merhaba, her gebelik haftasına göre farklı değerlendirilen bir durum bu.
benim 16.haftada görüldü. bebekte hiçbir problem yoktu haftası ile uyumlu gitti hatta. beyin gelişimi tam ilerlemesi güzel. evet sıvı birikimi vardı hatta en son 13mm e kadar çıktı ama kafa yapısı ile uyumlu büyüyüp beyinde bir sorun olmadığı için gözlemlemeye devam ettik.
ben 20. haftada fetal MR a girdim. beyin cerrahı memet özek ile yaptığımız görüşmede bir yerin tıkanık olduğu ve gebelik ilerledikçe beyine zarar vereceğini ifade ettiği için 21 haftalıkken sezaryen ile aldırmak zorunda kaldım ( plesenta rahiç ağzımı kapadığı için ) doğuma yakın bir süreçte bu sıvı birikimi olsaydı eğer şant ya da başka bir şeyle çözülebilirdi dediler ama maalesef başladığında çok erken haftaydı.
sizlerin durumunu bilmiyorum, eşlik eden anomali olup olmadığı gibi birçok parametre ile beraber değerlendirmek gerekiyor. bizim kadın doğum uzmanı / periontoloji uzmanı ve beyin cerrahına danışma ve gösterme şansımız oldu.
daha güzel , daha sağlıklı bir bedeni hakediyor ruhu... sadece zamanı değildi
umarım sizler içinde hayırlısı olur.
bebekten vazgeçmek zorunda kalırsanız lütfen bunun acısını istediğiniz kadar yaşayın fakat sağlık probleminiz olmadığı sürece her zaman şansımızın devam ettiğini hatırlayarak yapın. 32 yaşında meme kanseri teşhisi almış 37 yaşında bebeğini kaybetmiş ama hala nefes alıyorken yaşamaya devam etmeyi seçen biri olarak yazıyorum.
diğer tüm anne adaylarına da sağlıklı doğumlar dilerim.
umarım en kısa zamanda benimde hayatım çiçeklenir bir bebekle..
sevgiler.
Şuradan satın aldım diyeceksin sandım.Kızlar arkadaşımın doğum sürecinde çarşı pazar pijamasına uygun taç aramaya girişmiştik. Kına gecesi malzemeleri satan yerlere sorduk ve 100-150 liradan aşağı taç asla bulamadık. Ben de Derya Baykal mode on bunu da yaparım diyerek boş taç, boncuk ve ince tel alarak kendim yapıverdim. Maliyeti 20 lira. Fikir olsun :)
Eki Görüntüle 3271212 Eki Görüntüle 3271213
Yok ben gittim nbb 90 b aldım 2 tane onları takıyorum , dolgusu yok içinde ama toparlayıcı ve kaplı olandan aldım gayet rahat , tabi öbürleri gibi rahat değil ama taka biliyorum en azından , sarkması gitti çok sarkmıştıDolgulu sutyen göğüslerini sızlatmıyor mu? Gün boyu mu takıyorsun? Günlük sutyende bile sıcaklayınca, terleyince ve göğüslerimin altı kesiliyor sanki benim. Ölçtüm 95b çıktı penti tablosuna göre. 80c ile başlamıştım.. Çok dertliyim. Eğer önerirsen alacağım.
Çok güzel eline sağlıkKızlar arkadaşımın doğum sürecinde çarşı pazar pijamasına uygun taç aramaya girişmiştik. Kına gecesi malzemeleri satan yerlere sorduk ve 100-150 liradan aşağı taç asla bulamadık. Ben de Derya Baykal mode on bunu da yaparım diyerek boş taç, boncuk ve ince tel alarak kendim yapıverdim. Maliyeti 20 lira. Fikir olsun :)
Eki Görüntüle 3271212 Eki Görüntüle 3271213
Aaa bende taç almadımDaha benimde kapı süsü taç pijama takımı gbi bir sürü alınacaklar kargoda gelecekler var bitmiyor bitmiyor gerçektenkredi kartı hesap kesim günü geldiği gbi yükleniyorum
Duygularınızı çok net ve güzel ifade etmişsiniz. Çok benzer bir süreci 2 yıl önce yaşamış benzer deneyimlerden geçmiş biri olarak nacizane ben de size hem başınız sağolsun hem geçmiş olsun diyorum. Şu an 32 haftalık hamileyim. Sizin yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu. Acıyı içinden geldiği gibi yaşamak en insani hakkınız. Tüm iyi dileklerimi ve dualarımı gönderiyorum. Hayatınız istediğiniz çiçeklerle dolsun.
