- 19 Mayıs 2022
- 3.175
- 5.037
- 88
- 38
Geçmiş olsun kan sulandırıcıyı hala kullanıyormusun benim de varis var bacağımda Ama gebelik öncesi vardıKızlar uyumayanlar benim doğumdan sonra bacaklarım çok şişti ve halen inmedi,kan sulandırıcı kullanıyorum varis varmış ve doğumda pıhtı atmış bacağıma doktor ameliyat diyor ama aldığım duyumlarda yineliyormuş ne yapacağımı bilemiyorum geceleri acayip yanma oluyor uyuyamıyorum bir türlü ağlatacak derece ne yapmaliyim bir bilgisi olan varmı
Ben 4 ay yarım çalışma yapmak sonrasında ücretsiz almak istiyorum ancak 4 saate 10 istiyorlar şaka gibiSenle konuşmuştuk bunu, cidden çalışmayı düşünmeye başladım. Hem annemi buraya getirmek için hem de kafamı dağıtmak için. Yalnız olmak çok zor.
Bebek hayatimizi tamamen degistiriyor, eskiden siradan olan seyler lux haline geliyor. Bu durumu kabullenemiyoruz ve asabi oluyoruz diye dusunuyorum. Artik hayatlarimiz eskisi gibi olmayacak ama enerjin yerine gelcek hic merak etmeKızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Bebek olmadan önce çok pozitif mutlu evin enerjisini artıran inanılmaz hayat dolu biriydim. Eşim eve koşa koşa gelirdi yani her soframız huzurlu, her çayimiz sohbetli güzel olurdu kimseye ihtiyaç duymazdik birbirimizin her şeyi olmuştuk. Bebekten sonra uyku düzeni vs derken eşimde her şey aynı olmasına rağmen ben çok değiştim, asabi biri oldum. Özellikle kızımın her cıt sesine uyanmasın dan dolayı eşimin terlik giymesine bile sinir oluyorum ve yansitiyorum. Her ama her şeye takmaya basladim. Mutfaktan su almak için musluğu açıyor o bile sinirlendiriyor, eşim anlayışla yaklaştı hep bu duruma bebek zorluyor diyor ama ben kendimi değiştirmek istiyorum. Babalık görevini eksiksiz yapar, banyoyu birlikte yaparız çoğu zaman akşam o uyutur alır kitap okur ben bakayım sen uyu dinlen der. Ama bendeki bu ruh hali değişikliği çekilecek gibi değil. Kardeşim ben olsam çekmem dedi hatta. Suratım sürekli asik, sanki dünyanın en yorgunu benim de bir gülümsemeyi ona lütuf ediyormusum gibi. Hatta mutlu olduğum gün evde bayram havası oluyor. Ah kızlar benim gibi gıcık olan var mı? Vallahi memnun değilim bu durumdan bebekle yeni hayatımda eskisi gibi enerjik olmayı nasıl başarabilirim?
Geçmiş olsun canım benimde eşim grip çok kötü yatıyor sabahtan beri inşallah bize bulaşmazSağol canım biranda nasıl oldu anlamadım ya kimseyle de görüşmedim.. öyle halsizim ki allahan hafta sonuna denk geldi eşim bakıyor. Doktor maske tak bebekle ilgilenirken dedi.
Memursaniz zaten 25 falan aldığınizi varsayarsak eksisini artısinı düşününBen 4 ay yarım çalışma yapmak sonrasında ücretsiz almak istiyorum ancak 4 saate 10 istiyorlar şaka gibi
Gündüz bazen TV açık oluyor canim ona rağmen TV haricindeki her seste uyanıyor, şaştım kaldım. Annelikte beni en çok zorlayan şey uyku oldu.Bebek hayatimizi tamamen degistiriyor, eskiden siradan olan seyler lux haline geliyor. Bu durumu kabullenemiyoruz ve asabi oluyoruz diye dusunuyorum. Artik hayatlarimiz eskisi gibi olmayacak ama enerjin yerine gelcek hic merak etme
Esin hakli olabilir diye de dusundum belki uyku durumu yuzunden cok geriliyorsun ve esine yansitiyor olabilirsin
Bebegini gurultulu ortamda uyutmayi denedin mi, ben dogdugundan beri hep gurultude isikta falan uyutiyorum hic bisi olmadi muzik aciyorum. Ben cit sesine uyanan biri olarak bana benzemesin diye.
