- 9 Nisan 2021
- 4.956
- 7.049
- 108
- 32
Pekmez mayalama sıcaklığına nasıl getirilecek canımKızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doğumda: 3230gram/50cm/34cm
1. Ay: 4400gram/54.5cm/37cm
2.Ay:5050gram/59cm/39cm
Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak
Doktorumuz bana şunları önerdi, 1 hafta boyunca bunları yapacağım.
-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.
İnşallah kilo almış oluruz 8 Aralık'a kadar. Resmen anksiyetem tutuyor
Uzamış lohusa depresyonu olabilir mi acaba?Kızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Bebek olmadan önce çok pozitif mutlu evin enerjisini artıran inanılmaz hayat dolu biriydim. Eşim eve koşa koşa gelirdi yani her soframız huzurlu, her çayimiz sohbetli güzel olurdu kimseye ihtiyaç duymazdik birbirimizin her şeyi olmuştuk. Bebekten sonra uyku düzeni vs derken eşimde her şey aynı olmasına rağmen ben çok değiştim, asabi biri oldum. Özellikle kızımın her cıt sesine uyanmasın dan dolayı eşimin terlik giymesine bile sinir oluyorum ve yansitiyorum. Her ama her şeye takmaya basladim. Mutfaktan su almak için musluğu açıyor o bile sinirlendiriyor, eşim anlayışla yaklaştı hep bu duruma bebek zorluyor diyor ama ben kendimi değiştirmek istiyorum. Babalık görevini eksiksiz yapar, banyoyu birlikte yaparız çoğu zaman akşam o uyutur alır kitap okur ben bakayım sen uyu dinlen der. Ama bendeki bu ruh hali değişikliği çekilecek gibi değil. Kardeşim ben olsam çekmem dedi hatta. Suratım sürekli asik, sanki dünyanın en yorgunu benim de bir gülümsemeyi ona lütuf ediyormusum gibi. Hatta mutlu olduğum gün evde bayram havası oluyor. Ah kızlar benim gibi gıcık olan var mı? Vallahi memnun değilim bu durumdan bebekle yeni hayatımda eskisi gibi enerjik olmayı nasıl başarabilirim?
Şöyle bir husus var, annemler başka sehirdeler. Onlar geldiğinde de tam tersi aşırı mutluyum. Mesela geldiler kaldılar dün gittiler ya bugün uyandım yine mutsuz ve aşırı asabiyim. Lohusa depresyonu olsa her durumda ve şartta olmaz mıUzamış lohusa depresyonu olabilir mi acaba?
Ahshsgs oda iyi ama kalsiyum ve demir birbirinin emilimini azaltıyor bilgin olsunKız ben de seni etiketleyecektim. Yapayım dedim baktım evde maya yok ben de yoğurda pekmez katıp yedim ne manaysa
Ben her iki doğumdan sonra lohusa depresyonu yaşadım ve sadece sevdiklerim ziyaretime gelince mutlu olabiliyordum. Benziyor benceŞöyle bir husus var, annemler başka sehirdeler. Onlar geldiğinde de tam tersi aşırı mutluyum. Mesela geldiler kaldılar dün gittiler ya bugün uyandım yine mutsuz ve aşırı asabiyim. Lohusa depresyonu olsa her durumda ve şartta olmaz mı
Birde cok kafana takma sakin ol, stresle emzirme hemen anliyor bebisler. ben de ayni durumdayim, bazen bebegin yapisi da oyle olabilir, baska dr gorusu de alabilirsin. Tahin pekmez, sutlac da yiyebilirsin. Bir de dr un paylastigi listeyi paylasiyorum.Kızlar gün geçmiyor, ben yine moral bozukluğuyla karşınızdayım. Kızımın bugün 2. Ay kontrolü vardı. Baş kilo boy ölçüleri şöyleydi kilo boy ve baş çevresi olarak.
Doğumda: 3230gram/50cm/34cm
1. Ay: 4400gram/54.5cm/37cm
2.Ay:5050gram/59cm/39cm
Doktorum bu Ay az kilo aldığını söyledi. Aslında gecede en az 3 saatte bir emziriyorum. 8 aralıkta 2. Ay aşılarımız var o gün yine tartılacak, eğer bugünden o güne kadar 150-200gram kilo almamış olursa mama takviyesi başlanacak
Doktorumuz bana şunları önerdi, 1 hafta boyunca bunları yapacağım.
-her gün 1 litre (5 su bardağı) süt veya süt ürünü( süt kefir yoğurt sütlaç puding vs gibi)
-her gün 100 gram helva
-bir fincan pekmezi mayalama sıcaklığına getirip içine 1 tatlı kaşığı toz kuru maya karıştırıp içeceğim. Günde 3 fincan içilecek.
