Ayy inşallah bundan sonraki süreçten daha çok korkuyorum inanınÇok çabuk iyileşecek canım merak etme bukadar mıymış diyeceksin
Benim de başıma geldi bu, reddettiği memeyi ayakta poposunu pışpışlayarak aldı bir kaç güne de geçti bu durum. Geçmeseydi de sorun olmayacağını okudum. 1,5/2 yıl boyunca tek bir memeyle emziren anneler var, tek olumsuz tarafı bir memenin diğerinden büyük olması ama o da memeyi tamamen kesince ortadan kalkıyorSağ memeyi tamamen reddediyor kızım, ters emzirme deniyorum olmuyor
ay yok çok rahat atlatacaksınız yarına bir şeyi kalmayacakAyy inşallah bundan sonraki süreçten daha çok korkuyorum inanın
Hayır hala lacivert ama ortası renk almaya başladı sadece ama hangi renk henüz anlaşılmıyorKızlar bebişlerinizin göz rengi oturdumu net şu renk diyebiliyor musunuz
Oy yavruma geçmiş olsun , benim oğlum olsa kestirmezdim vallaSünnet olduk çok şükürsüreçten bahsetmemi istemiştiniz;
Gitmeden 1 saat önce jetex adında uyuşturucu krem sürmemizi üstünü de streçlememizi söylediler. (Meğer bebeklere gerek yokmuş 3 aylığı 3 yaş anlamışlar) ama sorun yokmuş çok şükür. İğne vurulurken çok azıcık ağladı o da içeriyi az bişey yakıyormuş onu hissetti. İşlem başladığında önündeki oyuncaklar dikkatini çekti biraz oynattık falan belki 10 dk durmuştur. Sonrasında bir başladı ağlamaya asla susturamadıko anlar bizim için çok ama çok zordu. Canı yandığından değil, bacaklarını oynatamadığından kalkmak istediğinden. İşlemin dikiş kısmında başlamış ağlamaya son kısımlar hep ağladı kıpkırmızı oldu sesi kısıldı işlem sonrası kucağıma alır almaz sustu ve uyuyakaldı. Şimdi de takipteyiz. İnşallah çabucak iyileşir dua edin. İşlem esnasında ağlaması insanı biraz zorlasa da geçecek inşallah. Umarım sizin ve diğer arkadaşların bebişlerinin sünnetleri daha kolay geçer.
Teach_Mavi
Kendi kendine uyumayı bilmedikleri için uyanınca destek bekliyormuş. Destek versem de uyumuyor işte bazen beni bu gece geç yatmaları deli edecekte bakalım ne zaman 4 ay dolsun uğraşıcam onlaBenimkide uyanınca illa beni görecek yoksa direkt ağlıyor
Ah niye direnirler uykuya bu kadar anlamıyorum
Sizin de mi oğluşunuz var, ağladı mı hiç gece falanay yok çok rahat atlatacaksınız yarına bir şeyi kalmayacak
Teşekkür ederizOy yavruma geçmiş olsun , benim oğlum olsa kestirmezdim valla
Benim kızıma aşı yaptılar ağlicaktım , annem kulaklarını deldirelim dedi , tahammülüm yok , ben bakamam dedim , kardeşim sünnet olunca benle annem ağlamıştık baya , o ağladı biz ağladıkSizin de mi oğluşunuz var, ağladı mı hiç gece falaninşallah dediğiniz gibi olur
Teşekkür ederizay valla sormayın bizde son anda vazgeçecektik nerdeyse
Benim oğlum 5,5 yaşında, 39 günlüklen yaptırmıştık hiç ağlamadı ağrı kesiciye bile gerek kalmamıştı.Sizin de mi oğluşunuz var, ağladı mı hiç gece falaninşallah dediğiniz gibi olur
Teşekkür ederizay valla sormayın bizde son anda vazgeçecektik nerdeyse
