2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bunlar çok normal canım yorulmuşsun , bebeklerimizi tabiki ki canımızdan çok seviyoruz ama bişey söyleyince herkes çok yükleniyor unutuyor bizimde bi insan olduğumuzu , geçecek bu dönem kendine güç ver ben öyle yapıyorum canım , artık sabahları ilk saçlarımı tarayıp makyaj yapıyorum krem sürüyorum , kızım ağlasa bile 10-15 dk bırakıyorum , yine ağlasa bile film izliyorum o ağlaya ağlaya , herşeyi şakaya vurmaya çalışıyorum , eski hayatımla şimdiki hayatımın alakası yok , kendin kendine güç ver
valla helal olsun canım, ben film izlemek neydi unuttum. Eskiden her gün bi film izlerdik mutlaka. Bakalım yarından itibaren daha pozitif bakmak istiyorum her şeye.. Bu anları yaşamak isteyen nice kadın var. Her şeye razı olan. Allah'a şükür böyle sorunlar var gündemimizde 🙏🏻😔

Valla ben de ustlerde yazdim ekim ayinin ortasindan beri surekli hastayim, ciddi bir salgin var. Antibiyotik kullanmadim hatta doktora bile gitmedim nasilsa ilac icmem emziriyorum diye. Ilay'a gecmedi.

Ama tabi sen baska birsey geciriyorsundur falan bilmiyorum onu doktor emzirmene ragmen verdiyse vardir bi bildigi.

Anladim, benim parayla hizmet satin almak konusunda rahatsizliklarim var ajdjjs komik ama birine para vermek, fiyat sormak vs cok utandiriyor beni. O yuzden fiyatlari bileyim istedim.

Peki bu terapi sıklıgi her hafta mi ayda bir mi nasil oluyor genel itibariyle?

Ya iste ben de sanki 2.bebek dogdugundan beri daha da tahammulsuzum gibi geliyor. Kimseye çatmiyorum ya da cocuklara bagirmiyorum ama kendi icimde ofke nobetleri geciriyorum resmen.
bu da beni korkutuyor.

Canim bak 2021'de ilk dogumumu yaptim ben, ayni senin gibi bir ortama girince pozitif enerji sacan biriydim.

2021'den bu yana kapi gicirtisina aglayan, enerjisi cabucak dusen birine dönüştüm. Cocuklarin psikolojisi icin sürekli gulumsuyorum ama sahte bi gulumseme yani. Mesela bende de tahammulsuzluk ilk bebekten sonra esime karşıydı, simdi anneme karsi.

Benim de uzamis lohusa depresyonum var bence isin kotusu ben stresliyken yemek yerim, surekli yemek yaparim ve temizlik yaparim. Bu dongu beni cok yoruyor.

Ortalama 1 sene icinde tamamen duzeliyor hersey ama kendini oyalacak biseyler bulman lazim
Canım eşim diyorki 6 yıldır ben seni ilk defa haftasın diye doktora götürdüm sen hiç hasta olmazdın 🤣 bir tek korona olmuştum. Çok kötüyüm yani öyle böyle değil. Korona olabilir bence aynı ondaki gibi her yerim ağrıyor çimdirmişler yada dövmüşler gibi. Doktora sordum 5 gripten 1i korona ama tedavi aynı dedi 🤭

İ
valla helal olsun canım, ben film izlemek neydi unuttum. Eskiden her gün bi film izlerdik mutlaka. Bakalım yarından itibaren daha pozitif bakmak istiyorum her şeye.. Bu anları yaşamak isteyen nice kadın var. Her şeye razı olan. Allah'a şükür böyle sorunlar var gündemimizde 🙏🏻😔
Ha şöyle bunları düşün , yani şöyle sen sinirlensende bişey değişmeyecek herşeyin daha kötüye gitmesinden başka , bende eşimle eskiden kumrular gibi sürekli birbirimize sarılıp film izlerdik akşamları bişeyler yapardım yerdik yemekten sonra evet herşey değişti , uyum sağlamak zor sonuçta , ama ben baktım sinirlenince bişey değişmiyor ki artık sinirlenince derin nefes alıyorum kalkıp bi tur evi dönüyorum yada gözlerimi kapatıyorum ve bebeğimi sakin bi şekilde onu öperek konuşarak sakinleştirmeye çalıyorum , çünkü sinirle hiç bişey hal olmuyor , eşimin siniri bozmadan başka evin ortamını gergin yapmak başka bi işe yaramıyor sinirlenmek

Ben gittim saçımı kestirdim biraz daha bakımlı olayım bakımlı olmak kolay olsun diye Sen de öyle bir değişiklik yapabilirsin🥰 Ama ben çok pişman oldum çok kısa kesti Bir de birazcık önlerini kat vereyim dedi Onlar da toplanmıyor şimdi Çıldırıyorum daha da çirkin oldum sen sakın öyle kısa kestirme🤣

