2. CocukMerhaba hoşgeldiniz ekledim sizi. Kaçıncı çocuk? Sadece o bilgi eksik
Okadar üzülerek okudum ki. İkili test yaptırırken ya bir sey olsa aldırabilecek miyim diye sorguladım ben de kendimi. Basına gelmeyen bilmez siz bir cana kıydım onun da yaşamaya hakkı vardı falan bunlari düşünüp kendinize dikte edip sürekli yıpratmayın sinirlerinizi lütfen. Tıp bunun icin var bilim bunun icin var evladınızı kucağınıza aldıktan 1 hafta yaşattıktan sonra daha kolay olmayacaktı sizin icin aileniz icin ve oğlunuz için. Herkesin bu hayatta sınavı var sizinki buymuş vermeniz gereken bu kararmış. Başka bir engeli de olabilirdi size bir sey olsa Allah korusun kim bakicak kime emanet edecektiniz. Lütfen kendinizde suçluluk hissetmeyin olması gerekiyormuş olmuş. Allahim şefaatçiniz yapsın diger tarafta insallah. Ben de cennetin bu kadar zor kazanıldığını bilmiyordum. Acıları hala icimdedir. Ben de iki kere kurtaj oldum aylarca kendime gelemedim. Herkes küçük dedi 2 aylık 3 aylık dedi ama anlamadılar hiç. Yine olur dediler yine olması değildi ki önemli olan kayıplarımdan. Acılarını unutmak istemedim her gün her an hatırlattım kendime ama yaşayamadım o şekilde. Ben de destek aldım ve simdi iyiyim. Eminim siz de iyi olacaksınız daha önce de söyledim acısı azalmıyor asla azalmıyor ama alışıyorsunuz. Dilerim rabbim cok guzel mutluluklar versin size en yakın zamanda.Merhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
bebeğimde 10. haftada ense kalınlığı görülmesi üzerine önce nipt testi Sonra cvs işlemi yapıldı ve sonuç olarak trizomi 18 teşhisi kesinleşti. Zaten ultrason görüntülerinde de kolları dirsekten kemiksiz ve elleri içe kıvrıktı, omurgasında eğrilik vardı. Bir de doktorlara göre ultrasonda hareketleri yavaştı. Ayrıca son muayenelerde 13 haftada olması gerekirken sürekli 12 haftada çıkıyordu. Sanırım gelişim geriliği de başlamıştı. 9 doktor gezdim, sayısız ultrasona girdim. Maalesef hiçbir umut yoktu, ya karnımda ölecekti ya da hasbelkader doğsa bile 1 yaşını görmeden acılar içinde kuvözde ölecekti. Hatta doktor “kuvvetle muhtemel ilk 1 hafta içinde ölür” dedi. İnanılmaz bir aile baskısı içinde daha fazla dayanamayarak bebeğimin yaşamına son verdim, vakumlu kürtajla gebeliği sonlandırdık.
yaptığım şey için kafayı yemek üzereyim. Bebeğime kıyalı 5 gün oldu bugün ve kendimi katil gibi görüyorum. Yaşamaya hakkı vardı, Allah onu bize böyle uygun görmüştü, onun yazısı bu engelle doğmaktı ya da eceliyle vefat etmekti ama biz ona bu hakkı çok gördük ve canına kıydık. psikolojik destek almaya başladım. Çok şükür oğlum var ve onun günlük rutinleriyle uğraşıp bir nebze de olsa unutuyorum ama yalnız kaldığım ilk saniye farkına varıyorum ki aslında hiç unutmamışım. evladımın cinsiyeti de kızmış. Yüreğim yangın yeri. nerde bir kız bebekle alakalı bi şeyler görsem yüreğim yanmaya devam ediyor.
sizlere sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah kimseye yaşatmasın. çok zor. İnşallah sağ Salim evlatlarınıza kavuşursunuz.
