2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Baş çevresi çokmu hızlı büyüyor?
Benimde bıngıldak geçen ay 4×4 dedi banada doğduğundan beri aynı geliyor ama 18 aya kadar kapanır diyorlar sorun olmaz inşallah

Yan dönüyor. Tam tur dönmedi. Bizimki genelde kucakta yada ana kucağında yaa maalesef
Üzülme nazenin de dönmedi yan bile tam dönmedi ben başının arkasında durursam gövdesinden şöyle bir dönüp bana bakıyor okadar Ben de pek salmadığım için çocuğu dönemiyor şimdi iki gündür ayaklarına uzanıyor tutuyor ama gücü yetmiyor heralde biraz daha kuvvetlenmesi lazım bizimki anca otursun asla zorlamıyorum ama elbet dönecek

Evet sedasyon sakinleştirici gibi düşün ama uyutuyor çocukları böyle kilosuna göre veriyoruz kalkınca biraz sersem oluyor birkaç saat o kadar başka bir etkisi yok bebeğe
Anladim, mecbur kalirsak katlanacagiz artik ne yapalim.

Cok sakin karşılıyorum o da tabi dedigin gibi bas buyume hizi haric hersey normal gittiginden herhalde.

Her bebek anneye babaya bir kucuk kalp sizisi yaratiyor böyle, alisiyorsun zamanla. Allah kimseyi cocuklariyla sinamasin
Baş çevresi çokmu hızlı büyüyor?
Benimde bıngıldak geçen ay 4×4 dedi banada doğduğundan beri aynı geliyor ama 18 aya kadar kapanır diyorlar sorun olmaz inşallah

Dogumda 34.5 cm idi, su an 43.7 olcuyorlar. Ya dogumda bu 2-3 cm yanlis olculdu ya da hizli buyuyor. Yani doktora gore basi buyuk o kesin ama basinin buyuk olmasindan daha cok yaklasik 9 cm buyumeyi 4 ayda yasamasi sorun ediliyor.

3 numara geldi bunda da bel lastiği yok. Ve 4 le arasında pek fark yok sanki boyutta. Bağlayınca görürüm şuan tam inceleyemedim de esdia
NewMamaa bende goon u prima ile donusumlu kullaniyorum. Elimde 3 numara var ve beli lastikli. Paketin icinden bir tane hatali bez cikti, sadece disi var icine pamuk konmamis
Esim bunlarin musteri temsilcilerini darladi foto falan atti. Bezi bizden istediler, yeni paket gondercekler. Istersen sende bir yaz belki senin aldiklarin da hatali uretimdir.

Kizlar, kizcelerim :*

Bu ara hastalik zamanlari, havalar aniden sogudu.

Bebekleriniz de yuksek ates (37.5 uzeri) gordugunuzde kaptiginiz gibi doktora gidiyorsunuz, 6.ay bitene dek boyle.

37.5 ve altiysa, rutin sekilde devam ediyorsa evi 22-23 derecelere indirip, onerilen dozda calpol veriyoruz, ates dusme tepkisi gelmeye basladiginda koltuk altlari ve bacak aralarina soguk kompress uyguluyoruz.

Ates dusurucu vermeden soguk kompres mudahalesi yapmıyoruz, bu cok onemli. Once iceriyi daha sonra disariyi sogutuyoruz ki bebek sok hali yaşamasın.

37.5 ustune cikmayan ates icin ek belirti de yoksa cocugu yormuyorum ben, hastane (mikroplar acisindan) evimden daha guvenli degil

Hepinize gecmisler olsun, hastaliksiz saglikla sihhatle yaza çıkalım insallah

NewMamaa bu arada goon'un 3 nosunun belinde lastik yoktu zaten biz kullanirken. Ben halen gebelikte depoladiklarimi kullandigim için su an 3 no goon yok elimde ama buyukte cok kullandim onu. Bel lastigi yeni mi geldi acaba?

Disney serisi mi peki? O aldığım 4 numara 2 paketi (34lü) e bebekten almıım. Şimdiki trenyol 3 numara 40lı disney serisiymiş.. acaba seriyle mi alakası var dedim ama

Bir ihtimal dogdugunda yanlis olculmus olabilir mi?
Elbette mumkun, sonucta olcen de insan. Ama dogdugunda kafasi cidden kucuktu. Bir tane bere vardi ablasina almistim, ablasina dogdugu gun bile olmamisti. Ilay onu yaklasik 1 ay takti. O bereden dolayi basi kucuktu buna eminim ama cm bazinda tabiki yanlis ölçülmus olabillr.

Aaa yok mu? Bilmiyorum ki ben kuzum ilk defa kullanıyorum bel lastiği var diyor herkes diye bende niye yok diye şaşırdım acaba küçük nolarda mı varmış tek. Ama gerçi D derinmavi35 kullanıyor 3 no ve beli lastikliymiş

kızımda bir şey var. Gece saat başı ağlayarak kalkıyor emiyor uyuyor. Gündüz 4 saatte zorla meme alıyor. Çay kaşığına damlatıyorum ondan sonra emmek istiyor. Sürekli kucakta ve o halde bile ağlıyor. Sebebini bilmiyoruz. Kesintisiz 1saat uyumuyorum. Belim ağrıyor çok mutsuzum şu ara

Kusma var mi? Emzirdikten sonra gaz cikartiyor mu?