İnşallah kilo almış oluruz 8 Aralık'a kadar. Resmen anksiyetem tutuyor
İçecem gece bebek uyuyunca. En azından bir dozda hemen emmemiş olur. Parolun etkisi geçti yine fena oldum.Ya canım biz daha bebek doğar doğmaz antibiyotik içtik şimdi sana iç ya da içme diyemem ama öncelikle senin iyi olman lazım ki bebekte iyi olsun
Bence şu an çok taze her şey zamanla her şey yerine oturacaktır, burda hepimiz ya gergin ya yorgun ya bıkkın ya da uykusuz oluyoruz haliyle ruh halimize de yansıyor velhasıl kimse mükemmel hayatlar yaşamıyor hiç kendini suçlama ve bence bebek bakmak dünyanın en zoru şeyi en büyük sorumlulukta bizde olunca normal bir ruh hali ile kalmak imkansız gibi bişey , biraz daha büyüyünce hepimiz eskisi gibi oluruz inşallahKızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Bebek olmadan önce çok pozitif mutlu evin enerjisini artıran inanılmaz hayat dolu biriydim. Eşim eve koşa koşa gelirdi yani her soframız huzurlu, her çayimiz sohbetli güzel olurdu kimseye ihtiyaç duymazdik birbirimizin her şeyi olmuştuk. Bebekten sonra uyku düzeni vs derken eşimde her şey aynı olmasına rağmen ben çok değiştim, asabi biri oldum. Özellikle kızımın her cıt sesine uyanmasın dan dolayı eşimin terlik giymesine bile sinir oluyorum ve yansitiyorum. Her ama her şeye takmaya basladim. Mutfaktan su almak için musluğu açıyor o bile sinirlendiriyor, eşim anlayışla yaklaştı hep bu duruma bebek zorluyor diyor ama ben kendimi değiştirmek istiyorum. Babalık görevini eksiksiz yapar, banyoyu birlikte yaparız çoğu zaman akşam o uyutur alır kitap okur ben bakayım sen uyu dinlen der. Ama bendeki bu ruh hali değişikliği çekilecek gibi değil. Kardeşim ben olsam çekmem dedi hatta. Suratım sürekli asik, sanki dünyanın en yorgunu benim de bir gülümsemeyi ona lütuf ediyormusum gibi. Hatta mutlu olduğum gün evde bayram havası oluyor. Ah kızlar benim gibi gıcık olan var mı? Vallahi memnun değilim bu durumdan bebekle yeni hayatımda eskisi gibi enerjik olmayı nasıl başarabilirim?
Ah gercekten mi? Nasıl geçti peki zamanla azaldı mı?Ben her iki doğumdan sonra lohusa depresyonu yaşadım ve sadece sevdiklerim ziyaretime gelince mutlu olabiliyordum. Benziyor bence
İnşallah bulaşmaz bebelerimize ya antikorlarımız sütle bebeğe geçsin inşallah. Bi çorba yaptım kendime tavuk suyu. Ihlamur meyve filan halledelim inş.Çok geçmiş olsun smg inşallah bebeğe bulaşmadan atlatırsın
Ben de sabah dayak yemiş gibi uyandım boğazım da gıcık öğlene doğru ağrıya döndü kemiklerim nasıl sızlıyor
Eşim hastaydı ondan bulaştı kesinateş şuanlık yok şükür
Ilık şeyler iç papatya rezene ıhlamur vs
Seni o kadar iyi anlıyorum ki keşke diyorum memletimde olsaydım şu an , hem onlar bebeği daha sık görürdü hemde bende destek almış olurdum , zaten onlar gelince bayram havası oluyot resmen , geçen dedim ya çalışınca annem gelecek bu yüzden çok mutluyumŞöyle bir husus var, annemler başka sehirdeler. Onlar geldiğinde de tam tersi aşırı mutluyum. Mesela geldiler kaldılar dün gittiler ya bugün uyandım yine mutsuz ve aşırı asabiyim. Lohusa depresyonu olsa her durumda ve şartta olmaz mı
Canım başkasına anlatınca şükürsüzlükle simariklikla suclanmaktan korkuyorum. Olayım bebek ile değil şükürler olsun nasip oldu bana yavrum ama mutluluğu yakalayamiyorum. Haftasonu Ankara'ya gidicez mesela içimdeki sevinç o. Ama geri dönerken içim bunalacak biliyorum şimdiden bile üzülüyorumBence şu an çok taze her şey zamanla her şey yerine oturacaktır, burda hepimiz ya gergin ya yorgun ya bıkkın ya da uykusuz oluyoruz haliyle ruh halimize de yansıyor velhasıl kimse mükemmel hayatlar yaşamıyor hiç kendini suçlama ve bence bebek bakmak dünyanın en zoru şeyi en büyük sorumlulukta bizde olunca normal bir ruh hali ile kalmak imkansız gibi bişey , biraz daha büyüyünce hepimiz eskisi gibi oluruz inşallah
Senle konuşmuştuk bunu, cidden çalışmayı düşünmeye başladım. Hem annemi buraya getirmek için hem de kafamı dağıtmak için. Yalnız olmak çok zor.Seni o kadar iyi anlıyorum ki keşke diyorum memletimde olsaydım şu an , hem onlar bebeği daha sık görürdü hemde bende destek almış olurdum , zaten onlar gelince bayram havası oluyot resmen , geçen dedim ya çalışınca annem gelecek bu yüzden çok mutluyum
Canım çok şanslısın eşin gayet yardımcı oluyormuş ve psikolojik olarakta seni rahatlatıyormuş. Bunun da farkındasın ama daha çok farkında olmalısın. Ben evde nerdeyse hiç iş yapmıyorum gündüz.varım yoğum bebek. Eşim ben dert ediyorum diye dediki iş yapmnı beklemiyorum kendi karnını doyur aç kalma bebeğe bak yeter. Zaten bebek yokken işten eve beraber gelir yemeği ev işini o saatten sonra yapardık. Tutki işe gidiyprsun ve beraber geliyoruz :) böyle düşününce ben bir tık rahatladım. Eşimin hareketleri batıyor mu batıyor ama napalım kızıyorum kendi kendime sonra diyorum aman bebeğim ne güzel gülüyor bu anları ben hiç kaçırmıyorum oleyKızlar üç dört gündür malum atakla uğraşıyorum bu durum beni oldukça zorladı. Burda genelde eşler hakkında olumsuz konuşuluyor yardım konusunda vs, ben kendimi eleştirip sizlerden fikir almak istiyorum.