Çok teşekkür ederim ayrıntılı yazdığın için süreciSünnet olduk çok şükürsüreçten bahsetmemi istemiştiniz;
Gitmeden 1 saat önce jetex adında uyuşturucu krem sürmemizi üstünü de streçlememizi söylediler. (Meğer bebeklere gerek yokmuş 3 aylığı 3 yaş anlamışlar) ama sorun yokmuş çok şükür. İğne vurulurken çok azıcık ağladı o da içeriyi az bişey yakıyormuş onu hissetti. İşlem başladığında önündeki oyuncaklar dikkatini çekti biraz oynattık falan belki 10 dk durmuştur. Sonrasında bir başladı ağlamaya asla susturamadıko anlar bizim için çok ama çok zordu. Canı yandığından değil, bacaklarını oynatamadığından kalkmak istediğinden. İşlemin dikiş kısmında başlamış ağlamaya son kısımlar hep ağladı kıpkırmızı oldu sesi kısıldı işlem sonrası kucağıma alır almaz sustu ve uyuyakaldı. Şimdi de takipteyiz. İnşallah çabucak iyileşir dua edin. İşlem esnasında ağlaması insanı biraz zorlasa da geçecek inşallah. Umarım sizin ve diğer arkadaşların bebişlerinin sünnetleri daha kolay geçer.
Teach_Mavi
Ağlatmadan uyku eğitimi vermenin yolunu bulursan lütfen bizimle de paylaşKendi kendine uyumayı bilmedikleri için uyanınca destek bekliyormuş. Destek versem de uyumuyor işte bazen beni bu gece geç yatmaları deli edecekte bakalım ne zaman 4 ay dolsun uğraşıcam onla
Uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz kitabını oku kuzum oradaki taktikleri uygulayacam inş. Ana kısmetAğlatmadan uyku eğitimi vermenin yolunu bulursan lütfen bizimle de paylaşben asla dayanamıyorum ağlamasına
Kilo alımı yerinde diye çok kasmıyorum ben bir de 3 saati geçmiyor zaten açlık süresi.Ben o an emzirmezsem bebeğin şekeri düşecek falan sanıyorum doysun istiyorum ya
Ah yavrum ya çok geçmiş olsun darısı başımıza. Biz de uyuştrucu krem sürüp gitmiştik. Bizim doktor bebeklere de uygulatıyordu yani ama tüpün yarısını. Sonra muayenede eğrilik olunca 6. Aya kaldı. Kremi de boşa sürmüş olduk ama sıkıntı olmaz demişti doktor.Sünnet olduk çok şükürsüreçten bahsetmemi istemiştiniz;
Teach_Mavi
Ah sormayın oğlumdan da 3 günlükken gereksiz yere kan aldırmıştı saçma bir doktor. Elinden damla damla dakikalarca 4 tüpün dolmasını bekledik çocuk katıla katıla ağladı biz de mahvolduk. Allah tüm yavrularımızı korusun hiç acı çektirmesinBenim kızıma aşı yaptılar ağlicaktım , annem kulaklarını deldirelim dedi , tahammülüm yok , ben bakamam dedim , kardeşim sünnet olunca benle annem ağlamıştık baya , o ağladı biz ağladıkçok zor ama niye dikiş atmışlar ki
Dikişli sünnetti işte estetikmiş kendiliğinden düşecekmiş. Ay gerçekten çok zordu onu öyle çaresiz görmek.Benim kızıma aşı yaptılar ağlicaktım , annem kulaklarını deldirelim dedi , tahammülüm yok , ben bakamam dedim , kardeşim sünnet olunca benle annem ağlamıştık baya , o ağladı biz ağladıkçok zor ama niye dikiş atmışlar ki
Ayy maşallah maşallahh, inşallah bizde kolay atlatırız bu süreci sağ olunBenim oğlum 5,5 yaşında, 39 günlüklen yaptırmıştık hiç ağlamadı ağrı kesiciye bile gerek kalmamıştı.
