Kızlar hepinizin tavsiyesini okudum sağolun sıvı alımım az bu ara soğukta çok içemiyorum. Bende kabız gibiyim biraz Zaten.Senin sivi alimin nasil? Gun icinde 3 litre sivi 1,5 litresi hosaf limonata bitki cayi anne cayi falan 1,5 litresi su seklinde olmali demisti doktorumuz, bir dene istersen.
Birde probiyotik kullanabilirsin bebise, sybiosys i onerebilirim, ama tabiki doktorunuza danis.
Senle konuşurken aklıma hep Kıbrıs'ın güzelliği geliyor, bu kadar güzel bir yer neden her şeyden yoksun ya? Doktor desen yeterli değil, bir uyuz ilacı bile yok, besinler aynı şekilde. K.valideler falan Kıbrıs'ta mi yasiyorlar canimBende inşallah bulurum Kıbrıs’ta altın sütü
Ben tek anne sütü veriyorum, su vermiyorum canım. Mamanin içinde su olduğu için yine onermiyorlar.Kızlar hepinizin tavsiyesini okudum sağolun sıvı alımım az bu ara soğukta çok içemiyorum. Bende kabız gibiyim biraz Zaten.
Acaba kaç güne kadar normal onu Merak ediyorum.
BİRDE KIZLAR BEBEKLERE SU VERİYOR MUSUNUZ.
VERENLER MAMA KULLANDIĞI İÇİN Mİ VERİYOR ACABAMelikeben sanki geçen gün su veriyorum.gibi bişey yazmıştın
Evet ben her emzirdikten sonra cam şişe kaynamış soğutulmuş su veriyorum nedense ememiyor ama ısırıyor yavaş akıyor zaten hem ağzı temizleniyor hem oyalanıyor. Hazırda suyum kalmamışsa serum suyu veriyorum burnuna sıktıklarımdan. sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal dşye biliyorum huysuzluğu huzursuzluğu yoksa artık daha iyi bir sindirim sistemi var. Nazenin günde 6 8 kere kakasını yapardı şimdi 4 e falan düştü günlük.Kızlar hepinizin tavsiyesini okudum sağolun sıvı alımım az bu ara soğukta çok içemiyorum. Bende kabız gibiyim biraz Zaten.
VERENLER MAMA KULLANDIĞI İÇİN Mİ VERİYOR ACABAMelikeben sanki geçen gün su veriyorum.gibi bişey yazmıştın
10 gün sınır diye biliyorum hatta bi yakınımızın bebeği de 10 gün kaka yapmamış dr a götürmüşler röntgen falan çekilmiş bişey çıkmamış ve bebeğin huzurluğu da yokmuş 11. Gün kendi yapmış kakasını.Kızlar hepinizin tavsiyesini okudum sağolun sıvı alımım az bu ara soğukta çok içemiyorum. Bende kabız gibiyim biraz Zaten.
Yok onlar Hatay’da canım , evet çok güzel bi yere ama gerçekten bi şeyi bulmak için nerdeyse heryeri aramak gerekiyorSenle konuşurken aklıma hep Kıbrıs'ın güzelliği geliyor, bu kadar güzel bir yer neden her şeyden yoksun ya? Doktor desen yeterli değil, bir uyuz ilacı bile yok, besinler aynı şekilde. K.valideler falan Kıbrıs'ta mi yasiyorlar canim
Benimkide çok güzel gazını çıkarıyor ama aşırı ıkınıyor özellikle sabah 7-10 arası daha fazla ayakları kaldırıyor ıkınıyor da ıkınıyor sonrasında ağlıyor .emerken ıkınıyor ama emmek için de çıldırıyor.gecse rahatliycaz .internette de net bir bilgi yok bunla ilgili doktor ancak geçecek annesi diyor . Nurse Harveys verdi ama bizde pek işe yaramadi . Sanırım onunda çeşitleri varmışCanim bizimki baya azalmıştı sonra yine başladı, gündüz çok mutlu ama her akşam 3-4 saat aşırı bir ağlama krizi yasiyoruz dayanamadik bu çocuğun neyi var diye doktor direk gaz dedi diğer tüm olabilecek ihtimalleri ekarte edip. Anne sütü form değiştirdigi için bebek zor uyum saglayabilirmis. Dün yine akşam 6 dan 11.30 a kadar ağladı, bir yandan gaz çıkarıyor bir yandan ağlıyor yavrum. Ama geçecek inanıyorum. Hatirlamiycak bile bu günleri, malesef bağırsaklar dünyaya en zor alışan organ.
