2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet söylenen 3 ay bitene kadar alışkanlık kazanmıycağı ama insan tedirgin oluyo
Ben gündüz anakucağında uyutmaya çalışıyorum. Yanımda olsun diye ama be çare:) alışmazlar inşallah daha küçükler ya hala 4. Trimesterdalar boşver uzmanlar kucağa alın diyor

Bunu biz de çok yaşadık. 1 ay ile 2 ay arasında şimdi azaldı ama ne zaman avmye ya da gezmeye gitsek uyusa da karnı doysa da eve gelince 2 saat ağlıyor. Ben bunun çok fazla uyarana maruz kaldığı için olduğunu düşünüyorum. Beyin işlemeye çalışıyor bir yerden sonra çok geliyor. Ağlayarak sakinleşiyor bence. Çünkü evde olduğumuz zaman yapmıyor ama annemlere gittiğimizde gelen giden çok oluyor o zaman da yapıyor. Rutin bir günde böyle ağlamıyor yani çok uzattım

Kızlar merhaba çocuklarınızı nasıl uyutuyorsunuz?
Sakin olduğu zamanlar pış pışla uyuyor az da olsa ama çoğu zaman kolumda hafif sallıyorum öyle uyuyor bırakınca da uyanıyor . Bugün benim çok uykum vardı. Sabah uyandı bir yarım saat sonra uykusu geldi. Birlikte yanına yattım pış pış yaptım.5 er dakika uyandığı 4-5 seferi saymazsak 3 saattir uyuyor. Yanından ayrılmayıp sürekli sarılınca çocuğum bayıldı uyanıp uyanıp uyuyor.

Bizde de tam tersi evde durduğumuz gün oluyor. Dün avmyr gittim mecburen eve gelince uyudu zor da olsa. Avmde genelde üstünü kapatıyorum etrafı çok görmüyor.

Kızlar merhaba çocuklarınızı nasıl uyutuyorsunuz?
%90 memede uyuyor çıkarınca destekliyorum pışpışla totosuna vurarak, gündüz bazen ana kucağında kendi kendş uyuyor çık uykusu varsa yatağında da kendi kendine uyuyor, uykusu var uyuyamıyorsa ayağımda sallıyorum

Merhaba bebeklerin tırnaklarını neyle kesiyorsunuz. Ben kesmeye cesaret edemedim. Otomatik tırnak törpüsü almıştım o da bir işe yaramıyor gibi ya da ben mi yapamadım bilmiyorum. Tırnak makası kullanıyorsanız hangi markadan memnunsunuz yazarsanız sevinirim. ben de onu alayım

Başta törpü kullandım zaten bebek durmuyor çok uğraştırıcı geldi, sonra tırnak makasına geçtim ve zevkle kesiyorum tırnaklarını, uyanıkkken kesmek mümkün değil uyurken kesersen çok daha rahat olur, kız kardeşim almıştı fotoğraf atıyorum çok memnunum keskinliği çok iyi tek seferde hallediyor

Eklentiler

• image.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 41
Nazar değdirdin çocuğa uslu diye diye al uğraş şimdi
Annemlerde sürekli gelen giden dokuzda uyuyor çocuğum normalde ya da onda ablan vardı bırakmıyor sevmek istiyor sanırım ondan bilmiyorum ya da büyüyor dış etkenlere bakıyor sürekli etrafına bakıyor dalamıyor uykuya

Oyy maaşallah sana Benim 1 haftadır böyle canım. Bir de hiç uyumamış gibi bakıyor ya o gözler ataktayız diye kendimi avutuyorum

Kızlar biz bugün 2. Ay kontrolümüze gittik. Yeni hastane ve yeni doktora gittim çok çok memnun kaldım. Tam 40 dakika muay. etti beni dinledi sorularımı cevapladı . Göz kontağı, takip, gülme sohbet gibi sosyal şeyleri yapabiliyor ye kontrol etti. Birde yarım yan dönebiliyor, karın üstüyken başını kaldırıyor onlara baktı..

1100 gram almış, boyu 2 cm uzamış, baş çevresi 1.5 cm büyümüş.

Özel Aşılar

Rotarix 3 ve 5. Ay
Nimenrix 3 , 5 ve 14. Ay
Bexero 7 , 9 ve 15Ay

Olarak planlandı. Bexero çok ağırmış o yüzden ben bebek iyice güçlenince yapılmasını öneriyorum dedi.

Bizde bugün aşıya gittik sağlık ocağı 3 aşıdan 2sini yaptı verem aşısı için 21 kasımda gel dedi
Burda herkes hepsini bir olmuştu tuhaf ama bi bakımada 3 ü birden olmamış olcak

Ben makas şeklinde olanlardan kullanıyorum çok daha rahat marka olarak chicco

Bizde de tam tersi evde durduğumuz gün oluyor. Dün avmyr gittim mecburen eve gelince uyudu zor da olsa. Avmde genelde üstünü kapatıyorum etrafı çok görmüyor.
Ben de kapatıyorum bebek arabasını ama yine de hoşlanmıyor ve çok ağlıyor pusette daha iyiydi. Bilmiyorum bizimkine belki ev çok sessiz olduğu için dışarısı çok gürültülü geliyordur diye düşünüyorum ama her bebek aynı değil tabiki.

Maşallah cnm çok güzel büyümüş bebeğin,

Kızlar ben odaklanıp doğru düzgün bir şeye bakıp alışveriş yapamadim hiç.
Bana bu indirimlerden bebek için aldığınız şeyleri markası ile yazar misiniz?
Kaşık tabak bile olur.
Bari Trendyol indirimini kacirmiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…