Ben gitmedim ama arkadaşlar gitmişti dr 2 saate bir mola verilsin diye önermişti , ama mutlaka dr’unuza danışın herkesin durumu farklı mesela ben gitmemem gerekiyor duruma göreKızlar günaydın, nasipse doğuma istanbul a annemin yanına gitmek istiyorum.. ortalama 30 yada 31.hafta içinde 5 6 saatlik araba yolculuğu yapmam lazım.. elbette öncesinde doktora gorunucem ama bu haftalarda yolculuk yapmış olan var mı? Bir sorun yaşadınız mı?
Reflü yatağının üstüne herhangi bir çarşaf falan koyacakmısın yoksa ortapedik süngerine çarşafı çekip reflü yatağını üstünemi koyucaksın?Ben sevibebenin reflü yatağını almıştım. Kendi beşiğinde de ince ortopedik bir yatağı var ancak direkt ona yatırmayı düşünmüyorum üstüne reflü yatağını koyup onun üzerine yatırırım gibi. Yastık zaten kullanmayacağım. Ha zam geliyor sürekli diye yataşın dacron 95 yorgan ve yastığını şimdiden alıp kenara koydum o ayrı ama bu sene kullanmam.
Resmini atabilirmiisn kuzum hangisinden aldınBen beşiğin içine babynest reflü aldım onu koyucam bir müddet yani bebeği beşiğe koymicam direk
Geçmiş olsun canım dilerim tekrarı olmazgünaydın kızlar, ben dün acillik oldum mide ağrısından ama yok böyle bir ağrıyürüyüşe çıkmıştık birden başladı sırtıma kadar vuruyor eşim hemen arabayı getirdi acile gittik ama ben kıvranmaya devam, kafamdan tonla senaryo geçiyor zehirlendim mi , acaba safra mı yapıyor bir yandan bebem hareket ediyor rahatlıyorum bir yandan dehşet bir ağrı, neyse kan alındı tansiyon EKG falan çekildi her şey iyi çıktı çok şükür bi tansiyonum düşüktü, ilaçta vermediler bi gaviscon içtim kadere razı ağrıyı çektim, kayınbabam da dr rennie kullanıyordum normalde talcid daha iyi iyileşticii etkisi var dedi onu Yazdırdım kullandım, kadın doğuma da görünecektim acil dr u gerek görmedi bebek hareketleri vardı bir de bugün dr kontrolüm var diye, öyle bir gece geçirdik yani, ne olduysa demir ilacını kullanmaya başladıktan sonra oldu bende bilmiyorum ülser mi var gastrit mi var tetikledi ağrılarımı 1 aydan fazladır mide ağrısı çekiyorum bıraktım tamamen içmeyecem hemoglobinim iyi çok şükür çok az bi düşüklüğü var doğal yoldan alacam demiri de
Yaaa öyle mi bundan sonra ölümüne kankayızGünaydın
Öncelikle bir konuda yanlışın var.Kilo konusunda aynı gidiyoruz seni asla yalnız bırakmam arkadaşım. Yemeye devam.
Kontrolün güzel geçer inşallah.
Grubumuzun bende şanslı olduğuna inanıyorum. Hem sakiniz, yardımlaşmamız çok güzel, üslup konusunda da maşallah diyorum iyiyiz. Böyle devam etsin inşallah nazar değmesin tü tü tü.
Ben dürtünce hiç umrunda olmuyo kendi isterse hareket ediyoBende dürtüyorum ama tepki vermeyince iyice evhamlanıyorum. Ya kafasına bastırırsam diye de pek dürtmüyorum hala totosu başı nerde tam anlayamıyorum
Ben green clean aldım ama hani bi tecrübem yok deterjanda o markayı aldım diye aldımKızlar biberon temizleyici olarak ne önerirsiniz? Baby me, green clean? Veya siz ne aldınız? İhtiyaç duymadığım bazı şeyler aslında gerekliymiş. Pompayıda bu temizleyiciler ve ılık suyla temizliyormuşuz devamlı kaynatmak iyi değilmiş.
