2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Benim annem ikisinide geçirmiş , bana hiç normal düşünme direk sezaryene gir dedi , bunların hepsini anlattı bana , annemin normal doğumu çok rahat geçtiği halde sonrasında dikişlerinden çok çekmiş aylarca iyileşmemiş acımış

Emzigini degistirmek cozum olabilir, benim kizimda emzigi agzindan firlatiyordu emzigini degistirdim ve kucagimda emzirir gibi tutarken pispislayarak verdim tekrar aldi. Bende sadece uyurken veriyorum bu arada.
Normalde kiraz uçlu kauçuk emzik kullanıyor, en başta damaklı silikon da vardı alıyordu pek sevmedi bunda sorun yasamıyordu su an yine arabada bunu alıyor haricen o damaklı silikonu asla almadı o cok sinirli oldugu zaman, sonra silikon kiraz uclu aldım hiç sevmedi damaklı kaucuk aldım eh işte su an onu da pek istemiyor. Baska emzikler denesem mi yoksa sadece arabada almasına sevinsem mi bilemedim cunku istemedigini cok net belli ediyor isteğine karsı gelmek hem onu hem beni kırıyor. Ama var mı onerebileceğin bir marka?
Aynen zaten kendi yese doymaz çünkü yemeğin yarısı dökülür aslında iki yöntemi karışık kullanmak daha iyi , biraz yesin doyar gibi sonra kendi yesin yada tersi
Zaten en basta ilk 3 ay kadar sanırım hedef doyması değil verdiğimiz miktar maks 3 tatlı kasıgı o yuzden agzına goturdugu sonra da senin verdigin kadarı yeter sanırım

Emzigini degistirmek cozum olabilir, benim kizimda emzigi agzindan firlatiyordu emzigini degistirdim ve kucagimda emzirir gibi tutarken pispislayarak verdim tekrar aldi. Bende sadece uyurken veriyorum bu arada.
Fjfj hatta eger emzirir gibi tutar da emzik verirsem dayak yiyorum ve bi sure o tarafı emzirmeye calıstıgımda aglayıp emmek istemiyor. İsteklerini cok net belli eden bi cocuk oldugu için yavastan emziği reddetmeye basladıgını kabul etmek istiyorum (jdfj yine de basucumda emzik var ve deniyorum ara ara)
En fenası gece asla babasında durmaması. Ama belirtiler osman hocanın uyku regresyonu videosuna uyuyor gibi

Benim kızımda emziği almıyordu ,2 gün hiç vermedim unuttu şimdi veriyorum ama sadece uykuya daldığı zaman alıyor başkada almıyor asla , benim kızım 5 ayı bitti yeni yeni diş etleri kaşınıyor , ama her bebek farklı ama benim bebeğimin uykusu hep kötüydü ama şu sıralar daha kötü , yani gece boyu sürekli uyanıyor ve sürekli emmek istiyor hep emiyor , belki sizin bebeğiniz de erken diş çıkarıyor

Bu arada 40+2de neden aldılar? Benim doktorum da o haftadan sonra tehlikeli maks 40+3te mufahale ederiz fitille diyordu ama ne olduysa 40+6ya kadsr bekledi. 4 kez de kordon dolanmışto üstelik onemli olan kordonun dugum olmaması dedi tabi kordon dolandıgını ve kac kez oldugunu dogumda ogrendim ben. 40+6da hala üzülüyodum ya cocugu kendi istemedigi bi zamanda zorla mı getiriyorum dunyaya diye sağolsun hastaneye gitmeden bir saat once nişan geldi. Düşmeseydim de inecektim oldu kızım muhtemelen o yuzden sadece fitil yeterli oldu ve suni sancı ya da diğer ek müdahalelere gerek kalmadı

Yok ben kaşığı versem bile en az 10 aydan sonra veririm tabi bilmiyorum nasıl olur , önce bi desteksiz oturmaya başlasın sonra , şimdi olmaz zaten döke saça bile yiyemez

Bebeğiniz uyumadığında filan sinirleniyor musunuz? Ben bazen sinirleniyorum ve sonra çok vicdan yapıyorum
Babasına sinirleniyorum fjfjfjfj ya karnım aç oluyor artık 5. Defa yatırmışım falan kızım bi değişim yaşıyor bunu anlıyorum saygı da duyuyorum ama bazen birbirimizden bi 5 10 15 dk uzaklaştıgımızda daha sakin oluyorum o arayı anlamadığı ve kollarını açıp koşarak odaya gelmediği için eşime kızıyorum. Dusunsene yani goguslerim 1 saattir emiliyor her koydugumda uyanıyor arada kızımdan dayak yiyorum 9da yatar demişim saat olmuş on bucuk karnım aç suyum bitmiş mıxırdanıp duruyo daha ne olsun istiyosun be adam fjfjf

