2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Cok tesekkurler iyi geceler

Burdan bi arkadaşı önermişti enjektör başına takılan bi plastik aparat var onu aldım burun deliği tahriş olmasın Diye deneyince yazıcam
Evet o bendim

lidyadgn canım ben 2şer cc serumu şırıngayla çekip önce sağ buruna verip sırtına pat pat sonra sol buruna verip sırtına pat pat (sağa 2 sola 2cc) yapıyorum. (Osman gönülal usulü)
Aspiratörle çekmeme gerek kalmıyor, biraz hızlı enjektöre bastığım için. kızım tıkanmadan hemen çevirdiğimden canıda yanmıyor morarmıyorda. bende hamileyken en korktuğum şeylerden biriydi burun temizliği ama bu yöntem baya rahat.

Sadece şırınganın ucu için sonbahardagel'in söylediği aparatı aldım. Aparatla ilgili önceki yorumumu aşağı ekledim (yorumumun hala arkasındayım)

Doktor hava nemlendiricisine kesinlikle karşı. Söylediğine bakacağım teşekkürler

Kızzlaarr göğüslerim dün hep yumuşaktı çok yadırgamadım arada olur dedim. Gece 12 1 civarı emdi şimdi saat 6 kalktım hala yumuşacık. Normalde bu saatte davul gibi gergin olurdu. Hatta pijamam yatak filan ıslak olurdu. Bebek birini emer ben diğerini sağardım rahatsız oluyorum diye.. offf galiba sütüm kaçtı yaaaa ağlıyacaaammmm

lidyadgn islak pamuk ile temizledikten sonra havlu ile kurulayip pisik kremini oyle surmeyi ve poposunun arasina tek kat pecete koymayi da deneyebilirsin.. Bazi bebeklerin poposu cok hassas oldugu icin birbirine degdigi icin de pisik olabiliyormus. Pisik kremi olarak ne kullaniyorsun?

Kacmamistir kotu dusunme arada oyle olabiliyor, beslenmenle yada sivi aliminla alakali olabilir.. hemen sut yapici birseyler ye.. tahin pekmez ye ama tahin orani bol olsun.. birde e bebekte malt icecegi ve meyve suyu var asiri sut yapiyor oneririm..

Ya ben de bazen sırınganın ucu tahris ediyo mu diye dusunuyorum canı yanıyo gibi değil ama zaten burnu sırında ucu kadar. ddlklc eger sen o sekilde burna serumu veriyosan ben de alayım. Bi de enjektoru değiştiriyor musun yine de yoksa ucu yıkadıgıj için aynı enjektor kullanılabiliyo mu
Bu göğüsler ne zaman terbiye oluyo ya belki ondandır. Bi de yumusak olsa da hemen sut uretebiliyo olması lazım

Hayirr sütun kesilmiyor, aynı şeyi üç hafta kadar önce yaşadım. İki üç gunun sonunda yine şakır şakır sütüm geldi. Şuan eskisi gibi taş gibi değil biraz yumusadi ama sütüm asla azalmadi. Sen de böyle bir dönemden geçiyorsun göğüslerin terbiye olma dönemi.

Kızlar sanırım benim bebeğimin normali artık 3 günde bir kaka yapmak oldu. Önceden günde 2 kere yapıyordu, son iki haftadır böyle bir düzen olustu. ilk 2 gün keyfi yerinde oluyor bir sıkıntı yok. Ama 3. Gün başlıyor ikinmalara, uykusuzluğa. 3. Günde fazla miktarda kaka yapıyor. Salon Kadini bunu dikkate almalı mıyım, yoksa normali budur diyip geçmeli miyim? Kakası da normal, olması gerektiği gibi, sadece anne sütü alıyor. Kilo alımı gelişimi çok iyi. Ama neden azaldı bilmiyorum kaka sayısı. Aynı şekilde besleniyor meme reddi falan da yok. Bol masaj, sıcak tutma, bacak hareketleri dışında da hiç bir mudahalede bulunmuyorum. Fitil, zeytinyağı vs vermiyorum.

