2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar bu benim iç sesim
Resmen prenses hayatında kül kedisine dönmüş durumdayım ama tek değilimdir diye düşünüyorum şuan bebişler küçük ve hepimiz aynıyızdır
Bebisten önce evde olduğumda bile sabahtan saç makyaj yapar güzelce giyinir evde dolanirdim Şimdi yine saç makyaj giyim falan iyi ama göbeğime takılıyorum sürekli gözüme carpiyor

Bebeğim her akşam uyku öncesinde çok huysuzlanıp ağlıyooor. Çabuk uykuya geçiriyorum ama bazende uzun sürüyor dün mesela önce kaka yaptı sonra hıçkırık tuttu. Bu olay ne zaman bitecek

Benimki sadece sabah rutin olarak 7-10 arası ıkınıyor ama baya sıka sıka yani .b.k yolu gözler olduk hepimiz gözün aydın canım
Teşekkür ediyorum darısı bekleyenlere ay cidden poh bekliyoruz dört gözle analık delilik derlerdi

Yeni fark ettim buldum
Sesi oynatmadan önce zaman ayarını değiştirebiliyor mussun
Önce sesi baslatirsan zaman degismiyor
Ayy evet öyleymiş bende sesi başlattıktan sonra değiştiremiyordum ee süpermiş 120 dk yı istediğimiz gibi ayarlayabiliriz

Size bir şey daniscam kızlar.
Bebeğim doğdu, ilk gün annem ikinci gün ablam yanımdaydı. Kızım ilk günden itibaren uyumayı seven bir bebek olmadı. Hatta ikinci gün o kadar ağladı ki ablam son çare ayakta salladı hastanede.
Eve geldik yine aynı. 40 i çıkınca rahatlariz dedik hayır uyku konusu yine aynı. Şuan 2 ay 18 günlük.
Gelişimi çok iyi, kilosu boyu tepkileri gayet iyi. Allah'a şükür sarılık bile yaşamadık. Sadece anne sütü alıyor sütüm de çok şükür iyi kızım doyuyor.
Ama UYUMUYOR.
Gece bir şekilde idare ediyoruz. İlk uykusuna 22-23 gibi geçiyor gece 2-3 gibi uyanır beslerim yerine yatırırim uyur, 5 gibi uyanır geri uyur 6.30-7 gibi tamamen uyanır artık. Ve macera o saatten sonra başlar. Gözleri kapalı ağlıyor uykusu var o kadar belli ki, ama uyuyamıyorum. Annem geldi 20 gün önce sözde bir düzen kuracaktik yapamıyoruz ve annem 5 çocuk + 5 torun büyütmüş bir kadın.
-memede uyutup yerine yatırmayı deniyorum olmuyor.
-pusetinde.uyutmayi denedim olmuyor.
-salincak aldım yattığı an ağlamaya başlıyor.
-ayagimda sallayıp ayağımi yastiktan çekip uyutmayi denedim olmuyor.
-uyutup karanlık perdeleri çekip gece uyudugu yatakta uyumasını demedim olmuyor.
-beyaz gürültü asla sevmiyor.
-kundagi hiç kabil etmedi.
-emzik tutuyor ama uykuya geçişte yardım etmedi hiç.
-kanguruda uyuyor ama kızım 7 kg ya yaklaştı artık sırtım ağrıyor.
-gurultulu ışıklı ortamda da uyumuyor.
Yani anlayacaginiz gece uykumuz eh fena değil ama gunduz aşırı zor
Dışarda.bebek arabasında uyur ama ben şundan bahsediyorum: BEN UYUTUP YERİNE KOYUNCA UYKUYA DEVAM ETMESİ, BENİM DE BİR KAÇ İSİMİ HALLEDEBİLMEM.
Kızlar çare bulamıyorum. Dün ablamlar geldi, sordum siz 2 şer çocuk buyuttunuz yerimde olsanız napardiniz diye. Sabah 7 den akşama kadar TV açar seyreder ayağımda sallardım başka.turlu olmaz.ablam dediler.
Her şeyimiz yolundayken, Allah'a şükür bir sağlık sıkıntısı falan yokken bu niye kızlar Allah aşkına? Gebeliğim mükemmel derecede güzel geçti, sadece Cmv pozitif çıktığı dönemde uzgundum onun dışında çok pozitif mutlu bir gebelik yaşadım. Uyku eğitimi almak istiyorum vakti gelince ama onlar da sihirli degnek değil sonuçta. Annem artik gidecek cuma günü hiç bir şeyi yoluna koyamiyorum inanın kızım 2 saat gündüz kendi başına uyusa.dunyalar benim olur çok şey istemiyorum ki
Uzun yazdım çünkü çok bunaldım.

Canım benim seni iyi anlıyorum benimki de sana yakın. Gündüz benim kucağımda uyur koyduğum an uyanır. Ya uyusun diye kucakta tutuyorum 2 3 saat yada anakucağına koyuyorum 20 dakkaya uyanıyor.. gece uykusuna da 2 ye kadar kavga kıyamet zar zor uyuturum sonra iyi şükür emer uyur ama Gündüz zor.. bugün instagramda bir site gördüm bunaylarda da yardımcı oluyormuş. Uykulu.bebekler diye saufa sende bak istersen. Ben karar veremedim de bir vilgi al istersen

Burun temizliği için hangi marka aspiratör önerirsiniz?? Yumuşak uçlu mümkünse.. Baby vac kullananlar süpürgesiz de kullanılır mı?

