2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Gece 4 5 saatte bir kalkıyor o zaman emziriyorum ama gündüz max 2 saatte emziriyorum tabi hepsi etkin olmuyor çok kısa sürdüğü de oluyor istemediği de

Biz kontrole gittik kilosu 5400 boyu 61 cm di her şey yolunda dedi dr , demir ilacı ve probiyotik başladık

Sağlıkçı arkadaşlar size bi sorum var. Sünnetten sonra bebeğimin önce sol göz kapağı şişti su toplamış gibi, eve geldik bikaç saat sonra önce kızarıklık geçti sonra şişliği indi. Ardından sağ göz aynı şekilde şişti indi. Biraz önce de ikisi bir hafif şiş ve kızarık oldu. Bizde acile gittik sünnet yapan doktorda geldi sağ olsun, çocuk doktoru baktı bi damla yazdı ağızdan aldık eve geldik.

Bu alerjik reaksiyonun bebeğime bi zararı olur mu, o kadar pişmanım ki o kadar üzgünüm ki ağlamaktan başım ağrıdı

10 gün sonra kontrolü. Nazenin in uyku gerilemesi bitti üç beş gündür şöyle oluyor sabah 8de kalkıyor 10a doğru uyuyor 30 40 dakikaşık periyotlarda tüm uykuları 1 saat uyanık sonra emzirip uyutuyorum hep. Uykudan önce emziriyorum. Gece 3 te kalkıyor emziriyorum o zaman 6 da bazen bazen 7 de o zaman emzirmiyorum altını alıyorum sadece sonra işte 8 gibi uyanış.
Ama az önce uyudu ilk defa nazenin bir saat ağladı eşim de yok anlamadım ben de bir yeri ağrıyor diye calpol verdim eşimi aradım dişine bak dedi kabarmış beyazlaşmış ne bileyim erken diye aklıma gelmedi kucağımda ağlarken uyuya kaldı bu diş olayı zorlayacak beni sanırım.

Oyy bebeğim diş mi çıkaracak ta büyüdüler ya ben dişine bakıyom ara ara ama kabarma yok daha.. bakalım kaç günde patlatacak nazenin şimdi.

Geçmiş olsun canım öncelikle sakin ol alerjik reaksiyon her durumda gelişebilir ve iyiki göz kapaklarına atmış , solunum yollarına vurabilir şişebilirdi nefes alması dahi zorlaşabilirdi o yüzden çok şükür diyelim ki göz kapaklarına vurmuş her ne kullandıysanız onun etken maddesini not al bir daha da kullanmayın kalıcı hasar gibi bişey olmaz merak etme , sünnette korkualacak hiçbir şey yok inanki ilk idrar da biraz yanma olur ondan sonra geçer çok sünnetli bebe baktım hastane de çalışırken ,anormal şişme ve morarma açısından takip edeceksiniz , pipisine karton bırakmışsınızdır zaten temas olmasın diye zaten, dr un dediklerini de uygulayın bi kaç güne hepsi geçecek zaten , Allah beterinden korusun üzme kendini çok geçmiş olsun

Ayy Allah razı olsun çok ama çok teşekkür ediyorum içime su serptiniz. Oğlumun alerjiden şişti göz kapakları benim ağlamaktan gece boyu uyumadım yanında nefesini kontrol ettim sürekli. Bi damla verdiler prednol acilde onu yaptık. Sabah içinde zyrtec adında damla verdiler (6 damla olacaktı sanırım) göz kapakları hafiflemiş ama halâ şiş. Geçer değil mi? Birde bu damlaları araştırınca kimi 6 aydan küçüklere verilmez yazıyor kiminde 2 yaştan küçüklere verilmez. Sorun olmaz inşallah

Teşekkürler,inşallah çabucak iyileşir
Bizim nasıl geçecek bakalım kolaylıkla geçer umarım. Bizim kucak kuşu yatmayı hiç sevmiyor bide kesin çok ağlar.. keşke uyurken yapabilseler

Hay Allah çok geçmiş olsun neden olmuş ki peki ne dedi doktor
Niye kendini üzüyorsun nerden bilebilirdin ki böyle olacağını

Canım, kardesim göz hekimi şimdi ona sordum.
Korkmasın ilaçlar yapabilir göze alerji, bize Nisan Mayıs gibi hep polen çimen alerjisi ile gözü şişmiş bir sürü çocuk geliyor ve evet o damlayı verebiliyoruuz dedi.
Damlaların sistemik dolaşımı çok az ama emin olmak istiyorsa damlayı damlattiktan sonra 2-3 dakika göz pinarlarina bastirsin bebeğinin dedi.
Geçmiş olsun.

