Canım antibiyotik kısaltması ab. .. Doktora aöyledim 2.5 aylık dedim. 3 kere filan sordum ona uygun yazıyorum dedi. Sonra eczacıya sordum prospektüsünde kullanmayın diyor ama doktor kontrolünde kullanabilirsiniz diyor. Bebekte ishal kaşıntı bazı mantar enfeksiyonu olabilirmiş. Dayanayım kullanmayım diyorum ama uzun sürerse de kötü. Eczacı ilacı içersen 2 3 saat sonra emzir bebeği en azından dedi.Ab nedir canim ilk kez duyuyorum?
Uyuzdan çabuk kurtulmussunuz yalniz, cok sevindim aylarca surunuyor insanlar. Tuz gargarasi bilemedim simdi tuzun fazlasi bebekleri cok hasta ediyor bunu iyi biliyorum ama simdi gargara yuttugun birsey degil ama mesela bazi gargalarda emzirme ve gebelikte onerilmiyor.
Melikeben buralardaysa ona bir danis sanirim o saglik calisaniydi.
Tesekkur ederim
ahshhshs baslama nedenim olan konu oyle cok ki. Hangi birine uygun doktor sececegimi sasirdim. Simdi ben bi doktor buldum hem cocuk hem aile hem de bireysel terapi yapiyormus. Mesela bu ucunu birden yapmak mumkun mu? Yani ucunde birden uzman olabilir mi?
Ya dur ben simdi bi misafirligie gidiyorum kafami ilk topladigim anda sana sebeplerimi sayan bir dm atayim böyle olmayacak canim, tesekkur ederim.
Pekmez ve maya olayini ilk kez duyuyorum, sut mu arttiriyormus yoksa sutu yagli ve proteinli mi yapiyormus???
Prospektuse bak hemen :) doktora emzirdigini söyledin mi??
Bebeğim bence yinede iyi kilo almış bu problemlere rağmen. Çok şükür atlatırsın merak etme mama da kötü değil zaten napalım yeterki iyi olsun bebek. Maya olayını yap mutlaka. Dereotunu da unutma. Sorun olmayacak alcak kiloSağol kuzum tavsiyelerin için. Aynen verdikleri süt arttırıyormuş internetten baktım da. Şu son 1 ayda farklı farklı problemler yaşadım. Eşimle boşanmanın eşiğine geldik, ailemde sağlık problemleri oluştu. İster istemez çok yıprandım. Bu da sütümü etkilemiş demekki çok üzüldüm
Prospektüste kullammayın diyor ama doktor kontrolünde kullanabilirsin de diyorGeçmiş olsunNewMamaa
Ben hamilelikte de kullanmıştım antibiyotik. Bazı antibiyotik grupları hem hamilelik hem emzirme döneminde kullanılıyormuş. Dr. Ona göre vermiştir
Psikiyatride ilaç tedavisi de kullanılıyor, psikologlar ilaç kullanmıyor ve terapi yapıyor fakat ilaç kullanmayan psikşyatristler de var ya da duruma gore baslayabiliyorlar. Alanları farklı olabiliyor mesela bdt yontemiyle calısan biri bana varoljscu olsam belki devam ederdim ama su an yeterli goruyorum demişti. Bence secimde en onemlisi eger bilebiliyorsan hayat tarzınızın benzer olması. Senin yasadıgın bir konuyla ilgili olarak aynı seyleri anlayabiliyor olması. Seni hatırlaması dogru sorulası sorabilmesi. Bence fiyatı önemli değil. Ben boyle birini ankara yasıyordum ve denizlide bulmustum proflardan falan daha dusuk bi fiyatı vardı online olarak gidiyordum ve memnun kalmıştım. İmkanın varsa yuz yuze gidersin hem belki sana da değişiklik olur. Gecenlerde bir akrabam hastanede calısan psikiyatriste 1500 tl vermişti. Ben de ortalama 1000 tl oldu gibü biliyorum. Online psikolog uygulqmalarında yorumlar var ya da doktor uygulamalarında onlara bakabilirsin. Diger konu galiba katıldıkları egitimlerle ilgili dolayısıyla o ucunu de yapabiliyor olmalı. Yani bence once psikatrist mi psikolog mu, psikiyatrist ise yaklasımı nasıl, genel olarak yorumlar ne diyor, fikirleri hakkında bilgi edinebiliyor musun hayat tarzı sana benziyor mu bunlara bakmalısın. Sonrası biraz sans biraz da deneme yanılma gibi geliyor bana.Kizlar cok tecrubesiz oldugum bir konu var psikoterapi.
Acikcasi ihtiyacım oldugunu düşünüyorum ama ucretler hakkinda bir fikrim yok. Tabi ki unlu ve iyi psikologlarin seans ucretleri pahalidir ama bu pahali dedigimiz rakam nedir tam olarak.
