- 11 Eylül 2023
- 1.905
- 3.301
- 53
- 30
Aaa yetersizlik ile hiç bir alakası yok ki bu geçici bir dönem ve hepimizin başına geldi veya gelecek. Benim iki haftaya bir başıma geliyor mesela. 4. Ay sıkıntıları erken baslamis olabilir. 2 yaş sendromlu 3 yaş sendromlu bebelerin annesi de yetersiz hissetsin o zaman böyle bişi olabilir mi hiçEvet canım maalesef ki , artık gündüz uykuları aşırı kötü yani bırakıp tuvalete gidemiyorum , bıraktığım an gözlerini açıyor , ve ağlıyor , bu gün elbise almaya gittim , annemle , o kadar ağladı annemide mahvoldu etti , durmuyor , hele arabadan nefret ediyor , bindiğim an çığlıklar başlıyor , valla canım kendimi çok kınıyorum ama kendime 5 dk vakit ayıramamkta beni yoruyor, kendimi artık çok yetersiz his ediyorum
Kız biz de küveti o kurup o topluyorYaw sanki küveti onlar kurup banyoyu onlar temizliyor bebeği de biz giydiriyoruz ee bi su dökmek kaldı bu erkolara bunlar neden böylebana kalsa 2 güne bir yıkarım oğlumu ama eşim yüzünden 1 haftayı buluyor
Ben dün başladım bir okumada 1. Aydayım. Ptesi de güzel uyursa 3. Aya grlirim inşBebeğimle oynuyorum kitabı bende de var tövbe okuyamadım, yarın okumaya niyetleneyim bi
Şöyle yapıyorum: yapmıyorumAy cok şükür, inşallah salıya daha da toparlar
Öyle düşünme kıbrıs zaten etrafına bakıyor farklı şeyler görüyor, konuşmalarını duyuyor başka sesler duyuyor kendi yapacağı fiziksel şeyleri bir şekilde yapıyor hazır olduğunda. Anneler olarak üzerimizde bir şey öğretmeliyiz kaygısı da çok. Belki en büyük iyilik kendimizin iyi ve mutlu olması ona da bunu yansıtmaktır onlar için. Diğer şeyler kapanabilir zamanla gibi düşünüyorum ben.
Gün gün değişiyor hem sayısı hem süresi. Şöyle mesela sabah 7 bucukta kalktı ya 8 bucuk 9 gibi işk uyku genelde yarım saat falan. 11 12 gibi diğer uyku bazen yarım saat bazen 4 saathep böyle gidiyor 5 bucuk 6 gibi son uyku yarım saat. 7 bucuk 8 gibi de gece uykusu ritüelleri başlıyor artık o gun bahtımıza kaçta uyursa. Ama genelde 1 bucuk saat maks uyanıklık süresi 30 dk uyku mimimum. Bazen tüm gün 30ar bazen birer saat bazen uykuların biri 2 saat hep değişiyor.
Kız kucağımızda uyusın biz de kitap okuyalım bu mükemmel de, evde asılmayı bekleyen çamasırlar, yapışacak yemekler ütüler, toplanacak ortalık vs bunları nasıl yapıyorsun? Ben hep bir tercih yaparken buluyorum kendimi. Ya ben de uyuyacağım ya bunları yapacağım ya bir şeyler yiyeceğim ya kitap okuyacağım. Hele bir de sadece yarım saatlik uykuların olduğu günlerdeysek kitap vs hayal. Ben de daha küçükken sabah ya da gece uykularında kucağımda tutarken ya da pişpişlerken okuyordum. Bjornde sallarken falan da göz kontağı istiyor telefpna da bakmamaya calısıyorum net yüzü değişiyor çünkü gülen kız durgunlaşıyor. Bazen kitabı sesli okuyorum ama içerikleri hoşuna gitmiyor olabilir hiç dinlerken uyumadı, içerik de başına geleceklerin fragmanıo yüzden eğer her işimi bitirdiysem ve kızım uyumaya devam ediyosa okuyabiliyorum sadece ve bu beni üzmeye başladı çünkü kendim için yaptıgım diğer şeyler gibi kitap okumayı da özledim. Hatta o bşle tam benim için değil çünkü peş peşe bebek gelişim vs kitaplar okuyorum.
