Ya bazı bebekler 5 buçuk kilo doğa biliyor , 4 buçuk doğanda var 3 kilo doğanda var , niye diyet vermiş anlamadım suyun falan normal şekerin normalBoy hatırlamıyorum ama o da öndeydi. Kilo 860 gram 24+4 tü
Normal seninki canım
Maaşallah bebişe canım.Kızlar günaydın şeker yüklemesinden geldim. 50 mg yaptı doktor. 1 saat dolmadan tokluğu vermek zorunda kaldım baygınlık geçirdim kanı zar zor verdikten sonra da kustum. Niye böyle oldu ki ya çok zorlandımBebek de 630 gr haftasına göre uyumlu dedi. 24+0 bugün.
Bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştimOf bende çok kötü oldum ya kusmamak için zor tuttum kendimi , o gün bi türlü kendime gelemedim akşama kadar
Ya 10 hafta sonra 37 olcam ya böyle düşününce çok yaklaşmış hissediyorumMaşallah canım artık 11, 12 hafta kaldı
Kusmadan önce kanı vermiştim tam 1 saat dolmamıştı sadece inşallah tekrar istemezMaaşallah bebişe canım.kusunca iptal oldu tabi bir daha da yapıyorlarmış sanırım. Beni de uyarmıştı hemşire bazılarında istifra oluyor diye yapçak birşey yok canım bünye meselesi
Bende bildiğime değil ama yorum yapçam :) erken doğum olabiliyormuş bebek önden gidince onu önlemek içindir herhalde. Ama yinede bebek kilo almasın diye uğraşmak üzücü geldi bana da sağlıklı beslensin dşye yorumluyorum bundiyet işini :)Ya bazı bebekler 5 buçuk kilo doğa biliyor , 4 buçuk doğanda var 3 kilo doğanda var , niye diyet vermiş anlamadım suyun falan normal şekerin normal
Benim hastanede kusarsan hiç yapmıyoruz tekrar dedi. Şeker ölçümüyle yada şekerşn çıkmış gibi davranıyorsun dedi. Bir daha yapsak yine istifra durumu oluyor o nedenle kusarsan test iptal dedi. Senin de öyle olur bence. Bir daha istese bir daha kusabilirsin sonuçtaKusmadan önce kanı vermiştim tam 1 saat dolmamıştı sadece inşallah tekrar istemez
Aynen valla 2 buçuk ay kaldı inşallahYa 10 hafta sonra 37 olcam ya böyle düşününce çok yaklaşmış hissediyorum
Aynen sağlıklı beslensin ama diyet niyeBende bildiğime değil ama yorum yapçam :) erken doğum olabiliyormuş bebek önden gidince onu önlemek içindir herhalde. Ama yinede bebek kilo almasın diye uğraşmak üzücü geldi bana da sağlıklı beslensin dşye yorumluyorum bundiyet işini :)
5.5 çok ya o kadar da olmasın kız nasıl doğurcazAynen sağlıklı beslensin ama diyet niyehamurlu işlerden uzak dursun ama et balık tavuk yumurta süt bunlara diyet olmaz ki balla bizim bi akraba vardı 40 haftada doğurdu ve bebek 5 buçuk kiloydu maşallah ama tabi bünye meselesi bende bilmiyorum valla tam olarak ya ama yemek yememek zararlı gibi geldi bana böyle halsiz olması bişey yememesi
Artık öyle bebekleri sezeryanla alıyorlar5.5 çok ya o kadar da olmasın kız nasıl doğurcaz
Bi arkadaşım var doğunca oda 5400 gr doğmuş , tabi 30 sene önce annesi normal doğum yapmış , ama yazık annesi sonradan rahim düşüklüğü mesanede sorun bi ton sorun yaşadı 2 kez ameliyata girdi sırf bebek büyük gelmiş diye5.5 çok ya o kadar da olmasın kız nasıl doğurcaz
Kızlar günaydın şeker yüklemesinden geldim. 50 mg yaptı doktor. 1 saat dolmadan tokluğu vermek zorunda kaldım baygınlık geçirdim kanı zar zor verdikten sonra da kustum. Niye böyle oldu ki ya çok zorlandımBebek de 630 gr haftasına göre uyumlu dedi. 24+0 bugün.