Canım benim oğlumda tam 3 aylık oldu bak bizde öyleydik her sabah 5 te uyanır daha da uyumazdı , gündüzde uyumazdı ben zombi gibi gezerdim tüm gün taa ki gece uykusuna kadar, şimdi yine her zaman uyumuyor inanki bazen gündüz uyuyor bazen hiç uyumuyor bazen de bugün ki gibi sürekli uyuyor bi düzen yok yani

Gece uykusunu da kaybederiz diye korkuyorum, ya benim isteğim su değil: bebeğime iki piş pis yapayım kendi kendine uyusun falan değil, ayağımda sallıyorum dalıyor yastığı ayağımdan çekince uyumaya devam etsin, ya da emziriyorum yerine yatırayım biraz uyusun. Yemin ederim düşün düşün kafayı yicem her günüm böyle mi olacak diye. Allah'ima şükür istediğim an yavrum kucagimdaydi, sağlığına her gün şükrediyorum. Babası da ben de gelişimi için her şeyi yapıyoruz her saniye ilgi alaka. Az önceki yazdıklarım simariklik sukursizluk olarak algılanmasın. Ama gündüz o kadar yoruluyorum ki bu döngüden cikamadigim için. Gaz sancimiz çöktü ilk uykusuzluklarinj buna bağladım ama suan o da azaldı. Ya geçen bir yerde okudum 39. Aya kadar bebeği doğru düzgün uyumayan bir anne; kendi gelecegimi gördüm sanki sinirlerim bozuldu 9 yaşındaydım teyze oldum, yeğenlerimi ben uyuturdum ya. Beceremiyorum da değil Bilmiyorum nasıl işin içinden cikicam. Uyku eğitiminde de gece uykuları da bozulur mu? Bebeğim çok ağlar mı? (Ki buna asla dayanamıyorum) Ya bir cuval inciri berbat edersem.her şey daha düzensiz olursa? Gibi sorulardan dolayı çekimser davranıyorum..

Kuzum ben çok rahat relax biriydim uyku sorunları beni bunalttı ve şuan bebeğimi gündüz uyuması için yerine yatırıyorum ağladığı an nabzım hızlanıyor geriliyorum. Yine uyuyamadigi için ağlayacak, yine bir saat uyutmak için uğraşcam diye anksiyete yaratıyorum. 20 gün önce annemi aradım gel ben dayanamıyorum bir düzen oluşturalım anne ben işin içinden çıkamıyorum diye. Geldi annem ama bir gram yol alamadık. İnanır misin kızılcik serbetindeki cemreye bakıyorum, kızımla hemen hemen aynı aylarda nasıl uyuyor ya diye imreniyorum

Kızlar bu benim iç sesim
Resmen prenses hayatında kül kedisine dönmüş durumdayım ama tek değilimdir diye düşünüyorum şuan bebişler küçük ve hepimiz aynıyızdır
Yemin ederim aynı ben bugün eski halime nasıl dönücem diye saatlerdir düşündüm üzerimde 20 kilo

Canım inan hiç bilmiyorum. Ben bir sordum ağlatarak değilmiş. Sizin ihtiyacınız neyse ona göre plan hazırlıyoruz dedi sen de bir danış içine sinerse bakarsın

Gunduz uyumadiginda nasil zaman geciriyorsun surekli uyutmaya calisarak mi? Bir ara maya da boyleydi ve ben surekli uyutuyorum uyaniyordu falan dongu icindeydik. Sonra soyle bir yontem buldum, 2 saat uyanik tutuyorum uyku ile ilgili hic bir sey yapmiyorum, 2 saatin sonunda kanguruda emzirerek hep ayni sarkiyi soyluyorum evde turluyorum falan oyle uyuyor. Biraz daldiktan sonra (20 dk gibi) babybjorne yada 4momsa birakiyorum ordada biraz salliyorum derin uykuya geciyor. Gunduz yatakta asla yatiramadim.

Gunduz uyumadiginda evi turluyoruz balkona çıkıyoruz, sürekli konuşuyorum, dışarı çıkarıyorum, yüzüstü egzersiz kitap okuma emzirme ve uyutma çabaları. Oturduğumda da ağlıyor sürekli kucakta gezdirilmek istiyor sürekli. Mesela kahvaltı yapacağım, pusete koyuyorum konuşuyorum şarkı söylüyorum beni izliyor 1 dakika sonra ağlıyor, emzik veriyorum susuyor 30 saniye sonra yine ağlıyor kucağıma agliyorum susuyor. Yani karmancorman, o boşlukları doldurmak çok ciddi enerji gerektiriyor.
Sabah 7 gibi ayakta, altını değiştiriyorum oynuyorum gülüyoruz sonra emziriyorum uykusu gelmiş oluyor baya ama dalamiyor. Memede uyudu diyelim yerimi değiştirdigim an uyanıyor, yerine koyduğum durumlarda asla uykuya devam etmiyor. Allah yüzüme bakıyor da gece en azından koydugumda uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…