Benim eşim de Mardinli ben hamile falan kaldım işte kilo aldım kv dedi ki ohoo maşallah kızıma bir gelini var kapılardan geçemiyor dicekler dedi. Bunu mutlu olarak söyledi ben ağlıyorum o sıradaya benimde ideal kiloma gore 20 kilom fazla ama oyle olmak istemiyorum doğu bolgesi biraz etli butlu s3viyor10 verseydim iyiydi
Eşim doğulu dedim ya her gün et kahvaltıda bile kavurmalı etKız ne yiyorsun bizede söyle
Ya öğle yemekleri çok yoğun ya ben öğle yemeğine aile Yemek yapamam ki ben akşam yemeğini zor yapıyorum da Ben zaten öğle yemeği de yemiyorum sorunum buHoca ille bugün bunu yiyeceksiniz demiyor haftabaşında malzeme listesi atıyor ona göre yemekleri ayarlıyoruz soru sorunca cevaplıyor tabağı atıyoruz mesela ara öğünü atla diyor yada şunu da ekle diyor. Benim ilk gün kahvaltıma şey demişti üç ara öğün ve öğle yemeğini birleştirdin heraldehoca eşliğinde iki gün spor yapıyoruz ben iki gün tekrar ediyorum haftada 4 gün yani.
Ayy bende yiyorum inanki , verdiğim kiloları bile geri aldım seninki kadar artmadı sütümEşim doğulu dedim ya her gün et kahvaltıda bile kavurmalı etçok yiyordum miktar olarak bi de tatlı börek çörek de yapıyordum her gün kekle çay içiyordum en az iki kek mesela
Eşim doğulu dedim ya her gün et kahvaltıda bile kavurmalı etçok yiyordum miktar olarak bi de tatlı börek çörek de yapıyordum her gün kekle çay içiyordum en az iki kek mesela
dogumdan sonra taburcu oldugumda bende tartildim 6 kilo gitmisti ve şuan iki kilosu geri geldiAyy bende yiyorum inanki , verdiğim kiloları bile geri aldım seninki kadar artmadı sütümbünye meselesi işte
Ben banyodan once 1 kez pureseed markanın bebe yağını sürdüm baya azalttıTamamdır teşekkür ederimkimi de bebeyağı sürmüş öyle mi yapsam acaba
Örnek liste paylaşabilir misin canım? Bize de fikir olsun
Şimdi kızlar ben dogumdan 20 gun sonra kabız oldum ve makatım catladı bir bucuk qy surdu iyileşmesi hala da en ufak bi değişimde canım yanıyor o yüzden listede öncelikli hedef kabız olmamam. Bol bol lif var, kalsiyum var ve protein var. 161 boy 68 kg (hamileyken 17 kg aldım normal bki ile hamile kaldım su an 10 kg fazlam var) haftada 2 4 gun 30 dk yuruyus ve haftalık 500 gr vercek sekilde bi liste.ayy tam beni anlatmişsiniz bizde kahvaltida bile kavurma bende cayi hic tek içmem illaki pasta kurabiye bisey olacak cocuklarin beslenmesi ocin aldigimiz kekleri buskivileri hergun bende yiyorum
Anladım canım ben çol diyet yaptım aslında mantık hep aynı . Ama işte gel gör ki bunlara uyalım. Saatlere uymak zor. Ben hamileyken bşle ara öğün yapmadım şekerim dültü dşye doktor kızmıştı da sat kurmuştum son aylarda hep :) ara öğün unutmamak için.. yine öyle yapsam iyi olur da hazırlamak zor yaŞimdi kızlar ben dogumdan 20 gun sonra kabız oldum ve makatım catladı bir bucuk qy surdu iyileşmesi hala da en ufak bi değişimde canım yanıyor o yüzden listede öncelikli hedef kabız olmamam. Bol bol lif var, kalsiyum var ve protein var. 161 boy 68 kg (hamileyken 17 kg aldım normal bki ile hamile kaldım su an 10 kg fazlam var) haftada 2 4 gun 30 dk yuruyus ve haftalık 500 gr vercek sekilde bi liste.
Ben 3 ana 3 ara besleniyorum ama emzirme uyutma vs derken saatlere pek uyamadım su an 2 ana 4 ara gibi dusunun.
Ac kalmamak için yani cok acıkmamak için hurma arasına fıstık ezmesi ya da ceviz kpy hazırda dursun yemek yiyecek vakit bulamazsan agzına at diyor.
Sabah kahvaltısında 1 haslanmıs yumurta 3 parmak buyuklugunde kasar, sogus sebze yesillik ozellikle dereotu 2 tam ceviz veya 10 zeytin bir tatlı kasıgı fıstık ezmesi 2 dilim tam bugday ekmek var 60 gr var. Kalsiyumdan daha zengin oldugu için mumkunse sarı peynirler tuket diyor. Alternatifi kaşarlı omlet, omlet içine 1 yk bugday kepegi ya da yulaf ezmeli tost bunlar lifi arttırmak için.
