2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Elektrikli süpürge muhabbetini kim çıkardı bilmiyorum Salon Kadini elektrikli dediğim pille çalışan bir şey.ama dediğim gibi 3 4 aydan sonra kullanmaya başladım. tek burun deliğini kapatarak diğerinden çekerek kullandım.diğer türlü etkisi az geldi. şimdi büyük kızın burnu akıyor hıh yapamadığı için bunla çekiyorum.eskiden ağlardı artık gülüyor hoşuna gidiyor otribebenin nazal aspiratörünü beğendim uygun fiyatlı uç varsa link atar mısınız

Eklentiler

• IMG_20231109_175411.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar gündüz bebekler ışıkta mi yoksa, gece kadar olmasa da loş ışıkta mi uyumalı?
"Şurda daha iyi uyur burda iyi uyur"dan ziyade, hangi yöntemin daha sağlıklı olduğunu bilmek istiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var özellikle Salon Kadini deneyimlerinden faydalanmak istiyorum

Selamlarrrr
Premium 1 no almıştım. Aktif bebek 2 numara aldım. Aynı noları kıyaslayamıyorum maalesef. Ama sleepy ecologic 2 no ile aktif bebek 2 no karşılaştırırsak sleepy en ve boy olarak bir hayli küçük kalıyor.

Tek burnu tıkayıp burun temizlemek yetişkinlerde bile sağlıklı değil canım
Ben kendime yapardım doktor çok kızdı işitme sorunu bile olabiliyor kulak zarına zarar veriyormuş

Ay ben cidden 41+0 da doğurmuşum shdhfjfhfj NewMamaa Demek ki benim kafam sonradan gitti ama yine de rekor bizim kızda sanıyorum hep 42. Haftada doğdu diyoruz ya kafam gitmiş.
Benide etiketlermisin, bez incelemelerin gerçekten mükemmel
Halledicez
Bebelandde ve baby turcoda tutkal ve elastik var. Prima altif bebekte alkol ve losyon var.
Eski molfix ve goon da görseller de resimlerde. Molfixte yazan içerikler diğer bezlerde de var ama sıralamaları farklı. Goonda farklı seyler yazıyo molfixten ama tabi detayını bilemiyorum belki de öbür adıdır belki de daha kalitelisidir ya da daha kötüsü. Üzerinde lütfen bezleri yemeyin yazıyormuş yeni gördüm

Eklentiler

• 20231109_194705.webp
    44,9 KB · Görüntüleme: 44
  • 20231109_194149.webp
    43 KB · Görüntüleme: 42
Goon tutkal yerine yapıştırıcı, elastik yerine de lastik yazmış. Onda polipropilen ve polietilen yok belki onlar yerine de baska bişey yazmıştır bakmam lazım onlar neymiş bi de işk sıraya elyaf yazmıs digerlerinse yazmayan bişey

Kızlar bebeğinizin kulağında kurumuş kahverengi akıntı görüyormuusnuz az miktarda
Orta kulak iltihabı mı var diye düşünüyorum
orta kulak iltihabini buyuk kizim 5 aylikken yasadik. Emin ol kendilerini cok belli ediyorlar, kulaklarini koparir gibi cirpiniyor cocukcagizlar

Ben daha once kullandim da su an elimde premium goon yok, memnun kalmistim.

Otribebe icin Uc onerisi >> alvita

elektrik supurgesi olayini ben baska forumda mi okudum acaba, okudum bi yerde de nerde acaba ahshhshs.
hiçte densizce değil iyi demişsin
tisikkirlir. Ara ara kendimi hakli oldugum konusunda avutuyorum zaten.

bebeler geceyi gunduzu ayirt etmeyi bilmeliler, gunduz bol ısıkta uyutmaya alistir. Uyurken sicaklamayi sevmezler, oyle kalorifer / soba dibine yatırma. Evin cok gunes aliyorsa gunesin sicaklatacagi yerde yatirma yeter.
Sikayetleri ben de okudum. Hatta ecologic mi acaba diye dusundum cunku icinde tohumlar var, surdurulebilir olmasi icin.

Ama natural olanda imiş, aklima da acikcasi sey geldi, sleepy diger bezlere kiyasla cok uygun fiyatli, o sebeple bir kara propaganda mi diye dusunmedim degil.

Hicbir markayi savunmam, bebeme zarar veriyorsa en kotu dusmanlari olurum ama 2 senedir bir sekilde sleepy kullaniyoruz, daha hic yirtik beze dahi denk gelmedim ki Prima'yi her pakette en az bir tane yirtik bez ciktigi icin birakmistim. Ben biraktigimda tanesi 7 ila 22 tl arasinda degildi, maks 3 tl idi.