Teşekkürler,inşallah çabucak iyileşir
Bizim nasıl geçecek bakalım kolaylıkla geçer umarım. Bizim kucak kuşu yatmayı hiç sevmiyor bide kesin çok ağlar.. keşke uyurken yapabilseler
Uyurken yapılan da varmış eğer bebişin uyku saatiyse daha iyi. Eğer biberon kullanıyorsa mutluluk götürün emse falan sakinleşir.inşallah hiç birine gerek olmadan çok kolay geçer
Hay Allah çok geçmiş olsun neden olmuş ki peki ne dedi doktor
Niye kendini üzüyorsun nerden bilebilirdin ki böyle olacağını
Çok teşekkür ederim. Lokal anesteziye alerjisi varmış sanırım. Çocuk doktoru gördü 6 aydan küçüklerde tehlikeli reaksiyon beklemeyiz dedi yine de damla verdi tedbiren. Bu alerjik reaksiyon da 100/1 ihtimalmiş sanırım o da bize denk geldi. Ya bende üzüldüm işte küçükken sünnet ettirelim diye ben çıkardım benim yüzümden oldu diye düşündüm hiç bir yavrunun başına gelmesin inşallah. Korkmayın biz böyle şeyler yaşadık diye sizde yaşayacaksınız diye birşey yok, sizin ki çok çok kolay geçsin inşallah sünnetlik yine bişey yok elhamdülillah ağrı kesici vermedik sadece gözü korkuttu bizi

Şimdi aklıma geldi, ablam botoks yaptırmıştı estetik amaçlı, akşamına gözleri şişmişti çok kötü, acile götürmüştük. Bir damla yaptılar, serum taktılar geçti. Sanıldığından yaygın bir durum alerjinin göze yansimasi

Çok teşekkür ediyorum ama bize o damlayı içmesi gerektiği söylendi göze damlatmadık yani. Şimdi hafiflemiş gözleri inşallah geçer. Sabah için yazdığı damlayı da kullanalım mı ne dersiniz

Anladım evet araştırınca da arkadaşın dediği gibi boğaza vurması çok daha tehlikeliymiş çok şükür ki göze vurmuş dedik. Sağ olun desteğiniz için

yanımda emzik mama biberon sevdiği oyuncakları götüreyim. Umarım bizi de alırlar içeri onu sormayı unuttum hiç aklıma gelmedi
Yoksa sakinleştiremezler ki gireriz illaki ben bakamam da en azından elini tutarım oyalamaya çalışırım.

Her şerde vardır bir hayır bak iyi ki erken yaptırmışsınız 6 ay altı bebeklerde risk olmaz demiş doktorunuz en azından neye alerjisi olduğunu öğrenmiş oldunuz.
Şimdi nasıl gözü damla iyi geldi mi canım

Canım çok geçmiş olsun. Benim eşimde de ilaçlı mr çekilecekken damardan verdikleri madde alerji yapmıştı. Göz kapakları balon gibi şişmiş ve kızarmıştı. Hemen acilde bir iğne yapılmıştı düzelmişti. Bebeğininde alerjisi var demekki verdikleri ilaçlar iyi gelecektir. Sadece o ilacı not alsan iyi olur, bir daha o ilacın alerji yaptığını belirtirsin herhangi bir durum olduğunda.

Ayrıca pişman olacağın bir durum yok her insanın birşeylere alerjisi olabilir. Sonuçta bu alerji durumu reaksiyon vermeden anlaşılabilir birşey değil, sende tahmin edemezdin.En azından tespit edildi ve tedavi uygulandı. İçini ferah tut

Son düzenleme:
Canlar benim ki 3 saate çıkarmak istiyor aralığı. 2 saatte verince kavga ediyor benimle artık. Tutsada 3 dakikada bırakıyor. Meme reddi dönemine mı giriyoruz acaba . .

3 saatte aldığında ise 5 dakika emip bırakıyor.

Sonbahardagel canım gündüzleri emmiyor yazmışsın. Nasıl besleniyor peki gündüz mama takviyesi mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…