Ara ogunler klasik 1 orta boy meyve ya da mesela 3 kuru kayısı, 8 cig fındık ya da 10 badem ya da 2 ceviz, bitki cayı ya da 1 bardak süt ya da 4 yk yogurt ve 2 grissini. Yani ya 4 yk yogurt, elma ve kuruyemiş ya da meyve kuruyemiş grissini ya da lifli bisküvi.
Ana yemeklerde 2 dilim ekmek ya da 2 kepce corba ya da 6 yk bulgur ya da tam bugday makarna ya da 4 yk pirinç pilavı, 6 yk sebze yemegi ya da 3 köfte ve fırın sebze artı buyuk bardak ayran ya da 4 yk yogurt.
Biraz diyet yaptıysanız grupları bilirsiniz zaten ona gore değiştirin mesela ekmek grubunda 1 dilim ekmek, 2 grissini, yarım cay bardagı leblebi, 3 yk bulgur aynı. Süt grubunda 1 sb süt, bğyüknbardak ayran 4 yk yogurt aynı. Peynirler sabahları 2 porsiyon kaşar, beyaz peynir cecil vs. Et grubu baklagil, yumurta, tavuk, et balık. Miktarı dabit cesit değişiyor
Tatlı istegi içinnfıstık ezmesi yerine az bi tahin helvası var hem süt yapsın diye. Dereotlu pogaca önermiş cay için 1 bardak tam bugday unu peynir edereotu şle yapılan. Bi de elmalı yulaflı kurabiye tarifi var bunları henuz denemedim.
Özet cok acıkma, miktara dikkat et, yuruyusle dengelemwyw calıs, 3 lt su iç
Bizdeki buydu canımEki Görüntüle 3349182
Bize bundan verdi
Hangisi peki? Bende creme ultra olan var farklı çeşitleri var sanırım
Kocamın 175 olmasıBu arada boyum 1.78. Fiks 68 kiloydum.
Gebelikte ve doğumdan sonra kilomu hiç tartilmadim nedense o kilonun artması beni iyi hissettirmezdi. Gebelikte kaç kg aldığımı bilmiyorum :)
İsteğim eskisi gibi 68 kg olmak.
Allah seniKocamın 175 olması
Maşallah
Öğün saatleri şöyle acıktıgında ye saate baglı kalma ama tabi aclık tokluk sinyallerini hissedebiliyosan. Mesela bişey mi yesem ki ya me olsa falan dediginde ara ogun saati artık bişey yiyim dediginde ana ogun o asamayı geciktirince zaten ne ywsen doymuyosun.Anladım canım ben çol diyet yaptım aslında mantık hep aynı . Ama işte gel gör ki bunlara uyalım. Saatlere uymak zor. Ben hamileyken bşle ara öğün yapmadım şekerim dültü dşye doktor kızmıştı da sat kurmuştum son aylarda hep :) ara öğün unutmamak için.. yine öyle yapsam iyi olur da hazırlamak zor ya
Ay hamilelik kontrollerinde tartmadılar mı hiç?Bu arada boyum 1.78. Fiks 68 kiloydum.
Gebelikte ve doğumdan sonra kilomu hiç tartilmadim nedense o kilonun artması beni iyi hissettirmezdi. Gebelikte kaç kg aldığımı bilmiyorum :)
İsteğim eskisi gibi 68 kg olmak.
İlk 3 ay özele giderken tartilmistim sonra üniversite hastanesine gitmeye başladım 6 ay orda tartmadilar canım sadece tansiyonumu ölçüp gönderdilerÖğün saatleri şöyle acıktıgında ye saate baglı kalma ama tabi aclık tokluk sinyallerini hissedebiliyosan. Mesela bişey mi yesem ki ya me olsa falan dediginde ara ogun saati artık bişey yiyim dediginde ana ogun o asamayı geciktirince zaten ne ywsen doymuyosun.
Ay hamilelik kontrollerinde tartmadılar mı hiç?
Ben de tüm yazı bol elbiselerle gecirdim simdi hem onlerimde dugme yok hem cok inceler hem renkleri yazlık, bi iki tane hamile parcaları vardı kot tsyt vs. Onlara da sıgamayınca gittim 2 pantolon 3gomlek 1 bluz aldım oylelikle rahatladım biraz en azından artık gşyecek bir şeylerim var. Hamileyken giydigim gomleklerle cok iri gorunuyorum onları kaldırdım bi de son zaman gitdigim bi pantolon vardı onu da geri insirdim mecbur. Dogumdan sonra 65.4 e kadsr düşmüştüm bi ara ben de ekmekler nutellalarla aldım o kiloları. Cok uymuyorum hala misafir geliyo annemlere gidiyorum falan ama ne uyarsam kar diye bakıyorım. Daha cok meyve yiyorum daha cok hareket ediyorum. Artık kıyafetim oldugu için acelem yok ama evdeki kıyafetlerin durup durmasına da üzülüyorum. En azından olabilecrk her sryi denedim olmayanların hepsini kaldırdım ve yeni bi dolap ayarladım da en azından bi de sığmamq şokunu yaşamıyorum artık
Beni tartıyolsrdı universite hastanesindeİlk 3 ay özele giderken tartilmistim sonra üniversite hastanesine gitmeye başladım 6 ay orda tartmadilar canım sadece tansiyonumu ölçüp gönderdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?