- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 108
- 38
Ya cidden bazen yaşadığım şehirde eşim dışında kimsem yok, kapısını çalacagim kapımı çalan bir Allah'ın kulu yok diye hayiflanirdim. Şu yazılanları duyunca halime şükrediyorum iyi ki az insan çok huzur diyorum. El kadar bebeye geçse bizim kadar kolay atlatamiyor dili yok konusamiyor bu mu anlayış ya?Bu günden sonra kimseye de gitmiyorum misafir de kabul etmiyorum madem insanlar bu kadar anlayışsız bende böyle olucam
Bebenin balgamı var yarın doktora gidicem çocuk doktoruna yazdım getir bakalım ciğerlere inmiş mi dedi
Ya duygusal duygusal konuşuyoruz tulum diyorKuzu konudan alakasız sen o 150 lira civarı tulumu nerden almıştın
Çok iyi bir anne miyim bilmiyorum ama hayatımda kendimden daha çok düşündüğüm kimse olmamıştı nazenin yazınca buraya adını yazınca bile gözlerim doluyor kızımı çok seviyorum. Gerçekten annelik delilikmiş. Ne güzel 5 kız kardeş. Biz 3 kızız annemle babam ayrı benim annem baban adam olsaydı dha çocuk yapardım keşke 5 kızım olsa der hepBenim ikiz kardeşim var duygulandım yazdıklarını okuyuncaBence sen güzel bir annesin Melike, bunu hissediyorum burdan ve bence ikinci çocuğun da hakkından gelirsin, cesursun.
Ben kesinlikle kardeşi olsun istiyorum Eylül'ün. Hatta kız kardeşi olsun, etraf kötü, arkadaşlıklar eskisi gibi değil. Biz 5 kız kardeşiz daha kimse bilmez sorunumuzu, çünkü birbirimize her şeyimizi anlatır tartışır cozeriz bu boyledir. Kızım arkadasina bağlanıp ona sır acacagina iki kardeşi omuz omuza versinler isterim. Biz yarın bir gün yokuz. Bir dayanağı olsun ya, hayat zor, kızıma kanindan canından bir tanıdık bırakmak isterim. Hatta genlerim devreye girip bir ikiz olsa keşke diyorum da nerdeee
Zorlanıyor muyum? Aşırı. Ama gün geçtikçe bağlanıyorum kizima ve tahammülüm artıyor. İlk günler asla ikinciyi düşünmüyordum, şuan Allah nasip ederse arayı uzatmadan ikinci bebeği istiyorum, net.
Yerinizde olmayı çok isterdim hiçte üzülmeyin bazı insanların varlığı dahada zararYa cidden bazen yaşadığım şehirde eşim dışında kimsem yok, kapısını çalacagim kapımı çalan bir Allah'ın kulu yok diye hayiflanirdim. Şu yazılanları duyunca halime şükrediyorum iyi ki az insan çok huzur diyorum. El kadar bebeye geçse bizim kadar kolay atlatamiyor dili yok konusamiyor bu mu anlayış ya?
Hemen bebegi al dön eveYa kızlar yemin ederim kafayı yiycem
Eşim annemlere gidelim dedi bende kırmak istemedim dedim ara sor hasta biri yoksa gidelim dedim Aradı eşim babasını hasta kimse yok gelin dediler gittim sarıldık öptük derken kaynanam grip çok fena bide demez mi bugün başladı diye
Yüzüm düştü moralim bozuldu
Bilerek yaptı bence bunun başka bir açıklaması olamaz
Sanırım bu ara herkesten nefret etmeye başladım
Yemin ederim içimden öyle yapmak geldi ama ya sabır dedim dahada kapılarını açmam yaza kadar niye gelmiyorsun derse yüzüne vurucam bu yaptığınıHemen bebegi al dön eve
bence dön canim, neden diye sorarlarsa bebege bulasmasini istemedigini söyle. Bir daha asla tekrarlamazlarYemin ederim içimden öyle yapmak geldi ama ya sabır dedim dahada kapılarını açmam yaza kadar niye gelmiyorsun derse yüzüne vurucam bu yaptığını
Evet canım sabah ve akşam yani toplam 95cc45 50 cc rezene çayı mı verdin
Valla bende cesaret edemiyordum ama artık baktım kıvranıyor dr’ta önerdiği için verdim , ama inanılmaz derecede kızım rahatladı ya bende inanamadım gün içinde 3 defa çok rahat kaka yaptıKizima anne sütü, kısa bir dönem mama ve bir kere calpol dışında hiç bir şey vermedim. Bana da çok öneren var ama en en kötü gaz dönemlerinde bile hiç cesaret edemedim ya
Canım ben bunu dr sordum , hatta Dr bana anason da ver dedi , uyku problemide var rahatlatır uyutur dedi , ben nörolojik sorun ola bilir mi dedim , yok ya yapmaz sadece uyku yapar dedi bana , doç dr hasan Özyönüm Dr’umun ismi , bana kimyasal ilaçların zararı daha fazla dedi bunu söylediğimde , mesela sab simplexe çok karşıKıbrıs hangi doktor söyledi sana bunu bilmiyorum ama yeni doğum yaptığımda sütüm artsın diye Rezene çayı içiyordum. Bu durumlarda bazen çocuklarda nörolojik sorunlar olabiliyormuş bazı hormonlara da etki ediyormuş diye bıraktım. Sen onu iyice araştır bi istersen
Kuzum çocuğu vermedin dimi? Kucağına almasına izin vermeseydinYemin ederim içimden öyle yapmak geldi ama ya sabır dedim dahada kapılarını açmam yaza kadar niye gelmiyorsun derse yüzüne vurucam bu yaptığını
Benim dediğim sey bilekte olan spor corap gibi yani, step markaOnları da Çorapsız giydirince terletiyor. Büyük alınca kayıyor boşluk olunca ısıtmıyor.