Kızlar mama sandalyesi aldım , süper ya , 3 tane oturma ayarı var , biri uzanır biri yarım oturma biri tam dik , bebeğimi o yarım oturmaya koydum ve masa başına getirdim , ve ilk defa rahat yemek yedim , bizi gördüğü için hiç sıkılmadı ve bizi izliyordu 🥰😍 bebeğim 5 gün sonra 4 ayı bitiriyor

Ben gittim saçımı kestirdim biraz daha bakımlı olayım bakımlı olmak kolay olsun diye Sen de öyle bir değişiklik yapabilirsin🥰 Ama ben çok pişman oldum çok kısa kesti Bir de birazcık önlerini kat vereyim dedi Onlar da toplanmıyor şimdi Çıldırıyorum daha da çirkin oldum sen sakın öyle kısa kestirme🤣
Doğumdan bir gün önce saçımı kestirdim, Allah'ım bu nasıl uzamak hormonlardan mıdır nedir aslan yelesi gibi oldu 😄 Biraz zaman geçsin ne kadar yakışmasa da boyaticam valla 🤮

Doğumdan bir gün önce saçımı kestirdim, Allah'ım bu nasıl uzamak hormonlardan mıdır nedir aslan yelesi gibi oldu 😄 Biraz zaman geçsin ne kadar yakışmasa da boyaticam valla 🤮
Ben hiç kısa saç kullanmadım gittim bir delilik yaptım pişmanım 🤣🤣 düzgün anne topuzu bile yapılmıyor

Kızlar mama sandalyesi aldım , süper ya , 3 tane oturma ayarı var , biri uzanır biri yarım oturma biri tam dik , bebeğimi o yarım oturmaya koydum ve masa başına getirdim , ve ilk defa rahat yemek yedim , bizi gördüğü için hiç sıkılmadı ve bizi izliyordu 🥰😍 bebeğim 5 gün sonra 4 ayı bitiriyor
Sevindim canım eskiden nasıl yiyordun, ben hep pusete koyuyorum puseti de sandalyenin üstüne koyuyorum ( sandalye koltuk gibi tehlike arz etmiyor) ve sürekli konusa konusa hizlica yiyorum

Bizim kiskanclik ucumuz evde yalnizken olmuyor artik ama baba eve gelince devam ediyor, anane ve dede yaninda zirveye cikiyor ama ufak ufak alisiyor belli ki. Gecenlerde ilay'dan kan alındı, ablasi da yanindaydi hastanedeyken (ki rota yuzunden cok korkuyor artik doktorlardan) hemsireye cok kizdi, sonra tum gun Ilay'in yanibasinda bekledi, kan alinan kolunu optu falan. Cok merhametli bir cocuk ama iste alismaya calisiyor ❤️

Kizinin yara izine uzuldum ama olsun nazar boncuğu olur, hametan yara izlerine iyi geliyor bu arada bilgin olsun.
Oyy maşallah kıyamazmış 🥰 ablalık yapmayı öğrenmiş bile 🥰 ilgiyi bölüşmek istemiyorlar hak veriyorum çocuklarımıza.zamanla daha iyi olurlar inşallah 🤲🏻 madecessol aldım işe yaramazsa hametan da alayım sağolasın 😘

Demek her doktorun kontrol sureci farklı. Sasirmistim smear alınmadığında
Bisey sorucam ben hamilelik düşünüyorum diye dr a gitmistim gebeliğim den hemen önce bana smear testi yapmışlardı simdi tekrar mı yapacaklar ? 30 yaş üstü 2 yılda 1 degilmi ben mi yanlış biliyorum acaba 🙄 bana da 3. Ayında gel dedi ama daha gitmedim ben

Bisey sorucam ben hamilelik düşünüyorum diye dr a gitmistim gebeliğim den hemen önce bana smear testi yapmışlardı simdi tekrar mı yapacaklar ? 30 yaş üstü 2 yılda 1 degilmi ben mi yanlış biliyorum acaba 🙄 bana da 3. Ayında gel dedi ama daha gitmedim ben
Yok yapilmaz sanmıyorum.
Benim hastanem 1 hafta sonra ve 40.gununde muayene yapiyor. Belki hastaneye gore degisiyorsa, bilemedim.

Bana asm deki ebe diyor ki bebeği öpmeyin ellerini öpersiniz , oldu dedim canım şimdi öpmicem de ne zaman öpücem 😂 anasıyım ben onun yaaa 🫠
Ben bi doktorun paylasımında gördüm anne bebeğinnyanaklarını ellerini sık sık öpsün ki ona bulaşabilecek mikroplara karsı antikor üretebilsin diyordu.
Sevindim canım eskiden nasıl yiyordun, ben hep pusete koyuyorum puseti de sandalyenin üstüne koyuyorum ( sandalye koltuk gibi tehlike arz etmiyor) ve sürekli konusa konusa hizlica yiyorum
Septembr sende mimzy lx yok muydu 5 ayarı bar kemeri dr var niye pusetle ugrasıyosun? Sen de tam yatıktan bi tık uste koyup kıbrısla aynı seyi deneyebilirsin sanıyorum.
Banq da hem febelik oncesinde hem de dogumdan sonraki ilk kontrolde yaptılar smear testi