Psikoterapi alan varsa aranizda seans basi ne kadar ucret oduyorsunuz, online ya da yuzyuze fiyat farklari neler, atıyorum seansi 1000 lira olan kotudur ya da iyidir gibi kistaslar var mi? Cunku azicik babadan parasi olan iyi luks bir plazada ofis kurabilir ve ofisin yerinden oturu cok haketmedigi meblaglar talep ediyor olabilir. Bana bunu ayirt edebilmem icin birkac tuyo verirseniz sevinirim.
Çok geçmiş olsun smg , nasıl kaptın yaöyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
Gece yatırınca içeyim bari o sürede uzun süre emmemiş oluyor wn azındanÇok geçmiş olsun smg , nasıl kaptın yabol vitamin almayı unutma , enfeksiyon varsa antibiyotiksiz zor geçer maalesef
Valla süt olsun diye neler yemedim ki bi şu maya kalmış yemediğimKızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doğumda: 3230gram/50cm/34cm
1. Ay: 4400gram/54.5cm/37cm
2.Ay:5050gram/59cm/39cm
Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak
Doktorumuz bana şunları önerdi, 1 hafta boyunca bunları yapacağım.
-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.
İnşallah kilo almış oluruz 8 Aralık'a kadar. Resmen anksiyetem tutuyor
Ya canım biz daha bebek doğar doğmaz antibiyotik içtik şimdi sana iç ya da içme diyemem ama öncelikle senin iyi olman lazım ki bebekte iyi olsunSizce antibiyotik içmeli miyim ya Doktor yazdı ama güvenemiyorum
Sanki atom gibi bişey olcakEşinden geçmiş olabilir, kontrol için hastane falan derken olmuştur canım. Eşinin olması iyi olmuş.
İnşallah alırsınız canım bizim de aynıydı. Biraz mama kullandık.
Tarife çok şaşırdım. Pekmeze kuru maya koymak çok ilginç bunu duymamıştım. Araştıracağım
Her gün mü yapacağız bu tarifi , 1 kase pekmezle şeker komasına gireriz
Ben de terapi almak istiyorum bebeğimin uyku saatleri düzene girer girmez. Bu sene sağlıkla çok sınandık haliyle sağlık anksiyetesi gelişti bendeKizlar cok tecrubesiz oldugum bir konu var psikoterapi.
Acikcasi ihtiyacım oldugunu düşünüyorum ama ucretler hakkinda bir fikrim yok. Tabi ki unlu ve iyi psikologlarin seans ucretleri pahalidir ama bu pahali dedigimiz rakam nedir tam olarak.
Psikoterapi alan varsa aranizda seans basi ne kadar ucret oduyorsunuz, online ya da yuzyuze fiyat farklari neler, atıyorum seansi 1000 lira olan kotudur ya da iyidir gibi kistaslar var mi? Cunku azicik babadan parasi olan iyi luks bir plazada ofis kurabilir ve ofisin yerinden oturu cok haketmedigi meblaglar talep ediyor olabilir. Bana bunu ayirt edebilmem icin birkac tuyo verirseniz sevinirim.
Ben 1 hafta yapacağım canım sonrasını danışacağım doktoraHer gün mü yapacağız bu tarifi , 1 kase pekmezle şeker komasına gireriz
Bana asm deki ebe diyor ki bebeği öpmeyin ellerini öpersiniz , oldu dedim canım şimdi öpmicem de ne zaman öpücemBenim de boğazım ağrıdığı için tuzlu suyla gargara yapıyorum. Hastalığın en zor yani bebeği öpememek
Ellerini öpmek daha tehlikeli ya ellerini agizlarina sokuyorlarBana asm deki ebe diyor ki bebeği öpmeyin ellerini öpersiniz , oldu dedim canım şimdi öpmicem de ne zaman öpücemanasıyım ben onun yaaa
Bol süt olsun inşallahBen 1 hafta yapacağım canım sonrasını danışacağım doktora
Valla elini başını yanağını neresini görsem yapışıp öpüyorumEllerini öpmek daha tehlikeli ya ellerini agizlarina sokuyorlar
Kız ben de seni etiketleyecektim. Yapayım dedim baktım evde maya yok ben de yoğurda pekmez katıp yedim ne manaysaSanki atom gibi bişey olcak
Çok geçmiş olsun smg inşallah bebeğe bulaşmadan atlatırsınöyle bir halsizlik var ki anlatamam. Acile gittk. Bebeğedr bulaşır dedi maske ile emzir dedi. Enfeksiyon varmış. Resmen ağrıdan ağladım öğlen. Ateşte var. Ab filan verdi bi araştırcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?