Yok canım onlarda katkı maddesi. Uht değil pastörize alacağızAnladım canım ama o sütlerde pek sağlıklı olmuyor yinede katkı madde var
Canım ama septembrmom'ın bebeği daha oturamıyor doktor şimdiden 5. Ay geçeceğİ diyor mesela çok kalıplaşmış yani 5. Ayda tadıma başlamak.. aman neyse yaşadıkça göreceğiz.. süt konusu da ben veteriner hekimim. Tanıdığım bildiğim inekten dahi süt alıp kullanmam bebeğe öyle söyleyeyim sütteki ilaç kalıntısı olabilir, hijyenik değil bir çok yer hatta heryer diyebilirim. Elden satan hiç bir yer hijyenik değil. Artı biz evde ya iyi kaynatamayız yada fazla kaynatıp besin değerlerini öldürürüz süt olmaktan çıkar. En iyisi Pastörize şaşmayın.Ay asla utanmazlar bence
Kızlar belli kriterler vardı tam hatırlamıyorum da, dilini dışarı itmiyor olması, oturabiliyor olması, bizimle otururken kaşıklara vs ileri atılıyor olması tatmak için bi çaba sarfediyor olması gerekiyordu kriterler bunlardı. 6. Ayı bitirince baslayam doktor da var ki önerilen bu. Cok gerekmiyorda daha erken baslamıyorlar. Ama bu kriterleri saglıyorsa ufaktan verilebilir. Zaten bu aylarda tadım yapıyor doyma hedeflenmiyor cok minik miktarlar 1 tatlı kasıgı vs gibi.
Meyveler sebzelerden sonraya bırakılıyor cunku tatlıdan sonra sebze yemek istemeyebilirlermiş. Biraz pütürlü kalması gerekiyor ki cigneme refleksi gelişsin surekli püre olmuyor cunku o zaman cignemede sıkıntı yasayabiliyor.
Bi ble yontemi var bebek liderliğinde beslenme bi de klasik yontem bizim kasıkla besledigimiz. İlkinde bebek kendini besliyor galiba kucuk parcalarla falan veriliyor tam bilemiyorum buraları
Yogurt eger varsa tanıdıgın guvendigin ne ile beslendigini bildigin ve asılarını vs takip edebildigin bi inek onun cig sutunu kaynatarak yoksaNewMamaa nın dedigi gibi günlük pastörize sütle.
Eksiklerim ve yanlışlarım varsa @DusunceBulutuSalon Kadini ve diğer deneyimli anneler yaardımcı olsun lütfen
Bize de onu verdi ilk kez kullancaz bir gaz damlasıBenimkide çok güzel gazını çıkarıyor ama aşırı ıkınıyor özellikle sabah 7-10 arası daha fazla ayakları kaldırıyor ıkınıyor da ıkınıyor sonrasında ağlıyor .emerken ıkınıyor ama emmek için de çıldırıyor.gecse rahatliycaz .internette de net bir bilgi yok bunla ilgili doktor ancak geçecek annesi diyor . Nurse Harveys verdi ama bizde pek işe yaramadi . Sanırım onunda çeşitleri varmış
Ay asla utanmazlar bence
Kızlar belli kriterler vardı tam hatırlamıyorum da, dilini dışarı itmiyor olması, oturabiliyor olması, bizimle otururken kaşıklara vs ileri atılıyor olması tatmak için bi çaba sarfediyor olması gerekiyordu kriterler bunlardı. 6. Ayı bitirince baslayam doktor da var ki önerilen bu. Cok gerekmiyorda daha erken baslamıyorlar. Ama bu kriterleri saglıyorsa ufaktan verilebilir. Zaten bu aylarda tadım yapıyor doyma hedeflenmiyor cok minik miktarlar 1 tatlı kasıgı vs gibi.
