2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bebeklere su verilmez canım, midesi küçücük, verdiğimiz su midesinde alan kaplar ve anne sütü/mama ile daha az miktarla doymaya başlar. Bu da kilo kaybı ve gelişim geriliğine sebep olur
Ben su veriyorum sadece anne sütü alıyor 1,5 kilo fazlası var. Doyana kadar vermiyorum bir çay kaşığı gibi ağzı temizlensin diye.

Ayy benimki de çok uyudu bu gece, çifte mutluluk

Arkadaşları size bişey sorucam ya fark ettiniz artık ben cok evhamlı bı anneyim dün bı arkadaşımla buluştum bebeği 6 aylk . Bı sağlık sıkıntısı yok normalde dün oturduk beraber farkettim ki bebeği kafasını hiç kaldiramio yani hep çenesi göğsündeydi . El kol bacak hareketi çok azdı hani bizimkiler çırpınır ya öyle bisey yoktu uzun bir süre ayağını hiç oynatamdi. Sadece güldürünce bı iki çırpındı. Acaba bişey mı var arkadaşın da ilk bebeği öyle kimsesi yok buralarda . Bişey de soramadım o gayet normal gibi davranıyordu benim bebek ondan daha diri bı bebek di sizce bişey varmadir Salon Kadini ve diger tecrübeli anneler

Fizyoterapistim, bebek ve çocuklar ile çalıştım. 6 aylık bir bebeğin baş kontrolü sağlayamaması normal degil, zaten bir kere bile doktora gitmişlerse bu durum anlaşılmıştır. Normal gibi davranabilir kendisi, ama farkindaligi vardır durum ile ilgili. Konuyu açıp yine de sorabilirsiniz iyi niyetle.

Sebbei ne olabilir peki

Canım normal değil 2 aylık kontrolde itibaren bunları yapıyor mu diye kontrol etti benim doktor.. sen arkadaşına söyleyemiyorsan bile işte doktora gittik Doktor kafasını kaldırıyor mu diye kontrol etti 2 aylık bebek kaldırmalıymış gibi uyarabilirsin yani belki anlar.. Çok Eskiden benim kuzen iki çocuğu olduğu için büyük çocukla uğraşmaktan küçükle ilgilenememişti Doktor da kızmış da en azından yukarıdan Serkan oyuncaklardan koyun Çocuk elini ayağını onlara oynatsın seni ilgilenemiyorsan bir de öyle yap vesaire demişti

Eger o gune ozel bir sikintisi yoksa (hastalik gibi), ailesi ilac reddi yapan ailelerden degilse (d vit kullaniyorsa) 6 aylik bebegin basini kaldirmamasi, bacaklarini cirpmamasi cok normal gelmedi bana.

Goon'un premiumu mu Molfix pure and soft mu sence?

Sebbei ne olabilir peki
Her şey olabilir, hipotoni dediğimiz kas gevşemesi olabilir, nöropati olabilir, kas hastalığı sinir hastaligi olabilir. Detaylı bir muayene gerekir. Ama hiç bir şekilde normal değil. Baş kontrolü harici diğer hareketleri nasıldı, ince motor becerileri, bir şey tutup eliyle sıkıca kavrama, ayağını istemli kaldırıp indirme genel olarak nasıldı?

Eline bı oyuncak verdi tuttu bıraktı. Daha 1 haftadır tutmaya başladı dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…