2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
septembrmom ben de uyku sinyalini takip ediyorum bu arada cunku bazen 40 dk sonra esneyebiliyor. Bi yere sabit bakıyosa, esniyosa, bi de bi aglaması var uyku için ozel o varsa uykuya geciriyorum. Bunlar olmadıysa maks 1 bucuk 2 saatte ben bjorndeyse yine sallamaya baslıyorum kucagımdaysa burnundan alnının ortasına okşuyorum bunlar da yardım ediyor dalmasına. Sabahları sallıyorım dedim ya kahvaltı ederken bakıyoruz mesela gulucukleri azaldı hareketleri durgunlastı o zaman sallamaya baslıyoruz. Eger yetmezse emzik veriyoruz o o arada zaten ozel aglamayı yapıyor.
Bununlq birlikte tıpkı bizler gibi bazen bunların hiçbiri yetmeyebilir. Uyumak istemeyebilir. Karakterleri ve duygu durumları var minicik bedenlerinde, uzlaşmak zorundayız

Daha önce bebeğin kendi hareketiyle sallanan ana kucağından alan var mı diye sormuştum size merfbaby markasını aldım valla şiddetle tavsiye edeyim bende ben genelde uyutmak için kullanıyorum uykusu gelince gündüz içine koyuyorum pış pış sesini açarak sallıyorum uyuyor uykusu derinleşince yatağına alıyorum bazen de hiç ellemiyorum orda uyuyor bir saat.

Ben mi yazdım mesajı dedim nazenin in de düzeni aynen bu şekilde. Birkaç gündür gece 2 saatte bir kalkıyor ama tam doymuyor mu anlamadım sebebini.

Kızlar hangi d vitaminini kullanıyorsunuz? Doktor bize devit-3 yazmıştı ama ben içeriğinin iyi olmadığıyla ilgili birkaç yorum gördüm bilgisi olan var mı?
Pedia-D kullanıyorum kızıma. Doktor devletin verdiğinin içeriği güvenli değil diye bunu önerdi
Kendim gebelikten beri Devit 3 kullanıyorum ama

Peki uyuduktan sonra her sese kıpırdamıyor mu? Bizim böyle bir sorunumuz var. Derin uykuya geçiyor gece ama her sese( çarşaf sesine dahi) kipirdanir

Pedia-D kullanıyorum kızıma. Doktor devletin verdiğinin içeriği güvenli değil diye bunu önerdi
Kendim gebelikten beri Devit 3 kullanıyorum ama
Gerçekten bazen hayret ediyorum devletin verdiği damlalar güvenli değilse neden veriliyor ki hani biz az çok araştırıp bilgi sahibi oluyoruz. Bilinçli olmayan bir anne ya da araştırmayı o an aklına getirmemiş anneler bende dahil bilmeden çocuğuna veriyor bu damlaları yazık değil mi bebeklere teşekkür ederim sizin dediğiniz damlaya bakacağım birde ocean varmış oda iyi diyorlar.

Canım kesinlikle stresim var, hatta sabah uyanır uyanmaz basliyor. Yine mi hiç uyumayacak yine mi hep ayağımda duracak diye düşünüp duruyorum tum gun sürüyor bu. Anın keyfini çıkarıyorum tabi ki her anıni yaşıyorum, oyunlar dışarda yürüyüşler her şeyi yapıyoruz ama o sorular sürekli aklımda uyku konusunda. Her şeyi deneyeceğim artık hangisinde uyursa

Ben mi yazdım mesajı dedim nazenin in de düzeni aynen bu şekilde. Birkaç gündür gece 2 saatte bir kalkıyor ama tam doymuyor mu anlamadım sebebini.
Seninki etrafı kesfetmeye falan da basladığı için belki uyku gerilemesi falan oluyodur 4. Ayda oluyo normalde ama nazenin zaten o civara yakın
Peki uyuduktan sonra her sese kıpırdamıyor mu? Bizim böyle bir sorunumuz var. Derin uykuya geçiyor gece ama her sese( çarşaf sesine dahi) kipirdanir
Konuşursak ya da işte çok oyalanırsak odada kıpırdanıyor öyle bi durumda uyanacak gibi olursa elimizi karnına koyup hafifçe bastırıp bekliyoruz omzumuzdaki his gibi yani. Ama bazen kıpırdansa da uyanmıyor o tam gozlerini acmadan ya da belli bi sure mızırdanmadan almıyorum ben zaten gece o sure gecmiş oluyor ben uyanıp alıp emzirmeye hazırlanana kadar. Ama dun gece 2 de sesine uyandjm hiç ellemedim geri sızdı mesela 3 bucukta uyandı ki o saatte uyanır diye bekliyordum.