Ya bazı bebekler 5 buçuk kilo doğa biliyor , 4 buçuk doğanda var 3 kilo doğanda var , niye diyet vermiş anlamadım suyun falan normal şekerin normal
Toplumumuzda ‘’kilolu bebek sağlıklıdır’’ algısı var ne yazık ki. Ama aslında durum hiç de öyle değil. İri bebek ileriki yaşlarda obeziteye neden oluyor ki bu da hiç sağlıklı bir durum değil. Yani olaya görüntü olarak bakmaktan ziyade sağlık açısından bakılıyor. Ayrıca benm kalbimden normal doğum geçiyor ve bebeğin kilolu doğması bu durumu da zorlaştırıyor. Aslında yine yumurtamı balığımı etimi yiyorum bunları zaten mutlaka tüket diyor doktorum ama ölçülü olarak. Sorun ne peki? Söyleyeyim benim o ölçülü beslenmede doymamamBende bildiğime değil ama yorum yapçam :) erken doğum olabiliyormuş bebek önden gidince onu önlemek içindir herhalde. Ama yinede bebek kilo almasın diye uğraşmak üzücü geldi bana da sağlıklı beslensin dşye yorumluyorum bundiyet işini :)
Valla hepimiz bebişler sağlıklı olsun diye birşeylerden fedakarlık ediyoruz senin de kısmetine bu çıkmış canım yapçak birşey yok maalsefToplumumuzda ‘’kilolu bebek sağlıklıdır’’ algısı var ne yazık ki. Ama aslında durum hiç de öyle değil. İri bebek ileriki yaşlarda obeziteye neden oluyor ki bu da hiç sağlıklı bir durum değil. Yani olaya görüntü olarak bakmaktan ziyade sağlık açısından bakılıyor. Ayrıca benm kalbimden normal doğum geçiyor ve bebeğin kilolu doğması bu durumu da zorlaştırıyor. Aslında yine yumurtamı balığımı etimi yiyorum bunları zaten mutlaka tüket diyor doktorum ama ölçülü olarak. Sorun ne peki? Söyleyeyim benim o ölçülü beslenmede doymamamçünkü aşırı bir iştah artışım oldu hamilelikte, daha önce de dediğim gibi aslında zayıf biri olmama rağmen hamilelikte doymak bilmiyorum. Hamile arkadaşım var mesela onunla kıyaslıyorum ki kız benden kilolu. O iki dilimle doyarken ben 5 dilimle doyuyorum mesela:)neyse bu cuma randevum var bebiş haftasını yakalarsa kafamdaki tatlıyı yeme planım var gece gündüz onun hayaliyle yaşıyorum:)
Canım çok teşekkürlergerçekten hep aklımdasınız rabbim yardımcınız olsun ve şifa versin inşallahyaptırmak isterseniz yaparlar bence aşıyı 20. haftadan sonra yapıyorlar zaten
Bende kızımın hamileliğinde öyle oldum bu sefer yaptırmicam dedim Dr tamam dedi sabah akşam arada ölçüyorumBu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim
Aynen aç gittim önce kan verdim sonra şekerli suyu 5 dk içinde içtim ilk yudumdan 1 saat sonra da tokluk alıyorlar benim bu şekilde oldu. Işık şekerli su gibi içmek çok zorlamadı ama aç açına midede kalınca o zorladıBende cuma günü vericem 50 mg yaptır dedi sağlık ocağında yaptırcam bende
Önce aç kan verip sonra bu suyu içip 1 saat sonra mı kan veriyoruz aç karnına suyu iç ve bekle o kısım zor ya
Ben artık pozitif dogum hikayesi videoları izleyip izleyip ağlıyorum mutluluktan allahim o günleri bize gostersin kizimla kavuşacağım ani düşündükçe aglamami durduramiyorum cok ağlak bise oldumYa 10 hafta sonra 37 olcam ya böyle düşününce çok yaklaşmış hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?