2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Hayır sinirlenmiyorum. Elbet uyuyacak diyorum. Sonuçta uyumak insanın doğasında var.
Yalnız biz eşimle birlikte bakıyoruz. Birbirimizi dinlendirebiliyoruz.
Normalde tüm gündüz uykularına sorunsuz geçer. Uykusu geldiğini anlayınca uyuturum. Maksimum 2 saat uyanık kalır. Gece uykusu da aynı şekilde hiç erken uğraşmıyorum onun uykusu gelir öyle yatmaya glderşz. Uyuyuyor yatağa koyuyorum gözler açılıyor. Ee gündüz de aynı ama gece nedense bir şeyleri düzeltecem ama neyi nasıl..

Ayevet bi de o var ben sanki bilmiyorum orda sallamayı
Kızlar selam,
Bir süredir yoktum Salon Kadini yani kumarbaz üyelik iptali yapmış? Mailime bana attığı mesajı gelmiş girip bakınca yeni gördüm ne oldu?
Ay buralardaydı Salon Kadini

Kızlar günaydın, hastalananlar kervanına bende katıldım boğazım perişan gece uyuyamadım vücut ağrısı ve ateşten dolayı , eşim kalktı parol ve antibiyotik verdi zorla o kadar kötüydüm ki aldım ikisini de, bu süreçte antibiyotik kullanan vardı değil mi? Birazdan asm ye gideceğim

Dün gece ben 9 a doğru yatırdım çabukda dalıyo ama 1 saat sonra ağlayarak uyandı naptıysak döndüremedik uykuya başta emzirmedim aç değildi çünkü koyuyruz yatağa uyanıyo etine bişey batırıyolar gibi ağlıyo
Sonuç 11.30 da uyudu tekrar
1 saat karanlıkta oturdum kendi kendime sakinleşmek için
Bugünde aşı oldu bakalım bizi neler bekliyor
Bebeğiniz uyumadığında filan sinirleniyor musunuz? Ben bazen sinirleniyorum ve sonra çok vicdan yapıyorum

Ben hamileliğimde 3 kere boyadım, emzirirkende 1 kere boyadım önümüzdeki hafta 2.ye boyayacağım. Bir sıkıntısını görmedim. Herbatint marka amonyaksız kokusuz bitkisel içerikli boya kullandım
Markayı hemen araştırdım ve içime sindi çok sık kullanmayacağım zaten 1 yaşına gelene kadar çok teşekkür ederim sana ya o kadar bunalmıştım ki. Saçlarım bakırdı ve felaket durumdaydım
Ben eline yiyecek ve kaşık da vereceğim ama bir süre çaktırmadan kendim yediririm. NewMamaa nın dediğine aynen katılıyorum. Hem yiyecekleri tanır hem karnı doyar. Zaten el göz koordinasyonunu biraz sağlandıktan sonra kendi yer. Makul ölçülerde kontrol ederim yijeb
Ben boyadım bebeğim 1 aylıkken , sorun değil diye biliyorum
Süte geçtiğini ve bebeğe zararı olabileceğini söylüyorlar ama gece uykusuna yatmadan emzirip sonra boyayacağım o bana birkaç saat kazandırır orta yolu bulmam lazımdı artık.
Canım bizim de 3 ay bitince bir şeyler oldu. 4.5 aylık olacak hala düzelmedi. Gece ilk başta 4 saat kesintisiz uyurdu şimdi saat başı ağlayarak uyanıyor yanıma alırsam 2 saate bir uyanıyor. Uyku regresyonu için 120 günden sonra diyorlar ama bizim 100 günlükken falan bu durum başladı. Bence dişlerle alakalı direkt diş çıkacak anlamında değil sadece damağı hazırlık yapıyor bence. Bu da onlar için kaşıntılı ve acı verici olsa gerek Çünkü sürekli önlük değiştiriyoruz, sürekli eli ağzında her şeyle kaşımaya çalışıyor. Kızım ilk baştan beri geceleri park yatakta yatıyordu ve karnı doyduktan sonra memeden çekilirdi. Bu dediğim süreden beri çok daha uzun kalıyor memede uyumak istiyor ve asla ben olmadan uyumuyor. Babasında bile uyumuyor bence artık ayrılık kaygısı da başladı gibi geliyor. Bizi iyice tanıyorlar ve bizle güvende hissediyorlar. Yani bir sürü şey eklendi gibi benim yorumum

Kızlar selam,
Bir süredir yoktum Salon Kadini yani kumarbaz üyelik iptali yapmış? Mailime bana attığı mesajı gelmiş girip bakınca yeni gördüm ne oldu?
Ben de seni merak ediyordum. Ne zamandır yoksun neler yapıyorsun diye iyi ki geldin
Çok geçmiş olsun diklocum istersen antibiyotikler için lactancia ya bakabilirsin. Bu süreçte hangi kategoride diye ama doktor da söyler zaten. bu salgın bu kış herkesi hasta etmeden bitmeyecek Alparslan nasıl o iyi mi?

