- 18 Kasım 2022
- 1.035
- 2.176
- 53
- 39
Canım çok şükür çok sevindim sağlıkla kavuşacağız bebeklerimize inşallahHerkese merhaba çok şükür güzel haberlerle geldim. Gebelik öncesi takibimi yapan doçentten rica ettim özel muayene randevusu aldım. O baktı bu haftalar ara dönem olduğu için crl ölçümü sağlıklı sonuç vermeyebilir dedi. Baş çevresinden ölçüm yaptı 12+5 çıktı. Eski ultrason görüntülerimden hesap yaptı tutuyor hepsi bir gerilik yok dedi. Burun kemiğini gördü. Perinatolojiye de yönlendirdi. Orda da yarım saat kadar baktılar kalbine böbreklerine detaylı incelediler baştan ayağa. Bir sorun yokmuş çok şükür. Ordaki ölçümde 13 haftalarda çıktı. Cihazdan cihaza fark edebileceğini söylediler. Cinsiyet için erken ama illa bir şey söylersen kız derim dedi
Çok şükür endişe edilecek bir durum yokmuş ama ömrümden ömür gitti ufak bir açıklama yapsalar bu kadar telaşlanmazdım belki doktorun önemini anlamış oldum tekrardan.
Cevap yazan yazmayan herkese teşekkür ederim
Sağlıcakla hepimiz kucağımıza alırız inşallah
Maşallah size mucizende sende hep mutlu olun annesi çok sevindimBen de çok güzel bir haberle geldim. Uyuşmazlık testim sonuçlanmış ve 1/1 e düşmüş. Allahım mucize bebeğim yine mucizeliğini kanıtladı. Çok çok mutluyum. Darısı tüm iyi haber bekleyen anne adaylarımızaBu dönemde duanın ve güzel enerjinin gücüne bir kez daha inandım. İnsan gerçekten endişe ediyor ister istemez ama öyle durumda hemen duaya ve güzel hayallere sarılalım. İnşallah hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alırız yavrularımızı Geliyor gelmekte olan
Canım kesinlikle başka bir görüş daha almalısın nipt testin temiz çıkmış zaten sıvının küçülmesi çok rastlanan bir şey okuduğum kadarıyla içini ferah tutmaya çalış uzman bir prof yada doçente git mutlaka ben iyi olacağına inanıyorumherkese merhaba,
12.haftada nipt testi yaptırmıştım. sonuç low risk çıktı herşey güzel güzel gidiyordu. kız bebiş bekliyorum.
ama 16+1 hafta kontrolümde doktorum beyinde çift taraflı sıvı birikmesi 8.9(Ventrikülomegali şüphesi) gördüm dedi. bir periontolog görse iyi olur dedi. hemen ardından diğer doktora girdik. 45dk süren bir ultrason oldu. burun kemiği küçük diyor 2.9 en az 3mm olmalı falan dedi. beyindeki dıvı tecrübelerime göre artacak dedi. amniyosentez önerdi. nipt testim temiz olmasına rağmen mahvoldum cuma gününden beri. amniyosentezi de oldum ama doktorlar gebeliği muhtemelen sonlandırmam gerektiğinden bahsediyor. çıkan sonuca göre değerlendirilecek.
forumda o kadar fazla okudum ki bu problemi yaşayanları küçülebiliyormuş o sıvı yani hidrosefali olmayabilir.
burun kemiği kısalığı tek başına bir semptrom değil. en önemlisi NIPT testim temizdi yani.
var mı yaşayan başına gelen ya da bir akıl vermek isteyen. zehir oldu hayatım cuma gününden beri
Oy maşallah ne de güzel çıkmış eva hanımBizim de bugün kontrolümüz vardı çok şükür bir sıkıntı görmedi doktorum 4 Mayıs ta ayrıntılı ultrason yapılacak gün verdi tetanoz aşısı ol 2 doz mutlaka dedi cinsiyetimiz belli oldu bir kızımız olacak teyzeleri ilk pozumuzu da verdik ekliyorumNewMamaa adımız da Eva olacak kısmetse
Dinlen canım merak etme bişey olmaz , geriden geleni çok duydum ben eltim hamile onunda geriden geliyor dinlen hemen geçer, benim annem kardeşime hamileyken 2 haftada geriden geliyordu dr sol tarafa uzan dedi annem 2 hafta dinlendi herşey hal oldu1 haftadan daha fazla fark olması tedirgin etti aslında. Yani 1 haftayı kabul edebilirdim çünkü muayenelerde hep 1 haftaya yakın sapma oluyordu. Ne bileyim bu şaşırttı biraz.
Teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alıcam
Makbuz banada şimdiye kadar vermediler isim verip sonuçları alıyorum merak etmeSagol canim benim Amin bu arada bugün testi yaptırdım fetal dna yanliz ödeme yaptigima dair makbuz vermediler heryer öyle yapiyor mu hatta Bi yerde mi kullancaksin dedi nedense tuhafima gitti onam formu istedim onu yolladılar makbuz fiş vermediler neden olabilir
Çok teşekkür ederim aminİnşallah temiz çıkar sonucunuz sizinde
Çok güzel güle güle kullan evet öbürleri çok ağırKızlar merhaba, ben bugün e bebekten bagi neonun bebek arabasını aldım. 6552TL idi mağazada. Kullanışlı ve hafif o ağır travel sistemler gibi değil. Çift yönlü kullanılabiliyor, puset ayrı olarak takılıyor. Tek elle kapatılabiliyor. Tutma yeri ayarlanabiliyor. İçinde tulum örtüsü, yağmurluğu ve puset için adaptörleri var. E bebekte her 500tl ye 100tl hediye çeki kampanyası vardı. Biriken 1300tl ilede bebek arabasına uygun puset alacağım. fotoğrafınıda ekliyorum. Yatağının uzunluğu kraft kanz gibi modellere göre bi tık daha kısa ama benim için çok da önemli değil. 2 yaşa kadar idare eder diye düşünüyorum. Sonrada bastonlardan alırım. Sırf büyük olacak diye kendime 2 yıl eziyet etmek istemedim. Diğer travel sistemler hem çok ağır hemde iki elle bile kapatması zor.
Ben duymadım ama down sendrom teşhisi konulupta sağlam bebeği olanın duydum o yüzden bence bi kaç dr görünün ve böyle bir kararı bir dr lafıyla vermeyin kesinlikleherkese merhaba,
12.haftada nipt testi yaptırmıştım. sonuç low risk çıktı herşey güzel güzel gidiyordu. kız bebiş bekliyorum.
ama 16+1 hafta kontrolümde doktorum beyinde çift taraflı sıvı birikmesi 8.9(Ventrikülomegali şüphesi) gördüm dedi. bir periontolog görse iyi olur dedi. hemen ardından diğer doktora girdik. 45dk süren bir ultrason oldu. burun kemiği küçük diyor 2.9 en az 3mm olmalı falan dedi. beyindeki dıvı tecrübelerime göre artacak dedi. amniyosentez önerdi. nipt testim temiz olmasına rağmen mahvoldum cuma gününden beri. amniyosentezi de oldum ama doktorlar gebeliği muhtemelen sonlandırmam gerektiğinden bahsediyor. çıkan sonuca göre değerlendirilecek.
forumda o kadar fazla okudum ki bu problemi yaşayanları küçülebiliyormuş o sıvı yani hidrosefali olmayabilir.
burun kemiği kısalığı tek başına bir semptrom değil. en önemlisi NIPT testim temizdi yani.
var mı yaşayan başına gelen ya da bir akıl vermek isteyen. zehir oldu hayatım cuma gününden beri
Çok şükür çok sevindimHerkese merhaba çok şükür güzel haberlerle geldim. Gebelik öncesi takibimi yapan doçentten rica ettim özel muayene randevusu aldım. O baktı bu haftalar ara dönem olduğu için crl ölçümü sağlıklı sonuç vermeyebilir dedi. Baş çevresinden ölçüm yaptı 12+5 çıktı. Eski ultrason görüntülerimden hesap yaptı tutuyor hepsi bir gerilik yok dedi. Burun kemiğini gördü. Perinatolojiye de yönlendirdi. Orda da yarım saat kadar baktılar kalbine böbreklerine detaylı incelediler baştan ayağa. Bir sorun yokmuş çok şükür. Ordaki ölçümde 13 haftalarda çıktı. Cihazdan cihaza fark edebileceğini söylediler. Cinsiyet için erken ama illa bir şey söylersen kız derim dedi
Çok şükür endişe edilecek bir durum yokmuş ama ömrümden ömür gitti ufak bir açıklama yapsalar bu kadar telaşlanmazdım belki doktorun önemini anlamış oldum tekrardan.
