Canım ben MEBe bağlı öğretmenim. Bunlar bana da garip geldi ama 1 hafta arayanla doğum yapan kadınlarda yaşanan şeylermişSen nerede.calisitoraun kuzum, bu dediğin gerçekten değişik geldi bana da, kamu için böyle benim dediğim.
Yaz tatili bitince seminer haftası 36 oluyorum okul açıldığı hafta 37 oluyorum. Tam kritik tarihler yani. Tedirginliğim o yüzdenDoktora ve annenin sağlığına bağlı. 32. Haftada doktora gitmek zorundasın. Doktor çalışabilir raporu verirse eğer tamamdır o haftaları saydırırsın doktor çalışamaz diyene kadar. Ama doktor 37de çalışamaz raporu vermek zorunda.
Olur mu canım eğer çalışsabilir raporu alırsan 39da da doğursan 16 sını kullanabilirsin doğum sonrasında. Yanlışın var bence16 hafta kullanabilmek için bebeğin 37 haftada önce doğması lazım. Yani baya erken doğum. Aksi halde 16 kullanamazsın.
37den sonra çalışabilir vermiyorlar.Olur mu canım eğer çalışsabilir raporu alırsan 39da da doğursan 16 sını kullanabilirsin doğum sonrasında. Yanlışın var bence
Ancak erken doğum durumunda olur bence kuzum yani bebek 37 den önce gelirse tamamını kullanirsın yoksa mecburen 37 de ayrılırsın. Ben 38 de doğum yapıp sadece 1 haftayı önce kullanmıştım geriye kalanı bebişle geçirmiştim kuzu
evet 37 de artık mecbur ayrılıyoruz37den sonra çalışabilir vermiyorlar.
Ben araştırmıştım canım 37de ayrılırsan ve 38de doğum yaptın diyelim. 8 hafta doğum öncesi izninin sadece 1 haftasını kullanmış oluyorsun kalan 7 hafta doğum sonraki 8 haftanın üzerine ekleniyor yani doğum öncesi 1 hafta doğum sonraso 15 hafta kullanmış oluyorsunevet 37 de artık mecbur ayrılıyoruzbenim sorum şu 38 de doğurduk diyelim kaç hafta iznimiz var?
Eğer 36 ile 38 hafta arasında ne fark var
Eğer doğum öncesi 8 hakkımı doğum sonrasına ekletemiyorsam doğum öncesi kullanırım 32 de ayrılırım demiyor mu bu kadınlarneden 37 ye kadar direniyorlar ay kızlar kafam almıyor yaaaa kusura bakmayın bi türlü anlam veremiyorum
CiftmisSizın tek yumurta ikizıydı galıba tek yumurta ıkızlerınde cinsiyet farklı olmaz kı
Bu Eylül aynıda doğum yapanlar için geçerli değil maalesefBen araştırmıştım canım 37de ayrılırsan ve 38de doğum yaptın diyelim. 8 hafta doğum öncesi izninin sadece 1 haftasını kullanmış oluyorsun kalan 7 hafta doğum sonraki 8 haftanın üzerine ekleniyor yani doğum öncesi 1 hafta doğum sonraso 15 hafta kullanmış oluyorsun
Ben özel sektörde çalışıyorum mühendisim, sanırım siz öğretmensiniz farklı meslek gruplarında nasıl oluyor bilemiyorum o nedenle yanlış yönlendirmek istememBu Eylül aynıda doğum yapanlar için geçerli değil maalesefDoğum öncesi fiili çalışmadığımız günler (yaz tatiline denk gelme ) eklenmiyormuş
öyle mi bunu açar mısınız ya bilmediğimden soruyorum, 37 den sonra neden kullanamıyoruz doğum öncesi izin sonrasına aktarılıyor diye biliyorum16 hafta kullanabilmek için bebeğin 37 haftada önce doğması lazım. Yani baya erken doğum. Aksi halde 16 kullanamazsın.
siz öğretmen olduğunuz için öyle o zaman, çünkü bende meb te okul hemşiresi olarak başlayacağım bizim yaz tatilimiz yok, 37 de ayırılırsam 5 haftayı sonraya ekleyebilirim değil mi ?Bu Eylül aynıda doğum yapanlar için geçerli değil maalesefDoğum öncesi fiili çalışmadığımız günler (yaz tatiline denk gelme ) eklenmiyormuş
8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası ya normalde 37 de ayırıyor devlet 40ta doğursan 3 hafta önce çıkıyorsunMammamia2 NewMamaa Melikeben ddlklc işte böyle şeyler de görünce iyice kafam karışıyor.
Eki Görüntüle 3240372
Erken doğurursan da vermiyor devlet anladım söylemek istediğinizi doğumdan sonra 13 hafta ücretsiz izin veriyor max devlet.evet 37 de artık mecbur ayrılıyoruzbenim sorum şu 38 de doğurduk diyelim kaç hafta iznimiz var?
Eğer 36 ile 38 hafta arasında ne fark var
Eğer doğum öncesi 8 hakkımı doğum sonrasına ekletemiyorsam doğum öncesi kullanırım 32 de ayrılırım demiyor mu bu kadınlarneden 37 ye kadar direniyorlar ay kızlar kafam almıyor yaaaa kusura bakmayın bi türlü anlam veremiyorum NewMamaa
Cnm ben 18de net hissettim daha öncekiler neydi bilmiyorum ama 18de göbeğimin altında pıt pıt diye attığını hissettim öyle suratımda sapşik bir gülümseme oluştu sanki bebişim artık ben burdayım annecim diyordu çok güzel bir duygu her an hissetmek istiyorsun onun varlığınıGünaydın kızlaar :)
Bebek hareketlerini kaçıncı haftada hissetmeye başladınız? Ben 17+2 yim hareketlerini hissedip hissetmediğimi anlamıyorum :d nasıl bir duygu meselaa
19. Haftada kız demişlerdi bugün 22 haftalığım gittim erkek 100 de 100 dedi ben şaka yapıyor doktor sandım biraz şakacı biri çünkü ama yok dedi bak kocaman pipisi var dedi hala şoktayım
37 de ayrılırsanız 8 i de eklersiniz. 8+8 toplam 16 olur hakkınız. Bizim maalesef yaz tatiline denk gelen haftaları ekletme şansımız olmuyorsiz öğretmen olduğunuz için öyle o zaman, çünkü bende meb te okul hemşiresi olarak başlayacağım bizim yaz tatilimiz yok, 37 de ayırılırsam 5 haftayı sonraya ekleyebilirim değil mi ?
Mantığını anladım. Sadece ben öğretmen olarak yaz tatiline denk geldiği için ben 8+5 de ki 5 i ekletemiyorum diye biliyorum. Bu arkadaş da öğretmen Eylül de doğum yaparken nasıl ekletti ?8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası ya normalde 37 de ayırıyor devlet 40ta doğursan 3 hafta önce çıkıyorsun
8-3=5 haftan doğumdan sonraya kalıyor8+5 te 13 hafta oluyor doğum sonrası. Öncesinde de rapor alacakmış onu söylemiş bir de onda da heyet almasi lazım 1 ay parça parça sorun olur cunku bundan bahsetmis. Anlatabildim mi
Ohaa 32 de rapor alınmiyor kiMammamia2 NewMamaa Melikeben ddlklc işte böyle şeyler de görünce iyice kafam karışıyor.
Eki Görüntüle 3240372
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?