Bugün kahvaltı sonrasında hemen uyanmış aglaya aglaya daha yeni yattı düzeni değişebiliyor. Eger yoksa bjorn tarzı bişey edinmek işe yarayabilir 13 kgye kadar kullanılıyor hala bos yatırım değil bence bizler için. Onda sallayabilirsin uzerinde bırakabilirsin de hem boylelikle uyuduktan sonra elin ayagın bosa cıkar ya da bi odada işin varsa yanına tasırsın uyanacak olursa sallamaya devam edersin. Bazen 4 saat uyuyor o şekilde gündüz. Yoksa da kanguruda belin agrıya agrıya dur gündüzleri aksamları fizyoterapistliğini kullan kendi üstünde yapcak bişey yok

Kızlar bebişin elleri hep soğuk ya eldiven de giydirmek istemiyorum.. ev 23 24 derece arasında değişiyor.. bi elliyorum bazen buz gibi

akşam ben de bunu yaşadım ya 2 saatte bir uyandı emmeye. Normalde ilk gece uykusunu 5 6 saat yapardı. 2 2.5 saatte bir kalktı emdi. Süt mü doyurmadı acaba

Bi de hiçbir şe tam puruzsuz değil bazen misafirlikte full gurultufe televizyon altında uyuyor bazen sessiz evde 3 kere yatagına koyup aldıgım oluyor, gunu gununu tutmuyor yani bizim gibiler işte
Kızlar bebişin elleri hep soğuk ya eldiven de giydirmek istemiyorum.. ev 23 24 derece arasında değişiyor.. bi elliyorum bazen buz gibi
Ben dogdugundan beri giydirmedim elleri sıklıkla buz hatta sıcak ılık olursa allah allah diyoruz. El ve ayaklar soguk olabilir üşüdüğünü göstermez diye ben takılmıyorum pek

Sabah kahvaltı esnasında ben de seninle aynı şeyleri yapıyorum.. sabah uyanıyor 1 belki 1.5 saat takılıyor.. sonuna doğru ben kahvaltı etmeye başlamış oluyorum ve babybjörne koyuyorum üstüne de oyuncakları var astığım Onlara bakıyor gülüyor ediyor en son sessizleşiyor sakin sakin bakmaya başlıyor sallıyorum olmazsa emzik veriyorum kesin uyuyor orada yarım saat 40 dakika belki 1 saat uyuyor ama Kahvaltı masasını bile toplamıyoruz bazen uyanmasın diye Ha bu arada benim Sabah dediğim 10 ya da 11'de uyanıyor Mesela bugün 11'de uyandık Çünkü gece 2'den önce uyumuyoruz biz

Ben de takılmıyorum ve eldiven giydirmiyorum Ama artık evimiz soğudu ya Şu üç beş gündür eşim Elini soğuk görünce hemen ay soğuk eldiven giderim diyor ben de normal bu diye anlatıyorum ama işte olsun bu seferlik giydirelim dedi akşam giydirdil

Kızlar dün akşam kızım 9 gibi uyandı. sonrası gece 1 e kadar hep 20 şer dakka dalip kalkma falan yaptı. Net uyumadi.
1 den sonra kesinlikle hiç uyumadı 4 e kadar ne yaptıysam olmadı besige koyar koymaz kalkıyor. ayakta sallanmak istemedi. Beyaz gürültü istemedi. Kucağıma dik alinca susuyor sadece. Resmen uyumamak için savaş verdi. En son uykuya daldığında bile kızgın sesler çıkarıyordu neden olmuş olabilir ya ilk kez böyle bişey yaşadık. Bayilacaktim uykusuzluktan

Bizimki de öyle ya uykusu aşırı hafif ( anasına çekmiş ) o yüzden derin uykuya geçene kadar beyaz gürültü açıyorum

Ben artık vazgeçtim inanki güne sana artık uyku yok bebeğinde uyumayacak diye başlıyorum, öbür türlü sürekli oğlumu uyutmaya çalışarak geçiriyorum ve uyumayınca ben daha beter yıpranıyorum , kendimi kötüye hazırladığımda daha enerjiğim zaten oğlum uyursa ne ala ( memede hep uyuyor yerine koyunca uyanıyor ) uyumazsa da zaten kendimi hazırlamış oluyorum no stres , bir de benim oğlum uyaranlara karşı aşırı hassas artık mesela ana kucağında mı uyudu ordan almıyorum ve uzun sürede uyuyor eskiden içim el vermez yatağına koyardım ve minimum düzeyde ses çıkarıyorum çünkü gık sesine uyanıyor

Çok hareket edince benimde oğlumun eli buz gibi oluyor ama sabit kaldı mı soğumuyor o kadar , bizim evde 21 22 derece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…