2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ben yarı 40’ı çıktığından beri kesiyorum tırnaklarını iki aya kadar sürekli çiziyordu hep gözüne de zarar verir diye korktuğum için gece eldiven taktım artık zarar vermiyor kendine ama

Biz odada ketıl calistiriyoruz odadaki nem artiyor

Ben yarı 40’ı çıktığından beri kesiyorum tırnaklarını iki aya kadar sürekli çiziyordu hep gözüne de zarar verir diye korktum için gece eldiven taktım artık zarar vermiyor kendine ama
Bende eldiven taktım ama galiba bı yerlere sürtünmus çıkarmış nasıl becerdiyse

Bundan sonra yavaş yavaş böyle olcak canım sadece bebege yetecek kadar süt oluşuyor yani artık bende öyle bilmiyorum. 2 saat dolunca göğüslerimin ucu sızlıyo süt iniyor derler bu duruma. Sonra emziriyorum tekrar yumuşak kalıyor taki bebek tekrar acikana kadar....

Ah yavrum canı acımıştır tabi kesin bence tırnakları
Ben ilk günden beri tırnak makası ile kesiyorum ona rağmen bile yine çiziyo

Aa anladim evet temizlemesi de cok zor ustelik. Biz de kaldiralim bari.

Kızlar ikizlerim olduktan sonra doğru düzgün giremez oldum buralara. 3 aylık oldular çok şükür. Meme+mama yiyorlar bir kızıma bissuru mama denedim ama neredeyse hepsi kabızlık yapıyor. Sma optipro, sma comfort, Aptamil prosyneo, golden goat, similac denediklerim. Şu an similac içiyor ama yine kabızlık başladı son 15 günde 3 kez lavman yaptım. Ucu sertleşiyor devamı yumuşak geliyor. Masaj yapıyorum, mamasina zeytinyağı ekliyorum. Doktor ekstra su ver dedi veriyorum ama çok içmiyor. Başka önerisi olan var mı acaba ?

Kuzum pureseed diye krem var organik temiz içerik filan pişik geçirmek için değil ama geçtikten sonrs bir daha olmasın diye deneye bilirsin birde rossmandq satılan mavi bir krem vardı o da iyiymiş

Kacmamistir kotu dusunme arada oyle olabiliyor, beslenmenle yada sivi aliminla alakali olabilir.. hemen sut yapici birseyler ye.. tahin pekmez ye ama tahin orani bol olsun.. birde e bebekte malt icecegi ve meyve suyu var asiri sut yapiyor oneririm..
O dediğin içeceği ben evde hep içiyordum yemek yanında içecek olarak şimdi anneme geldim Burada yok ama sanırım su içmeyi azalttım senin mesajını gördükten sonra Hemen tayin pekmez yedim
Bilmiyorum ya terbiye mi oluyorlar acaba Yani süt akması da kötü zaten o kadar su taksın da istemiyorum Çocuk emmediği zaman ama yumuşak olunca Aklım çıktı
Akşam bebek emdi süt geldi ama çok yumuşaktı bebek emdikten Sonra birazcık mochi koydum süt gelmeye devam etti hafif böyle nasıl olacak yumuşacık Sabah 9.00'da kalktım Bu sefer bir tanesi bayağı sertleşmişti Oh dedim şükür
Anneme geldim ya Burada birazcık su içmeyi takip edemedim Sanırım bugün daha çok dikkat edeceğim Bir de dün bebek çok az emdi yani 5 dakika emiyor diyorum ya zaten 3 dakika falan emdiği bile oluyor birkaç gündür çok özlemiyor acaba o yüzden mi dedim ama gün içinde bebek emdikten sonra Memelerim çok yumuşuyor yani 3 dakika bile evde yumuşuyor Ben de iyiyim 3 dakika da emse yumuşuyor Demek ki güzel emiyor diyordum gece de 4-5 saat emmedikten sonra yumuşak olunca korktum tabii
Bazen benim de öyle oluyor. Gün yoğun geçiyor az su içiyorum. Su içmeyi arttırınca 3-4 saate düzeliyor biraz.
Bugün suya ve Yemeğe daha çok dikkat edeceğim
Ya böyle yumuşak olunca nasıl anlayacağız hangi meyveyi ne kadar emdi diye ben sertliğinden anlıyordum gün içinde şimdi mecbur Dün hep programa baktım yumuşak olunca Hangisini emmişti en son diye ama ne bileyim ya çocuklar büyüdükçe bizim vücut da değişiyor kafada karışıyor İlkay her şey çok yapıyorlardı emmek memede uzun durması uyuması şimdi Hepsi azalınca Biz de afalladık