Ben hep tok karnına içiyorum gece yatmadan diğer haplarla birlikte. Gün içinde takip yapamıyorum. Toplucana fırttÇok geçmiş olsun canım
Doktorunla görüş ona göre ya bıraktırır ya da başka ilaç verir. Demiri aç karnına içiyoruz ya o dokunuyor büyük ihtimalle
Geçmiş olsun. Kbbde yaş ayrımı olmuyor. İşitme testini kbb doktoru istiyor, hastane içindeki kbb ye bağlı odyometri bölümüne kağıdı götürüyorsunuz odyometrist yapıyor. Siz randevu alırken hastanenizde kbb nin odyometri bölümünde 22 aylık bebeğe bu test yapılıyor mu diye sorsanız daha doğru olur. Nadiren bazı testlere hastanın tepkilerini görmek için doktorda dahil oluyor o kadar. Kapsamlı, özel zincir grup hastanelere gidecekseniz mutlaka yapıyorlardır.
Haklisin canimm, sagolGaliba öyle olucak , ama sıcaktan ola bilir mi ? Bide herkesin evinin düzeni farklı düşüncesi farklı belki senin yaptığın işleri annen gerek görmüyor canım , yani hepimizde buna benzer sıkıntılar var , benim annemde geliyor ama dediğin gibi oluyor bendede , annem evle pek ilgilenmiyor hatta eşim temizliyor annemler gelip gittikten sonra ev tekrar kirleniyorama bende eşime az kaldı falan diyorum , o yüzden sıkma canını
Ben yavrulara anne yani mobilya beşik aldim, onun içinde kendi sünger yataği var ama kalitesine güvenemedim. Ben umay bebekten reflü yataği aldim yattiklari kadar onda yatacaklar sonra ortopedik yatak alacagizKızlar görümcem park beşik verdi ama içinde sünger yani minder yok bunu ölçüsüne göre Trendyol dan sipariş etcem size sorum şu yorgan yastık kullanımı yasak diyorlar yenidoğanda sizler beşik içini nasıl ayarlıyacaksınız sünger üstüne çarşafını serip mi bebeği yatıracaksınız baş kısmı hafif yüksekte olmamalımı off kafam çok karışık anlatırsanız eksikleri ona göre ayarlim bide küçük beşik almıştım içinede minik bi yatak aldım babynast olmadı onu gündüz salonda otururken kullanırım fikirlerinize ihtiyacım var
Evet mutlaka doktoruma soracağım.. sık molalar ile gideriz diyor eşim ama sanki ufak ufak ağırlaşıyor gibi hissediyorum kendimi.. kararsız kaldımBen gitmedim ama arkadaşlar gitmişti dr 2 saate bir mola verilsin diye önermişti , ama mutlaka dr’unuza danışın herkesin durumu farklı mesela ben gitmemem gerekiyor duruma göre
Ben e bebekte gezerken en iyisinin sevi bebe olduğunu söylemişlerdi ondan aldım. Daha pahalı modeller olmasına rağmen onu önerdiler bende kuşkulanmadım :))Resmini atabilirmiisn kuzum hangisinden aldın
Reflü yatağının üstüne penye ya da müslin battaniye sererim. Zaten kendi dokusu da pamuklu yıkadım kuruttum. altta kalacak süngere de yine çarşafını takarım öyle boş güzel durmaz.Reflü yatağının üstüne herhangi bir çarşaf falan koyacakmısın yoksa ortapedik süngerine çarşafı çekip reflü yatağını üstünemi koyucaksın?
