2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
45 50 cc rezene çayı mı verdin

Geçmiş olsun senin bebişe de canım ben de götürdüm dr a. Ciğerleri iyi dedi. Bronşiolit yazmış reçeteye. Bana da şimdilik sadece sf ile burun temizliği yap, bir de nebulizatörle hava verebilirsin yine sf koyarak dedi. Her ihtimale karşı ilaç yazdı bunları evde bulundur, öksürük artarsa bana video gönder ona göre kullan dedi.. yavrum ya o küçücük genizlerinden nasıl balgam sesi geliyor bebekler hasta olmasın gerçekten

Kızlar benim bebeğim de de hafif hırıltılı öksürük arada var doktora götürmelimiyim
Canım ciğerlerden mi geliyor öksürük? Ben götürdüm. Hastanede bir müdahale olmadı ama en azından dr gördü ve içim rahatladı. Çok küçükler ve 4 ay olana kadar burunlarından nefes alıyolar sadece tıkanması tehlikeli bence bi göstersen dr iyi olur. Sık sık burun temizliği yap serum fizyolojik ile çok geçmiş olsun

Kızlar bebelerinize kitap okuyor musunuz, bu dönemde ne okunur hiç bilmiyorum, beni linklerseniz sevinirim
Ben okuyorum canım nerdeyse doğduğundan beri. Mini hikayeler, basit cümleler içeren çocuk kitapları okuyorum, görümcemin kızlarından kaldı bize. Ama ne okuduğunun çok önemi yok şu dönemde eğitici olmasa da olur, konuşma yapınca hep aynı cümleleri söylediğim için kitap okuyorum şimdiden farklı kelimeler duysun diye

Kizima anne sütü, kısa bir dönem mama ve bir kere calpol dışında hiç bir şey vermedim. Bana da çok öneren var ama en en kötü gaz dönemlerinde bile hiç cesaret edemedim ya

Benim bebiş tutuyor boynunu ama tummy time yaparken o kadar uzun süre duramıyor. Başını bırakıp ellerini emiyor sinirlenip ağlıyor sonra. Max 5 dk tutabiliyorum o pozisyonda
Benimki de öyle tutabiliyor ama krizlere giriyor sonra , sanırım dik pozisyonda tutması için zaman var

Kıbrıs hangi doktor söyledi sana bunu bilmiyorum ama yeni doğum yaptığımda sütüm artsın diye Rezene çayı içiyordum. Bu durumlarda bazen çocuklarda nörolojik sorunlar olabiliyormuş bazı hormonlara da etki ediyormuş diye bıraktım. Sen onu iyice araştır bi istersen

Canım 50 CC bana çok fazla gibi geldi Kıbrıscimm danıştın mı doktora? Ben şekerli su bile vermedim daha

Kızlar daha önce bahsetmiştim benim eşim çocuk istemiyordu karar verdiğimizde de tüm sorumluluğu kabul etmiştim. Öncesinde de iki düşüğüm olduğu için yıpranmamı da istemiyordu açıkçası. Neyse dün akşam sohbet ederken 2. Çocuğu da yapalım nazenin biraz büyüsün dedi. Gözlerimden alev çıktı. Ben hamileyken hep bunu doğurayım arkasından bir tane daha diyordum ama sancıyı çekerken daha bu düşünceden vazgeçmiştim tek mi kalıcak yazık değil mi dedi. Bana yazık diyip konuyu kapattım ama bugün nazeninle ilgilenirken ince bir vicdan azabı çektim haksızlık mı yapıyorum kızıma kendi keyfim için ya?

Bunlari düsünmek ve hatta karar vermek icin daha coook erken canim, hele bi 2 yasina girsin. O zaman yine düsünürsünüz, hem sancilari unutmus olursun ben de hamileligimde zorlandigim icin bu son diyordum ve cok emindim ama bebegime baktikca aynisindan bir tane daha istiyor gibiyim

Tabi daha çok erken ama ne bileyim tasası tuttu

link açılmıyo

Sincap kitap mağaza adı mı ( cahilliğim ) bebek üniversitesi de seri adı galiba

Bebek üniversitesi 1 ve 2 yi alacağım başka önerdiğin var mı canım , bu arada çok teşekkürler

Rica ederim canım. Kızım anca uyudu gördüm ama cevaplayamadım. Ben bim den iş bankası kültür yayınlarının 4 tane çocuk kitabını almıştım her sayfa kocaman resimli ve az yazılıydı pek ilgisini çekemiyordum. Sincap kitap yayınlarının şuan da bebek üniversitesini döne döne okuyorum resimlerinde bulunan renkler cok ilgisini çekiyor, bir de tane tane okuyup kelimelere alışır diye ümit ediyorum eminim senin minnoşunda sevecek, tummy time için zeka kartlarında ki görsellerle oynuyoruz yine üzerindekileri kırmızı tırtıl vs belirterek ilgisini çekmeye çalışıyorum, biraz daha ilerisi için sincap kitaptan merhaba serisinin çiftlik olanı ile tak çıkar bağ bahçe aldım(hayvan, kürek felan onları sayfalardan çıkarıp geri takıyorlar şimdi için erken tabii). Şimdi yavaş yavaş tutmaya çalışıyor bir şeyleri kısa sürüyor bu kitaplar biraz daha büyüdüğünde baya yarayışlı olur gibime geliyor. Senin sayende tanışalım mı? Oltalı kitabı da alacağım mesela. Bir çok yönden eğitici buldum ben dümdüz kitap okumaktan öteye taşımış sincap kitap yayınları bu işi. Uzun uzun yazdım ama gerçekten beğendim o yüzden.