Rica ederim canım
Benimde aşırı beyazlarım var. Saçlarımı hiç boyamasam bildiğin gri olur o derece

Ben kadın doğum doktoruma sormuştum hamileyken 3. Aydan sonra bitkisel içerikli boyayla boyayabilirsin demişti.
Hamileykende 3. Aydan sonra 2 ayda bir boyadım . Hamileyken boyadıysam emzirme dönemindede boyanır mantığıyla kızım 2 aylıkken boyadım. Bende birçok marka araştırmıştım ve en çok içime sinen Herbatint olmuştu. O kadar güzel bi boya ki hem beyazları tamamen kapatıyor hem 0 koku hemde kıvamı falan çok farklı diğer boyalara göre. Emzirme döneminden sonrada kesinlikle bu marka ile devam edeceğim. Beğenmene sevindim

Çok geçmiş olsun canım ortalıkta acayip bir salgın var. Sıcak birşeyler iç. Benim önerim doğadan markanın zencefilli limonlu ballı çayı var. Annem babam ve kardeşim korona olduklarında ben ondan içirmiştim baya toparlamışlardı. Tabi kendinde yapabilirsin evde malzemeleri alıp. Boğaza baya iyi geliyor.

Güvenli antibiyotikler var diye biliyorum emzirme döneminde kullanılan. Teyit etmek için www.e-lactancia.org sitesinede bakabilirsin ilacın etken maddesini yazarak. Bol bol dinlen diyeceğim ama bebekle çok zor hele bide yanında sana yardımcı olacak biri yoksa.

Acil şifalar diliyorum

Bebeğiniz uyumadığında filan sinirleniyor musunuz? Ben bazen sinirleniyorum ve sonra çok vicdan yapıyorum
Ben sinirleniyorum hatta bazen ağlıyoruz. O ağlıyor ben ağlıyorum. Benim stresimi hissediyor sanırım sonra daha çok uyumuyor. Annelerin sinirleri komple alınmalı bence. Yok mu bunun bir operasyonu

Banada 40+4te fitille müdahale edilecekti canım ama benim 40+1 akşamı kasık ve bel ağrılarım başladı. Birşey olduğunu anladım zaten ertesi gün hemen gittim 1-2cm açıklık var dediler hemen suni vermeye başladılar. Valla bende üzülüyorum kendi gelseydi suniye gerek kalmasaydı diye ama. Geleceği yoktu benimkinin

Çok teşekkür ederim canım, ya ben oraya bakıyorum az riskli gösteriyor ama prospektüsünde kullanılmamalı yazıyor hoş bence her ilaçta öyle yazıyor ama hani kullanıp sıkıntı yaşamayan varsa bilmek istedim.
Ben 5 yılda bir hasta olurum oda boğaz enfeksiyonu falan olur grip olmam, pandemi de bile eşim covid olmasına rağmen aynı evde hiç yakalanmadım sürüntü testi bile vermedim ama şu an evde bi ben hastayım nasıl oldu bilmiyorum bağışıklık düşünce vücut tepki verdi sanırım. Alparslan iyi ama çok korkuyorum oda hasta olacak diye, ben kendi odamdayım emzirip anneme veriyorum umarım viral bişey değildir

Canım evet Benim bebek de beni artık tanıyor yani Zaten hep tanıyordu ama artık başka.. mesela karnı açken annemin kucağındayken duruyor ben odaya girdiğim an böyle değişik bir ağlaması oluyor Sürekli bana bakıyor dudağını büküyor...
Biz annemlere geldik Geçen hafta Normalde hiç yabancı ayırt etmiyordu bebek annemlere geldik Annem bebeği pusetindeyken sevdi falan o arada biz de eşyaları taşıyoruz ben odada değilim annem puset'ten almış annemin yüzüne bakıp ağzını büküp bir ağladı bir ağladı acı acı ben yokum diye.. Sonra ben odaya geldim bana bakıyor alayım diye böyle Resmen kollarını falan uzatıyor yani.. normalde ayrılık kaygısı daha geç aylarda başlıyor yazıyor İnternete bakınca ama bence başladı şimdiden.. resmen sıkıntılı olduğu durumlarda (acıkma uyku gelmesi vs) bana gelmek istiyor Ben kucağıma alınca susuyor etrafa gülmeye başlıyor falan.. Bu yüzden de biraz tedirginim aslında Çünkü 4 aydan sonra yaptığımız şeyler alışkanlık kazandırıyormuş yani şu ana kadar kucağımızda uyutmamız yatakta uyutmamız vesaire alışkanlık kazandırmıyordu ama 4 ay itibariyle alışkanlık kazanacak.
O yüzden eve döndüğüm zaman yatağında uyutmaya çalışacağım yani sabredip ne kadar geç de uyusa yatakta bir şekilde uyusun istiyorum hep memede emerken uyuyor bu alışkanlık olursa ileride bize sıkıntı olacak Bunu alışkanlık yapmadan bebeği yatağında uyumaya alıştırmam lazım... Hatta bazen de babası uyutsun diyorum ona da alışsın diye ama kıyamıyorum ya ben de çocuğu kıskanmak diye bir olay var yani kimse uyutsun istemiyorum Öyle bir sorunum var Annem de dahili buna yani biri ben uyutayım dediği zaman böyle kıskanıyorum Yok ya ben uyutuyorum Sen de uyumaz falan diyorum değişik bir insanım