Bu da değişiyor bebek. Yanına yatarsam kesin daha uzun süre uyuyor o zaman bazen ben de uyuyorum bazen de uyutuup kalkıyorım bahtıma uyanabilir de uyumaya devam edebilir de. Genelde uykuları bjornde gündüzleri. Onda da bazen sallamaya devam ediyorum yyanacaksa o zaman dalıyor bazen sallasam da uyanıyor bazen sallamadan uyanıyor bazen kaldıracağımda da uyumak istediğini belli ediyor. Bazen koyuyorum uyanmıyor bazen mutlaka 1 2 kere kalkıyor hep nasıl istiyorsa öyle hem rutini var hem de yok yani
Bilemedim kuzum bakalım ne olacakBilmiyorum ki denk var mı,kibrisss ın dediği gibi demir hapı icmedigimden diye düşünüyorum canım bir test yapayım artık çok dikkatli içeceğim
Ay cok şükür, inşallah salıya daha da toparlar
Öyle düşünme kıbrıs zaten etrafına bakıyor farklı şeyler görüyor, konuşmalarını duyuyor başka sesler duyuyor kendi yapacağı fiziksel şeyleri bir şekilde yapıyor hazır olduğunda. Anneler olarak üzerimizde bir şey öğretmeliyiz kaygısı da çok. Belki en büyük iyilik kendimizin iyi ve mutlu olması ona da bunu yansıtmaktır onlar için. Diğer şeyler kapanabilir zamanla gibi düşünüyorum ben.
Gün gün değişiyor hem sayısı hem süresi. Şöyle mesela sabah 7 bucukta kalktı ya 8 bucuk 9 gibi işk uyku genelde yarım saat falan. 11 12 gibi diğer uyku bazen yarım saat bazen 4 saathep böyle gidiyor 5 bucuk 6 gibi son uyku yarım saat. 7 bucuk 8 gibi de gece uykusu ritüelleri başlıyor artık o gun bahtımıza kaçta uyursa. Ama genelde 1 bucuk saat maks uyanıklık süresi 30 dk uyku mimimum. Bazen tüm gün 30ar bazen birer saat bazen uykuların biri 2 saat hep değişiyor.
Kız kucağımızda uyusın biz de kitap okuyalım bu mükemmel de, evde asılmayı bekleyen çamasırlar, yapışacak yemekler ütüler, toplanacak ortalık vs bunları nasıl yapıyorsun? Ben hep bir tercih yaparken buluyorum kendimi. Ya ben de uyuyacağım ya bunları yapacağım ya bir şeyler yiyeceğim ya kitap okuyacağım. Hele bir de sadece yarım saatlik uykuların olduğu günlerdeysek kitap vs hayal. Ben de daha küçükken sabah ya da gece uykularında kucağımda tutarken ya da pişpişlerken okuyordum. Bjornde sallarken falan da göz kontağı istiyor telefpna da bakmamaya calısıyorum net yüzü değişiyor çünkü gülen kız durgunlaşıyor. Bazen kitabı sesli okuyorum ama içerikleri hoşuna gitmiyor olabilir hiç dinlerken uyumadı, içerik de başına geleceklerin fragmanıo yüzden eğer her işimi bitirdiysem ve kızım uyumaya devam ediyosa okuyabiliyorum sadece ve bu beni üzmeye başladı çünkü kendim için yaptıgım diğer şeyler gibi kitap okumayı da özledim. Hatta o bşle tam benim için değil çünkü peş peşe bebek gelişim vs kitaplar okuyorum.