Öpmeden durulmuyor ki yiyesi geliyor insanın böyle bir aşk yokBana asm deki ebe diyor ki bebeği öpmeyin ellerini öpersiniz , oldu dedim canım şimdi öpmicem de ne zaman öpücemanasıyım ben onun yaaa
Tamam canım sağol , valla korkulacak bişey gerçekten çünkü piskolojini yoruyor
Valla ben cok korkuyorum uyuz wilkinson kremi diye bir krem varmis kesin cozummus, yine tekrar ederse aklinda olsun
Keşke nasıl adet olmuyorsak uykuda uyumasaydık , Allah tarafından hamilelik sonrası 1 sene içinde anneler uyumaya ihtiyaç duymasaydıGündüz bazen TV açık oluyor canim ona rağmen TV haricindeki her seste uyanıyor, şaştım kaldım. Annelikte beni en çok zorlayan şey uyku oldu.
Çok güzel bir tespit yapmışsın eskiden sıradan olan şeylerin lüks gelmesi olayı kesinlikle bu. 3 aylık olduk sanki bunları atlatmak için geç kalmışım gibi geliyor
YaaKendisine boyun fitigi diyoruz. Ben de 4 tane var, ikisi ilk bebeden diger ikisi ikinci bebeden armagan.
Fizik tedavi ve agri kesici disinda tedavisi ameliyat ama ameliyati da yapacak doktorlar dahi onermiyor.
Bu arada ortopedi degil norolojiye basvurmalisin. Gecmis olsun cicim
Bende sanırım 14. Gün falan mı ne cesaretimi toplayıp bakmıştım ve aynı şekilde şok olmuştumKızlar çok değişik bir sorunla geldim. Epizyotomili normal doğum yapmıştım. Doğum sonrasında fazlasıyla dikişim vardı ilk 15 20 gün oturup kalkmak çok zordu. Doğum yaptığım günden beri dikişlerime bir kere bile bakamadım. Cesaret edemedim herhalde bilmiyorum. Bugün cesaretimi topladım ne var ne yok bi bakayım dedim. Ama bakmaz olaydım. Sanki dikilmesi gereken yer dikilmemiş gibi geldi bana. Yani tam anlayamadım ama doğumdan önceki haliyle şuanki hali çooook farklı. Normal doğumdan sonra bu kadar değişiklik olması normal mi, yoksa benim doktor dikilecek yeri dikmeyi mi unuttu. Doğumdan 5 gün sonra kontrole gittim sonra bir daha çağırmadı bende gitmedim. Böyle bir sorunu olan var mı? Sinirlerim çok bozuldu nedense
Salon Kadini @Mikyy38 Tweetiy kızlar hatırladığım kadarıyla siz normal doğum yapmıştınız.
4 saate 10 ne demek anlamadımBen 4 ay yarım çalışma yapmak sonrasında ücretsiz almak istiyorum ancak 4 saate 10 istiyorlar şaka gibi
EllA bona mı ne o tarz herhalde bende de var daha hiç giydirmedimBakmadım hepsinin lastiklerini kestim almama gerek kalmadı. Çıtçıtlı patiklerden aldım ince çorap patik sıcacık oldu ayakları terletmiyor da .
Büyük kızında 10 okulu bana birşey kalmıyor gibi oluyorMemursaniz zaten 25 falan aldığınizi varsayarsak eksisini artısinı düşünün
Benle ilk 1 ay öyleydim canımKızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Bebek olmadan önce çok pozitif mutlu evin enerjisini artıran inanılmaz hayat dolu biriydim. Eşim eve koşa koşa gelirdi yani her soframız huzurlu, her çayimiz sohbetli güzel olurdu kimseye ihtiyaç duymazdik birbirimizin her şeyi olmuştuk. Bebekten sonra uyku düzeni vs derken eşimde her şey aynı olmasına rağmen ben çok değiştim, asabi biri oldum. Özellikle kızımın her cıt sesine uyanmasın dan dolayı eşimin terlik giymesine bile sinir oluyorum ve yansitiyorum. Her ama her şeye takmaya basladim. Mutfaktan su almak için musluğu açıyor o bile sinirlendiriyor, eşim anlayışla yaklaştı hep bu duruma bebek zorluyor diyor ama ben kendimi değiştirmek istiyorum. Babalık görevini eksiksiz yapar, banyoyu birlikte yaparız çoğu zaman akşam o uyutur alır kitap okur ben bakayım sen uyu dinlen der. Ama bendeki bu ruh hali değişikliği çekilecek gibi değil. Kardeşim ben olsam çekmem dedi hatta. Suratım sürekli asik, sanki dünyanın en yorgunu benim de bir gülümsemeyi ona lütuf ediyormusum gibi. Hatta mutlu olduğum gün evde bayram havası oluyor. Ah kızlar benim gibi gıcık olan var mı? Vallahi memnun değilim bu durumdan bebekle yeni hayatımda eskisi gibi enerjik olmayı nasıl başarabilirim?
