2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ayy çok tatlıymış ya. Ben de karar veremiyorum ya ne alsam bunu bir düşüneyim tatlıymış.

Evde bebeğimle sağlıkla sakince günleri geçirip gidiyoruz. Gün içinde kalan az buçuk vaktimi dizi izleyip kitap okuyup sonlandırıyorum. İnzivaya çekildim bir nevi iyi geldi böyle. Sen nasılsın bebişin iyi mi

Bencr doymamadan değil bu donemde memeye duskunluk oluyor zaten
Osman hoca 3.5 aydan baslıyo diyo o da biz
Buyudukleri için bi karmaşa oluyomus bi de bu normal uyku dongusune geçişten kaynaklanıyor. Anneye ve memeye duskunluk olur diyor videoda
Uyku arkadaşı kullanıyor musun
Bu sizin yolladıklarınız değil de örtü gibi olanlar var önerilmiyorlae diye hatırlıyorım
@Salon Kadini da tecrübeli gelmedi mi geri neden iptal etti ki
Ruyamda baska bi nickle aramızdaydı
Uyku arkadası konusunu yuksrda da yazdım da onerilenler hangileri acaba

Her gün bebeğime kitap okuyorum. Aynı kitabı defalarca okumak bile kelimeleri öğrenmesi açısından çok faydalı oluyormuş ilerisi için. En son buralardayken yine yazmıştım.

Avucundaki Öpücük serisini bayadır okuyorum çok güzel hikayeleri.
Bugün yaptığım kitap alışverişini de yazayım;
Ay'ı Kim Çaldı?
Büyük Sorular Kitabım + Hayvanlar olanı
Annemi Neden Çok Seviyorum
Babamı Neden Çok Seviyorum
Minikler Serisinin 4 kitabı
Bahçede Kimler Yaşıyor?
Denizde
Ormanda
Benim Dünyam

Mikado Yayınları'nın Elmer serisini ve daha sonra Peppa kitaplarından da alacağım.

Tavsiye olsunlar. Aldıklarım arasında bu aya uygunca okunabilecek içlerinde 3 kitap var ama biraz ileriye de yatırım yapayım dedim malum zamlar..

Ay iyi oldu bende alayım ..

Örtü gibi olanları da gördüm yüzünü kapatıp nefessiz kalma riski oluşturabilir gibi geldi bana o yüzden hiç düşünmedim

Kızlar benim bebeğim 3. ay itibariyle emerken elini de memeyle beraber almak, etrafa bakmak için habire kafa çevirmek, gerinmek, mızlanmak türlü hal ve hareketlerle kendini aç bırakmak için elinden geleni yapıyordu. Kilosu da geride kalan bir bebek olduğundan anne sütü+mama ile ilerlemeye başladım. Üzerinden 1-1.5 ay gibi bir zaman geçti artık aynı hareketleri biberonda da yapıyor. Biberonu diliyle ağzının kenarına alıp dilini öteki yandan çıkarmak veya biberonla parmağını aynı anda emmek gibi. Meme vermek beni tüketirken artık biberonda tüketiyor. Üstüne üstlük beni emiyor gibi görünüp emmediği için sütümü azalttı sıpa. Bu konu üzerinde duygusallığı bir kenara bırakmak zorunda kaldım. Mümkün olduğunca emzirmeye, emmediği için sağmaya ve mama ile doyurmaya çalışıyorum. Bu hengamede beslenme ve uykusunda bir düzen oturtabildim büyük krizlerimizin nihayetinde diyeyim. Gündüz 3 uyku (10, 1 ve 4), akşam da 7 civarı uyuyup(akşam uykusunda 1 kere daha yine besliyorum yoksa uzun süre aç kalıyor) sabah 5 beslenmesi sonra tamamen 8 civarı uyanıyor. Gündüz beslenme aralığıda 2 saatte 1 gibi. Bazen eksik veya geç uyku yapınca sinirleniyorum çok anlıyormuş gibi uyuyacaksın diye kızdığım oluyor ama o da günün yorgunluğu kendime vakit ayırma isteğimden(lavabo ihtiyacı, çay içmek gibi baya lüks istekler). Doğumdan beri tek anladığım her yeni ay biraz daha seviye zorlaşıyor.

Örtü gibi olanları da gördüm yüzünü kapatıp nefessiz kalma riski oluşturabilir gibi geldi bana o yüzden hiç düşünmedim
Evet evet zaten onlar asla önerilmiyor ama acaba bu tip olanlar öneriliyor mu yoksa bir risk oluşturuyor mu bunu merak ettim

Çok iyi yapıyorsun ama özletme kendini arada uğra

she86 ben bunu aldım canım. Bir kaç arkadaşım kullanıp memnun kalmış. Bana yeni geldi. Saç tipine göre alıyorsun
Arkadaşım diyoki bebeğin seni tanımaya başlayınca saçların dökülmeye başlarmış ne kullanırsan kullan faydasız tabi bu dönemde dökülen saçlar geri geliyormuş o ayrı ( bunu duyan annem de ne saçma şeyler öyle bişey yok dedi )

Ss aldım

Kızlar Ocean D vitamini temiz içerik miydi? Biz Natur kullanıyorduk ama spreyin ucu olmadığı için zorlanıyoruz diye doktor ocean yazdı.

Ben şu an lansinoh kullanıyorum. 2 numara yani S olanını. Elimde philips avent de var ancak onun akış hızı da aşırı yavaş o nedenle kullanmıyorum. Bebeğim hem emiyor hem biberon kullanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…