Yeni cikmis o zaman, muhtemelen sana da eski uretimli paket denk geldi. Cunku ben buyuge 3no kullanirken beli lastikli tek bez molfixti.

Disney serisi mi peki? O aldığım 4 numara 2 paketi (34lü) e bebekten almıım. Şimdiki trenyol 3 numara 40lı disney serisiymiş.. acaba seriyle mi alakası var dedim ama
Disney serisi ama gorsel ayni sanirim, migrostan almistik biz. Bir de onceki aldigim ayni bezde gosterge koyu kahveye donuyordu bunda maviye donuyor.

Eklentiler

• IMG_3656.webp
    67 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_3657.webp
    47,2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_3655.webp
    104,5 KB · Görüntüleme: 42
Ben artik olcumlere inanmiyorum da mayanin hastaligindan dolayi 3 farkli doktora gidiyoruz + saglik ocagi. Hepsi birbirinden farkli 1 cm oynuyor bazen.
Bir de ilay normal dogdu diye hatirliyorum, dogarken de bas kuculup tekrar buyuyor ve bu buyume gunler surebiliyor. Kalbini ferah tut, yapisaldir

Gunduz uyuyorsa sende uyusan. Dinlenmeyince gecmiyor bel agrisi. Stres ve endise icinde oldugun icin kizin da oyle davraniyor olabilir. Annelik cok zor gercekten, hepimize sabir diliyorum

Kızlar Goon müşteri hizmetleri ile görüştüm 1-2 aydır üretilen yeni bezlerde artık yan bantlar daha esnekmiş arkadaki bel bandı yokmuş müşteriler böyle istediği için değiştirilmiş. Galiba sadece 1 ve 2 nolu bel bandını bırakmışlar diğerleri kalkmış size gelenler de varsa eski üretimdir eğer diyor. esdia D derinmavi35 Salon Kadini

pzt randevuda sorayım ben de. Tam 3 aylık olcak o zaman. Kucakta oturtmuyorum erkendir diye ama oturtsak da oturuyor yani ben omurgası için zararlı olur diye oturtmuyordum
Ben 2 qy 20 gunlukken goturdum bi doktora iyi bi doktor oldugu soyleniyor o kucakta oturtabilirsiniz o zaman agırlıgı size veriyor dedi ama ben destekli olarak bi yerde oturmayı 6 ayda desteksizi 7 ayda yaptırıyorum beli agrır cunku dedi kucakta oturma da eğik tutma yani
Ya gecikmişim ama osman hoca kulak içi 38.5 kol altı 38 ateştir fiyo, guncel anne kulakta 38 kol altında 37.4 ateş diyo. Ben o gun bekledim bekledim artık kulak 38.1de bikaç öylr ölçünce verdim cunku huzursuzlanmaya başladı agrısı vs vardır belki dedim. Kısa surede 37.1e düşürdü somra tekrarlamadı. Ben eğer elime aşırı sıcak gelmiyosa ölçmüyorum normalde de. O sıcak geldiğinde de genelde kulakta 37.2 falan oluyo ama o genel halinde bi huzursuzluk yaratmıyo.
Bugun nasıl?
Dürüst olalım her çocuk güzel değil herkesin çocuğu kendine güzel
Durun vurmayın ya böyle düşünüyorum napayım
Ama bu gruptaki herkesinki guzel diyerek toplayalım yine de evet her cocuk guzel değil cidden (imza 15 tane bandana alan esdia)
Ya o gun osman hoca ateş videosunda kulaktan 38.5 kol altından 38. Dedi. Soguk kompres de uygulamıyoruz calpol veriyoruz eger dusmezse 30-32 derecelik suda ılık banyo dedi. Ateşleri not alın hastaneye düşmezse götürün o kağıtla dedi.
Bu arada İlay'ım bir şeyi olmadığını umuyorum, inşallah sadece genetiktir
Kız bu disney olmayanlar dalinliler onlar 2021de değişmiş. Disneyler de 2 farklı gecen yazmıstım ya desenleri değişiyor. Goonda yan lastik önemliydi hatta wger yan lastik geldiyse 2ye bile dönebilirim kızım 5 kg. Ben de migrostan aldım ya bakalım ne gelcek bana. Ama hem arkaya hem yana lastik yapmak ne kadar zor olabilir
simdi arka lastikli bez sadece molfix pure and soft kaldı öyleyse

Bitanesin sen salon kadını

pfffff kızlar benim kızım dan ne çekti böyle ya, ilk 1 ay mama+meme gidiyorduk ve her gün 3-4 kez kaka yapıyordu. Mamayı kesince 3 günde bir yapmaya başladı, şuan haftada bir yapıyor ve 5.6. gün başlıyor sizlanmaya. Ek gidaya geçince bu durum düzelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…