Merhaba canım, öncelikle çok geçmiş olsun, burun kemiğinin tek ölçüt olduğunu düşünmüyorum. Kaybımda detaylıda sırt kemiklerinden 2 su yoktu ve buna bağlı beyinde sıvı birikmesi olmuştu, bebek çok büyük ve birçok anomalisi olduğu için normal doğumla alindı, bunlardan hiç bahsetmek istemezdim sana, bence durum takip edilmeli, işinin ehli bir doktora daha gitmelisin hatta bildiğin uzman bir kaç doktora, nipt testin temiz ciktiği içinde biraz daha kaybolma ihtimali geliyor benimde aklıma.. Rabbim yardımcın olsun umarım geçerherkese merhaba,
Çok sevindim canım şükürler olsun, doktor ne kadar önemliHerkese merhaba çok şükür güzel haberlerle geldim. Gebelik öncesi takibimi yapan doçentten rica ettim özel muayene randevusu aldım. O baktı bu haftalar ara dönem olduğu için crl ölçümü sağlıklı sonuç vermeyebilir dedi. Baş çevresinden ölçüm yaptı 12+5 çıktı. Eski ultrason görüntülerimden hesap yaptı tutuyor hepsi bir gerilik yok dedi. Burun kemiğini gördü. Perinatolojiye de yönlendirdi. Orda da yarım saat kadar baktılar kalbine böbreklerine detaylı incelediler baştan ayağa. Bir sorun yokmuş çok şükür. Ordaki ölçümde 13 haftalarda çıktı. Cihazdan cihaza fark edebileceğini söylediler. Cinsiyet için erken ama illa bir şey söylersen kız derim dedi
Sagol cnmMakbuz banada şimdiye kadar vermediler isim verip sonuçları alıyorum merak etme
Amanın amanın maşallahBizim de bugün kontrolümüz vardı çok şükür bir sıkıntı görmedi doktorum 4 Mayıs ta ayrıntılı ultrason yapılacak gün verdi tetanoz aşısı ol 2 doz mutlaka dedi cinsiyetimiz belli oldu bir kızımız olacak teyzeleri ilk pozumuzu da verdik ekliyorumNewMamaa adımız da Eva olacak kısmetse
Maşallah Allah bağışlasın kaç haftalikken öğrendiniz cinsiyetini yavrunuzunBizim de bugün kontrolümüz vardı çok şükür bir sıkıntı görmedi doktorum 4 Mayıs ta ayrıntılı ultrason yapılacak gün verdi tetanoz aşısı ol 2 doz mutlaka dedi cinsiyetimiz belli oldu bir kızımız olacak teyzeleri ilk pozumuzu da verdik ekliyorumNewMamaa adımız da Eva olacak kısmetse
Benimde 22 ye denk geliyor canımAmanın amanın maşallahbenimde 31 mayıs, senin detaylı kaça denk geliyor kuzu nereyde 22 de benim.
Sağolun 17+1 de öğrendim canım en son 12+1 de gitmiştim göstermemiştiMaşallah Allah bağışlasın kaç haftalikken öğrendiniz cinsiyetini yavrunuzun
Ooh canım rahatladım ben de.. bu süreçte bazen i de doktora güvenmemek gerekiyor valla. Olumsuz bir durum varsa hemen başka dr a gideceğiz. Başına gelen anlar bunu ancak. Bir sınavdan geçiyoruz inşallah aşacağız bu günleri çok şükür iyi haberler var bak ne güzelHerkese merhaba çok şükür güzel haberlerle geldim. Gebelik öncesi takibimi yapan doçentten rica ettim özel muayene randevusu aldım. O baktı bu haftalar ara dönem olduğu için crl ölçümü sağlıklı sonuç vermeyebilir dedi. Baş çevresinden ölçüm yaptı 12+5 çıktı. Eski ultrason görüntülerimden hesap yaptı tutuyor hepsi bir gerilik yok dedi. Burun kemiğini gördü. Perinatolojiye de yönlendirdi. Orda da yarım saat kadar baktılar kalbine böbreklerine detaylı incelediler baştan ayağa. Bir sorun yokmuş çok şükür. Ordaki ölçümde 13 haftalarda çıktı. Cihazdan cihaza fark edebileceğini söylediler. Cinsiyet için erken ama illa bir şey söylersen kız derim dedi
Bak baak poz da vermiş kız olduğu burdan belliBizim de bugün kontrolümüz vardı çok şükür bir sıkıntı görmedi doktorum 4 Mayıs ta ayrıntılı ultrason yapılacak gün verdi tetanoz aşısı ol 2 doz mutlaka dedi cinsiyetimiz belli oldu bir kızımız olacak teyzeleri ilk pozumuzu da verdik ekliyorumNewMamaa adımız da Eva olacak kısmetse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?