2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Canım biz de sabah 6.3 da kalkıyoruz. İlk uykudan 1 saat sonra diğerlerinden de en fazla 2 saat sonra uykuya geçmek istiyor. Acaba uyku aralarını açsam mı bende? Biraz gözlemleyeyim belki artık ayına göre 2 saat kısa geliyordır

Kesinlikle katılıyorum uzun zamandır hep aynı saatlerde uyuyor oğlum

Ayy bende öyle oluyorum bazen pat diye uyanıp bebeyi yatağında görünce şok oluyorum daha demin kucağımda emzirmiyor muydum diyorum

İnşallah bitmiştir darısı bize uyku düzeni de oluşmuş maşallah yeni yeni oluşuyor bizimkinin.çok takip edemiyorum büyükten dolayı
Bence de gözlemleyip hareket edin.uyku sinyalleri verdiğinde uyutun.böyle uyanması normal kendi bir düzen oluşturur yakında takip etmek lazım

Uyku arkadaşı kullanıyor musun
Var ama gece yanına vermiyordum bugüne kadar. Güvenli uyku gereği ama artık büyüdü yavaştan vercem. Ama gece uykusuda sorun yok benim. Gündüzleri sorunumuz şu 2 hafta geçsin 4.5 aydan sonra bir düzene sokmaya çalışacam. Uyku arkadaşı istiyor benim kız çünkü sürekli elimi tutuyor :) bizşm uykunarkadaşı müzikli filan. Şimdi sade bir şey alayım diyorum

Ben de aldım da henüz gelmedi verip verip vermemekte kararsız kaldım. Dediğin gibi emziği verince elimi kapıyor hemen tutarak uyumak istiyor o yüzden ihtiyaç duyduğunu hissettim. Bir de uykuya dalarken ellerini göğsünün üstünde birleştirip tutarak uyumaya çalışıyor tabi bir süre sonra eller yanlara açılıyor pat sıçrama ve uyanıyor izliyorum komik de oluyor o hali sonra dalana kadar yanlardan destekliyorum kollarını kendim yavaşça bırakıyorum uyku arkadaşını tutarak uyuması daha kolay olur belki bir deneyeceğim.
Yeğenim bir buçuk yaşında fili var uykusu gelince fili alıyor sarılıyor ve uyuyor ablama diyorum bunu nasıl yaptın insanlar eğitim alıyor bunun için. uyurken hep yanına koydum uzun sürdü ama şimdi çok rahat diyor biraz da ona imrendim hemen aldım benim kızım da alışır inşallah

Amin canım çok haklısın

Ay bizim bebeler aynı benim ki bi uyandı mı artık tekrar uykusunu almış gibi 2saat uyumaz

Bende dün gece saat 11 de 120ml verdim uyudu saat 3 te uyandı , tekrar 90 ml mama verdim 60 içti , sonra 5 buçukta uyandı artık kendi sütümü verdim sonra artık emzik gibi sabah 7 buçuğa kadar bi sağ bi sol derken uyandı komple

Evet canım Ben kitap okumuştum ya O kitaplarda da zaten 4 ayda uyku arkadaşına alıştırma ayı diyor zaten aynı tarif ettiğin her şeyi yapıyor benim kızım da ben de kollarını kendim çekip yana koyuyorum ki düşüp kendini uyandırmasın diye bir de battaniyesini veriyorum elini tutsun diye Onu tutuyor bazen Ama uyku arkadaşa ihtiyacı olduğunu ben de senin dediğin şeylerden hissettim Hangisini aldın bil Link atar mısın? Bize bir tane Fisher price'ın tavşanı hediye gelmişti ama müzikli olduğu için gece ona sarılınca göbeğe dokunduğundan ses çıkıyor o yüzden onu veremiyorum onu Şu an uyku rutini olarak uyumadan önce açıyoruz yanına koyuyorum hem ışığına bakıyor hem müziği ne dinliyor ama sarılmak için uygun değil bir de uyku arkadaşına alışınca her yere onu götürmek gerekiyor o yüzden küçük bir şey ve çok yıkanabilen bir şey olsun istiyorum

Kızlar 4. Ay kontrolünden geldik:

Boy:64,5
Baş:43
Kilo:7420

Kaka sıklığımız azalmıştı ve kıvamlıydı, kıvam boru gibi olmadıktan sonra sorun yok dedi :) Eğer öyle olursa probiyotik kullanın dedi. Bestiron yazdı D vitamini de devam edecek. Nimenrix aşımız var ancak pazartesi sağlık ocağındaki aşıyla birlikte yaptırın dedi. Bakalım ateş olmayız umarım.

Bir de artık kucakta oturtabilirmişiz zaten sürekli oturmaya çalışıyordu bizim oğlan artık içim rahat oturtabileceğim kucakta

ben günde 4 defa 90 cc mama veriyorum, eğer gece uykusu öncesi iyi emmediyse 120 veriyorum sonra sabah 9 a kadar mama vermiyorum uyandığında hep emziriyorum, gece uykuları ağır olduğu için hem vücut ihtiyaç duymuyor yemeğe hemde zaten gece iyi emiyor anında da uyuyor tekrar ama 6 dan sonra 8 e kadar uyudu uyudu uyumazsa bende sürekli emziriyorum sonrasında kalkış

Fiyonka Kız Bebek Tavşan Uyku Arkadaşı Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Kitikate in ördek olanı vardı aslında aklımda bu daha tatlı geldi gözüme tutması daha kolay olur diye düşündüm bunu aldım bakalım alışır inşallah. Tüylü peluş tarzda olanları ağzına alırsa sorun olur diye düşündüm Müslüm ya da pamuk kumaş daha mantıklı gibi

Kızlar Allah hepinize sabır versin gece uykusuzluğu çok zor.. ben farketmeden bebeğime kendi düzenimi oluşturdum sanırım. Hamileyken de akşam 11de yatar sabah 7.30da kalkardım. Benim beybi de akşam 11 olduğunda kucakta dursa bile tık gidiyor.. Sabah 7.30 da uyanıyor. Gece 1 kere kalkıyor. Bazen hiç kalkmıyor ben de kesinlikle kaldırmıyorum beslenmesi için vs bazen de 2 kere kalktığı oluyor ama genellikle 1 kere 5.30 civarı.. Ben uyku rutinini şöyle oluşturdum; 1 aylıkken uyku tulumu aldım ve her akşam saat 22:30da altını değiştirip tulumu giydirip emzirip + mama verip kucağımda sallayarak uyuttum. Bazı akşamlar uyumamak için direndi çığlık çığlığa 1 saat ağladığı oldu ama pes etmedim. Bu rutin önce kucakta başladı sonrasında beşiğinde dönencesini açıp hafif mayışmışken yatırmaya başladım. Şimdilerde aynı rutine devam edip gözleri açıkken dönencesini açıp beşiğine bırakıyorum. 4 ay 6 günlük şu an ve uyku gerilemesi henüz bize uğramadı umarım hiç de uğramaz. Yalnız bir şey dikkatimi çekti öncesinde gece bebeğimi sadece emzirirdim ve uykuya devam ederdi. Son 1 haftadır emdiği yetmiyor bitince ağlıyor bu yüzden yanımda hazır bulunan mama takviyesi yapıyorum uykuya devam ediyor. Bebeklerimiz büyüdüğü için sizinkilerin de emdiği yetmiyor ve bu yüzden sık sık uyanıp ağlıyor olabilir mi? Henüz rutininiz yoksa bunu oluşturmaya çalışın derim aynı saatlerde aynı eylemleri yaparak ancak her bebek de aynı değil tabi. Allah yardımcımız olsun :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…