2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bebisten önce evde olduğumda bile sabahtan saç makyaj yapar güzelce giyinir evde dolanirdim Şimdi yine saç makyaj giyim falan iyi ama göbeğime takılıyorum sürekli gözüme carpiyor
Ay beni gör evde korkarsın , ben yemek yemeğe fırsat bulamadığım için zayıfladım 3 kilo da versem doğum öncesi kilom olurum , bazen öğlen 3,4 kadar hiç bişey yiyemiyorum , saç başta ki hep saçlar at kuyruğu , makyaj yok olsa bile gözümün altına yayılıyor

Bu arada Instagram'da aglatmayananne/Seyhan tatlı diye bir hesap var. Bu uyku eğitimcisinden eğitim alan/eğitim alanı duyan yorum duyan var mı ? Aklıma ve kalbime en çok yatan o tarz bir eğitim ama karar veremiyorum

Bebeğim her akşam uyku öncesinde çok huysuzlanıp ağlıyooor. Çabuk uykuya geçiriyorum ama bazende uzun sürüyor dün mesela önce kaka yaptı sonra hıçkırık tuttu. Bu olay ne zaman bitecek
Bunlar bende var üstüne bu gün meme reddi eklendi , emmek istemiyor biberon istiyor

Bu arada Instagram'da aglatmayananne/Seyhan tatlı diye bir hesap var. Bu uyku eğitimcisinden eğitim alan/eğitim alanı duyan yorum duyan var mı ? Aklıma ve kalbime en çok yatan o tarz bir eğitim ama karar veremiyorum
Bence senle ben eğitim veremeyiz bu bebişlerle

Bence senle ben eğitim veremeyiz bu bebişlerle
Ay ben bir de uyku delisiyim anne olana kadar akşam 10 da yatar sabah 8 de kalkardım asla dayanamazdim uykusuzluğa Deseler ki, çok iyi bir eğitim veriyoruz bebeğin uykularinin düzene girmesi garanti ve 50 bin. Gözümü kirpmam veririm şuan o moddayim

Canım bizim bebekler aynı ya , senin bebe nasılsa benimde öyle ben şimdilerde ayağımda sallıyorum biraz uykulu olunca alıp göğüsüme koyuyorum ve yataktan yardım alarak kendimi zıplatıyorum öne arkaya doğru gidiyorum o göğüsümde uykuya dalıyor 1 saat öyle bekletip yerine bırakıyorum , ama yine max 45 dk kucağımda ama 4 saate kadar uyuyor denedim ve cevap veriyor saatlerce kucağımda yada göğüsümde rahatlıkla uyuyor

Cnm gündüz benmde sana yakın yani gündüz uyutmak çok zor oluyo ama uyumadığı zamanda ağlıyo durmuyo 1 saatten sonra
Gündüz 3 e kadarki uykular hep 30 40 dk yani daha fzla olmuyo ama ben yinede hep uyutuyorum o kdr uyusada çünkü uyudukça bir sonraki uykuya geçebiliyo yoksa daha huysuz oluyo
3 4 ten sonra 1 2 saat aralığında uyuduğu oluyo ama buda hergün değil tabi
Ben hep beşiğine yatırıyorum başka yerde yatırmıyorum bazen çok uykusu oluyo kolay dalıyo bazende yarım saat başındayım uyusun diye hele bu 2 haftadır atak dönemiydi sürekli uyanıp ellerini ağzına soktu bunun için uykudan uyanıyo yani
Sürekli yeni bir şey öğreniyolar o yüzdende uyku düzeni tutturmak çok zor bi 4 5 aylık olana kadar zaman verdim ben yani

Kız yalan öyle uyuyan bebe yok varsa burdan birileri ses versin eyy gerçek dünya

Canim benim kız masallah diyim uyuyor yani şöyle ben uyutmaya çalışınca uyumadigini direndiğni farkettim uykusunun gelmesini bekliyorum esniyor ya da gözünü ovusturuyorsa ayakta salliyordum uyuyordu şimdilerde ayakta sallamayı istemedi direk ağlamaya başladı ben artık uyku sinyali verince yerine yatiriyorum alnını saçlarını hafif hafif oksuyorum o şekilde uyuyor ama uzun uzun uykulr değil tabiki tilki uykusu sabahları bazen 1 saat bazen 2 bazen yarım saat olabiliyor her sabah rutinimizde piyanolu oyun halısı var rahat 45 dk kalıyor onda ve tekme atmaktan yorulup bazen halıda bile uyuyakalabiliyor ben uyusun diye zorlamiyorum uyku sinyali gelir gelmez hop alın sevme saç okşamak eğer ağladı mı kucağa alıp gezdirip sakinlestirip tekrar bir deneme daha gibi mutfaktaki işlerimi ana kucağına koyuyorum onu sanki yemek programindaymis gibi anlata anlata yapıyorum izliyor beni azcik mizmizlandiginda salliyorum ayağımla elimle yemek yapiyorum

Aynı durumu bende yaşadım ve artık tükendiğimi hissediyordum. Gün içinde 5 dakika bile uyumuyordu o uykuyu kucağımda ve emerken yapmak istiyordu akabinde hemen kalkıyordu.
Tükene tükene ağlıyordu bu uykusuzluğun yanında. Bende bu yazdıklarının hepsini yaptım.
Sonuç olarak bütün serüvenimin seyri gaz damlasıyla değişti. Ve gündüz uykularıda 2 haftadır yeni yeni toparlandı. Tek uyutabildiğim yerde bebek arabası, beşiğe koyunca hemen kalkıyor.

