2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Geçen büyük kızıma oğlanın küveti doldurdum içine yattı oynadı kendiliğinden aktı burnu makineler ciğerler için iyi değil diye duydum Maşallah büyümüşsünüz Marketlerde baya fiyat farkı oluyo trendyoldan gelen bugün dağıtım merkezine gelir gibi eşime oradan aldırcam. E bebekten 2 nodan 46tane almıştım deneyecektim ama daha günler var gelmesine. Kasım indirimleri biz anneleri vurdu

Kızlar günaydın, benim kız gündüz uyumayı hiç sevmiyor, annem yanımda o da şaşırıyor ben böyle bir bebek görmedim diyor. Uyuyor sanıyoruz nefes derinleşiyor yavaşlıyor, yatağa koyduğumuz an gözler açık hiç uyumamış gibi kabulleneyim mi ne yapayım Sabah güzelce emzirdim, derin bir uykuya daldı bıraktım yatağa yüksek lisans için okula geldim, bebeği anneme emanet ettim. 5 dk sonra merak edip aradım, uyanmış Düzene girer mi dersiniz zamanla

Benim tontişimde öyle hiç uyumazken yavaş yavaş düzelmeye başladı. Bugünlerde keyfi yerindeyse uyuyor şuan mesela bebek arabasında uyuyor o uyanmadan çabucak kahvaltı yapmalıyım

Benimki her gun boyle değil ama bazen boyle surekli koydugumda uyanıyor ben d bebek arabasına koyuyorum hem temiz hava alıyor hem genelde gezerken uyanmıyor 40 50 dk net uyumuş oluyor hem dr ben yürümüş oluyorum.
Bu ara maks 45 50 dk gibi. Bebek arabasında belki biraz daha uzun. Bi ara gunduz 3 saat uyuyodu. Bazen de yanına yatıyorum uyanıyorsa 2 saat falan uyuyabiliyor. Asırı değişiyor
Bu bilgi goon fan clup olan kalbimi kırdı. İnşallah cabuk gecer.

Bir soru da benden kızım 52 günlük şu an, geçen hafta doktor kontrolüne gittiğimde yumurtaların oluştuğunu rahmin kalınlaştığını yakında regl olacağımı söylemişti. Cumartesiyi pazara bağlayan geceden beri az az kanama vardı su an sanırım regl oluyorum cunku her tuvalete gidişimde kırmızı kan var ve miktarı da artıyor ama agrım falan yok ve eski regllere gore kanama az. Nasıl emin olacağım ay? Rahmin kalınlaşmasından sonraki süre olarak bakınca bu regl sanırım ama kanama miktarından vs anlamıyorum. Doktor kontrolünden sonra da 2 3 gün hafif kanama oldu, cumartesiden sonra 2 gün gelen de öyleydi bugün değişti. Sizlerde durum nasıl olmuştu sanki az gelmişti gibi hatırlıyorum. Bir de bi arkadaşımız yazmıştı emzirirken regl döneminde nasıl beslencektik? Etiketler doğru olmayabilir elden ele doğru kişilere ulaşalım Melikeben hiskolikk

Bu arada güzel bi hamilelik geçirdim, hiç kusmadım bile, doğumum da bence guzeldi, lohusalıkta da psikolojik olarak iyiydim ama önce dış epizyotomi dikişim açıldı o iyileşirken makatım çatladı. Oramla buramla uğraşmaktan kurtulamadım. Bazen sinir geliyor kıyafetler olmuyor, kendimi iyileştiremiyorum bir türlü sürekli bir şey çıkıyor. Kanamalaron me olduğunu bir türlü anlamıyorum hatırlarsanız daha önce de sormuştum regl mi bu diye. Genel süreçten hiç şikayetçi değilim çok da sevdim ama şu vücudumun tepkilerini, ne kadar büyüyeceğini, ne yaparsam ne olacağını bilmemek beni yordu gercekten hamilelik ve lohusalıkta kıyafette kaç beden alırım, bu hafta kilo mu verdim kilo mu aldım, ped mi yoksa günlük ped mi kullanmalıyım, tuvalete gidebilecek miyim yoksa canım yanacak mı, iyileştim mi yoksa ağrım olacak mı hiçbirini bilmemek canımı sıkıyor bazen bu da böyle bir iç döküş.

Bütün yazını okudum
Regl ile ilgili cevap vereyim
42 gün kanamam sürdü bazı günler kesildi
28 Ağustos'ta doğum yapmıştım, ilk regl 19 Ekim'de oldu. 2. regl 11 Kasım'da oldu hala sürüyor
Ben reglnin ilk günü yataktan çıkamayacak kadar ağrı yaşıyordum o günü su torbasıyla geçiriyordum psikolojik olarakta çok sinirli oluyordum
İnanamadığım bir şekilde regl ağrım olmadı Sadece dikişlerim sızladı biraz zaten bugünlerde de kaşıntı yapıyor
İlk regl açık kırmızıydı ve çok gelmedi 3 gün sürdü.
Şuan ki reglimde de baya baya koyu kan geliyordu sonra açıldı.
Ayrıca sanırım 9 senelik alerjimde doğumla beraber beni bırakmış olabilir.

Sezaryen olduktan sonra eve gelip duşa girdiğimde hüngür hüngür ağladım. Bedenimi aynada görmek beni sarsmıştı. Halbuki kendimi güçlü bilirdim. Şuan bedenimle barışalı çok oldu ama hala kabullenmedim. Zamanla içim ve dışım huzura kavuşacak diye ümit ediyorum.