Meyveler sebzelerden sonraya bırakılıyor cunku tatlıdan sonra sebze yemek istemeyebilirlermiş. Biraz pütürlü kalması gerekiyor ki cigneme refleksi gelişsin surekli püre olmuyor cunku o zaman cignemede sıkıntı yasayabiliyor.
Bi ble yontemi var bebek liderliğinde beslenme bi de klasik yontem bizim kasıkla besledigimiz. İlkinde bebek kendini besliyor galiba kucuk parcalarla falan veriliyor tam bilemiyorum buraları
Yogurt eger varsa tanıdıgın guvendigin ne ile beslendigini bildigin ve asılarını vs takip edebildigin bi inek onun cig sutunu kaynatarak yoksaNewMamaa nın dedigi gibi günlük pastörize sütle.
Eksiklerim ve yanlışlarım varsa @DusunceBulutuSalon Kadini ve diğer deneyimli anneler yaardımcı olsun lütfen
Smgsmgsmg sen veteriner misinnnCanım ama septembrmom'ın bebeği daha oturamıyor doktor şimdiden 5. Ay geçeceğİ diyor mesela çok kalıplaşmış yani 5. Ayda tadıma başlamak.. aman neyse yaşadıkça göreceğiz.. süt konusu da ben veteriner hekimim. Tanıdığım bildiğim inekten dahi süt alıp kullanmam bebeğe öyle söyleyeyim sütteki ilaç kalıntısı olabilir, hijyenik değil bir çok yer hatta heryer diyebilirim. Elden satan hiç bir yer hijyenik değil. Artı biz evde ya iyi kaynatamayız yada fazla kaynatıp besin değerlerini öldürürüz süt olmaktan çıkar. En iyisi Pastörize şaşmayın.
Teşekkür ederiz , buralarda kaydet butonu yok muKizlar ilk kizimda da bunda da ek gida benim icin stresli bir surec acikcasi.
Simdi once su yogurt konusuna cevap vereyim, senelerdir ayni sutcuden yogurt aliyorum, yaklasik 10 yildir bi ara adamin ineklerinde sorun cikti alamadik, o ara zaten buyuk kiz rota oldu. Anlatmistim.
Gerci hic alakasi yokmus ama ben tedirgin olmustum ve eski sutcumuze geri donduk. Anne sutunden yogurt yapmayi hic ama hic denemedim yalan olmasin. Ben su herobaby kavanoz mamalarinin kavanozlarini sakliyorum onlarda mayaliyorum. Buyuk kizim hergun 1 tanesini tuketiyordu 1 yasina dek. Ilay'da da aynisini yapmayi dusunuyorum.
Simdi hergun 200 ml'lik kavanoz tuketiyor buyuk kizim, gun icinde de 1 cay bardagi kefir icer. Kefiri 1 yas oncesi yudum yudum vermistim.
Ben ilk kizimda dietisyen esliginde basladigim halde hata yapmisim. Meyve ve sebzeleri ayni donemde tanistirdim, simdi salca suyuyla yapilan hicbir sebze yemegini yediremiyorum. Sebzeleri sadece suda haslarsam cok guzel yiyor. Yogurt sarimsak esliginde tuketiyoruz. 3 yasindan sonra duzelir diye umuyoruz.
