Doktor da öyle söyledi zaten yaptığımız son önemli test bundan sonrası daha keyifli geçecek dedi. Tokluk yüksek çıktı biraz 143 doktor tekrar yükleme yapıcaz 1 hafta sonra dediAç içmek biraz sıkıntı ya senin sonuçlar nasıl geldi bunuda bi atlatsak güzel olcak
Ya bizim ailede şeker hastası da yok endokrin yaptırmamı tavsiye etmese hiç yaptırmayacaktım belki de canım sıkıldı biraz
İnşallah haftasına uyumludur ve istediğin herşeyi yiye bilirsin , evet hafta ilerledikçe daha çok acıkıyor insan , ben mesela çok yiyorum hep açım yaToplumumuzda ‘’kilolu bebek sağlıklıdır’’ algısı var ne yazık ki. Ama aslında durum hiç de öyle değil. İri bebek ileriki yaşlarda obeziteye neden oluyor ki bu da hiç sağlıklı bir durum değil. Yani olaya görüntü olarak bakmaktan ziyade sağlık açısından bakılıyor. Ayrıca benm kalbimden normal doğum geçiyor ve bebeğin kilolu doğması bu durumu da zorlaştırıyor. Aslında yine yumurtamı balığımı etimi yiyorum bunları zaten mutlaka tüket diyor doktorum ama ölçülü olarak. Sorun ne peki? Söyleyeyim benim o ölçülü beslenmede doymamamçünkü aşırı bir iştah artışım oldu hamilelikte, daha önce de dediğim gibi aslında zayıf biri olmama rağmen hamilelikte doymak bilmiyorum. Hamile arkadaşım var mesela onunla kıyaslıyorum ki kız benden kilolu. O iki dilimle doyarken ben 5 dilimle doyuyorum mesela:)neyse bu cuma randevum var bebiş haftasını yakalarsa kafamdaki tatlıyı yeme planım var gece gündüz onun hayaliyle yaşıyorum:)
Ben bir saat sonra bide 2saat sonra verdimBende cuma günü vericem 50 mg yaptır dedi sağlık ocağında yaptırcam bende
Önce aç kan verip sonra bu suyu içip 1 saat sonra mı kan veriyoruz aç karnına suyu iç ve bekle o kısım zor ya
Bende yemek yiyorum fazla ama ay çok yedim diyorum bir saat sonra açımarkadaşlar bugün extra açım ben ya, yediğim nereye gidiyor anlamıyorum, sanki hiçbir şey yememişim gibi elim ayağım titriyor içim bi tuhaf oluyor
Bendeee yaaaaBen artık pozitif dogum hikayesi videoları izleyip izleyip ağlıyorum mutluluktan allahim o günleri bize gostersin kizimla kavuşacağım ani düşündükçe aglamami durduramiyorum cok ağlak bise oldum
Doktor da öyle söyledi zaten yaptığımız son önemli test bundan sonrası daha keyifli geçecek dedi. Tokluk yüksek çıktı biraz 143 doktor tekrar yükleme yapıcaz 1 hafta sonra dedi
Geçmiş olsun canım bu sefer içtiğinde hiç kimildamadan otur bi dizi yada müzik dinle belki kafan dağılırTokluk kan şekerim yüksek çıkmış 1 hafta sonra 100 mg yükleme yapıcaz dedi doktor
İnşallahGeçmiş olsun canım bu sefer içtiğinde hiç kimildamadan otur bi dizi yada müzik dinle belki kafan dağılır
İnşallah güzel çıkar canımBanada ailede şeker hastası yok sende kilo çok almamışsın bebekte iyi durumda dedi başta 75 yazmıştı kağıda sonra 50 mg yaptrabilirsin dedi bende nolcak sonuç bilmiyorum bakalım
Canım bende 24+4de gittiğimde 887gram 35cm kağıda göre sanırım bizimkiler biraz ileri gidiyorBoy hatırlamıyorum ama o da öndeydi. Kilo 860 gram 24+4 tü
Normal seninki canım
Benim sadece 75 gr yükleme yapıldı açlık 102 ve tokluk yani 1.saat 254 çıktı kadın doğum dr direk diyetisyen ve endokrine gönderdi endokrinoloji bana rapor çıkartıp cihazımı aldı iki haftadır diyet uygulayıp günde dört kez parmak ucu şekere bakıyorum diiyet ve yürüyüş işe yaradı fakat bugun tokluk yine 146 çıktı yarın muayenem var muhtemelen bana ufak dozda olsa bi insülin başlar ve doğuma kadar takip isterler diye tahmin ediyorumSenin değerlerin kaç çıkmıştı canım 2. Yükleme yapıldı mı bir de
Canım stres yapma kusçam diye de düşünme. Ben içerken ya kusarsam diye düşününce kötü oldum sonra aman neden kusayım bildiğin gazoz diye kendimi telkinleyince sorun olmadı. Gazı kaçmış gazoz içeceksin o kadar kötü de değil merak etme. Sakin bir köşe bulup otur. İçeceğini iç. İster kulaklık tak müzik dinle ister internete bak, ister eşinle konuş. Kafanı dağıtınca zaman geçiyor. Eşim sigara şçmeye inmişti ben beklerken sonra ben annemi aradım telde konuşurken eşim bi geldi hadi saat doldu kan verelim diyor dedikodu yaparken anlamamışımAyy kızlar şu şeker yüklemesi meselesinde çok strese girdim ben yarın gidicem ya .
