2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Bu bizim 3. Doktor, en iyisini bulmakla meşgulüm 3 aydır. 3 ü de farklı şeyler söylüyor çoğu konuda, sanırım kalbe mantığa ve icgudumuze en uygun olanı uygulayacağız
Aynen öyle anneyiz biz iç güdülerimiz bir çok konuda yönlendiriyor aslında bizleri.. boluda bir instamom var o bir doktora gidiyor ama bakmışsındır belki beyza hanm

Ben takıyorum babası çıkarıyor ve intikam alır gibi hep babasının omzuna kusuyor gaz çıkarırken
Bu güzel ya sevdim her tarafı aynı dönmüyorda benim bebek hep döndürüp yandan yine üstünü ıslıyordu salyalara çözüm bulamadım da bunu sevdim sonunda.

Kizlaaar arkadaşım ek gıdaya geceli 1 ay oldu. Her şey o kadar düzenli ve güzel oldu ki diyor. Bebeğinin büyüdüğünü hissetmek, emzirme-alt alma-oyun-uyku sarmalından çıkmak, onla aynı sofrada bir şeyler yemek çok kıymetli diyor. Ek gıda için çok heyecanlı ve mutluyum inşallah bebeğimiz iştahlı bizi yormayan bebeler olur

yenidoğan yoğun bakımda 4 yıl çalışmış hemşire arkadaşım dedi ki biz bebeklere mama verdiğimizde günde 2 öğününe 1 çay kaşığı zeytinyağı veriyorduk ve her gün kakalarını yapıyorlarmış gaz sorunu da olmuyormuş , benim bebeğimde bazen her gün bazen en geç 3 güne kaka yapıyor ama o 3 güne gelene kadar çok sancısı oluyor , bugün verecektim ama yaptı kaka hatta batırdı kendini banyoya soktum bi daha uzarsa bende zeytinyağı vereceğim bi çay kaşığı

Ay içime sindi gibi sanki verebilirim ben de

Ben şuna tattırıyorum çoğu şeyi kaşık ucu kadar bile olmuyor tattırdığım

Ben olsam bir camasirimi bırakırdım ortada, görürlerse onlar utanirdi. Sonucta yatak odası orda her şeyi bulmaları mümkün. Risk alıp girebilirler mi bir daha acaba
Ay asla utanmazlar bence
Neden erken geçiyoruz ya bundoktorlar da bi alem ilk 6 ay anne sütü sadece diyorlar diyorlar sonra 5. Ayda tadımla başlayalım bilmem ne.. benimki ne der bilmiyorum ama ben 6 ayı doldurup başlamak istiyorum.

Kızlar belli kriterler vardı tam hatırlamıyorum da, dilini dışarı itmiyor olması, oturabiliyor olması, bizimle otururken kaşıklara vs ileri atılıyor olması tatmak için bi çaba sarfediyor olması gerekiyordu kriterler bunlardı. 6. Ayı bitirince baslayam doktor da var ki önerilen bu. Cok gerekmiyorda daha erken baslamıyorlar. Ama bu kriterleri saglıyorsa ufaktan verilebilir. Zaten bu aylarda tadım yapıyor doyma hedeflenmiyor cok minik miktarlar 1 tatlı kasıgı vs gibi.
Meyveler sebzelerden sonraya bırakılıyor cunku tatlıdan sonra sebze yemek istemeyebilirlermiş. Biraz pütürlü kalması gerekiyor ki cigneme refleksi gelişsin surekli püre olmuyor cunku o zaman cignemede sıkıntı yasayabiliyor.
Bi ble yontemi var bebek liderliğinde beslenme bi de klasik yontem bizim kasıkla besledigimiz. İlkinde bebek kendini besliyor galiba kucuk parcalarla falan veriliyor tam bilemiyorum buraları
Yoğurt nasıl yapıcaz ? Benim sütüm yoğurt yapacak kadar değil , dışardaki yoğurtsa veremiyoruz heralde
Yogurt eger varsa tanıdıgın guvendigin ne ile beslendigini bildigin ve asılarını vs takip edebildigin bi inek onun cig sutunu kaynatarak yoksa NewMamaa nın dedigi gibi günlük pastörize sütle.

Eksiklerim ve yanlışlarım varsa DusunceBulutu Salon Kadini ve diğer deneyimli anneler yaardımcı olsun lütfen

Senin sivi alimin nasil? Gun icinde 3 litre sivi 1,5 litresi hosaf limonata bitki cayi anne cayi falan 1,5 litresi su seklinde olmali demisti doktorumuz, bir dene istersen.
Birde probiyotik kullanabilirsin bebise, sybiosys i onerebilirim, ama tabiki doktorunuza danis.

Benimkinin gazı hiç bitmeyecek gibi geliyor bana
Canim bizimki baya azalmıştı sonra yine başladı, gündüz çok mutlu ama her akşam 3-4 saat aşırı bir ağlama krizi yasiyoruz dayanamadik bu çocuğun neyi var diye doktor direk gaz dedi diğer tüm olabilecek ihtimalleri ekarte edip. Anne sütü form değiştirdigi için bebek zor uyum saglayabilirmis. Dün yine akşam 6 dan 11.30 a kadar ağladı, bir yandan gaz çıkarıyor bir yandan ağlıyor yavrum. Ama geçecek inanıyorum. Hatirlamiycak bile bu günleri, malesef bağırsaklar dünyaya en zor alışan organ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…