2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Okadar üzülerek okudum ki. İkili test yaptırırken ya bir sey olsa aldırabilecek miyim diye sorguladım ben de kendimi. Basına gelmeyen bilmez siz bir cana kıydım onun da yaşamaya hakkı vardı falan bunlari düşünüp kendinize dikte edip sürekli yıpratmayın sinirlerinizi lütfen. Tıp bunun icin var bilim bunun icin var evladınızı kucağınıza aldıktan 1 hafta yaşattıktan sonra daha kolay olmayacaktı sizin icin aileniz icin ve oğlunuz için. Herkesin bu hayatta sınavı var sizinki buymuş vermeniz gereken bu kararmış. Başka bir engeli de olabilirdi size bir sey olsa Allah korusun kim bakicak kime emanet edecektiniz. Lütfen kendinizde suçluluk hissetmeyin olması gerekiyormuş olmuş. Allahim şefaatçiniz yapsın diger tarafta insallah. Ben de cennetin bu kadar zor kazanıldığını bilmiyordum. Acıları hala icimdedir. Ben de iki kere kurtaj oldum aylarca kendime gelemedim. Herkes küçük dedi 2 aylık 3 aylık dedi ama anlamadılar hiç. Yine olur dediler yine olması değildi ki önemli olan kayıplarımdan. Acılarını unutmak istemedim her gün her an hatırlattım kendime ama yaşayamadım o şekilde. Ben de destek aldım ve simdi iyiyim. Eminim siz de iyi olacaksınız daha önce de söyledim acısı azalmıyor asla azalmıyor ama alışıyorsunuz. Dilerim rabbim cok guzel mutluluklar versin size en yakın zamanda.
Bir şeyleri kendinizi suçlamayın lütfen bu kötülüğü kendinize yapmayın.

Başınız sağolsun, çok zor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Başınız sağolsun, çok zor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Allah hepinizden razı olsun kızlar Teşekkür ederim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Çok çok zor. İnsanın 1 değil 10 tane evladı olsa hiçbiri diğerinin yerini tutmaz.

Melikeben in dediği gibi, tekrar çocuğun olması teselli değil, o evladın yitip gitmesi insanı mahvediyor. Çok şükür oğlum var ama kızım da karnımda olsaydı keşke. Nasip böyleymiş.

sizlere tekrar sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah’a emanet olun.

hoşça kalın.

Canım aynı durumlardan geçmiş biri olarak sayısız doktora ve insana danışmış biri olarak, eşimle bir karar alarak ćok ileri bir haftada bebeğimin hayatını sonlandırdık normal doğumla, erken haftalarda belli olması ve bunu yapabilmiş olman iyi bence.. insan ne acılardan geçiyor, o suçluluk ve yarım kalmışlık hissi İnanlı gitmiyor. Ama beni rahatlatan şey şu olmuştu, onu öyle çaresiz görmek ve ölmesini beklemek istemezdim..
İnsanız ve bu bir hata ise bile Rabbim bizi affetsin.. daha çok erken biliyorum ama kendini acılarla boğma, yardım alabilmene çok sevindim.. tekrar çicek açacaksın buruk ve hüzünlü olsan da.. Rabbim yaralarını sarsın.. geçmiş olsun

Size dua edeceğim allahim size insallah tekrar en yakın zamanda guzel bir kız çocuğu nasip etsin sağlıkla ağız tadıyla yavrunuza kavuşun kalbim sizinle. Desteğe ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz bana Allah’a emanet olun

Kızlar merhaba, ikili test sonucum sizce nasıl yorum yapabilir misiniz??

