaları.Canımm inşallah korktuğumuza uğratmasın Rabbim
Sende içini ferah tut lütfen ihtimal dahili bile olsa doktorlar söylerdi emin ol
Sen nöbet deyince bugün daha bir dikkat ettim kucağımdayken başını geri atıyor göğsüme vuruyor bide başını tutabiliyor sen nasıl yenidoğansın diye şaşırıyorduk hatta
Nöbet böyle bir şey değildir dimi
Benimki fokuslanıyor oyuncaklara ama henüz uzanmadı
Benimki de uzanmıyor da programın birinde uzanır yazıyor. Hepsi başka şey diyor.. bakıyor takip ediyorda uzanma yok henüzBenim kızım baya aguluyor mirildaniyor, emzigini tutuyor eliyle ama yukardaki nesnelere henüz uzanmiyor. Tam 60 günlük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?