Evet kendiliğinden geçti ilk 40 gün içerisinde. Bazı kadınlarda aylarca sürebiliyor ama.Ah gercekten mi? Nasıl geçti peki zamanla azaldı mı?
Bizi anca bizim gibi olanlar anlar haklısın maalesef, dinlenecek zamanımız olmuyor bi çayı bile rahat içmek istiyoruz yemeği alel acele değil de rahat rahat yemek istiyoruz ama yalnız olunca hiçbirini yapamıyoruz üstüne bir de bebeğin huysuzluğu huzursuzluğu ağlama krizleri uykusuzluk vs , tabiki çok şükür sağlıklılar ama insan azıcıkta kendine zaman ayırmak istiyor ve bu bence asla şımarıklık değilCanım başkasına anlatınca şükürsüzlükle simariklikla suclanmaktan korkuyorum. Olayım bebek ile değil şükürler olsun nasip oldu bana yavrum ama mutluluğu yakalayamiyorum. Haftasonu Ankara'ya gidicez mesela içimdeki sevinç o. Ama geri dönerken içim bunalacak biliyorum şimdiden bile üzülüyorum
Canım hiç bir sıkıntısı yok kontroller güzel geçiyor ama altını değiştirmek bile olay, banyosu olay, memeyi 5 saniye geç versem olay. Allah sağlık versin bize bağışlasın ama gün içinde maraton koşuyor gibi hep bir şeye yetişmeye çalışıyorum. Eşim peynir ekmek yeriz sen yemek yapma der, temizlikte falan hiç bir beklentisi dahi yok tek isteğim bebekle ilgilenelim der ama ben buna bile mutlu olamıyorum valla aklımı yitircem hele ki akşam olunca iyice bunaliyorumBizi anca bizim gibi olanlar anlar haklısın maalesef, dinlenecek zamanımız olmuyor bi çayı bile rahat içmek istiyoruz yemeği alel acele değil de rahat rahat yemek istiyoruz ama yalnız olunca hiçbirini yapamıyoruz üstüne bir de bebeğin huysuzluğu huzursuzluğu ağlama krizleri uykusuzluk vs , tabiki çok şükür sağlıklılar ama insan azıcıkta kendine zaman ayırmak istiyor ve bu bence asla şımarıklık değil
Canım bilmiyorum bir sürü tek başına buyutenler var eşi asker olup kendi başına bakmak zorunda olan bir sürü kadın var ve benden mutlular. Ya da eşi her gün dört dörtlük yemek temizlik isteyen bir de bebek bakan anneler var eminim ki daha pozitifler. Her gün söz veriyorum yarın daha farklı olacak her şey diye yok aynıCanım çok şanslısın eşin gayet yardımcı oluyormuş ve psikolojik olarakta seni rahatlatıyormuş. Bunun da farkındasın ama daha çok farkında olmalısın. Ben evde nerdeyse hiç iş yapmıyorum gündüz.varım yoğum bebek. Eşim ben dert ediyorum diye dediki iş yapmnı beklemiyorum kendi karnını doyur aç kalma bebeğe bak yeter. Zaten bebek yokken işten eve beraber gelir yemeği ev işini o saatten sonra yapardık. Tutki işe gidiyprsun ve beraber geliyoruz :) böyle düşününce ben bir tık rahatladım. Eşimin hareketleri batıyor mu batıyor ama napalım kızıyorum kendi kendime sonra diyorum aman bebeğim ne güzel gülüyor bu anları ben hiç kaçırmıyorum oley
Bakmadım hepsinin lastiklerini kestim almama gerek kalmadı. Çıtçıtlı patiklerden aldım ince çorap patik sıcacık oldu ayakları terletmiyor da .Melikeben çorap buldun mu? İz yapmayan bulduysan beni de linkle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?