İyi de paketleme esnasında da yaşanmaması lazım.. kurt nedir ya. Biz temiz içerikli olsun diye ne araştırmalar yapıyoruz sonra kurt görcez ayy iğrenç
Paketlemede olabilir, market rafında beklerken paket hava almış dışardan bulaş olmuş olabilir ama korkunç bir durum hakikaten
ben şimdilik stoklu pampersları kullanmaya devam edeceğim.
ben stoklu pamperslarımı kullanıyorum şu an. Boykot edecek bi çok ürünü var p&g’nin. Birini almasam diğerini almak durumunda kalırım. Bari bebeği alıştığın şaşırtmayayım bir süre daha. Stoğum baya var zaten.

Goon ,Türkiye de Dalin in isim hakkını ve meşhur dalinin civcivinin kullanım hakkını satın aldı bir kaç yıl önce. Ürünlerini Türkiye de ürettiriyor. Aslen Daio Paper diye çok büyük bir Japon firması. Kısaca Japon sermayeli Türk malı bir marka Goon.
Ben bir paket aldım ama prima ya kıyasla pek memnun kalmadım ama ilerleyen dönemlerde yeniden diyebilirim.

Ay sesli güldüm lütfen bezleri yemeyin

Kızlar kızlarrr 2 gün girmedim okuyup bitirene kadar canım çıktı 20 sayfa yazışmışsınız sjdjdj

Bugün bizim de 2 ay kontrolümüz vardı. Sizin bebişlerin kilosunu görünce maşallah dedim hep, ne güzel yaramış sütler benim bebeğim oburiks diyordum ama minnak kalmış doğum kilosuna göre..

Doğum kilosu 3490 bu arada, sarılık geçirdi 3200 e kadar düştü. Bugün tam 2 aylık 5400 gr olmuş. Ayda 1 kg kuralına göre normal tabi doktor da iyi dedi..

Bıngıldak ile ilgili bir konu geçmişti, bizimki hafif içe çöküktü ya. Onu sordum dr normal böyle olması gerekir, sivri olursa yukarı çeken bir sorun mu var diye düşünürüz dedi.

lidyadgn cım maşallah bebişine çok tatlıııı benim oğlum da çok ama çok saçlı her gören miden yanmadı mı diye soruyor.

Ayy yorumlamak istediğim çok konu vardı ama aklımda tutamadım

Ama şu kedi gibi sesler çıkarıyor yazmışsınız ya benim oğlum da yapıyor ve biraz boğuluyormuşçasına oluyor. Gece kaç kere sıçrayarak uyandım bi şey mi oldu diye.. bugün sordum dr a, her nefes alışta yapsa solunum sıkıntısından şüphelenilir ama bebeklerde bazen yapmaları normal dedi. Kıkırdakları gelişmediği için nefes alma esnasında zaman zaman zorlanabilirlermiş. Ama korkulacak bir şey yokmuş. Serum fizyolojik ile her emzirme öncesi 3 4 damla damlatıp burun aspiratörü ile temizleyebilirsin dedi.

Haaa son olarak burun aspiratör ucunu yıkayıp kullanıyorum demiş biri. Ben her seferinde değiştiriyorum, mikrop kapmasın diye.. öyle de üç dayanmıyor tabi sürekli yaptığım için. Hangisi doğru acaba kızlar?

Kızlar merhaba,

Günlerdir eski yazışmaları okuyup, günümüzü yakalamaya çalışıyorum. 200 sayfa filan atlamadan okudum valla :)

Sonunda yetiştim :)

Gündüz uykumuz yok denecek kadar az. Emerken uyuyor kucağımda, yerine koyunca hemen uyanıyor.kıyametler kopuyor

Bazı günler çok ağlıyor bazı günler sakin.

Olabildiğince az süt ve süt ürünü tüketmeye çalışıyorum. Sindirmekte zorlandığını farkındayım çünkü.

Gece uykuları pek düzenli değil, günü gününü tutmuyor. Emzirmek için üç saati geçince uyandıranlar var ama benim üç saatten uzun uyuduğum bir elin parmağını geçmez. Parla hanımın keyfi ne zaman uzun uyumak ister diye beklemedeyiz.

Rutin oluşturan annelere saygım sonsuz. Biz henüz bir rutin oluşturamadık. Dün yıkamak için suyunu hazırladık kucağımda uyuyakalmış. Uğraşsam uyumaz :) rutini bir başak burcu olarak ilerleyen dönemlerde kendi oluşturacak sanırım:)

Haftada bir temizlikçi alıyordum ama bıraktı beni, sigortalı iş bulmuş:/ yenisini arıyorum çünkü ev işi yapmam çok zor oluyor. Çamaşır makinesinden kurutmaya atmam saatler sürebiliyor:)

Haftada bir gün annem geliyor ama bir kaç tencere yemek yapıp gidiyor bebekle ilgileniyor ama onun da rahatsızlıkları var ve uzak oturuyoruz zor oluyor.

Çok yoruluyorum ama şikayetim yok. Şükür kızımla bizi kavuşturana diyorum.

Bildiğim kadarıyla gece karanlık ve sessizlikte, gündüz gürültülü ve ışıklı ortamda uyutmak gerekir. Gece ve gündüzü ayırtedebilmesi açısından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…