Oğlumda 13 yıl önce beşik almıştım içinde süngeri vardı çarşafı yorganı yastığı çektim kullandım ama şimdi öğreniyorum ki yastık kullanımı yasak yorgan kullanımı Boğulmaya karşı yasak reflü yatağı öneriliyor
çok geçmiş olsun. Ben de demir hapına ilk başladğımda çok rahatsız olmuştum. Sonra doktorum toz olan demir takviyesi önerdi. sabah akşam ondan kullandım.çok teşekkür ederim, evet evet kesinlikle mide spazmıydı bastırıp duruyordu, dr a soracam bugün başka ne kullanabilirim diye ama önceden de başka kullanmıştım yok asla gelmiyor bana midemi mahvediyor bilmiyorum belkş mide koruyucu verirse onunla kullanırım bakalım soracağım bugün
Bunlar hep yediğim şeylerdi. bu kadar dikkat etmeme rağmen diye sorguladığım zaman tıkanıyorum zaten.Canım benim çok şükür hepimiz zor riskli zamanları geride bıraktık bundan sonrası için yapmamz gereken stres yapmadan doğru beslenerek bebişimize ve bedenimize güvenmemiz. Artık çok büyüdü herşeyi hissediyor kafana takmamaya çalış.. mesela 2 kg doğsun ne olacak yani? Yine sütle mamayla büyüyecek inş. Kendi üzerek eline birşey geçmez. Sen burda sayılan yiyecekleri ye. Cevizi eksik etme. Ben her sabah pekmez de içiyorum mesela.. genelde sol tarafına yat. Gerisi dua ve bebişe güven ...
doktorum milim hareket ettirerek farklı sonuçlar olacağını uygulamalı gösterdi. İlk şoku atlatıyorum yavaş yavaşAyni hastanede farklı odalardaki doktorların bile cihazları farklı ölçüyor. Sen içini ferah tut. Tabii anormal bir şey varsa bu belli olur zaten yani doktor da söylerdi. Bence normal ölçüm olarak söylemiş. Bak ağustos annelerinde 39+ larda olan var onun bile göbek çevresi geriden geliyormuş. Sıkıntı bir durum olsa doktor belirtildi illa. Bu süreçte her şey 100 kat fazla geliyor bizlere biliyorum ama içini ferah tutamaya calis
Bende aynı durumdayım haftalarımızda yakınmış
Bende 30.haftada gittim 1450 olmuştu 32 de gittim 1640 olmuş hatta daha bile düşük ölçtü 1600 gbi en geniş açıyla alayım fln dedi az daha yüksek çıktı hep karın çevresi 1 hafta geriydi kendide sende minyonsun o yüzdendir diyodu ama bu sefer az büyümüş dedi
Hatta çalşabilir yazısı almıştım haftaya yine gel bakalım yat dinlen hep soluna yat dedi
Bu yüzden bende işi erken bırakmayı düşünüyorım genelde soluna hep yat dedi plesantadan kan akışı az oluyo olbilir takip edelim dedi
Benim çok tadım kçtı ama gelişim durursa erken alırız gibi konuştu ki ben kilonun genetik olduğunu düşünüyorum 38 e gelince ztn 2500 civarı olurlar bende o kiloda zayıf doğmuşum
Cumaya kadr bende ne bulduysam yiyorum az yedim diyemi böyle oldu anlamak için
her bebek acaba belli bir dönem duraklama dönemine mi giriyor. bu şekilde örnekler çok ve herkes birşekilde bir yere bağlıyor olayı. doğalı mı bu acabaAh canım bu konuda ben de çok karmaşadayım. Ve ben cihazların doğruluğuna artık güvenmiyorum bilmiyorum bişey var. Kaç haftadır iki hafta önde giden bebeğim geçen hafta haftasıyla uyumlu çıktı. Ve iki haftada sadece 100 gram almış gibi gözüktü. Yani bu mümkün mü? 2 hafta da ne değişti? Şu var benim bebek önden gittiği için ben günde 2 tane almam gereken balık hapını 1 taneye düşürdüm. Ama bu kadar da etki edemez yani:/ ölçümlere zerre güvenm kalmadı ya
sağlıkla alalım kucağımıza inşallah hepimizLütfen kendini üzme benim bebeğim’de 9 gün geriden geliyor , dediğin gibi kiloyu söylemek için en büyük alanı ölçüp söylüyor bana , sen yemeğine dikkat et soluna uzan , beni dr her hafta çağrıyor ama , demek ki senin dr her haftaya gerek görmemiş , bizim bebekler biraz minnak doğacak böyle üzme kendini ama , doğduktan sonra kilo alırlar
Bu canım, yatağın içine koyucam bunuResmini atabilirmiisn kuzum hangisinden aldın
Amin canım inşallah daha zayıf doğsa bile büyüyecek merak etme , benim arkadaşım 2800 doğdu ikinci gün 2600 oldu dedi bana , maşallah sağlıklı güzel bi kız oldu yeni 1 yaşına girdiBunlar hep yediğim şeylerdi. bu kadar dikkat etmeme rağmen diye sorguladığım zaman tıkanıyorum zaten.
