2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Biz de evde hastalıklardan bahsediyorduk. Bir tanıdığımızın kızı 3 yaşında ve 3-4 kere havale geçirdi. Her yükselen ateş havale yapmazken onu havaleye çeviren ne oluyor kızlar?

Yani çocukları tatlı değil bandana ile mi tatlı yapmaya çalışıyorlar ilahi melike

Biz de evde hastalıklardan bahsediyorduk. Bir tanıdığımızın kızı 3 yaşında ve 3-4 kere havale geçirdi. Her yükselen ateş havale yapmazken onu havaleye çeviren ne oluyor kızlar?
Ateşin birden yükselmesiyle oluyor canım. Ateş aniden yükselince beyin şaşırıyor ne oldu diye kafası karışıyor ve önlem alıyor. Kasılmalar vs oluyor. Allahım korusun tüm çocuklarımızı.. ne zaman neye göre olacağı bilinmiyor maalesef. Bazıları yatkın oluyor genetik yatkınlık olabiliyor vs. Vs yani mesela 1 çocukta 40a çıkınca havale olabilir ötekinde 38.3 te bile belki olabilir. Net sınırlar yok.

Cinsiyet, genetik yatkınlık, aile öyküsü. Ayrıca çocuk bir kere geçirirse araştırılmaz, tekrarlayan havalaler mutlaka araştırılır.

Kızlar bebekleriniz ortalama totalde kaç dakika emiyor
Kızım bir firt çekip sürekli etrafa bakıyor başını çevirip. Totalde de 7-8 dakika emiyor artık, anlamıyorum doyuyor mu o kadar emmeye
5 5 5 .
.
Hiç değişmedi yaa. Zıplayarak emziriyorum bu ara. Yine de 5 dk yi geçmiyor.

5 5 5 .
.
Hiç değişmedi yaa. Zıplayarak emziriyorum bu ara. Yine de 5 dk yi geçmiyor.
Kızım önceden çok keyifle emerdi, şimdi sütüm hemen gelmiyor emiyor 1 dakika öyle geliyor. Ayrıca çok kısa emiyor dikkati aşırı dağınık. Geçici bir durumdur umarım. Sizin aynı ise hep ve kilo alımı iyise demek ki sütün yeterli geliyordur canım. Yarın ASM ye gidip kilo ölçümü yaptircam en son ölçümün üstünden 15 gün geçti merak ettim

Evet daha önce araştırmıştım. Genetik yatkınlık meselesini falan biliyordum ama bu mantıklı canım ateşin birden yükselmesi ile vücudun ani tepki vermesi çok dikkatli olmak lazım
Cinsiyet, genetik yatkınlık, aile öyküsü. Ayrıca çocuk bir kere geçirirse araştırılmaz, tekrarlayan havalaler mutlaka araştırılır.
Öyleymiş. Bir kere geçirince zaten tekrar geçirme ihtimali çok artıyormış Allah korusun artık.
Kızım bir firt çekip sürekli etrafa bakıyor başını çevirip. Totalde de 7-8 dakika emiyor artık, anlamıyorum doyuyor mu o kadar emmeye
Bizim bu aya kadar 5 dkydı bu ay niyeyse 10-15 dk oldu. Aptamil eğitimlerinde deneyimli bir hemşire var o demişti ki bebeğin bir emmede ne kadar çektiğini bilemezsiniz. Bir keresinde bebeği emmeden önce tartmıştım 1 dk kadar emdikten sonra tekrar tarttım dedi. O 1 dk içinde 150 cc lik içmiş dedi. Öyle anlattı bilemiyorum artık.

Sedasyon dedigimiz bi cesit anestezi galiba. Umarim ihtiyac olmaz o vakit. Tesekkur ederim
Aynı ölçüm yerinden mi farklı ölçüler aldılar.
Şu an baş çevresi kaç cm oldu? Eğer genetik değilse ne olabilirmiş? Umarım dert edecek bir şey yoktur da zamanla normale döner.
Valla genetik değilse olabilecek birkac farkli sey var, 6 ay oncesi nöbet gecirmezse sanirim direkt genetik diyecekler. Cunku her seferinde inatla nobet soruyorlar. Ellerini iki yana actiklari refleks var ya(moro refleksi) o refleksi seri seri yapmak gibi şeyler bekliyorlarmis.
bu arada nazenin in kafasını sağlık ocağı 40 ölçüyor doktorum 37,5 ölçülen yere göre değişiyor sen tam sorsaydın doktora nereden ölçüleceğini sağlıklı takip etmen açısından
Bende valla cozemedim benim 40.8 olctugumu (bu sabah), boy kilo ölçümü yapan hemsire 42.7 olctu (gecen ay 42 olcmustu), noroloji doktoru 43.7 olctu.

Tam kas ustunden arkada en sivri yer neresiyse oradan olceceksin dediler, yani kafanin en genis yeri.

Bir de biz de garip olan bingildagimiz hic kuculme tepkisi vermiyor. Dogdugundan beri + seklinde 3x3 cm, arka bingildak ilk 1 ay icinde hemen kapandi, tepe bingildagi olduğu gibi duruyor.

Ayda 1.7 cm büyüme normal değil mi ?

Canım ilk iki ay kilo alımı süperdi ama 3.ay epey düştü. Bu ayda hiç almadı bence Çünkü 150 Gr falan verdi Zaten hastalanınca. Bende bilmiyorum bizim de 29 unda kontrol bakalım..

Canim en güvenilir koltukalti ölçümü

Evet sedasyon sakinleştirici gibi düşün ama uyutuyor çocukları böyle kilosuna göre veriyoruz kalkınca biraz sersem oluyor birkaç saat o kadar başka bir etkisi yok bebeğe

Bizim 4 ayda 34.5'tan 43.7'ye cikti september. Mesele ne kadar buyudugu degil de buyume hizi, cok hizliymis. Ilay su bas persentilinde yuzde 100, gecen ay 94tu.
Bu süreçte siz nasılsınız, süreci yönetme konusunda. Ben her şeyin iyi olacağına inanıyorum belki mesleğimden dolayı, İlay baş buyume hizi dışında ayıyla uyumlu, gelişimsel basamakları ayıyla uyumlu. Kötü bir şey olduğunu düşünmüyorum. Korktugunuza ugramazsiniz inşallah, 6 aya ne kaldı ki surda

Benimki de öyle , boynuma tesbih taktım oynasın diye, memeyi bırakıp suratıma bakıp tekrar alıyor bu döngü hep devam ediyor dikkati dağılmasın diye beyaz gürültü açıyorum bazen işe yarıyır bazen nafile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…