Ben Nebülizatör ile yapıyorum çoğu kez canım yumuşatıyor ve hapşırarak atıyor bebeğim, şu an annemdeyim eşim varken serum fizyolojik koyup şırınga ile yıkıyordu gibi düşün çok hızlı olmayacak şekilde sıkıyor sonra hemen boşalıyor serum tabi kafasını elimizle tutarak yapıyorduk bunu tek başıma denemedim açıkçası

o aparatı almadan önce şırıngayı günlük değiştiriyordum artık haftada 1 değiştiriyorum aparat sterilize edilebildiği için. Ama şırınganın ucundan artık korkmuyorum bu aparat sayesinde. Müthiş bir icat gerçekten

Yüzüstü dizime yatırıyorum bir elimle başını biraz geri kaldırıyorum diğer elimle sıkıyorum pat pat vuruyorum.sonra otribebeyle çekiyorum

Ben goonu ebebekten sipariş vereli günler oldu daha yeni bu sabah kargoya verdiler bakalım ne zaman gelcek belki trendyol erken gelir diye ordan da 3 nosunu sipariş verdim o da kargoya verilmedi. 10bez kaldı acaba yetecek mi

Doktor hava nemlendiricisine kesinlikle karşı. Söylediğine bakacağım teşekkürler
Aaa cidden mi ya zaten nemlendiriciyi ne zaman calistirsak ben hasta kalkiyorum o sabah. Ama sinuslerim deliler gibi bosaliyor cok rahatliyordum. Her zaman calistirmiyordum iyi yapmisim demek ki.

Dedigim kalorifer suluklarini ben 3 tlye almistim 2 sene once. Ucuz basit bisey, kalorifere asiyorsun sicakligiyla suyu buharlastiriyor, evi nemlendiriyor.
Sutun kacmadi rahatla lutfen, sadece beslenmen sut icin az gelmistir, cocugun doyuyordur, memen kendini cocuga gore ayarlamayi ogrenmistir vs. Sut kolay kolay kesilmiyor, kendini uzme :) bol su ic duzelir.
Ya her çocuk her gun kaka yapacak diye birsey yok. Tek cesitle beslenen herkes kabizlik problemi yasar zaten bunu kendimizden de biliyoruz.

Kullandigimiz ekstra bi ilac gibi birsey yoksa duzeni bu olabilir. Ama her degisiklikte oldugu gibi doktora danismakta fayda var.

Bazen benim de öyle oluyor. Gün yoğun geçiyor az su içiyorum. Su içmeyi arttırınca 3-4 saate düzeliyor biraz.

Her temizlemede kuruluyorum canim ama popo arasina Peçete koymayi demedim hiç ben ik mustela kullandim( pişik yokken )
Pişik oldu sudokrem+fito kullandim
Gecmedi hametan mavi kapak +sudokrem
Gecmedi arko krem geçer gibi oldu tekrarladı
Simdi bu antibiyotikli krem e gectim 3 gun için kullanabiliyorum gecmez ise dr a gidicem canim geçerse de yediklerimi her gun not alicam ne yediğim gun pişik oluyor ona bakicam artik

Kızlar günaydın bebeğim sabah 7.30 da çığlıkla ağlayarak uyandı. Başta kötü rüya gördü sandım öyle Bir ağlamaydi çünkü sonra aynı tınıda ağlamaya devam etti bı turlu susturamadım . Sonra her tarafını inceleyim dedim bı baktım ki eldiveni çıkarıp kendini parçalamıs . Törpü yaptığım halde bide.
Siz bu tırnak işini kessem mı artık yaa

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-13-11-09-09-545_com.whatsapp.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 78
Tesekkurler canim alayim onu da

Vallahi gece vakti aldım teşekkür ederim o buhar makinalarının bakteri makinası olduğunu söyledi doktoruM. Çocuk işte tıkanır ederse banyo yapılmış buharlı banyoya sokup beş 10 dakika tutmamı söylemişti ben de alacaktım yoktu buhar makinesi

Makasla kesen birini duymustum kolay oluyor diye yani ben de törpüsü yapıyorum bizimki de arada kendini yırtıyor sinirlenince ama bu kadar değil fena kızmış seninki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…