2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Sen nerede.calisitoraun kuzum, bu dediğin gerçekten değişik geldi bana da, kamu için böyle benim dediğim.
Canım ben MEBe bağlı öğretmenim. Bunlar bana da garip geldi ama 1 hafta arayanla doğum yapan kadınlarda yaşanan şeylermiş bizzat yaşamadım duyduklarım

Yaz tatili bitince seminer haftası 36 oluyorum okul açıldığı hafta 37 oluyorum. Tam kritik tarihler yani. Tedirginliğim o yüzden

16 hafta kullanabilmek için bebeğin 37 haftada önce doğması lazım. Yani baya erken doğum. Aksi halde 16 kullanamazsın.
Olur mu canım eğer çalışsabilir raporu alırsan 39da da doğursan 16 sını kullanabilirsin doğum sonrasında. Yanlışın var bence

Kızlar e bebekte hastane çıkışı indirim mesajı bana da geldi gittim ama sanırım gittiğim yer ile alakalı iki model vardı sadece almadan çıktım. Ama eşimle ilk defa bebek mağazasına geldik ben baya heyecanlandım eşim de oyuncaklarla falan oynadı baya keyfi yerindeydi

37den sonra çalışabilir vermiyorlar.
evet 37 de artık mecbur ayrılıyoruz benim sorum şu 38 de doğurduk diyelim kaç hafta iznimiz var?
Eğer 36 ile 38 hafta arasında ne fark var
Eğer doğum öncesi 8 hakkımı doğum sonrasına ekletemiyorsam doğum öncesi kullanırım 32 de ayrılırım demiyor mu bu kadınlar neden 37 ye kadar direniyorlar ay kızlar kafam almıyor yaaaa kusura bakmayın bi türlü anlam veremiyorum NewMamaa

Ben araştırmıştım canım 37de ayrılırsan ve 38de doğum yaptın diyelim. 8 hafta doğum öncesi izninin sadece 1 haftasını kullanmış oluyorsun kalan 7 hafta doğum sonraki 8 haftanın üzerine ekleniyor yani doğum öncesi 1 hafta doğum sonraso 15 hafta kullanmış oluyorsun

Bu Eylül aynıda doğum yapanlar için geçerli değil maalesef Doğum öncesi fiili çalışmadığımız günler (yaz tatiline denk gelme ) eklenmiyormuş

Bu Eylül aynıda doğum yapanlar için geçerli değil maalesef Doğum öncesi fiili çalışmadığımız günler (yaz tatiline denk gelme ) eklenmiyormuş
Ben özel sektörde çalışıyorum mühendisim, sanırım siz öğretmensiniz farklı meslek gruplarında nasıl oluyor bilemiyorum o nedenle yanlış yönlendirmek istemem

16 hafta kullanabilmek için bebeğin 37 haftada önce doğması lazım. Yani baya erken doğum. Aksi halde 16 kullanamazsın.
öyle mi bunu açar mısınız ya bilmediğimden soruyorum, 37 den sonra neden kullanamıyoruz doğum öncesi izin sonrasına aktarılıyor diye biliyorum

siz öğretmen olduğunuz için öyle o zaman, çünkü bende meb te okul hemşiresi olarak başlayacağım bizim yaz tatilimiz yok, 37 de ayırılırsam 5 haftayı sonraya ekleyebilirim değil mi ?

Mammamia2 NewMamaa Melikeben ddlklc işte böyle şeyler de görünce iyice kafam karışıyor.
Eki Görüntüle 3240372
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası ya normalde 37 de ayırıyor devlet 40ta doğursan 3 hafta önce çıkıyorsun
8-3=5 haftan doğumdan sonraya kalıyor8+5 te 13 hafta oluyor doğum sonrası. Öncesinde de rapor alacakmış onu söylemiş bir de onda da heyet almasi lazım 1 ay parça parça sorun olur cunku bundan bahsetmis. Anlatabildim mi

Erken doğurursan da vermiyor devlet anladım söylemek istediğinizi doğumdan sonra 13 hafta ücretsiz izin veriyor max devlet.
İnsanlar da erken doğurmak istemiyor bebekleri saglikli olsun diye tabi fazla izin kullanayim iznim yanmasın iki hafta diye erken çocuk doğurulmaz bence37 ye kadar çalışıyorlar ki bebek ne kadar durursa artık içeride

Günaydın kızlaar :)
Bebek hareketlerini kaçıncı haftada hissetmeye başladınız? Ben 17+2 yim hareketlerini hissedip hissetmediğimi anlamıyorum :d nasıl bir duygu meselaa
Cnm ben 18de net hissettim daha öncekiler neydi bilmiyorum ama 18de göbeğimin altında pıt pıt diye attığını hissettim öyle suratımda sapşik bir gülümseme oluştu sanki bebişim artık ben burdayım annecim diyordu çok güzel bir duygu her an hissetmek istiyorsun onun varlığını

19. Haftada kız demişlerdi bugün 22 haftalığım gittim erkek 100 de 100 dedi ben şaka yapıyor doktor sandım biraz şakacı biri çünkü ama yok dedi bak kocaman pipisi var dedi hala şoktayım

Peki 19.haftada kız derken bir oran vermişler mıydı ? Bebeğin o bölgesi gözükmemiş miydi?

Benimde net görüntülenemedi. Büyük ihtimalle kız dedi doktor. Ama kesin demedi.

Ben kız bebek çok ama çok istiyorum. Öyle dediğinde çok sevinmiştim ama şimdi sizin bu yorumu okuyunca bir tereddüt ettim. İnşallah benim tahminim doğrudur

siz öğretmen olduğunuz için öyle o zaman, çünkü bende meb te okul hemşiresi olarak başlayacağım bizim yaz tatilimiz yok, 37 de ayırılırsam 5 haftayı sonraya ekleyebilirim değil mi ?
37 de ayrılırsanız 8 i de eklersiniz. 8+8 toplam 16 olur hakkınız. Bizim maalesef yaz tatiline denk gelen haftaları ekletme şansımız olmuyor

Mantığını anladım. Sadece ben öğretmen olarak yaz tatiline denk geldiği için ben 8+5 de ki 5 i ekletemiyorum diye biliyorum. Bu arkadaş da öğretmen Eylül de doğum yaparken nasıl ekletti ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…