Teşekkür ederim canım zencefilim kalmamış eşime diyim de gelirken alsın. Çok şükür annem bizde, ben odamda dinleniyorum emzirip ona veriyorum Alparslan’ı.
Siteye baktım amoklavin için düşük risk diyor inşallah sorun olmaz

Ben sinirleniyorum hatta bazen ağlıyoruz. O ağlıyor ben ağlıyorum. Benim stresimi hissediyor sanırım sonra daha çok uyumuyor. Annelerin sinirleri komple alınmalı bence. Yok mu bunun bir operasyonu
Ya ben açıkçası hiç bebeğe stresimi yansıtmadım. Genelde alttan alıp İdare etmeye çalışıyorum olabilir bebek boyar ve uyuyacak zorlanıyor falan diye kendimi tolere ediyorum ama akşam yapamadım Yani bunu. Daha doğrusu Bebeğe karşı yaptım bebeği arada yatağın üstünde bıraktım gittim Böyle bir Yorganı falan sıktım Bir kere bir de emziği atıp duruyor bu simidi aldım Elimizi kenara attım tamam emmiyorsan emme dedim o kadar Onun dışında bebeğin yansıtmadım yine onda sakin Ses tonuyla falan konuştum ama yani yine içimdeki stresi gizli gizli hissediyor olabilir bilmiyorum Daha önce bir kere babası uyuturken uyumuyor diye sinirlenip böyle yüksek sesle pis yapmıştı ben de o zaman çok kızmıştım babasına yani kendi içimde kızmıştım ya çocuk sinirliyken daha sinirli davranma O da sinirleniyor senin stresini anlıyor falan demiştim şimdi kendim sinirleneceğim diyeyim mi zaman hep O an aklıma geliyor o yüzden sinirlenmiyorum Yani ses tonuma bunu yansıtmıyorum daha doğrusu sonra babası öyle sert pis pis dediği gün sonra ben almıştım bebeği içeri gittim Tamam kızım işte baban sinirlendi ama işte seni düşünüyoruz biz falan diye böyle ben sessiz sakin ses tonuyla uyuma biz beraber seninle takılırız babam uyusun falan filan dedim Bir baktım çocuk 2 dakika içinde uyumuş Ben hani babasına kızıp o kadar sakin bir şekilde yaklaştım ki çocuğa uyudu yani o günü gördüğüm için şimdi diyorum ki sakin olursam bebek uyur hep böyle kendimi telkinliyorum sakinmiş gibi davranıyorum çoğunda ama işte biz de insanız Yani dün akşam çok sinirlendim yani şimdi hatta kameradan bizi izliyormuş Biz annemlerdeyiz ya odada kamera var bebeğin kamerasını getirmiştik oradan bizi izliyormuş işte bana Seslendi oradan Tamam aşkım sakin ol falan diye O öyle dedikten sonra dedim ki demek ki dışarıdan da stresle gözüküyorum bebek de bunu hissediyor

Memnun olmana sevindim canım ben de sipariş verdim eğer istediğim rengi tutturursam ben de bununla devam ederim. Bir süredir her şeyde olmasa bile sık kullandığım şeylerde temiz içerikli şeyler kullanmaya çalışıyordum. Boya için de bu gayet uygun
Prospektüsler çok katı doktorların kullanabilirsiniz dediği ve hamilelik için olan ilaçlarda bile direkt kullanın demiyorlar. Bünyen sağlam canım o zaman ne güzel ama emzirme ve yorgunluk ile birlikte olmuştur. Çok normal umarım en kısa zamanda iyileşirsin. Evdekilere de geçmez

Evet insan bunu evde eşiyle kendisi varsa anlayamıyor. Ben de annemlere gittiğim zaman anladım. Kardeşimin kucağında ben yanından geçiyordum bir heyecanlandı kollarını sallamaya başladı şok oldum. Beni gördü diye nasıl sevindi. Evi, odasını da biliyor annemlere gidince tüm gün huzursuzluk yapıyor kendi başına durmuyor evde de öyle de orada daha başka yapıyor. Aşı zamanı ebe de söyledi bana sende sakinleşiyor bu seni iyice öğrenmiş diye ben kızım doğduktan sonra uyku eğitimi ile ilgili okuyup video izlemeye çalıştım ve şu karara vardım çok çok zorlanmadığım süreye kadar benim kolumla benim sarılmamla uyuyabilir. Çünkü kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bebek değil çocukken annemle uyumak isterdim onunla uyumak bambaşka gelirdi ve bunun aramızda çok güzel bir bağ oluşturduğunu düşünüyorum. Çok sıkıntı olmadığı sürece 1,1.5 yaşına kadar gittiği yere kadar gitsin. Zaten eylülde işe başlayacağım istesem de uyutamayacağım. Ben böyle düşünüyorum. 1 yaşından sonra da bir şeyleri anlar yine benim desteğime ihtiyaç duyar ama öğrenmesi daha kolay olur diye umuyorum. Göreceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…