4 saat kadar bebek bakacak 10.000 istiyor4 saate 10 ne demek anlamadım
Evet oymuş markası çok satandaydı zaten 6 12 aldım güzel oldu.EllA bona mı ne o tarz herhalde bende de var daha hiç giydirmedim
Valla ben de ustlerde yazdim ekim ayinin ortasindan beri surekli hastayim, ciddi bir salgin var. Antibiyotik kullanmadim hatta doktora bile gitmedim nasilsa ilac icmem emziriyorum diye. Ilay'a gecmedi.Canım antibiyotik kısaltması ab. .. Doktora aöyledim 2.5 aylık dedim. 3 kere filan sordum ona uygun yazıyorum dedi. Sonra eczacıya sordum prospektüsünde kullanmayın diyor ama doktor kontrolünde kullanabilirsiniz diyor. Bebekte ishal kaşıntı bazı mantar enfeksiyonu olabilirmiş. Dayanayım kullanmayım diyorum ama uzun sürerse de kötü. Eczacı ilacı içersen 2 3 saat sonra emzir bebeği en azından dedi.
Anladim, benim parayla hizmet satin almak konusunda rahatsizliklarim var ajdjjs komik ama birine para vermek, fiyat sormak vs cok utandiriyor beni. O yuzden fiyatlari bileyim istedim.Psikiyatride ilaç tedavisi de kullanılıyor, psikologlar ilaç kullanmıyor ve terapi yapıyor fakat ilaç kullanmayan psikşyatristler de var ya da duruma gore baslayabiliyorlar. Alanları farklı olabiliyor mesela bdt yontemiyle calısan biri bana varoljscu olsam belki devam ederdim ama su an yeterli goruyorum demişti. Bence secimde en onemlisi eger bilebiliyorsan hayat tarzınızın benzer olması. Senin yasadıgın bir konuyla ilgili olarak aynı seyleri anlayabiliyor olması. Seni hatırlaması dogru sorulası sorabilmesi. Bence fiyatı önemli değil. Ben boyle birini ankara yasıyordum ve denizlide bulmustum proflardan falan daha dusuk bi fiyatı vardı online olarak gidiyordum ve memnun kalmıştım. İmkanın varsa yuz yuze gidersin hem belki sana da değişiklik olur. Gecenlerde bir akrabam hastanede calısan psikiyatriste 1500 tl vermişti. Ben de ortalama 1000 tl oldu gibü biliyorum. Online psikolog uygulqmalarında yorumlar var ya da doktor uygulamalarında onlara bakabilirsin. Diger konu galiba katıldıkları egitimlerle ilgili dolayısıyla o ucunu de yapabiliyor olmalı. Yani bence once psikatrist mi psikolog mu, psikiyatrist ise yaklasımı nasıl, genel olarak yorumlar ne diyor, fikirleri hakkında bilgi edinebiliyor musun hayat tarzı sana benziyor mu bunlara bakmalısın. Sonrası biraz sans biraz da deneme yanılma gibi geliyor bana.
Ya iste ben de sanki 2.bebek dogdugundan beri daha da tahammulsuzum gibi geliyor. Kimseye çatmiyorum ya da cocuklara bagirmiyorum ama kendi icimde ofke nobetleri geciriyorum resmen.Ben de terapi almak istiyorum bebeğimin uyku saatleri düzene girer girmez. Bu sene sağlıkla çok sınandık haliyle sağlık anksiyetesi gelişti bende
Kızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Ocak ayında memur maaşı %50 artıcak öyle bakınca 10 çok değil aslında . Eve gelecekse kadın.4 saat kadar bebek bakacak 10.000 istiyor
Asgari ücrete tam gün çalışıyorlar bana yarım gün için fazla gibi geldi birde dönüş nedenim borç ödemek pek mümkün olmuyor dönmeme değmiyorOcak ayında memur maaşı %50 artıcak öyle bakınca 10 çok değil aslında . Eve gelecekse kadın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?