Ben de az cumleli resimli kitap okuyorum, tekerlemeli kitaplar veya hikayesini sevdigim kitaplar, nedense dinlerse etkilenir gibi geliyor. Belki diye bi kitap var mesela olabileceği seyleri anlatan onu okuyorum mesela.Kızlar bebelerinize kitap okuyor musunuz, bu dönemde ne okunur hiç bilmiyorum, beni linklerseniz sevinirim
Ben garmastan da aldım en basta catladıgında ama sanki sarı kantaron işe yaradı. Bi de gumus kapak gibi balmumu kapak var ebebekte. Bence gumus daha kullanıslı ama aklında bulunsunYok bi o kaldı denemediğim , kalkan gümüş kapak lansinoh krem kullandım iyi geliyor ama benimki kötü emdiği için gene aynı
Bence simdi cok erken, kimbilir yıllar içinde daha neler dusunur nw kararlar veririzKızlar daha önce bahsetmiştim benim eşim çocuk istemiyordu karar verdiğimizde de tüm sorumluluğu kabul etmiştim. Öncesinde de iki düşüğüm olduğu için yıpranmamı da istemiyordu açıkçası. Neyse dün akşam sohbet ederken 2. Çocuğu da yapalım nazenin biraz büyüsün dedi. Gözlerimden alev çıktı. Ben hamileyken hep bunu doğurayım arkasından bir tane daha diyordum ama sancıyı çekerken daha bu düşünceden vazgeçmiştimtek mi kalıcak yazık değil mi dedi. Bana yazık diyip konuyu kapattım ama bugün nazeninle ilgilenirken ince bir vicdan azabı çektim haksızlık mı yapıyorum kızıma kendi keyfim için ya?
Ben söylemiştim canım.Ya duygusal duygusal konuşuyoruz tulum diyorvalla biri link paylaşmıştı kim hatırlamıyorum ilk defa o zaman gördüm uygun bebe adını üye girişi yapmadan almıştım faturası bu bakabilirsin benim var yedek olsun diye aldım ama baya iyi çıktı
Evet canım Dr söyledi zaten , bende korkup vermiyorum hep bir iki kaşık veriyordum , dr dedi bir iki kaşık ne yapar 50 sabah 50 akşam ver , 50 cc mi dedim evet dedi , bende 2,3kere sordum emin olmak için , çünkü bende korkuyordum hatta korka korka verdim ama çok etkili oldu , dr bana kimyasal ilaçlar daha zararlı san simplex önermedi , halbuki devletteki dr san simplex ver dedi , yani heralde her dr farklı görüşlere mi sahip ya , anlamıyorum ki bende , ama rezene kimyon anason demledim verdim ve çok etkili oldu ben şok oldumCanım 50 CC bana çok fazla gibi geldi Kıbrıscimm danıştın mı doktora? Ben şekerli su bile vermedim daha
Hayatım boyunca mottom az insan çok huzur oldu. Herkesten uzakta yaşadığımız içinde çok mutluyum.Ya kızlar yemin ederim kafayı yiycem
Eşim annemlere gidelim dedi bende kırmak istemedim dedim ara sor hasta biri yoksa gidelim dedim Aradı eşim babasını hasta kimse yok gelin dediler gittim sarıldık öptük derken kaynanam grip çok fena bide demez mi bugün başladı diye
Yüzüm düştü moralim bozuldu
Bilerek yaptı bence bunun başka bir açıklaması olamaz
Sanırım bu ara herkesten nefret etmeye başladım
Ay daha çok minikler benimki zaten tüp bebek bundan sonra olur mu bilmem , nasip , ama bir tane yeter şu anlıkKızlar daha önce bahsetmiştim benim eşim çocuk istemiyordu karar verdiğimizde de tüm sorumluluğu kabul etmiştim. Öncesinde de iki düşüğüm olduğu için yıpranmamı da istemiyordu açıkçası. Neyse dün akşam sohbet ederken 2. Çocuğu da yapalım nazenin biraz büyüsün dedi. Gözlerimden alev çıktı. Ben hamileyken hep bunu doğurayım arkasından bir tane daha diyordum ama sancıyı çekerken daha bu düşünceden vazgeçmiştimtek mi kalıcak yazık değil mi dedi. Bana yazık diyip konuyu kapattım ama bugün nazeninle ilgilenirken ince bir vicdan azabı çektim haksızlık mı yapıyorum kızıma kendi keyfim için ya?
Mutlaka vitaminlerini aksatma al , yani normal bence , bende bişey anlatmakta zorlanıyorumBen sizlere bir şey danışacağım kızlar.
Bildiğim şeyler aklıma gelmez oldu. Dün yemeğin altını açtığımı unuttum yandı, pratik bilgilerim aklıma gelmiyor, teknolojiyle aram çok iyidir bazen o an yapacağım şey neyse bön bön baktığım oluyor.
Anlamadım hamilelik sonrası böyle bir şey olur mu ya? Dalgınlıkta mevcut. Kendimi notlarla, alarmlarla felan ki bazen onları da unutuyorum toparlamaya çalışıyorum.
Son yıllarım çok stres ve üzüntü ile geçti, tiroid rahatsızlığım peydah oldu. Bunlar da belki etkiledi ne bileyim. Rahatsızım beynimin bu halinden. Kendimi zorluyorum. Sizde de oluyor mu bu denli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?