Gündüz bazen TV açık oluyor canim ona rağmen TV haricindeki her seste uyanıyor, şaştım kaldım. Annelikte beni en çok zorlayan şey uyku oldu.
Çok güzel bir tespit yapmışsın eskiden sıradan olan şeylerin lüks gelmesi olayı kesinlikle bu. 3 aylık olduk sanki bunları atlatmak için geç kalmışım gibi geliyor 😔
Nasil her bebek farkli ise her anne de farkli, kendini baskalari ile kiyaslama hic birsey icin gec degil, ayrica sen gayet iyi is cikardin cok yol katettin 3 ayda, uykusu hafif bir bebege bakim vermek herkesin yapacagi is degil.
Ben de tek basimayim, ilk 15 gun annem sonra 15 gun kv ve kp kaldilar. Dunyanin en iyi insanlaridir ama yok yani olmadi. Suan sukrediyorum tek basima oldugum icin. Istedigimi yapmakta ozgurum, mukemmel olmak zorunda degilim hesap vermek aciklama yapmak zorunda degilim.
Yapamadigim seyler icin stres olmayi biraktim, ben stres olmayinca kizim da cok sakin. Hersey duzelecek emin ol🙏

Valla ben de ustlerde yazdim ekim ayinin ortasindan beri surekli hastayim, ciddi bir salgin var. Antibiyotik kullanmadim hatta doktora bile gitmedim nasilsa ilac icmem emziriyorum diye. Ilay'a gecmedi.

Ama tabi sen baska birsey geciriyorsundur falan bilmiyorum onu doktor emzirmene ragmen verdiyse vardir bi bildigi.

Anladim, benim parayla hizmet satin almak konusunda rahatsizliklarim var ajdjjs komik ama birine para vermek, fiyat sormak vs cok utandiriyor beni. O yuzden fiyatlari bileyim istedim.

Peki bu terapi sıklıgi her hafta mi ayda bir mi nasil oluyor genel itibariyle?

Ya iste ben de sanki 2.bebek dogdugundan beri daha da tahammulsuzum gibi geliyor. Kimseye çatmiyorum ya da cocuklara bagirmiyorum ama kendi icimde ofke nobetleri geciriyorum resmen.
bu da beni korkutuyor.

Canim bak 2021'de ilk dogumumu yaptim ben, ayni senin gibi bir ortama girince pozitif enerji sacan biriydim.

2021'den bu yana kapi gicirtisina aglayan, enerjisi cabucak dusen birine dönüştüm. Cocuklarin psikolojisi icin sürekli gulumsuyorum ama sahte bi gulumseme yani. Mesela bende de tahammulsuzluk ilk bebekten sonra esime karşıydı, simdi anneme karsi.

Benim de uzamis lohusa depresyonum var bence isin kotusu ben stresliyken yemek yerim, surekli yemek yaparim ve temizlik yaparim. Bu dongu beni cok yoruyor.

Ortalama 1 sene icinde tamamen duzeliyor hersey ama kendini oyalacak biseyler bulman lazim
Bu ucret hastaneden hastaneye, klinikten kliniğe değişiyor bi de psikatrist secersen eger onun unvanına gore de değişiyor. Online ile yuz yuze fiyatları değişiyor. Sureye gore değişiyor. Online ve psikologa karar verirsen evimdeki psikolog hiwell falan gibi sitelere bakabilirsin, doktor takvimine bakabilirsin armuta bakabilirsin. Yorumlar sana yol gosterebilir. Gecenlerde igde annepsikologu diye bi hesap gordum aklında olsun.
Sıklığı da hem doktora hem sana bağlı ikinci seansı 1 hafta sonraya verip arayı zamanla açabilir ilaç verip tesirini gormek için 1.5 ay sonra cagırabilir, ne zaman geleceğine dair süreyi sen talep edebilirsin. Durumuna, ne konustugunuza falan da bağlı.
Guncel fiyatlardan haberim yok ama en az 750 ortalama 1000 falan olmustır heralde. Bu arada igde ünlü ve devlette calısan psikiyatristler falan da var.

Ben bi doktorun paylasımında gördüm anne bebeğinnyanaklarını ellerini sık sık öpsün ki ona bulaşabilecek mikroplara karsı antikor üretebilsin diyordu.

Septembr sende mimzy lx yok muydu 5 ayarı bar kemeri dr var niye pusetle ugrasıyosun? Sen de tam yatıktan bi tık uste koyup kıbrısla aynı seyi deneyebilirsin sanıyorum.

Banq da hem febelik oncesinde hem de dogumdan sonraki ilk kontrolde yaptılar smear testi
Canım evet var, kurduk odasında bekliyor hiç kullanmadım bir deniycem ben de, he bir de.puseti yay gibi salliyordum durduğunda biraz da olsa susuyordu kızım 😄

Back
X