Çok geçmiş olsun başın sağ olsun inşallah tez zamanda rabbim kucağını doldurur
Sizin gibi güçlü kadınlara imreniyorum. Yazınız yoğun duygularınızı nasıl yönettiğinizi ve yaşadıklarınıza karşı gösterdiğiniz dik duruşu yansıtıyor. Tez vakitte sağlıklı bir gebelik süreci ve sağlıklı bebekler nasip etsin size rabbim.
Size tüm kalbimle dua edeceğim. Yaşadıklarınız sizi daha güçlü biri yapmış. Bundan sonra öyle güzel şeyler yaşayın ki bugünler sadece tatsız bir anı olarak kalsın sadecemerhaba, her gebelik haftasına göre farklı değerlendirilen bir durum bu.
benim 16.haftada görüldü. bebekte hiçbir problem yoktu haftası ile uyumlu gitti hatta. beyin gelişimi tam ilerlemesi güzel. evet sıvı birikimi vardı hatta en son 13mm e kadar çıktı ama kafa yapısı ile uyumlu büyüyüp beyinde bir sorun olmadığı için gözlemlemeye devam ettik.
ben 20. haftada fetal MR a girdim. beyin cerrahı memet özek ile yaptığımız görüşmede bir yerin tıkanık olduğu ve gebelik ilerledikçe beyine zarar vereceğini ifade ettiği için 21 haftalıkken sezaryen ile aldırmak zorunda kaldım ( plesenta rahiç ağzımı kapadığı için ) doğuma yakın bir süreçte bu sıvı birikimi olsaydı eğer şant ya da başka bir şeyle çözülebilirdi dediler ama maalesef başladığında çok erken haftaydı.
sizlerin durumunu bilmiyorum, eşlik eden anomali olup olmadığı gibi birçok parametre ile beraber değerlendirmek gerekiyor. bizim kadın doğum uzmanı / periontoloji uzmanı ve beyin cerrahına danışma ve gösterme şansımız oldu.
daha güzel , daha sağlıklı bir bedeni hakediyor ruhu... sadece zamanı değildi
umarım sizler içinde hayırlısı olur.
bebekten vazgeçmek zorunda kalırsanız lütfen bunun acısını istediğiniz kadar yaşayın fakat sağlık probleminiz olmadığı sürece her zaman şansımızın devam ettiğini hatırlayarak yapın. 32 yaşında meme kanseri teşhisi almış 37 yaşında bebeğini kaybetmiş ama hala nefes alıyorken yaşamaya devam etmeyi seçen biri olarak yazıyorum.
diğer tüm anne adaylarına da sağlıklı doğumlar dilerim.
umarım en kısa zamanda benimde hayatım çiçeklenir bir bebekle..
sevgiler.
Size tüm kalbimle dua edeceğim. Yaşadıklarınız sizi daha güçlü biri yapmış. Bundan sonra öyle güzel şeyler yaşayın ki bugünler sadece tatsız bir anı olarak kalsın sadece
Benim de sağ tıkalı ama ben üşütmüşüm enfeksiyon vardı ona bağlı dedi eşim antibiyotik kullanıyorum bi de gliserin damlatıyorum günde 3 kezArkadaşlar benim gibi kulak tıkanıklığı yaşayan var mı? Sol kulağım dünden beri tıkalı az duyuyorum
Kızlar merhaba , Aranızda daha önce kan uyuşmazlığı iğnesi yaptıran var mı ? 28. Haftada yapılıyor sanırım .Özelde mi Devlette mi yapıldı ? Paylaşırsanız çok sevinirim
Çok teşekkür ederim canım benimBen yaptırdım canım geçen hafta
Araştırma hastanesine randevu aldım kan testi vs kapsamlı test bakıldı sonuca görede aynı gün oldum
7.haftadada lekelenme olduğundan özelde olmuştum boşa para vermiyim diye bu sefer devlete gttim kan sonucu ve beklemek dışında çok zor olmadı
Ben kıyafetleri ve yatak takımlarını birlikte yıkadım. OMO bebek kullandım. herhangi bir koku sorunu olmadı. istersen yatak takımlarını bir kez daha yıka.Ben yikama işlemlerine başladımönce büyükleri yıkayayimdedim çarşaf ortu falan. Annelerin verdikleri ablamdan gelenler yeniler bir arada attim. Dalın bebek deterjaniyla elde yikama programına attim. Ama bir yerde bir hata yaptım sanirim çamaşırlar cikti serdim ama sandık kokusu gibi koku olur ya o hala duruyor. Bu çamaşırlar nasil yıkanacak? Yatak örtüleri falan?
