2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Doktor randevum bana göre kötü, doktoruma göre normaldi.
1650 gr çıkıyor bebeğim. 32+3 haftalık oldum bugün. Bana çok az geldi. Hatta önce 1570 gibi çıktı. Sonra tekrar ölçtü milim hareket ettirince 1650 gözüküyor. Kendimi tutamayıp orada ağladım. İlk defa bana yabancı birinin karşısında ağladım. 10 gün geriden geliyor. Hatta daha fazla. Rakamlar bile birbirine girdi şu an zihnimde.
Hep haftasıyla uyumla gidiyordu. 8 temmuzda kontrole gittiğimde 1350 çıkmıştı. Çok çok az kilo almış. Doktorum normal olduğunu anormal bir durumum olmadığını söyledi. Uzun uzun ölçümler yaparak beni ikna etmeye çalıştı. Söyledikleri mantıklı gelse de ben mantıklı düşünecek durumda değilim galiba.
Canım çok sıkıldı. 15 gün sonra tekrar gideceğim. Ekstra daha ne yapabilirim hiç bilmiyorum ama umarım haftasını yakalar

Anne yüreği...
Sen bilinçli bir annesin. Doktorun normal demiş buna odaklan. 15 gün boyunca yapacağın tek şey beslenmene abanmak. Muz, kaşar, ceviz, fındık, süt, peynir, yoğurt, ayran, yumurta, protein dolu yemekler. Benim bildiklerim ve yediklerim bunlar.
Şimdi kendine muzlu süt yap, biraz fındık ye veya canın ne çekiyorsa, canını sıkma olur mu

Canım lütfen üzülme doktorun normal diyorsa normaldir bence bir de genetik bir yapısı var her bebeğin bana doktorum öyle demişti, demişsin zaten bir milim oynasa kaç gr fark ediyor sağlıklı olsun önemli olan o bence kendini de bebeğini de üzme bence bu düşünceden sıyrılmaya çalış çoğu kişi ultrasondan farklı çıkıyor doğum kilosu diyor zaten yapılanlar sadece tahmin ses dalgalarının ekrana yansıması sağlıkla kavuşacağız inşallah az kaldı annesi sonra besiye çekersin kuzuyu sen zaten

Arkadaşlara katılıyorum; kilo birazda genetik. Bende aynı şekilde zayıf buluyorum bebeğimi. Ama doktorum dedi vücut yapısı sana benziyor zayıf olacak dedi. Yani bunu kabullendim. Sağlıklı olsun da kilo da alır elbet. Yemenize odaklanın stres yapıp ne kendinizi ne de bebişinizi üzmeyin. Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah

Bugün premature anneleri bebekleri görecekti durumlar nasıl inşallah ikimizde iyi haberler aldınız serentyy R Rabia coskun
Çok sağol canım sorduğun için, bebişimin hava desteği azalmış böyle giderse çıkaracaklarmış inşallah yine kucağıma aldım kokusunu içime çektim inşallah bu şekilde devam eder dualarınızı eksik etmeyin ne olur

Dualarımız sizlerle rabbim tez vakitte bebişlerinizi alıp yuvanıza dönmeyi nasip etsin inşallah. serentyy

Her sabah kaşar peyniri be yumurta mutlaka yiyorum. Hafta da bir gün et bir gün tavuk, bir gün de balık yemeye çalışıyorum. Ayran yoğurt öğlen iş yerinde mutlaka tüketiyorum. Aralarda badem ya da ceviz. Bunun daha fazlasını nasıl yaparım bilmiyorum
bunların hepsini mantığım kabul ediyor. Bende bu şekilde açıklama yaparım zaten. Ama işte değişik bir durum bu. Neden diye soruyorum kendime. Bu zamana kadar hep haftasıyla uyumlu olup şimdi ne oldu ah bu annelik delilik gerçekten
doktorum da aynısını söylüyor boşuna stres yapıp kendini üzme diye. Ben üzüldükçe kendisi de çok üzüldü. Ultrason ekranında yapılan çizimleri 39+0 a çıkardı 3900 lere yakın bir rakam çıktı yanlış hatırlamıyorsam. Benim beneğim 39. Haftada 3060 gr doğdu diye de örnek verdi. 3000 doğsun ben tamamım

Çok sevindim çnm yakında alırsın kucagian bu gidişle kac haftalik oldu

Bu hafta ben de soracağım artık ya da dibi boyamadan olan yerleri tekrar boyayacağım.kararsızım

Canım hayırlı olsun hangi seriden aldınız? Ben de ikeadan dolap düşünmüştüm ama stokta yoktu istediğim model, şimdilik duruyor ihtiyaç halinde bakarız deyip doğum sonrasına erteledik
Platsa smastad diye geçiyor canım. Kendi istediğin şekilde çekmece kapak vs ayarlıyorsun.

Oyy canım kıyamam sana bunalmışsıın. Amaan boşver ev işlerini ya öncelik sağlığımız ve ruh sağlığımız. Toplanmasın mutfak ne olacak? Bak ağır işler bitmiş. Cam silmek perde yıkamak kolay mı? Halılarda kalkmış. Serme devam et böyle. Süpürge toz alma hep oluyor zaten. Yapıyon yine kirleniyor takma kafana büyük işleri bitirmişsin. 2 niz de haklısınız annen de hasta olunca o da haklı ne yapalım boşveer

Kızlar ya ben et yiyemiyorum 2 3 haftadır.. sürekli midem bulanıyor.. eşim de diyor millet ilk aylarda yiyemez midesi bulanır senin son ay burda konuşulana göre sizin doktorlar da son günlerde et yemeyi öneriyor. Et balık tavuk hepsi midemi bulandırıyor yutamıyorum zorla birşeylerle gitsin diyorum bakıyorum et yine ağzımda kalmış diğerlerini yutmuşum bebiş gelişiyordur inşallah

Canım benim çok şükür hepimiz zor riskli zamanları geride bıraktık bundan sonrası için yapmamz gereken stres yapmadan doğru beslenerek bebişimize ve bedenimize güvenmemiz. Artık çok büyüdü herşeyi hissediyor kafana takmamaya çalış.. mesela 2 kg doğsun ne olacak yani? Yine sütle mamayla büyüyecek inş. Kendi üzerek eline birşey geçmez. Sen burda sayılan yiyecekleri ye. Cevizi eksik etme. Ben her sabah pekmez de içiyorum mesela.. genelde sol tarafına yat. Gerisi dua ve bebişe güven ...

Ayni hastanede farklı odalardaki doktorların bile cihazları farklı ölçüyor. Sen içini ferah tut. Tabii anormal bir şey varsa bu belli olur zaten yani doktor da söylerdi. Bence normal ölçüm olarak söylemiş. Bak ağustos annelerinde 39+ larda olan var onun bile göbek çevresi geriden geliyormuş. Sıkıntı bir durum olsa doktor belirtildi illa. Bu süreçte her şey 100 kat fazla geliyor bizlere biliyorum ama içini ferah tutamaya calis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…