Şuan için çok erken, hazır hissetmemen çok normal. Son 15 güne kadar asla diyordum şimdi ince ince 2. çocuğa bakabilir miyim, bebeğimin kardeşi olsun yalnız kalmasın bu hayatta gibi şeyler düşünmeye başladım. Sanırım ben en azından 3 yaş olasıya kadar 2.yi yapmayacağım gibi duruyor. Tuvalet eğitimi de bitmiş olur.

Bana ikinci çocuğu yaptıran sebep...

Eşim oğlum iki yaşındayken başladı ikinciyi istemeye. Ama ben böyle bı dünyaya çocuk getirmek çocuklar için haksızlık gibi düşünüyorum.
Asla istemiyordum. Bide oğlum çok zor bı bebekti. Tamamen kafamda bitirmiştim.
Eşim senelerce yalvardı ama ikna olmadım taki oğlum biraz büyüyüp kardeş diye ağlama başlayinca..
Arkadas ortamına girince iki çocuklu arkadaşlar edinince ben gördüm ki kardeş dayanışması var. Ve oğlum hep yalnız hissediyor. Bazen kardeşler bir olup oğlumu dışlıyordu. Bı kavga olsa aralarında iç güdüsel olarak kardeşler birbirini destekliyordu. Oğlumun o sitemleri ısrarı ve Hakli isteğini kırmadım. Evet belki çok yaş farkı var oğlum şuan 7 yaşında. Ama başka yönden birbirini tamamlayacaklar eminim. Oğlum şuan çok mutlu kardeşini çok seviyor. evet kıskançlıktan oluyor tabi ki ama şuan dediğim tek şey İYİ Kİ...

sana da tavsiyem canım ikinciyi istiyorsan 4 yaşına gelince yap. Bence kendi fikrimce en ideal yaş farkı.
Şuan bizde büyüğün okulu olduğu için çok zorlanıyorum. Tek pişmanlığım bu. Onun dışında kardeş Candır

Evet sizlerden bunları duymak daha iyi tecrübelisiniz. Ablamla aramda bir yaş var benim hiç arkadaşa ihtiyacımız yoktu birlikte büyüdük o ayrı keyifliydi şimdi çok daha iyi tabiki. 9 yaş küçük kardeşim var o da ayrı bi güzel ama o cesaret bende yok gibi ne bileyim. Bi de ben önceki iki gebeliğimde de ikizlere hamile kalmıştım genetik testler falan bir şey çıkmadı nazenınde de iki yumurtam vardı biri döllenmiş. Doktor da rahmin ikiz gebelik için uygum değil sanırım demişti. Ya ikinci ikiz olursa yada yime böyle düşük falan yaşarsam bunlar da zor geliyor ama ne bileyim içime bir telaş düştü şimdi bakalım zaman mevlam neyler ne eylerse güzel eyler

Bende çocuk büyütmenin bu kadar zor olduğunu hiç düşünmemiştim
Birazda kendi keyfimede düşkünüm sanırım tamamen özgürlüğüm bitmiş gibi geliyo ki bu hayatımızın geçici bir süreci büyüdükçe daha güzel olcak ama tekrar bu süreçlerdrn geçebilcekmiş gibi hissedemiyorum şuan
2 3 yıl sonra fikrim değişcekmi bakalım

Benim ikiz kardeşim var duygulandım yazdıklarını okuyunca Bence sen güzel bir annesin Melike, bunu hissediyorum burdan ve bence ikinci çocuğun da hakkından gelirsin, cesursun.

Ben kesinlikle kardeşi olsun istiyorum Eylül'ün. Hatta kız kardeşi olsun, etraf kötü, arkadaşlıklar eskisi gibi değil. Biz 5 kız kardeşiz daha kimse bilmez sorunumuzu, çünkü birbirimize her şeyimizi anlatır tartışır cozeriz bu boyledir. Kızım arkadasina bağlanıp ona sır acacagina iki kardeşi omuz omuza versinler isterim. Biz yarın bir gün yokuz. Bir dayanağı olsun ya, hayat zor, kızıma kanindan canından bir tanıdık bırakmak isterim. Hatta genlerim devreye girip bir ikiz olsa keşke diyorum da nerdeee
Zorlanıyor muyum? Aşırı. Ama gün geçtikçe bağlanıyorum kizima ve tahammülüm artıyor. İlk günler asla ikinciyi düşünmüyordum, şuan Allah nasip ederse arayı uzatmadan ikinci bebeği istiyorum, net.

Kuzu konudan alakasız sen o 150 lira civarı tulumu nerden almıştın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…