- 2 Temmuz 2023
- 12.250
- 36.834
- 528
Tamam iste anca firsat buldukca 7283939293773 yilda 1Ooo iki beybi ile bol keyifler
Bi arkadalım da epizyotomiden dolsyı aynı seyi soyluyordu cok fazla dilişi vardı oturamadıgını falan soyluyordu. İşin kotusu ne biliyo musun, epidural aslında 4 cmde verilebiliyor babam anestezi doktoru oradan biliyorum. Ama kadın dogumcular sureci yavaslatacagıbı dusunuyor ve vermek istemiyor. Ben babamın hastanesinde dogum yaptım kateteri önceki geceden taktılar ama ikna edemedim kadın dogumcuları. Hatta bi ara takmayalım bence dediler epidurali almadan yatmıyorum dedim. Sonra sakin sakin dogurdugum için acaba herkese versek mi isteğe bağlı olmasa mı diye düşünüyorlardı. Anesteziciler tam aksine süreci hızlandırdığını söylüyorlar. Ben de epiduralli olmama ve lokal anestezi yapmalarına rağmen tüm o 1 saatlik dikişi hissettim valla. Ben de epiduralsiz dikiş attıranlara saygılarımı sunuyorum
Kızının nefessiz kalması ve kaka yutması gerçekten kötü bir tecrübe olmuş çok şükür ki sağ salim kucağında
Bana doktorum emzir geçmezse bir kaşık soda verebilirsin demişti.Hıçkırığından dolayı uyutamadım bebeyi, ne yaptıysam da geçmedi
Emzirdim geçmedi daha doğrusu karnı tok olduğu için fazla emmedi, 3 çay kaşığı su verdim yine geçmedi yarım saatten fazla hıçkırdı resmen, tekrar emziriyorum şu an hem geçti hemde uyuyor ama uyku saati geçti ya , sodayı da bir dahaki sefere deneyeceğimBana doktorum emzir geçmezse bir kaşık soda verebilirsin demişti.
Aklınızda olsun. İşe yarar mı bilmiyorum ben kesmedim hiç hıçkırığı uyku zamanına denk gelmedi.Emzirdim geçmedi daha doğrusu karnı tok olduğu için fazla emmedi, 3 çay kaşığı su verdim yine geçmedi yarım saatten fazla hıçkırdı resmen, tekrar emziriyorum şu an hem geçti hemde uyuyor ama uyku saati geçti ya , sodayı da bir dahaki sefere deneyeceğim
Asla uyumuyor kucağımda dalıyor bırakınca aşırı ağlıyorOyy yavrum kıyamamilk 3 gün içerisinde çabuk toparlanıyor inşallah. Bugün biraz sersem ve ağladığından huysuzlanabilir. İyileşince hepsini unutacaksınız inşallah
Ben hamileliğimde 3 kere boyadım, emzirirkende 1 kere boyadım önümüzdeki hafta 2.ye boyayacağım. Bir sıkıntısını görmedim. Herbatint marka amonyaksız kokusuz bitkisel içerikli boya kullandımKızlar hamilelik emzirme sürecinde saçınızı boyuyor musunuz? Boyuyorsanız emzirme işini nasıl yapıyorsunuz? Ya da ne zaman boyamayı düşünüyorsınuz?Saçlarım çok kötü oldu en azından bir kere boyasam sonra 3-4 ay daha beklerim
Bir çay kaşığı su içir belki geçer ، ben geçen öyle yaptım geçtiHıçkırığından dolayı uyutamadım bebeyi, ne yaptıysam da geçmedi
Ben boyadım bebeğim 1 aylıkken , sorun değil diye biliyorumKızlar hamilelik emzirme sürecinde saçınızı boyuyor musunuz? Boyuyorsanız emzirme işini nasıl yapıyorsunuz? Ya da ne zaman boyamayı düşünüyorsınuz?Saçlarım çok kötü oldu en azından bir kere boyasam sonra 3-4 ay daha beklerim
Gönlüm blwden yana. Annemden çok çektik geleneksel yöntem yüzünden kardeşimde bende. Kardeşim 10 yaşındayken bile annem yediriyordu yemeğini.Kızlar beslenme konusunda klasik yöntem, BLW hangisine daha yakınsınız? Geleneklerden vazgeçemeyip ben yediriyim doyduğundan emin olayım hemencecik bitsin yeme fasli diye klasik mi, yoksa Cook vaktim var döke saça yesin diye blw mi?