Eklentiler

• IMG-20230313-WA0005.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 122
10.000de bir dusuk bir oran gayet iyi benim de boyle çıktı gözünüz Aydın
Ben kizimda yapmadm suanki gebeligimdede yapmiycam ya sadece ense kalinligi burun kemigine bakmisti doktor ultrasonda yine ole yapacam bilmiyorm bu teslerde ne yapiyorlar kanmi aliyirlar nerden aliyorlar bilgi verirmsnz

Sadece trizomi değerine göre mi yorumlanıyor canım diğer değerler ne bilgin var mı?
Trozomi 13 ve 18 down a bakıyorlar yaş dahil buna ense kalınlığı burun kemiği ve kandan bakılan hcg değeri bi de bi değer daha vardı kandan bakılan hatırlayamadım hepsine total olarak bakılınca 10.000 gebede bir tane vaka görülmüş herhangi bir hastalık cok cok dusuk yanı değeriniz guzel.
Her değerin riski tek tek alınıp ortalamasına bakılıyor

Ben kizimda yapmadm suanki gebeligimdede yapmiycam ya sadece ense kalinligi burun kemigine bakmisti doktor ultrasonda yine ole yapacam bilmiyorm bu teslerde ne yapiyorlar kanmi aliyirlar nerden aliyorlar bilgi verirmsnz
Ense kalınlığı ve burun kemigi not alınıyor sizin yaş kaçıncı çocuk olduğu ailede genetik hastalık olup olmadı sigara kullanımı kilonuz soruluyor. Kan veriyorsunuz iki değere bakılıyor sonra tüm bunlarin toplamında ortalama olarak bu değere sahip kadınların riskli doğum haritası çıkartılıyor sizin de risk durumunuz ona göre degerlendiriliyor. Ama burun ve ense en önemlisi. Yaş büyükse otomatik risk artiyor. Eğer bir sey çıkarsa kürtaj olmam diyorsanız yaptırıp aklınızı kurcalamayın cunku zaten ense kalınlığı iyiyimis ve burun kemigi de olusmus

Şuan okudum ve inan ne yazacağımı bilemiyorum rabbim sabır versin acılarınız bian önce dinsin inşallah tekrar sağlıklı bebeğiniz bulsun sizi dualarım sizinle çok ama çok geçmiş olsun.

Şuan okudum ve inan ne yazacağımı bilemiyorum rabbim sabır versin acılarınız bian önce dinsin inşallah tekrar sağlıklı bebeğiniz bulsun sizi dualarım sizinle çok ama çok geçmiş olsun.
Allah hepinizden razı olsun Teşekkür ederim

Canım benim yazdıklarını şimdi okudum gerçekten çok üzgünüm, keşke elimden birşey gelsede sana destek olabilsem. Gücüm yetse keşke elinden tutup kaldırabilsem, yarana merhem olabilsem. Kendini katil olarak görme lütfen bebeğinin acı çekmesini istemezdin eminim. Yaşadığın şey çok zor tesellisi yok belki ama Allahım sana en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin, o kadar mutlu huzurlu ol ki bugünleri hatırlayama bile. Dualarımda olacaksın her zaman. Kendine iyi davranmaya çalış lütfen

Allah razı olsun

Merhaba kızlar bende Eylül annesi olacağım Allahın izniyle bugün 12+5 olduk kontrole gittim. Doktor genital açısına göre kız dedi cinsiyet tahmini olarak başına böyle bişey gelen var mı ya genital bölgesine bakmadan yorum yaptı göstermedi de çocuğum sağolsun. Doğruluk oranı %70tir dedi birde bu nasıl oluyor bilen varsa aydınlatabilir mi

ciğerim yandı resmen çok çok üzgünüm, Allah yardımcınız olsun psikolojik destek almanız da çok iyi olmuş, böyle bir durumda olsam ne yapardım bilmiyordum öyle bir bebeğe yaşam hakkı verilmeli mi onca acıyı çekmeli mi karar vermek gerçekten çok zor, siz en azından bir karar vermişsiniz gerekli tahlil ve tetkikleri yapmışsınız dr ların dediğine göre de yaşam şansı yokmuş boşuna kendinizi yıpratmayın lütfen, unutamazsınız belki ama en kısa sürede acınız hafifler umarım

Kızlar merhaba, karnınız için çatlak kremi kullanmaya başladınız mı? Önerebileceğiniz bir marka var mı? Ben biooil aldım ama henüz kullanmaya başlamadım
Bio oilin kokusu benim çok midemi bulandırmaya başladığı için burts bees mama yağını kullanıyorum aşırı memnunum bir önceki gebeliğimden çatlaklarım var daha da büyümemesi için biraz kaliteli bişey aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…