YaaAsla uyumuyor kucağımda dalıyor bırakınca aşırı ağlıyor
Calpol verdim ama bana mısın demedi
Ah inşallah çabuk geçer kollarım mahvoldu taşımaktan
Ayakta sallandırmıyor beşikte sallandırmıyor sadece kucağımızda duruyor
Bebek arabasını eve çıkarmıştım gündüz onda durdu uyuşukluğu tamamen geçince asla onda da durmak istemedi
Sabahı sabah ederiz biz artık
Canım yatagunda yatırmaya alisyircam dediğin ; yatağına dalmadan koyup orda mı uyutucaksin yoksa destekle uyutup uyuyunca yatağına koymak miYa ben açıkçası hiç bebeğe stresimi yansıtmadım. Genelde alttan alıp İdare etmeye çalışıyorum olabilir bebek boyar ve uyuyacak zorlanıyor falan diye kendimi tolere ediyorum ama akşam yapamadım Yani bunu. Daha doğrusu Bebeğe karşı yaptım bebeği arada yatağın üstünde bıraktım gittim Böyle bir Yorganı falan sıktım Bir kere bir de emziği atıp duruyor bu simidi aldım Elimizi kenara attım tamam emmiyorsan emme dedim o kadar Onun dışında bebeğin yansıtmadım yine onda sakin Ses tonuyla falan konuştum ama yani yine içimdeki stresi gizli gizli hissediyor olabilir bilmiyorum Daha önce bir kere babası uyuturken uyumuyor diye sinirlenip böyle yüksek sesle pis yapmıştı ben de o zaman çok kızmıştım babasına yani kendi içimde kızmıştım ya çocuk sinirliyken daha sinirli davranma O da sinirleniyor senin stresini anlıyor falan demiştim şimdi kendim sinirleneceğim diyeyim mi zaman hep O an aklıma geliyor o yüzden sinirlenmiyorum Yani ses tonuma bunu yansıtmıyorum daha doğrusu sonra babası öyle sert pis pis dediği gün sonra ben almıştım bebeği içeri gittim Tamam kızım işte baban sinirlendi ama işte seni düşünüyoruz biz falan diye böyle ben sessiz sakin ses tonuyla uyuma biz beraber seninle takılırız babam uyusun falan filan dedim Bir baktım çocuk 2 dakika içinde uyumuş Ben hani babasına kızıp o kadar sakin bir şekilde yaklaştım ki çocuğa uyudu yani o günü gördüğüm için şimdi diyorum ki sakin olursam bebek uyur hep böyle kendimi telkinliyorum sakinmiş gibi davranıyorum çoğunda ama işte biz de insanız Yani dün akşam çok sinirlendim yani şimdi hatta kameradan bizi izliyormuş Biz annemlerdeyiz ya odada kamera var bebeğin kamerasını getirmiştik oradan bizi izliyormuş işte bana Seslendi oradan Tamam aşkım sakin ol falan diye O öyle dedikten sonra dedim ki demek ki dışarıdan da stresle gözüküyorum bebek de bunu hissediyor
Ben de bebeğimi mama-anne sütü karma besliyorum hatta stokta anne sütüm yoksa işteyken full mama ve genelde 3-4 saatte bir 120-150 ml şeklinde.Kizlar selam.
Bebegim bugun tam 4 aylik oldu. Kontrollerinde kilosu 8100 boyu 62 cm cikti. Ebe kilosunun cok fazla oldugunu obez olabilecegini soyledi. Dogdugundan beri anne sutu mama karısik beslenirken 1 aydir sadece mama ile besleniyor. 2 saatte bir 90 cc yiyor ve dahada az vermemi soyledi. Acayip sinirlerim bozuk acliktan bebegimi aglatmalimiyim yani napmaliyim anlamadım.
Carsamba doktor kontrolune goturucem doktor karari ile ilerlemeyi dusunuyorum ama tecrubeli annelere sormak istiyorum dis donemi,emekleme yurume derken kilo alimi yavaslar mı? 5. Ayda ek gidaya basliyacagim ozaman daha mi kilo alir yoksa verirmi kafam iyice allak bullak oldu.
Ay masallah kiloya4.ay aşılarımızı dün itibariyle biz de olduk.. 5li karma ve zatürre aşısı + rotarix 2.doz şeklinde. 2.ayda hiç ateş yapmamıştı ama bu sefer ateş 38 e çıkınca calpol verdim. Parasetamolün gücü adına deliksiz uyudu beybim gece. Benimkinin ölçümlerde kilo 8.600 çıktı boy da 70 cm. Obezitto bir görüntü yok boydan kaynaklı sanırım.
Ben de bebeğimi mama-anne sütü karma besliyorum hatta stokta anne sütüm yoksa işteyken full mama ve genelde 3-4 saatte bir 120-150 ml şeklinde.