Bu da değişiyor bebek. Yanına yatarsam kesin daha uzun süre uyuyor o zaman bazen ben de uyuyorum bazen de uyutuup kalkıyorım bahtıma uyanabilir de uyumaya devam edebilir de. Genelde uykuları bjornde gündüzleri. Onda da bazen sallamaya devam ediyorum yyanacaksa o zaman dalıyor bazen sallasam da uyanıyor bazen sallamadan uyanıyor bazen kaldıracağımda da uyumak istediğini belli ediyor. Bazen koyuyorum uyanmıyor bazen mutlaka 1 2 kere kalkıyor hep nasıl istiyorsa öyle hem rutini var hem de yok yani
Evet canım kesinlikle mutlu bi anne olmak bi çocuğa yapacağımız en güzel şey çünkü oda güzel büyür o güzel enerjiyle , ama en çokta ona üzülüyorum çok ağladığı için bazen enerjim çok düşüyor çok sinirli halsiz oluyorum , artık sanki o ilgiyi veremiyorum , akşam eşim gelip 10 dk bile tuttuğu zaman ben bi sürü dinlenmiş oluyorum , ama bazen eşimde geç geliyor , o zaman anneme gitsem bile yolda ağlıyor yada hazırlanırken çok ağlıyor ben zaten o an yorgunum ya yorgunluğum 5 kat oluyor , ama bunu nasıl değiştirebilirim bilmiyorum , yani gün içinde tuvalete bile zor gidiyorum , bi yumurta kırıp yemek bi tuvalete gitmek benim için bi lüksAy cok şükür, inşallah salıya daha da toparlar
Kesin demir düşüklüğüdür benim hamilelik öncesi demirim düşüktü başım falan dönerdiÇok mantıklı geldi çünkü üşeniyorum bir aydır doğumdan sonra verdikleri demir hapimi içmiyorum usenip
Çok mantıklıŞöyle yapıyorum: yapmıyorum
Şimdi benim bebik kucak dışında uzun uyumuyor. Koyduğum an direk açıyor gözleri. Bende bu zamana kadar o ne isterse onu yaptım yenidoğan dönemi diye. 3. Ay bitincevonun arada kucakta rahatsız olduğunu anladım ve o istedikçe yatakta uyuttum (kısa ama olsun alışmalı yavaştan) ama yatakta uyurken de başında durmazsam hemen uyanıyor arada pişpiş yada elini üstüne koymamı istiyor. Ben de gün içinde mutlaka 1 kere uzun uyusun diye ya kucak ya başında beklemeli bebek hangini isterse onu yapıyorum o zaman da kitap okuyorum
Ev işleri ise mantığın şu. Bebek yokken ben çalışıyordum ve evde değildim. İşten gelince ve hafta sonu yapardım. Şimdi de fark yok elim gelene kadar ben de bebek bakma mesaisindeyim evde iş yapma zorunluluğum yok. Bebek uyanıken çamaşıe atmak vs yapabilirsem yaparım. Onun dışında ya bebekle ilgilenirim yavç ancak bir şeyler yerim
Bilmiyorum canım bazen diyorum heralde ben beceremiyorum , yoksa bu kadar ağlama huysuzluk niyeAaa yetersizlik ile hiç bir alakası yok ki bu geçici bir dönem ve hepimizin başına geldi veya gelecek. Benim iki haftaya bir başıma geliyor mesela. 4. Ay sıkıntıları erken baslamis olabilir. 2 yaş sendromlu 3 yaş sendromlu bebelerin annesi de yetersiz hissetsin o zaman böyle bişi olabilir mi hiç
Benim eşim sadece suyu getirir sonrasında hep bu suyu al küveti al derim , ama almaz o su 2 saat orda bekler , hadi al desem bu sefer sinirlenir gergin gergin hareket yapar bana , bende kendim toplarım tabi annemle yıkarım , annem artık ilgilenirken ben toplarımKız biz de küveti o kurup o topluyorben bebekle ilgileniyorum