Bizim bebiş de çok pişik oldu geçtiğimiz günlerde La Rsoche Possay Cica kremi 1 gecede geçirdi. Geçirene kadar ben de çok uğraştım sonra aklıma o geldi evde vardı. Çok da rahatladı. Biraz tontiş bir bebek boğumları da pişiyor o kremi 1-2 sürmeye geciyor. Aklında bulunsun

Cevabın için cok tesekkur ederim ben de genel olarak sakin kalmaya calısıyorum bedenimle ilgili, soncuta buyuk bi iş başardı ama bazen de olmuyo bir şeyleri yapıyorum hallediyorum ama kendimde bir arıza var gibi surekli kanama dikiş açılması falan. Eger reglse bende de agrısız geçiyor değilse zaten bilmiyorum ne

Hipp denedin mi ?
Benim bi arkadaşım pediatri kongresine gitmiş, anne sütüne en yakın ve probiyotik olarak en iyi gelişmiş mamaymış. Ben doğduğundan beri onu kullanıyorum.

Canım ben henüz regl olmadım ilk bebeğimde de 4. Ayda olmuştum.

Lütfen vücudunla barış . 6. Aydan sonra güzel bı diyetle düzenli sporlar inan ki eskisinden fit oluyor insan.
Deneyimledim.
Sezeryan olduğum halde göbeğin kalacak dediler ilk bebekte.
Öyle diyenlerin dudağı uçukladi beni görünce.
Ama sabırlı ve kararlı olacaksin diyet ve sporda. Acı sızıya gelince hepimizde var kuzu ama inan geçiyor bı süre sonra daha çok yeniyiz

Regl zamanı tahin pekmez falan tatlılara yüklenmeniz lazım az da olsa kan kaybediyoruz diye.bu sorunun cevabı duygu durumun için ne diyeceğimi bilmiyorum ama ben kendimi hep geçicek diye telkin ediyorum. 6 ay bu bebek bana bağımlı sabah eşim ekmek almaya gidecekti söylendi nazenin büyüse de göndersem diye. Tek başıma markete gitmek bile benim için hayal şuan mesela ama kendime üzülemem kendim için çabalarım. Aralık ayında bir doğum sonrası spor grubuna katıldım zoom üstünden eşim olduğu günler derse katılabileceğim. Siz de imkanlar dahilinde kendiniz için bir şeyler yaparsanız mutlu olursunuz sanki. Ben de bebeğimi çok seviyorum ama ondan önce gerçekten sorunsuz sorumsuz özgür bir hayatım vardı hatta hala bazen o günleri görebilecek miyim diye endişe ediyorum rahatça tuvalete girmek gibi isteklerim var yani çok insanı ama geçicek biliyorum her geçen gün daha güzele gidiyor benim için umarım sizin için de öyle olur. Kızım erken yatıyor benim 9 gibi mesela ben de hemen uyuyayım demiyorum 1 e kadar falan kendime vakit ayırıyorum Evle ilgili yapacaklarım varsa onları yapıyorum kitap okuyorum saç bakımı cilt bakımı oje falan işte kendimle ilgilenmek bana iyi geliyor..

Son düzenleme:
Yalnız bu saatlere kadar iyi uyuyoruz hee anneler gece 500 kere uyanmalar bitti artık
Ben uyuyamıyorum canım ya valla heder durumdayım. Küçük kızım yine hastalandı ateş vb. Yok ama burnu dolu çok tıkanıyor gece rahat edemedi 3 kez burnunu açtım. Yatağına koyamadım asla yanımda emzirerek yatırdım zarar veririm diye geceyi zombi olarak tamamladım. Sabah kalkıp servise büyük kızı hazırlayıp bindirdim. Büyükten küçüğe sürekli hastalık bulaşıyor. Yarında aşı var tedirginim

O çıkacak olanlara öyle bir hazırlanmış ki savaşa hazırlanır gibi kaç tane sıktı peş peşe ben rahatladım valla. Benim kızımda temizlerken durur mu böyle bu pozisyonda merak ettim
De mi anne terapisi resmen ahajak

Bende denicem bu pozisyonu, bu kadar dolu değil genzi falan ama en azından sağdan sıkınca soldan çıkması için bu pozisyon çok iyi

Uykusu falan iyi şükür gün içinde kendime ayıracak cok fazla vaktim oluyor o konuda sikayetim yok hiç, aksam da duzeni var uykularımı alabiliyorum neredeyse en basından beri, o anlamda daha iyisi olamazdı. Sadece o bos zamanların birinde leğende oturmak, surekli bi makat agrısı, surekli bi kanama ne olacağını ne zaman biteceğini bilememek bazen canımı sıkıyor. Annelikle ya da bebegimle değil de kendi vucudumı kestirememekle ilgili ara ara gelen bi derdim var. Normalde dersin yani ayın atıyorum 3unde regl olcam ilk gun agrım olur ikinci gun kanamam olur falan. Bunda ne ne zaman nasıl anlamadıgım için modum düşebiliyor bazen. Yoksa bedenime saygı duyuyorum bir canlı dunyaya getirdi kendini bastan ayarladı simdi duzenini kurmaya calısıyor yeniden vakte ihtiyacı var anladım ama spoiler verirse iyi olur gkgkgk. Ben de pilatesr baslıyorum haftaya ona baslamısken cesaret edip diyetisyenimi de aradım.

Bende alerjim beni terketti sanmıştım ama 2.aydan sonra ışık hızıyla geri döndü ilaçta kullanamıyorum üstelik

Bu arada regl olanların sayısı da git gide artıyor bende tık yok

2. Regl miiii bana daha gelen giden yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…