doktorum milim hareket ettirerek farklı sonuçlar olacağını uygulamalı gösterdi. İlk şoku atlatıyorum yavaş yavaş
benim ne yapmam gerekiyor diye sordum. senin yapacağın birşey yok, stres yapılacakta birşey yok dedi benim doktorum.
her bebek acaba belli bir dönem duraklama dönemine mi giriyor. bu şekilde örnekler çok ve herkes birşekilde bir yere bağlıyor olayı. doğalı mı bu acaba
sağlıkla alalım kucağımıza inşallah hepimiz3000 gr doğsa yeter bana
Canım ben yataş twiny aldım kendi kılıfı var ayrıca yıkanıyor. 70×110 ölçüler. Üzerine vionel homedan alez aldım taktım.Kızlar görümcem park beşik verdi ama içinde sünger yani minder yok bunu ölçüsüne göre Trendyol dan sipariş etcem size sorum şu yorgan yastık kullanımı yasak diyorlar yenidoğanda sizler beşik içini nasıl ayarlıyacaksınız sünger üstüne çarşafını serip mi bebeği yatıracaksınız baş kısmı hafif yüksekte olmamalımı off kafam çok karışık anlatırsanız eksikleri ona göre ayarlim bide küçük beşik almıştım içinede minik bi yatak aldım babynast olmadı onu gündüz salonda otururken kullanırım fikirlerinize ihtiyacım var
Aslında bu protein kaçağı olabilir mi evhamını ben yaptım. Çünkü ödemi tetikleyen en önemli sebeplerden biri de protein kaçağı oluyor canım. Ama çok şükür tahlillerim temiz çıktıCanım tansiyon olayımız aynı. Şuanda ben de bu tansiyondayım ama normalim 9-6 olduğu için bu 11 bana yüksek geliyor. Protein kaçağı şüphesi neden? Benm doktorum sıcaklıktan ve ödemden yükseldiğini söylemişti
Ah çekmez miyim. Bir haftadır oturmak da zorlanır oldum
Çünkü gündüz hareket ederken onu sallıyorsun annesi. O da uyuyor. Gece ise sabit olduğumuz için uyanıyorlar
Ah canım bu konuda ben de çok karmaşadayım. Ve ben cihazların doğruluğuna artık güvenmiyorum bilmiyorum bişey var. Kaç haftadır iki hafta önde giden bebeğim geçen hafta haftasıyla uyumlu çıktı. Ve iki haftada sadece 100 gram almış gibi gözüktü. Yani bu mümkün mü? 2 hafta da ne değişti? Şu var benim bebek önden gittiği için ben günde 2 tane almam gereken balık hapını 1 taneye düşürdüm. Ama bu kadar da etki edemez yani:/ ölçümlere zerre güvenm kalmadı ya
Canım çok geçmiş olsungünaydın kızlar, ben dün acillik oldum mide ağrısından ama yok böyle bir ağrıyürüyüşe çıkmıştık birden başladı sırtıma kadar vuruyor eşim hemen arabayı getirdi acile gittik ama ben kıvranmaya devam, kafamdan tonla senaryo geçiyor zehirlendim mi , acaba safra mı yapıyor bir yandan bebem hareket ediyor rahatlıyorum bir yandan dehşet bir ağrı, neyse kan alındı tansiyon EKG falan çekildi her şey iyi çıktı çok şükür bi tansiyonum düşüktü, ilaçta vermediler bi gaviscon içtim kadere razı ağrıyı çektim, kayınbabam da dr rennie kullanıyordum normalde talcid daha iyi iyileşticii etkisi var dedi onu Yazdırdım kullandım, kadın doğuma da görünecektim acil dr u gerek görmedi bebek hareketleri vardı bir de bugün dr kontrolüm var diye, öyle bir gece geçirdik yani, ne olduysa demir ilacını kullanmaya başladıktan sonra oldu bende bilmiyorum ülser mi var gastrit mi var tetikledi ağrılarımı 1 aydan fazladır mide ağrısı çekiyorum bıraktım tamamen içmeyecem hemoglobinim iyi çok şükür çok az bi düşüklüğü var doğal yoldan alacam demiri de