Şey dermişim o zaman seninki haklıKız biz de küveti o kurup o topluyorben bebekle ilgileniyorum
canım olur mu senle ne alakası var seninki blraz zor bi bebek ama inanki hepsi geçecek bi de gerçekten tek başına bebek bakmak çok zor hepimiz aynı durumdayız bende bazen tuvalete bile gidemiyorum en son ağlıyor artık napiyim , bi de gerçekten şu an bebeklerin yalnız kalma korkusu var bence bu dönemde bağlanıyorlar benimkide hep ilgi istiyor ana kucağında durmuyor eskisi gibi böyle de yorucu oluyor neyse artık sağlıklı olsunlar da gerisi bi şekilde halledilir bunada çok şükür unutma bi bebeğe annesinden başka iyi kimse iyi bakamazBilmiyorum canım bazen diyorum heralde ben beceremiyorum , yoksa bu kadar ağlama huysuzluk niye
Güzel mi o kitap favlamistim tydeBen dün başladım bir okumada 1. Aydayım. Ptesi de güzel uyursa 3. Aya grlirim inş
Benim bebek banyodan sonra hemen emmek istiyor sonra kucağımda uyuyor filan :) annem burdayken bir düzen oldu banoiyoda eşimde onu bozmadı sağolsunŞey dermişim o zaman seninki haklıaman canım ne var sanki küvet kurup toplamakta ( nefret ederim )
Sen diğerini okumuştun sevdin mi? Anlatım dili onunla aynı. Biraz nasıl oynamamız getektiğini anlatıyor mesela gözünün içine bak va gibi. Oyunlar var ay ve gelişimine uygun. Bebek yapabildikçe diğerine geçln diyor. Ben daha 3. Ayı okuyamadım (başında başka şeyler anlatıyor ancak orayı okudum) 1. Aydayım ama güzel nen sevdim. Mesela şunu öğrendim bu kartlar var ya siyah beyaz onları birini koycakmışz karşısına tek tek . Yannyana oluncs odağı bozulurnuş. Benim 3 4 tane sıra sıra diziliydi koltuktaGüzel mi o kitap favlamistim tyde
Kuzu senin bebe tam emzik bebesi.. ben emziğe aşırı karşıydım vermek istemezdim hatırlarsın belki.. o dönem çok okudum. Emzik bebeğin kendini rahatlatmasıını ve güvende hissetmesini sağlıyormuş. Böyle düşündükdiçe alıştım emziğe. Hala bıraksa mutlu olırum ama :) neyse.. sen ne yapıp edip tüm markaları denemen laazım. Hala almıyorsq okey. Ama sen hepsini mutlaka dene... philips avent emzik, bibs emzik, frig emzik... bunları kullandın mı? Kullanmadıysan hemen sipatiş veriyorsun 3nden de ilk geleni deniyorsun. Tutmadı 2. Tutarsa açmadığını gerş yollaEvet canım maalesef ki , artık gündüz uykuları aşırı kötü yani bırakıp tuvalete gidemiyorum , bıraktığım an gözlerini açıyor , ve ağlıyor , bu gün elbise almaya gittim , annemle , o kadar ağladı annemide mahvoldu etti , durmuyor , hele arabadan nefret ediyor , bindiğim an çığlıklar başlıyor , valla canım kendimi çok kınıyorum ama kendime 5 dk vakit ayıramamkta beni yoruyor, kendimi artık çok yetersiz his ediyorum
Bir tanıdığımın bebeği de böyle sürekli ağlıyordu gaz kolik derken en son gittikleri doktor buldu. Kız bebiş idrar yolu enfeksiyonuymuş. Antibiyotik kullanınca bebis rahatladı, canı acıdığı için ağlıyormuş. Aklında olsunMerhaba kızlar nasılsınız ? Yine bi kaç gündür giremiyorum , bebeğim yine aşırı ağlamaya başladık yoruldum , bitkinim yine , sürekli kendime güç veriyorum ama yetmiyorum sanki kendimi kınıyorum çok kınıyorum , ama gece uyumuyor uyusada sürekli