Başınız sağolsun, çok zor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sağlıkla kucağınıza alın inşallahMerhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
bebeğimde 10. haftada ense kalınlığı görülmesi üzerine önce nipt testi Sonra cvs işlemi yapıldı ve sonuç olarak trizomi 18 teşhisi kesinleşti. Zaten ultrason görüntülerinde de kolları dirsekten kemiksiz ve elleri içe kıvrıktı, omurgasında eğrilik vardı. Bir de doktorlara göre ultrasonda hareketleri yavaştı. Ayrıca son muayenelerde 13 haftada olması gerekirken sürekli 12 haftada çıkıyordu. Sanırım gelişim geriliği de başlamıştı. 9 doktor gezdim, sayısız ultrasona girdim. Maalesef hiçbir umut yoktu, ya karnımda ölecekti ya da hasbelkader doğsa bile 1 yaşını görmeden acılar içinde kuvözde ölecekti. Hatta doktor “kuvvetle muhtemel ilk 1 hafta içinde ölür” dedi. İnanılmaz bir aile baskısı içinde daha fazla dayanamayarak bebeğimin yaşamına son verdim, vakumlu kürtajla gebeliği sonlandırdık.
yaptığım şey için kafayı yemek üzereyim. Bebeğime kıyalı 5 gün oldu bugün ve kendimi katil gibi görüyorum. Yaşamaya hakkı vardı, Allah onu bize böyle uygun görmüştü, onun yazısı bu engelle doğmaktı ya da eceliyle vefat etmekti ama biz ona bu hakkı çok gördük ve canına kıydık. psikolojik destek almaya başladım. Çok şükür oğlum var ve onun günlük rutinleriyle uğraşıp bir nebze de olsa unutuyorum ama yalnız kaldığım ilk saniye farkına varıyorum ki aslında hiç unutmamışım. evladımın cinsiyeti de kızmış. Yüreğim yangın yeri. nerde bir kız bebekle alakalı bi şeyler görsem yüreğim yanmaya devam ediyor.
sizlere sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah kimseye yaşatmasın. çok zor. İnşallah sağ Salim evlatlarınıza kavuşursunuz.
Öncelikle başınız sağ olsun.
Çok zor bir durum. Ve zor durumlarda insan psikolojisi deyim yerindeyse suçlayacak birini arar. Siz kendinizi seçmişsiniz. Kendinize yapmayın bunu. Siz yapılacak herşeyi yapmışsınız. 9 doktor gezmişsiniz. Bir de şöyle düşünün Allah, doğup acı çekerek vefat etmesini istemediği için sizi bu muayenelere götürdü, testler yaptırdı.
Kendinize ceza vermeyin
Canım başın sağolsun lütfen kendini suçlama . Sen keyfi birşey yapmadın. Öbür türlüsü daha zor olurdu eminim. Çünkü gün geçtikçe insan daha çok bağlanıyor. İnan bunları empati yaparak yazıyorum ve emin ol hemen hemen herkes senin yaptığını yapardı. Kendini suçlamak kendine haksızlık.
Okadar üzülerek okudum ki. İkili test yaptırırken ya bir sey olsa aldırabilecek miyim diye sorguladım ben de kendimi. Basına gelmeyen bilmez siz bir cana kıydım onun da yaşamaya hakkı vardı falan bunlari düşünüp kendinize dikte edip sürekli yıpratmayın sinirlerinizi lütfen. Tıp bunun icin var bilim bunun icin var evladınızı kucağınıza aldıktan 1 hafta yaşattıktan sonra daha kolay olmayacaktı sizin icin aileniz icin ve oğlunuz için. Herkesin bu hayatta sınavı var sizinki buymuş vermeniz gereken bu kararmış. Başka bir engeli de olabilirdi size bir sey olsa Allah korusun kim bakicak kime emanet edecektiniz. Lütfen kendinizde suçluluk hissetmeyin olması gerekiyormuş olmuş. Allahim şefaatçiniz yapsın diger tarafta insallah. Ben de cennetin bu kadar zor kazanıldığını bilmiyordum. Acıları hala icimdedir. Ben de iki kere kurtaj oldum aylarca kendime gelemedim. Herkes küçük dedi 2 aylık 3 aylık dedi ama anlamadılar hiç. Yine olur dediler yine olması değildi ki önemli olan kayıplarımdan. Acılarını unutmak istemedim her gün her an hatırlattım kendime ama yaşayamadım o şekilde. Ben de destek aldım ve simdi iyiyim. Eminim siz de iyi olacaksınız daha önce de söyledim acısı azalmıyor asla azalmıyor ama alışıyorsunuz. Dilerim rabbim cok guzel mutluluklar versin size en yakın zamanda.