Siz siz olun meyveleri mumkun oldugunca hayatiniza gec sokun. Hatta ben bu yaz gelmeden meyvelerle tanistirmayi dusunmuyorum.
3 gun, tek ogun kasik buyutme kuraliyle yuruyecegim bu sefer. Inceledigimde cok mantikli geldi. Zaten amac 1 yasina dek damak tadinin olusmasi icin dilin ilgili bolgelerini uyarip aktiflestirmek. Yani karnini doyurmuyoruz, karin doyurma fikrini akliniza yerlestirirseniz olay cok gergin ve sinirli bir hal alabiliyor.
Kizim 8 aylik oldugunda demir ve vitamin takviyesi amaciyla atom yapmistim, bu atom dedigimiz sey, yumurta pekmez yemisler meyve gibi seylerin pure halde ezilmesiydi. Ben atomu cok degerli ve saglikli goruyorum, muhtesem bir bagisiklik destekcisi. Doktorumuzda yumurta ve pekmez yemesi icin destekliyordu. Bu atomun icerigi size gore degisebilir. Ben buyukte icine bebe biskuvisi de koyuyordum, ilay'da koymayacagim.
Ozet geceyim
6-9 ay arasi sebzelerle tanistirma sureci
9 ay sonrasi etler, baliklar, sakatatlar giriyor isin icine. Tabi direkt löp et koymuyoruz. Mesela kiymali tarhana (kuzu kiyma) yapıyoruz. Atiyorum tavuk suyuna corba pisiriyoruz gibi. Henuz cigneme yetimiz olmadigi icin boyle minik minik et tadi ekliyoruz yani. (Ben balikla cok gec tanistirdim, benim baliga alerjim var pullu balik tukettigim zaman ölümcul bir atak yaşıyorum, o sebeple benim icin korkulu ruyaydi acikcasi, kabuklu deniz urunleri zaten hayatimda hic yok)
6-9 ay arasi gunluk ornek beslenme rutini
Sabah 6 emzirme alt degistirme uyku
Sabah 9 emzirme, bir minik kasik sebze tadimi, alt degistirme, oyun saati / etkinlik saati
Saat 12 emzirme, alt degistirme
Oyuna devam 14 gibi uyku
15 gibi uyanir, emzirme, alt degistirme, bir minik kasik sebze, oyun, uyuyan bir cocuksa uyku degilse oyuna devam (gece uykusu artik kesintisiz devam ettigi icin uyku gunde 2-3 sefer 1er saatlik yeterli)
Saat 18 emzirme, alt degistirme, etkinlik / oyun
Saat 20 banyo, alt degistirme, yogurt, emzirme, uyku
Gece 12 gibi emzirme, alt degistirme, uykuya devam
Gece 3 gibi uyandirmadan ne kadar emerse seklinde emzirme (hic emmeyedebilir, bebegin tercihi artik, alt degistirme yok)
Saat 6 uyaniş
Benim ilk kizimin rutini buydu. (Ozetle 2 gunduz uykusu, 2 minik kasik sebze / ek gida, yogurt ve bebeginiz ne kadar emiyorsa o kadar emzirme seansi) ilay'da buna uyarsa cok rahat ederim diye dusunuyorum.
9 ay sonrasi ise benzer bir rutin 3 ay boyunca devam eder.
Yine gunde 2 kez uyku ama 45er dk
Bu sefer 3 kez ek gida tadimi, cunku artik corbalar etler devreye giriyor. Gece yine yogurt ve tum gece uyku
Ve bu arada kizlar 4.ay itibariyle belki zaten yapanlariniz vardir, bebeklerinizin gece boyunca bezini degistirmeyin ki uyku rutini olussun. Bu sebeple isterseniz sadece gece kullanmak uzere nefes alan ama koruyuculugu yüksek bir bezi, gunduz bezine ek olarak satin alabilirsiniz.