Kızlar benim annem 40 gün yanımda kalmıştı 40'tan sonra 43 44 günde dönmüştü evine şimdi biz ona geldik Annem diyor bu bebek değişmiş Ne uyuması aynı ne yemek yemesi aynı.. o zaman diyor Ben uyutabiliyordum oyalabiliyordum şimdi bir ağlayınca kimse bir şey yapamıyor.. o zaman uzun emiyordu artık 3 dakika 5 dakika emiyor bırakıyor Annem de kızıyor Ay Bu çocuk hiç emmedi bir daha emilir doymadı çocuk aç çocuk koyuyorum memeye ağlıyor anneannesi kabullenemedi büyüdüğünü

Ah yavrum Kıyamam ya Nasıl çizmiş kendini Canım ben artık kesiyorum Çünkü benimkinin de tırnakları çok çabuk uzuyor bir gün sonra bakıyorum kendini çizmiş oluyor kırkını geçtikten sonra bir denedim makasla oldu o günden beri hep kesiyorum törpü ile hemen uzuyor çünkü

Canım artık değişiyor büyüyo bebekler ilk 4 ay patron bebektir. Ne kadar emmek isterse ne sıklıkla emmek isterse o kadar emer mesela. Ama ben yine de zorla da olsa 5 dk ya tamamlamaya çalışıyorum o yüzden uyku halini tercih ediyorum genellikle emzirmek için. Çünkü uykuda bile en fazla 6 7 dakika emiyor.

Ben goonu ebebekten sipariş vereli günler oldu daha yeni bu sabah kargoya verdiler bakalım ne zaman gelcek belki trendyol erken gelir diye ordan da 3 nosunu sipariş verdim o da kargoya verilmedi. 10bez kaldı acaba yetecek mi
Benim de aynısı oldu canım ebebek kargoya geç verdi Biz de anneme geldik adres değiştiremedik dün gittik marketten aldık Bugün İstanbul'daki evime teslim edilmiş ama bana da artık bez numarası küçük geliyor 2 numara onu iade edeceğim

Aynen benim bebek de senin gibi kuzum 6-7 dakika emerse oh iyi emdi diiyorum.. emerken bırakırsa filan Ayağa kalkıyorum gezerek Emziriyorum Bazen bir dakika daha devam ediyor

Nebülizatör ile nasıl yapıyorum kuzum?

Aynen benim bebek de senin gibi kuzum 6-7 dakika emerse oh iyi emdi diiyorum.. emerken bırakırsa filan Ayağa kalkıyorum gezerek Emziriyorum Bazen bir dakika daha devam ediyor
Aynen bende gezerek deniyorum. Ama sorun şu ki benim bebek doğduğu ilk günden beri standart 5 dakika emdi. Hatta bi doktor çok az diye baya canımı sıktı ama bebek o ay 1.800 gram aldı. Demek ki bebek kendi karar veriyor buna. O yüzden bende cisli bez sayısına odaklandım. Ki büyüdükçe daha az emecek dediler. Ama biz altın kural 5 dk devam ettik hep

Benim doktor bebeğin günde 10 kere kaka yapması da normal 3 günde 1 yapması da normsş dedi..

Çişli bez sayıyı iyi şükür. Minimum kaçtı ya benim 6 7 garanti oluyor da.

Kuzum bez ne kullanıyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…