Bir şeyleri kendinizi suçlamayın lütfen bu kötülüğü kendinize yapmayın.
Allah hepinizden razı olsun kızlarBaşınız sağolsun, çok zor. Kendinizi hazır hissettiğinizde sağlıkla kucağınıza alın inşallah
Canım aynı durumlardan geçmiş biri olarak sayısız doktora ve insana danışmış biri olarak, eşimle bir karar alarak ćok ileri bir haftada bebeğimin hayatını sonlandırdık normal doğumla, erken haftalarda belli olması ve bunu yapabilmiş olman iyi bence.. insan ne acılardan geçiyor, o suçluluk ve yarım kalmışlık hissi İnanlı gitmiyor. Ama beni rahatlatan şey şu olmuştu, onu öyle çaresiz görmek ve ölmesini beklemek istemezdim..Merhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
Size dua edeceğim allahim size insallah tekrar en yakın zamanda guzel bir kız çocuğu nasip etsin sağlıkla ağız tadıyla yavrunuza kavuşun kalbim sizinle. Desteğe ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz bana Allah’a emanet olunAllah hepinizden razı olsun kızlarTeşekkür ederim. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Çok çok zor. İnsanın 1 değil 10 tane evladı olsa hiçbiri diğerinin yerini tutmaz.
Melikeben in dediği gibi, tekrar çocuğun olması teselli değil, o evladın yitip gitmesi insanı mahvediyor. Çok şükür oğlum var ama kızım da karnımda olsaydı keşke. Nasip böyleymiş.
sizlere tekrar sağlıklı doğumlar diliyorum. Allah’a emanet olun.
hoşça kalın.
10.000de bir dusuk bir oran gayet iyi benim de boyle çıktı gözünüz AydınKızlar merhaba, ikili test sonucum sizce nasıl yorum yapabilir misiniz??
Ben kizimda yapmadm suanki gebeligimdede yapmiycam ya sadece ense kalinligi burun kemigine bakmisti doktor ultrasonda yine ole yapacam bilmiyorm bu teslerde ne yapiyorlar kanmi aliyirlar nerden aliyorlar bilgi verirmsnz10.000de bir dusuk bir oran gayet iyi benim de boyle çıktı gözünüz Aydın
Sadece trizomi değerine göre mi yorumlanıyor canım diğer değerler ne bilgin var mı?10.000de bir dusuk bir oran gayet iyi benim de boyle çıktı gözünüz Aydın
Trozomi 13 ve 18 down a bakıyorlar yaş dahil buna ense kalınlığı burun kemiği ve kandan bakılan hcg değeri bi de bi değer daha vardı kandan bakılan hatırlayamadım hepsine total olarak bakılınca 10.000 gebede bir tane vaka görülmüş herhangi bir hastalık cok cok dusuk yanı değeriniz guzel.Sadece trizomi değerine göre mi yorumlanıyor canım diğer değerler ne bilgin var mı?