Kızlar ben de böyle yapıyorum. Sabah zorla 7.30 gibi uyanıyoruz. Ben uyutup duruyorum kıpırdanıyor falan. Uykusunu takip edip 1-1.30 saat geçince hemen yatırmış oluyorum. Ben kolumda sallıyorum çoğu zaman ama şunu fark ettim. Gün içinde saat 3-4 e kadar huzurlu oluyor. O zamanlar kundaklıyorum, kitap okuyorum, saçını seviyorum pış pış yapıyorum. Yattığı yerde kalıyor ama eğer huzurluysa. Huzursuzsa hiç denemiyorum. Kolumda uyutup öyle bekliyorum. Bu döngüye eğer bir sebepten sabah uyamazsak o gün bitik gün sürekli ağlıyor uyumakta zorlanıyor.

Bir de en çok yanına yatıyorum. Kolumun üstüne koyuyorum. Biraz pış pışla uyuyor ama o zaman kalkmak biraz zor oluyor

Canım maşallah bebeğine
Sen uyku saatlerini her gün aynı saatte mi yapiyorsun yani uyandı 2 saat sonra uykuya geçti gibi. Anladığım kadarıyla böyle değil uyku sinyalini takip ediyorsun dimi? Sabah mutlu uyandi kızım sonra esneme göz ovusturmalar başlayınca saçını falan oksayayim dedim kıpır kıpır yok izin vermiyor anacım

Canım bazen gün içinde çok yorulunca gece iyi uyur diyorlar hatta annem bir ara hiç uyitmamaya kalkıştı bir saatyen sonra gece uyusun diye.
Ama sen düzenli uyutuyorsun dimi yoksa uyku sinyalini mi bekliyorsun, sinyal görmezsen bile uyku saatini takip edip uyutuyor musun?
Kızımın gazı azaldı dedim dün ama bugün sabaha kadar gaz çıkardı büyük adam gibi. Hala devam ediyor demek ki gaz damlasinin adı nedir doktora bir sorayım

Şimdi gece uykusu kızımla aynı, o da 7 8 9 artık saat kacsa gece uykusuna geciyor ve 5 6 saat uyuyor sonra uyanıyor emiyor bazen bez değişiyor tekrar uyudugunda 3 saat kadar uyuyor saat 5 bucuk 6 bucuk falan oldu bu arada sonra tekrar aynı seyler yatıyor ve 1 saat sonra uyanıyor. Gece yatıs saatine gore aabah 7 7 bucuk 8 gibi uyanıypr. Biz kahvaltı yaparken bjorne koyuyoruz o arada da gülüyor oyalanıyor bize bakıyor 1 1 bucuk saat gecmiş oldu uyandıktan sonra, kahvaltı yaparken sallamays baslıyoruz emzik de alıyor uyumak için o arada uyuyor. Gunduz uykuları genelde bjornde. 20 dk 40 dk gunune gore. Gunun bir yerine 2 3 saatlik bş uykusu var,ama saati belli olmuyor 11 1 de olabilir 4 6 da. Bunların aralarında yuzustu zaman kitap okuma işte emzirme ust değiştirme falan. Uykusu gelince bjorne koyup sallıyorum emzikle. Dalamazsa beyaz gürültü, dalamazsa gece dinlediği beyaz gürültü, olmadı sling. Bi de beyaz gurultuyu sevmedi demişsin farklı programlardan farklı sesler denedin mi? Ama slingdrj cıkınca uyanıyor tabi ya da bjornden yatagına koymayı denesem uyanır.
Bunun haricinde bilinçli bebek kitabında uyumama nedeni olarak sayılanlardan birş annnenin stresiydi. Cok muhtemelen gece uyudugunu bildigin için daha rahat oluyorsun o da daha rahat geciyor uykuya. Gunduz stresin de onu etkiliyor olabilir kitaba göre.
Biraz da yapı tabi, benim kızım uykuyu seviyor o kesin.
Uyku eğitimi ile ilgili olarak da yine aynı kitapta aglatarak uyutup 3.gun artık aglamadıgında senden yardım gelmediğini bildigi için talep etmiyor diyor, varsa alternatif yöntemlere yönelmeni öneririm ama yoksa ve perişan oluyosan napcan
Burun temizliği için hangi marka aspiratör önerirsiniz?? Yumuşak uçlu mümkünse.. Baby vac kullananlar süpürgesiz de kullanılır mı?
Baby vac almadım ama elektrikli supurgesiz olmuyo o, hatta ordaki vac bile vacuum cleanerın vacı muhtemelen. Ben optinell almıştım yedek uc olarak da gecen yazmıstım buraya 120lisini aldım diye baby clean mi neydi yumusak bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…