Evet evet yanındaydık başucundaydık direkt babası izledi bile sünneti ben bebeği sakinleştirmeye çalışıyordum ama işte bacaklarını oynatamadıkça sinirlendi durmadı. Pansuman içinse; her bezi açtığımızda serum fizyolojik 10 ml sıkmamızı söyledi, işte yelleyerek üfleyerek kurutup karton bardak koyup kapatıyoruz. Günde üç defa (sabah-öğle-akşam) sarı kantaron 2 damla damlatılacak. O kadar. Salı günü banyo yapılmalıymış banyodan sonra da bi krem var o sürülecekmiş doktora fotoğrafını atacağız. Valla ben masada bu kadar ağlayacağını düşünmemiştim, başlarda duruyordu sonra sıkıldı. Hiç ağlamayanlar da varmış inşallah hiççç ağlamazÇok teşekkür ederim ayrıntılı yazdığın için süreci
Ah yavrum ya beni de en çok korkutan kısmı o kalkmak isteyip ağlayacak canı acımasa bile
Siz sünnet esnasında yanında mıydınız peki
İnşallah çabucak iyileşsinpansumanı nasıl yapmanızı söylediler peki
Ay gözümde çok büyüyor süreç bizde kolaylıkla atlatırız inşallah
Memurlara da geçerli mi işçi miKızlar çalışan anneler hakkında yeni bir bilgi ile geldim. Belki bilenleriniz vardır. Çocuğumuz ilkokula başlayana kadar kısmi süreli çalışma hakkımız bulunuyormuş. Bazı şartlar var:
-Babanın o dönemde çalışma zorunluluğu var.
-Kısmi süreli çalışma haftalık en fazla 30 saat olacak şekilde istediğimiz düzende oluşturulabiliyor
-Başvuru yapmak için analık izni bitiminden sonra yada 6 aylık ücretsiz izin kullanımının herhangi bir döneminde işverene dilekçe veriliyor
-İşveren bu talebi dolayısıyla işçinin sözleşmesini feshetme durumunda işçi tazminat talep edebiliyor ve işe iade davası açabiliyor
-Kısmi süreli çalışma işçinin talebi doğrultusunda herhangi bir zamanda tam süreliye döndürülebiliyor. (Ancak bildiğim kadarıyla bir kere tam zamanlıya dönünce bir daha kısmi süreliye dönülemiyor)
-SGK primi de çalışılan zamana göre ödeniyor tam yatırılmıyor
Daha detaylı bilgi için bu yönetmeliği okuyabilirsiniz:
İlkokul çağına kadar böyle bir hak olması müthiş bence sanırım ben bu hakkı kullanıcam çok kafama yattı
Bazılarında geçerli qma benim çalıştığım bakanlıkta yok mesela..Memurlara da geçerli mi işçi mi
Canım benimki 1.5 saat 2 saat 3 saat değişiyor.. ortalama 2 saatte 1 emiyor diyebilirim gündüz.. qma gece 3 - 4 saat.. (3.aydan önce 6 saat bile duruyordu gece emmeden şimdi gündü etrafı izlemekten az emiyormuş o açığı gece kapıyormuş)4.aya giren anneler bebekleriniz kaç saatte bir emiyor. Bide emme süreleri nasıl.Melikeben NewMamaa septembrmom Sonbahardagel dikloron
Bide kontrollere gidildi mı kilo boy gelişimleri nasıl bende salı günü gideceğim galiba daha belli değil
Bu aralar bizim çok saçma düzenimiz, sağ memeyi istemiyor. Ama istediği zamanlarda 2 saati genelde geçmiyor gündüz4.aya giren anneler bebekleriniz kaç saatte bir emiyor. Bide emme süreleri nasıl.Melikeben NewMamaa septembrmom Sonbahardagel dikloron
Bide kontrollere gidildi mı kilo boy gelişimleri nasıl bende salı günü gideceğim galiba daha belli değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?