Ense kalınlığı ve burun kemigi not alınıyor sizin yaş kaçıncı çocuk olduğu ailede genetik hastalık olup olmadı sigara kullanımı kilonuz soruluyor. Kan veriyorsunuz iki değere bakılıyor sonra tüm bunlarin toplamında ortalama olarak bu değere sahip kadınların riskli doğum haritası çıkartılıyor sizin de risk durumunuz ona göre degerlendiriliyor. Ama burun ve ense en önemlisi. Yaş büyükse otomatik risk artiyor. Eğer bir sey çıkarsa kürtaj olmam diyorsanız yaptırıp aklınızı kurcalamayın cunku zaten ense kalınlığı iyiyimis ve burun kemigi de olusmusBen kizimda yapmadm suanki gebeligimdede yapmiycam ya sadece ense kalinligi burun kemigine bakmisti doktor ultrasonda yine ole yapacam bilmiyorm bu teslerde ne yapiyorlar kanmi aliyirlar nerden aliyorlar bilgi verirmsnz
Şuan okudum ve inan ne yazacağımı bilemiyorum rabbim sabır versin acılarınız bian önce dinsin inşallahMerhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
Canım aynı durumlardan geçmiş biri olarak sayısız doktora ve insana danışmış biri olarak, eşimle bir karar alarak ćok ileri bir haftada bebeğimin hayatını sonlandırdık normal doğumla, erken haftalarda belli olması ve bunu yapabilmiş olman iyi bence.. insan ne acılardan geçiyor, o suçluluk ve yarım kalmışlık hissi İnanlı gitmiyor. Ama beni rahatlatan şey şu olmuştu, onu öyle çaresiz görmek ve ölmesini beklemek istemezdim..
İnsanız ve bu bir hata ise bile Rabbim bizi affetsin.. daha çok erken biliyorum ama kendini acılarla boğma, yardım alabilmene çok sevindim.. tekrar çicek açacaksın buruk ve hüzünlü olsan da.. Rabbim yaralarını sarsın.. geçmiş olsun
Size dua edeceğim allahim size insallah tekrar en yakın zamanda guzel bir kız çocuğu nasip etsin sağlıkla ağız tadıyla yavrunuza kavuşun kalbim sizinle. Desteğe ihtiyacınız olursa yazabilirsiniz bana Allah’a emanet olun
Allah hepinizden razı olsunŞuan okudum ve inan ne yazacağımı bilemiyorum rabbim sabır versin acılarınız bian önce dinsin inşallahtekrar sağlıklı bebeğiniz bulsun sizi dualarım sizinle çok ama çok geçmiş olsun.
Canım benim yazdıklarını şimdi okudum gerçekten çok üzgünüm, keşke elimden birşey gelsede sana destek olabilsem. Gücüm yetse keşke elinden tutup kaldırabilsem, yarana merhem olabilsem. Kendini katil olarak görme lütfen bebeğinin acı çekmesini istemezdin eminim. Yaşadığın şey çok zor tesellisi yok belki ama Allahım sana en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin, o kadar mutlu huzurlu ol ki bugünleri hatırlayama bile. Dualarımda olacaksın her zaman. Kendine iyi davranmaya çalış lütfenMerhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
İzmirMerhabalar sizi de ekledim şehir de söylerseniz tabloya eklerim.
Allah razı olsunCanım benim yazdıklarını şimdi okudum gerçekten çok üzgünüm, keşke elimden birşey gelsede sana destek olabilsem. Gücüm yetse keşke elinden tutup kaldırabilsem, yarana merhem olabilsem. Kendini katil olarak görme lütfen bebeğinin acı çekmesini istemezdin eminim. Yaşadığın şey çok zor tesellisi yok belki ama Allahım sana en hayırlı zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin, o kadar mutlu huzurlu ol ki bugünleri hatırlayama bile. Dualarımda olacaksın her zaman. Kendine iyi davranmaya çalış lütfen
ciğerim yandı resmenMerhaba kızlar. Ben de Eylül annesi olacaktım ama Allah nasip etmedi Ya da ben nasip olmasını engelledim bilmiyorum.
Bio oilin kokusu benim çok midemi bulandırmaya başladığı için burts bees mama yağını kullanıyorum aşırı memnunum bir önceki gebeliğimden çatlaklarım var daha da büyümemesi için biraz kaliteli bişey aldımKızlar merhaba, karnınız için çatlak kremi kullanmaya başladınız mı? Önerebileceğiniz bir marka var mı? Ben biooil aldım ama henüz kullanmaya başlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?