Nazenin 5 aylık olcak birkaç güne 65cm bodur böceğim benim4.ay aşılarımızı dün itibariyle biz de olduk.. 5li karma ve zatürre aşısı + rotarix 2.doz şeklinde. 2.ayda hiç ateş yapmamıştı ama bu sefer ateş 38 e çıkınca calpol verdim. Parasetamolün gücü adına deliksiz uyudu beybim gece. Benimkinin ölçümlerde kilo 8.600 çıktı boy da 70 cm. Obezitto bir görüntü yok boydan kaynaklı sanırım.
Ben de bebeğimi mama-anne sütü karma besliyorum hatta stokta anne sütüm yoksa işteyken full mama ve genelde 3-4 saatte bir 120-150 ml şeklinde.
Valla canım uyku eğitimi olayı çok karışık iş insan neye nasıl yapacak hangisi iyi bilemiyor.. bir yandan bağımsız olması iyi nir yandan bu günler geri gelmeyecek.. kafalar karışıkEvet insan bunu evde eşiyle kendisi varsa anlayamıyor. Ben de annemlere gittiğim zaman anladım. Kardeşimin kucağında ben yanından geçiyordum bir heyecanlandı kollarını sallamaya başladı şok oldum. Beni gördü diye nasıl sevindi. Evi, odasını da biliyor annemlere gidince tüm gün huzursuzluk yapıyor kendi başına durmuyor evde de öyle deorada daha başka yapıyor. Aşı zamanı ebe de söyledi bana sende sakinleşiyor bu seni iyice öğrenmiş diye ben kızım doğduktan sonra uyku eğitimi ile ilgili okuyup video izlemeye çalıştım ve şu karara vardım çok çok zorlanmadığım süreye kadar benim kolumla benim sarılmamla uyuyabilir. Çünkü kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bebek değil çocukken annemle uyumak isterdim onunla uyumak bambaşka gelirdi ve bunun aramızda çok güzel bir bağ oluşturduğunu düşünüyorum. Çok sıkıntı olmadığı sürece 1,1.5 yaşına kadar gittiği yere kadar gitsin. Zaten eylülde işe başlayacağım istesem de uyutamayacağım. Ben böyle düşünüyorum. 1 yaşından sonra da bir şeyleri anlar yine benim desteğime ihtiyaç duyar ama öğrenmesi daha kolay olur diye umuyorum. Göreceğiz
Şuan destekli uyuduğu için uyku aralarında uyanınca yine destek istiyor.. ve destek vermezsen uyanıyor. Destek versem de hemen uyumuyor bir süre alıyor.. qz önce mesela 25 dakka uyudu uyandı. Kameradan gördüm yanına koştum. Ytaktan almadan Pış pış sarılma vs derken yarım saat uğraştım ancak tam geri daldı. Tam gözü kapanıyornuyudu diyorum geri açıyor filan 30 dak sürdü.. Desteksiz uyumaya alışsa uyku geçişlerinde uyanmayacak verimli uyuyacak.Canım yatagunda yatırmaya alisyircam dediğin ; yatağına dalmadan koyup orda mı uyutucaksin yoksa destekle uyutup uyuyunca yatağına koymak mi
Ya nazeninin orda kir birikiyor yemin ederim banyoda lifliyorumTombik kız anneleri hanginiz yazdınız söyleyin :) ben değilim
Saol canım aynen çok korkmuş belliOy yavrum biraz da korkudan ola bilir ya, belki bu gün korkmuştur geçmiş olsun
Saol canım bugün daha iyi şükürYaaçok çok geçmiş olsun inşallah ağrısı sızısı kalmasın şimdi nasılsınız?
Normal 36.4Kızlar KOLTUK ALTI ölçümü yapan anneler.
Bebeklerin ateşleri kaç çıkıyor genelde yazabilir misiniz rica etsem lutfennn
Bunu yapmak bile bir mucizeResimdeki kahve soğuk ve sunumsuz olduğuna göre burada bir anne var demektiryine içemedik be
Aynı durum bizde de vegaferon çok fena pas gibiKızlar bizim aile hekimliği bana Vegaferon verdi ancak benimki bunu içerken öğürüyor hiç sevmedi ki beni bile yer normalde. Bu bestiron tatlı mı acaba?
Çok geçmiş olsun nasıl oldunKızlar günaydın, hastalananlar kervanına bende katıldımboğazım perişan gece uyuyamadım vücut ağrısı ve ateşten dolayı , eşim kalktı parol ve antibiyotik verdi zorla o kadar kötüydüm ki aldım ikisini de, bu süreçte antibiyotik kullanan vardı değil mi? Birazdan asm ye gideceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?