Oy yavrum biraz da korkudan ola bilir ya, belki bu gün korkmuştur geçmiş olsunAsla uyumuyor kucağımda dalıyor bırakınca aşırı ağlıyor
Calpol verdim ama bana mısın demedi
Ah inşallah çabuk geçer kollarım mahvoldu taşımaktan
Ayakta sallandırmıyor beşikte sallandırmıyor sadece kucağımızda duruyor
Bebek arabasını eve çıkarmıştım gündüz onda durdu uyuşukluğu tamamen geçince asla onda da durmak istemedi
Sabahı sabah ederiz biz artık
Çok vaktim var döke saça yesinKızlar beslenme konusunda klasik yöntem, BLW hangisine daha yakınsınız? Geleneklerden vazgeçemeyip ben yediriyim doyduğundan emin olayım hemencecik bitsin yeme fasli diye klasik mi, yoksa Cook vaktim var döke saça yesin diye blw mi?
Canım yanlış hatırlamıyorsam sen son haftaya kadar beklemiştin ? Yoksa o başka biri miydi ? Çok zor olmuş geçmiş olsun , Allah bebeğini sana bağışlamışOoo sende baya sancı çekmişsin canım. Hem normal hem sezaryan doğurmuşsun aslında. Bende suni sancı aldım. Ölüm gibi bişey oldu ama kimse ölmedi resmen
dayanamadım epidural istedim. Epidural için 6cm açıklık gerekiyormuş elleriyle açtılar ben daha fazla dayanamıyorum dediğim için. Doğum sırasında kızım kakasını yuttu nefes alamadı sesi çıkmadı ben onu daha göremeden apar topar götürdüler çok sonra sesi duyuldu. Bu sırada aileme ve eşime herşeye hazırlıklı olun tarzı konuşma yapmış çocuk doktoru kakasını yuttuğu için. Bana o sıra bilmem kaç tane dikiş atıldı hissetmemem gerekiyordu ama tüm dikişleri hissettim atılırken. Kısacası normal doğum benim için büyük bir tramva oldu. Özellikle bu kızımın kaka yutma nefessiz kalma durumu. Keşke dedim 100 saat sancı çekseydimde o anları yaşamasaydım. Bu yüzden bi daha normal doğumun n'sini istemiyorum.
Bu arada herkesin doğum hikayesi farklıdır kimseyi korkutmak ürkütmek istemem benimki biraz endişe korku acı doluydu hepsi bu.
Aynen canım 40+2de doğum yaptım belki de geç kaldığı için kakasını yuttu. Zaten başta kese patlatıldı temiz dediler kaka yoktu. Ama sanırım doğmasına dakikalar kala kakasını yaptı belki de o da strese girdi bilemiyorum. İlk doğdu sadece sırtını görebildim sesi yoktu zaten ve mosmordu. O anları ölsem unutmam sanırım. Soruyorum nasıl diye söylemiyorlar. Kalkıp gitmek istiyorum dikiş atıyorlar. O çaresizlik çok çok zordu. Ama çok şükür Allah onu bana bağışladı..Canım yanlış hatırlamıyorsam sen son haftaya kadar beklemiştin ? Yoksa o başka biri miydi ? Çok zor olmuş geçmiş olsun , Allah bebeğini sana bağışlamış
çmiş olsun çok dikiş atılmış yaIlk bebekte doktorum ayni dedigin gibi surec uzar epidurali bosverelim dedi. Hatta bi turlu acilma yasamayinca ve de sancim olmadigindan sezaryene gidiyorduk, korkuttular beni yarim saatte 5 cm actirdim ikina ikina. Epiduralsizdim 18 dikisim var, saydim ordan biliyorum.
Ikinci bebekte direkt 5 cm acilmayla hastanedeydim, daha doguma aliyoruz derken (yine sancisizdim) epidural istiyorum dedim, epidural icin artik cok gec dediler olmadi. Yine epiduralsiz dikis ustune dikis atildi, bu sefer estetik dikisti ve baya dipten derinlerden one dogru geldi. Kırka yakin dikis saydim.
Ama son dikislerle birlikte hayatim degisti resmen.
Ayy aman saçıp dökmesin yaa ben yedireyim de anksiyetem azmasınKızlar beslenme konusunda klasik yöntem, BLW hangisine daha yakınsınız? Geleneklerden vazgeçemeyip ben yediriyim doyduğundan emin olayım hemencecik bitsin yeme fasli diye klasik mi, yoksa Cook vaktim var döke saça yesin diye blw mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?