uyanıyor yani ben uyuyamıyorum ya yatağını sallıyorum ya pış pışlıyorum ya kucağıma alıp gezdiriyorum , niye böyle hiç anlamıyorum , bu gün sinir krizi geçirdim ramen, 5 dk kendime zaman ayırmam imkansız , tuvalete dahi gerçekten koşarak gidip geliyorum çünkü eti kesilmişcesine çığlık atıyor , yani korkuyorum artık komşular şikayete edicekler , çocuğu almaya gelecekler diye , yani bazen ne yapsam susmuyor dolaştırsam bile ağaaa diye bağrıyor , ya bu normal mi ? Artık piskolojim çöktüseptembrmom canım senin gibi oldum bebeğim en ufak sese uyanıyor diye sürekli eşime sus bunu yapma niye onu yaptın diye bağırıyorum
Sağol canım , inşallah öyledir , aynen doğru valla sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur , ama benim bu gerginliğim bebeğimi olumsuz etkilicek diye korkuyorum aslında , çünkü çok ağladıktan sonra gerçekten geriliyorum ve artık o gereken ilgiyi veremiyorumCa
canım olur mu senle ne alakası var seninki blraz zor bi bebek ama inanki hepsi geçecek bi de gerçekten tek başına bebek bakmak çok zor hepimiz aynı durumdayız bende bazen tuvalete bile gidemiyorum en son ağlıyor artık napiyim , bi de gerçekten şu an bebeklerin yalnız kalma korkusu var bence bu dönemde bağlanıyorlar benimkide hep ilgi istiyor ana kucağında durmuyor eskisi gibi böyle de yorucu oluyor neyse artık sağlıklı olsunlar da gerisi bi şekilde halledilir bunada çok şükür unutma bi bebeğe annesinden başka iyi kimse iyi bakamaz
Bibs kullanıyordum eskiden iki emzik daha aldım ama bibsi almıştı ama artık istemiyor fırlatıyor , yoksa bende dr Osman’ı dinledim oda emzik verilsin demişti , ahaha müzik çok seviyor ama yine o gözleri beni görmesi gerekiyor yoksa yüne bağırırKuzu senin bebe tam emzik bebesi.. ben emziğe aşırı karşıydım vermek istemezdim hatırlarsın belki.. o dönem çok okudum. Emzik bebeğin kendini rahatlatmasıını ve güvende hissetmesini sağlıyormuş. Böyle düşündükdiçe alıştım emziğe. Hala bıraksa mutlu olırum ama :) neyse.. sen ne yapıp edip tüm markaları denemen laazım. Hala almıyorsq okey. Ama sen hepsini mutlaka dene... philips avent emzik, bibs emzik, frig emzik... bunları kullandın mı? Kullanmadıysan hemen sipatiş veriyorsun 3nden de ilk geleni deniyorsun. Tutmadı 2. Tutarsa açmadığını gerş yollasilikon kauçuk damaklı damaksız dene.. sonra bakkaldan alın en dandik emziği (bunu tutan çok oluyormuş) çocuğun kendini sakinleştirmesi lazım bir şekilde.. sonra müzikleri dene. Değişik tarz müzikler aç ara ara. Birini sevebilir. Bizim kiz bir oyunnhavası var babası onu açınca hep susup dinliyor
Oy bebeğim böyle bişey olursa affetmem kendimi ama eğer öyle olursa çiş yaptığı zaman ağlar , benim kızı açık bırakıyorum hiç canı yanmıyor çiş yaparken rahat ama dr görünmekte fayda var teşekkür ederimBir tanıdığımın bebeği de böyle sürekli ağlıyordu gaz kolik derken en son gittikleri doktor buldu. Kız bebiş idrar yolu enfeksiyonuymuş. Antibiyotik kullanınca bebis rahatladı, canı acıdığı için ağlıyormuş. Aklında olsunkibrisss
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?