E sonra bebeği kıyafetlerine gecicem onlarda da yeniler ve ablamın verdikleri var birbirine kokusu mu geçti noldu anlmadim ayrı ayrı mı yıkanmalıdır? Ben renklerine göre ayırdım sadece. Makinede hangi progrda yıkanmalıdır?
kolaylıklar diliyorum size. umarım lohusa psikolojisi ile ters bir durum olmaz bence haklısınız. bebeğe ben bakarım sen ev işlerini yaparsın demesi gerçekten şaşırtıcı olmuşKizlar benim kayinvalidemle aram iyidir normalde ama sanırım bebek doğduktan sonra aramıza serin sular girebilir ben susamayabilirim bilirsiniz ben doğum çantası hazırlamıştım kv ve annem gelmisti ben liste yaptım vs bakıyor listeye göğüs pompası gerek yok gerekirse emre evden getirir bakıyor yırtılan yetişkin kilot depant mi ne varya o gerek yok hastane veriyor gerekirse emre gider alir dayanamadim "anne ben kocami kargo gibi kullanmak istemiyorm valizle yer var koyalim esimi ben yanimda istiyorm " dedim velhasıl yenidogan bakimiyla ilgili kitap okuyorum öğrendiğim bilgileride hevesli hevesli anlatiyorum yok o öyle olmaz böyle olur biz kitapla mi büyüttük ne desem hep bir karşı çıkma kendi bildiğini diretme durumu bir de üstüne ben bebeğe bakarim sen ev işi yemek faslını halledersin dedi iyice çileden ciktim "benim bildiğim logusaya yardım ev işleriyle olur bebeğe bakmakla olmaz " dedim eşim su an acayip diken üstünde annesine anlatıyor anne sana gelinin bisey sormadan karisma o ihtiyaç duyarsa sana sorar ama yok anlamıyor umarım o süreçte tepem atıp evden uygun bir dille gondermem umarım anlayışlı olur bu arada bu zamana kadar hicbiseyime karismamis bir kv dir ama bebek olunca gotune kurban başına kurban der ama daha bir çorap almışligi yok
kesinlikle yanı fikirdeyim. açık sözlü olmak istekleri net dile getirmek lazım ama her kayınvalide aynı şekilde anlayışlı olamayabilir. Allah kolaylık versin zor kayınvalidesi olanlara :)Vallahi ben dilimi ısırayım yazılanları okuyunca bana fenalik geliyor. Ben kayınvalidem doğum ne zaman dediğinde ben gel diyince gelirsiniz anne ilk 20 gün annem olucak ikinizin aynı anda yanımda olması işime yaramayacak kalabalık sen de babamlari okadar bırakamazsın yari kırkından sonra zahmet olmazsa gelirsin dedim. Tamam annem iyi düşünmüşsün sen de annenle ilk etapta daha rahat edersin dedi. Üzülmüştür ama ilk torun olcak cok heyecanlılar ama kimse benden kıymetli degil. Bakın hanımlar boyle gelinler kıymetli oluyor o yüzden taviz vermeyin
yeğenimin Stokke marka bebek arabası vardı. onu aldım ablamdan. puset olarak da besafe markası aldık. Sürüşü çok rahat ama açıp kapatması biraz zorluyor. Genelde Cybex 'in iyi olduğunu duyuyorum.Kızlar bebek arabası ne aldınız?
yada almayı düşünüyorsunuz. Keşke bayramdan önce alsaydım diyorum. Şuan fiyatlar çok yükselecek.
Dün biraz göz attım. Travel sistemleri ağır oldukları için eledim.
KANZ- KRAFT- CHİCO-PREGO-JOJE bu markalar arasında hangi modelleri önerirsiniz?
ohhh gelsin mis kokular:) ben de bayram haftası yıkama ütüleme yerleştirme olaylarını bitirdim. iyi ki erken yapmışım. şu an o kadar sıcak ki kendimi zor kaldırıyorum yerimden. :)
Eline emeğine sağlık canım. Tek valize sığdılar mı?Kızlar ütü ve valizleme işlerini halletttim ama sıcaktan mahvoldum tavsiyem ya birinden destek alın yada çok ağırlaşmadan bu işleri bitirin cidden yorucu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?