Ben yaklasik 1 haftadir ilay'in bezini gece 12de son kez degistiriyorum sabah 6'ya kadar poposunda kaliyor. Gece emzirmesi yapıyorum ama uyandirmadan ne kadar emerse ...
Seyi yazmamisim, bebek oturmadan, kaşiga karsi heveslenmeden, yutkunma becerisi gelismeden ben ek gidaya gecmem bu da zaten 6.aya denk geliyor. (Prematurelerde bu farklı muhtemelen)
Bu dediğim guncelanne var ya doktor onun soyledigi ama zaten şehirde kimin tanıdık ineği var ki bence de en mantıklısı pastörize günlük sütCanım ama septembrmom'ın bebeği daha oturamıyor doktor şimdiden 5. Ay geçeceğİ diyor mesela çok kalıplaşmış yani 5. Ayda tadıma başlamak.. aman neyse yaşadıkça göreceğiz.. süt konusu da ben veteriner hekimim. Tanıdığım bildiğim inekten dahi süt alıp kullanmam bebeğe öyle söyleyeyim sütteki ilaç kalıntısı olabilir, hijyenik değil bir çok yer hatta heryer diyebilirim. Elden satan hiç bir yer hijyenik değil. Artı biz evde ya iyi kaynatamayız yada fazla kaynatıp besin değerlerini öldürürüz süt olmaktan çıkar. En iyisi Pastörize şaşmayın.
İki cocukla uzuun uzuun bize bu süreci anlattıgın için teşekkür ederimKizlar ilk kizimda da bunda da ek gida benim icin stresli bir surec acikcasi.
Simdi once su yogurt konusuna cevap vereyim, senelerdir ayni sutcuden yogurt aliyorum, yaklasik 10 yildir bi ara adamin ineklerinde sorun cikti alamadik, o ara zaten buyuk kiz rota oldu. Anlatmistim.
Gerci hic alakasi yokmus ama ben tedirgin olmustum ve eski sutcumuze geri donduk. Anne sutunden yogurt yapmayi hic ama hic denemedim yalan olmasin. Ben su herobaby kavanoz mamalarinin kavanozlarini sakliyorum onlarda mayaliyorum. Buyuk kizim hergun 1 tanesini tuketiyordu 1 yasina dek. Ilay'da da aynisini yapmayi dusunuyorum.
Simdi hergun 200 ml'lik kavanoz tuketiyor buyuk kizim, gun icinde de 1 cay bardagi kefir icer. Kefiri 1 yas oncesi yudum yudum vermistim.
Ben ilk kizimda dietisyen esliginde basladigim halde hata yapmisim. Meyve ve sebzeleri ayni donemde tanistirdim, simdi salca suyuyla yapilan hicbir sebze yemegini yediremiyorum. Sebzeleri sadece suda haslarsam cok guzel yiyor. Yogurt sarimsak esliginde tuketiyoruz. 3 yasindan sonra duzelir diye umuyoruz.
Siz siz olun meyveleri mumkun oldugunca hayatiniza gec sokun. Hatta ben bu yaz gelmeden meyvelerle tanistirmayi dusunmuyorum.
3 gun, tek ogun kasik buyutme kuraliyle yuruyecegim bu sefer. Inceledigimde cok mantikli geldi. Zaten amac 1 yasina dek damak tadinin olusmasi icin dilin ilgili bolgelerini uyarip aktiflestirmek. Yani karnini doyurmuyoruz, karin doyurma fikrini akliniza yerlestirirseniz olay cok gergin ve sinirli bir hal alabiliyor.
Kizim 8 aylik oldugunda demir ve vitamin takviyesi amaciyla atom yapmistim, bu atom dedigimiz sey, yumurta pekmez yemisler meyve gibi seylerin pure halde ezilmesiydi. Ben atomu cok degerli ve saglikli goruyorum, muhtesem bir bagisiklik destekcisi. Doktorumuzda yumurta ve pekmez yemesi icin destekliyordu. Bu atomun icerigi size gore degisebilir. Ben buyukte icine bebe biskuvisi de koyuyordum, ilay'da koymayacagim.