Teşekkür ederim.Ben deterjan ve biberon temizleyici olarak green clean aldım
Temizlemem gereken bir çok plastik içerikli bebiş ürünü için gerekliymiş anlaşılan ve pratik oluyormuş. Sürekli kaynatmak zarar veriyormuş. O sebeple alacağım ben.Ben almadım yagerekli mi gerçekten
Doktorlar genelde araba yolculuğuna itiraz etmiyor riskli durumunuz yoksa. Kısa molalar verirsiniz ödem olmaması için dikkat edin.Kızlar günaydın, nasipse doğuma istanbul a annemin yanına gitmek istiyorum.. ortalama 30 yada 31.hafta içinde 5 6 saatlik araba yolculuğu yapmam lazım.. elbette öncesinde doktora gorunucem ama bu haftalarda yolculuk yapmış olan var mı? Bir sorun yaşadınız mı?
Anladım, devlet hastanesi için bilgim yok.Daha once test yaptirdik hem dogumda hem 1 yaşında bunlarin raporunu kabul etmediler eski diye. O yuzden devlette halledeyim istedim. Ozel hastaneler agzini 2 bin tlden aciyor.
Devlette yetiskinlere test yapildigini biliyorum da bebege yapilmiyorsa bileyim diye sordum aslinda.
Bendede park yatak var sünger üstüne alez ve çarşaf sereceğim onun üstünede reflü yatağı ile birlikte bebeği yatırırım diye düşünüyorumKızlar görümcem park beşik verdi ama içinde sünger yani minder yok bunu ölçüsüne göre Trendyol dan sipariş etcem size sorum şu yorgan yastık kullanımı yasak diyorlar yenidoğanda sizler beşik içini nasıl ayarlıyacaksınız sünger üstüne çarşafını serip mi bebeği yatıracaksınız baş kısmı hafif yüksekte olmamalımı off kafam çok karışık anlatırsanız eksikleri ona göre ayarlim bide küçük beşik almıştım içinede minik bi yatak aldım babynast olmadı onu gündüz salonda otururken kullanırım fikirlerinize ihtiyacım var
Bende green clean aldım canım yorumları iyiydi. Bende normal biberon ve emzik vermeyi düşünmüyorum ama kaşık biberon (kullanırsam) ve göğüs pompasını biberon temizleyici ile temizlemeyi düşündümKızlar biberon temizleyici olarak ne önerirsiniz? Baby me, green clean? Veya siz ne aldınız? İhtiyaç duymadığım bazı şeyler aslında gerekliymiş. Pompayıda bu temizleyiciler ve ılık suyla temizliyormuşuz devamlı kaynatmak iyi değilmiş.
Çok doğru kuzum. Sağlıkla alalım kucağımıza da başka da birşey istemiyorum zatenBak benim dr bana senin bebeğin max 2700,2800 doğar dedi , ama endişelenme çünkü benim kızımda 2700 doğmuştu dedi , arkadaşımla konuştum yeni doğum yaptı 2800 doğmuş ikinci gün 2600 düştü dedi , yani normal bunlar , kendini üzme dr kilolu olması önmeli değil sağlıklı olması önmeli dedi bana
green clean aldım. Çok araştırmadım. Yorumlara baktım, çevremde kullanan çoktu aldım geçtimKızlar biberon temizleyici olarak ne önerirsiniz? Baby me, green clean? Veya siz ne aldınız? İhtiyaç duymadığım bazı şeyler aslında gerekliymiş. Pompayıda bu temizleyiciler ve ılık suyla temizliyormuşuz devamlı kaynatmak iyi değilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?