Seçim şart mı :) karışık giderim ben. İlk günler hemen olmasa da (nasıl yiyecek mi beğenecek mi filan merak ederim de) sonrasında bir kaşık eline vericem bir kaşık bende. Yiyorsa yer yemiyorsa o kaşığı yalarken aradan veririm ağzına bir yudum :) yemeğe göre bakarız. Ama normalde Blw'ciyim.

Bebeğiniz uyumadığında filan sinirleniyor musunuz? Ben bazen sinirleniyorum ve sonra çok vicdan yapıyorum
Evet bende sinirleniyorum ama anlıyor o yüzden sinirlenip söylensem bile onu kucağıma alınca söylediklerimi gülümseyerek söylüyorum oda onunla konuştuğumu sanıp gülüyor ama bazen de çok sinirli ve yorgun oluyorum o zaman odadan çıkıp çığlık atıp derin nefes alıp gelip kucağıma alıp seviyorum onu

Bide ben kızıma değil de eşime sinir oluyorum ben uykusuz kalıyorum ama eşim hep yorgun anlamadım valla 1 saat tutsa ben uyusam oh iyi uyudun diyor dedim 1 saat daha olmadı oh iyi mi uyudum

23.30dan beri anlattığın süreci yaşıyorum 3 uyanış yatakta diken var galiba koyduğum an uyanıyor. Herşey başa dönüyor. Eşim yok annemdeyim ama onlara kızmıyorum. Çünkü eşim gelse pusette sallayıp uyutmayı teklif eder kesin ona ayrı gıcık oluyorum. Bebek bayılıyor uyumuyor. Çok zorladığında yapıyor da benim içim elvermiyor.

Ben de bugün öyle yaptım bebeği yatağa koyup yorguna bir sarılıp dişlerimi sıktım.sonra bebeği alıp ninniye devam :)

Ben de bugün öyle yaptım bebeği yatağa koyup yorguna bir sarılıp dişlerimi sıktım.sonra bebeği alıp ninniye devam :)
Ahaha onu da yaptım yorganı ısırdım sonra ne oldu anneciğğğğim diye kucağıma aldım khkhghjj ama bazen gerçekten gözün açılmıyor kendi elimde olan bişey değil ya valla eşimi çok kıskanıyorum biraz da o yüzden sinirleniyorum ben uyuyamamışım uykusuzum o dönüyor arkasını yastığı da kucaklıyor ohh bi uyuyor varya ya şimdi bazen gerçekten elinden bişey gelmiyor beceremiyor ama yine kıskanıyorum

4. Ay aşı güncellemesi
Ateş vs çok şükür çıkmadı da uyku gitti. Gün içinde çok uykulu idi gece sürekli uyanık.
Doğduğundan bu yana ilk kez aynı yatakta yattım güvenlik önlemleri alıp, 5 dakikada bir uyanıp karşı yatağa gidip kızımı uykuya geçirmek zor.
Benden bu kadar anneme devrettim

ben sunu kullaniyorum ama senin bebis damakli silikonu begenmiyormus, doktorumuz bu emzigi her bebek begenir demisti ama tabi o zaman maya 1 aylikti. https://www.hepsiburada.com/wee-baby-seffaf-desenli-damakli-emzik-no-1-pembe-p-HBV00000TDBJZ
Sanirim uyku ile emzik baglantisini kurmus minnos, emzik agzina geldiginde uyuyacagini anlayip almiyor. Emzik olmadan uyutup bir kac gun belki yeniden denenebilir ya da reddetmesini kabullenmek. Zaten cok sagliksiz bir sey, keske bebisler emziksiz sakinlesebilse.

Babalarin isine geliyor anakucagi pusette sallamak ellerinde telefon bi kucagima alayim pispisleyim olayi yok.
Maya’ nin uyku zamani mutlaka gazi gelir, kakasi gelir, cis yapar.. altini degistirirken gazini alirken de tum uykusu kacar guler falan. Artik alistim sinirlenmiyorum.

Benim kızda çoğu zaman öyle. Kızım şu kakanı önceden yap diyorum ama dinlemiyor akşam sabah kaçta kalkarsan emmeye uyandırcam seni uyutmayacam dedim ama şuan kıyamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…