Tavsiyelerinizd uyup sabit hareketsiz durucam inşallah kusmam. Yeni yeni bulsntilarim geçmişken yine yaşamak istemiyorum o yüzden akşamdan bulantı ilacını icicem.
Hamilelikte 10 kilo aldım çok kilo aldığım için gebelik şekeri çıkmasından korkuyorum . Diyetisyene gitmek yada insülin kullanmak istemiyorum
Hamiel değilken şeker yüklemesi yaptırmıştım normal çıkmıştı devlette . Tabi öyle şekerli su falan da yoktu .normal toz şekerini suya karıştırıp veriyorlardı
Canım sen o zaman hiç diyetinden çıkma , büyük ihtimal insülin yazar ama yani böyle şeyler normal canını sıkma sadece bişey yiyememe zor onuda az kaldı az biraz dişini sık inşallah doğumdan sonra canın ne isterse artık yapıp yersin , geçmiş olsunBenim sadece 75 gr yükleme yapıldı açlık 102 ve tokluk yani 1.saat 254 çıktı kadın doğum dr direk diyetisyen ve endokrine gönderdi endokrinoloji bana rapor çıkartıp cihazımı aldı iki haftadır diyet uygulayıp günde dört kez parmak ucu şekere bakıyorum diiyet ve yürüyüş işe yaradı fakat bugun tokluk yine 146 çıktı yarın muayenem var muhtemelen bana ufak dozda olsa bi insülin başlar ve doğuma kadar takip isterler diye tahmin ediyorum
al benden de o kadar, inanılmaz karbonhidrat tüketmeye başladım, diğer türlü doymuyorum aklım hep yemekte bu nedir böyle ya bu kadar iştahlı da olunmazBende yemek yiyorum fazla ama ay çok yedim diyorum bir saat sonra açımyani artık akşama kadar yemek yiyemem diyorum ama yine açım nasıl olacak hiç bilmem
Çok güzeller canım bayıldımTeyzeler bakın bugün ne geldidoğum için magnet siparişi vermiştim. Yakınlara dağıtmalık diye yola çıktım 30 tane yaptırdım ama yakınlara vercem yinede dolaba takmayacak kişilere değil yani. Bu bebek yok aslında hiç bir yerde arkadaşıma yaptırdım. Bebeği buldum etrafına sim'li ay koyduk filan çok şirin oldu bence ismine uygun olsun diye uğraştım (simay) ... kapı süsü de bunu sipariş vermiştim o'da aylı. Onu da ekledim.
Ben de aynı bu durumdayım normalde 53 kilo bir insanım çok da yemek yemem hemen doyarım vs ama hamilelikte gözüm dönüyor elim ayağım titriyor sizi çok iyi anlıyorumToplumumuzda ‘’kilolu bebek sağlıklıdır’’ algısı var ne yazık ki. Ama aslında durum hiç de öyle değil. İri bebek ileriki yaşlarda obeziteye neden oluyor ki bu da hiç sağlıklı bir durum değil. Yani olaya görüntü olarak bakmaktan ziyade sağlık açısından bakılıyor. Ayrıca benm kalbimden normal doğum geçiyor ve bebeğin kilolu doğması bu durumu da zorlaştırıyor. Aslında yine yumurtamı balığımı etimi yiyorum bunları zaten mutlaka tüket diyor doktorum ama ölçülü olarak. Sorun ne peki? Söyleyeyim benim o ölçülü beslenmede doymamamçünkü aşırı bir iştah artışım oldu hamilelikte, daha önce de dediğim gibi aslında zayıf biri olmama rağmen hamilelikte doymak bilmiyorum. Hamile arkadaşım var mesela onunla kıyaslıyorum ki kız benden kilolu. O iki dilimle doyarken ben 5 dilimle doyuyorum mesela:)neyse bu cuma randevum var bebiş haftasını yakalarsa kafamdaki tatlıyı yeme planım var gece gündüz onun hayaliyle yaşıyorum:)
Hemen yardım edelim canım şıklar nelerÇok güzeller canım bayıldımismi kesinleştirirsem bende başlayacağım bu hazırlıklara inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?