Ozet geceyim
9 ay sonrasi etler, baliklar, sakatatlar giriyor isin icine. Tabi direkt löp et koymuyoruz. Mesela kiymali tarhana (kuzu kiyma) yapıyoruz. Atiyorum tavuk suyuna corba pisiriyoruz gibi. Henuz cigneme yetimiz olmadigi icin boyle minik minik et tadi ekliyoruz yani. (Ben balikla cok gec tanistirdim, benim baliga alerjim var pullu balik tukettigim zaman ölümcul bir atak yaşıyorum, o sebeple benim icin korkulu ruyaydi acikcasi, kabuklu deniz urunleri zaten hayatimda hic yok)
Sabah 9 emzirme, bir minik kasik sebze tadimi, alt degistirme, oyun saati / etkinlik saati
Oyuna devam 14 gibi uyku
15 gibi uyanir, emzirme, alt degistirme, bir minik kasik sebze, oyun, uyuyan bir cocuksa uyku degilse oyuna devam (gece uykusu artik kesintisiz devam ettigi icin uyku gunde 2-3 sefer 1er saatlik yeterli)
Gece 3 gibi uyandirmadan ne kadar emerse seklinde emzirme (hic emmeyedebilir, bebegin tercihi artik, alt degistirme yok)
Saat 6 uyaniş
Benim ilk kizimin rutini buydu. (Ozetle 2 gunduz uykusu, 2 minik kasik sebze / ek gida, yogurt ve bebeginiz ne kadar emiyorsa o kadar emzirme seansi) ilay'da buna uyarsa cok rahat ederim diye dusunuyorum.
Bu sefer 3 kez ek gida tadimi, cunku artik corbalar etler devreye giriyor. Gece yine yogurt ve tum gece uyku
Ve bu arada kizlar 4.ay itibariyle belki zaten yapanlariniz vardir, bebeklerinizin gece boyunca bezini degistirmeyin ki uyku rutini olussun. Bu sebeple isterseniz sadece gece kullanmak uzere nefes alan ama koruyuculugu yüksek bir bezi, gunduz bezine ek olarak satin alabilirsiniz.
Ben yaklasik 1 haftadir ilay'in bezini gece 12de son kez degistiriyorum sabah 6'ya kadar poposunda kaliyor. Gece emzirmesi yapıyorum ama uyandirmadan ne kadar emerse ...
Seyi yazmamisim, bebek oturmadan, kaşiga karsi heveslenmeden, yutkunma becerisi gelismeden ben ek gidaya gecmem bu da zaten 6.aya denk geliyor. (Prematurelerde bu farklı muhtemelen)
Biz doğduğundan beri kullanıyoruz 3 ay bitene kadar kullanicaz dedi doktor ama sanırım devam ettirir gibiBize de onu verdi ilk kez kullancaz bir gaz damlası
Teşekkür ederiz , buralarda kaydet butonu yok mugece bez degistirmeyi ikinci ayında kestim bir aydır hiç almıyorum çok şükür bir şey olmadı bence de alınmamalı uyku direk kaçıyor benim kızımda.
Su isaretledigim yer hataliKizlar ilk kizimda da bunda da ek gida benim icin stresli bir surec acikcasi.
Ozet geceyim
Oyuna devam 14 gibi uyku
Saat 6 uyaniş
⁶zaten biröçoğunun hatta hepsinin açıktan süt satması yasak. Çünkü yeterli hijyeni sağlamıyorlar.Bu dediğim guncelanne var ya doktor onun soyledigi ama zaten şehirde kimin tanıdık ineği var ki bence de en mantıklısı pastörize günlük süt
İki cocukla uzuun uzuun bize bu süreci anlattıgın için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?