2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Konu sütten açılmış bende bi soru soracağım; bu ne yersen süte geçer, gaz yapar muhabbeti kafamı çok karıştırdı. Mercimek çorbası gaz yapar mı mesela? Yani bana gaz yapmayan bebişe de yapmaz mı? 🤔
Evt canım doğru maalesef . O yüzden ben her yemeği yemiyorum

İnsan mama verirken vicdan azabı duyuyor, sanki bizim yetersizliğimiz gibi ama asla öyle değil. Elimizde olan bişey değil. Bende mama veriyorum. Çabamı da gösteriyorum. Çeşitli arttıran ürünlerle ve 2 yaş sendromu ve aşırı kardeş kıskançlığı olan çocuğuma rağmen emzirmeye çalışıyorum. Ama nasipten ötesi yokmuş...
Sen kaç ml ve kaç defa veriyosun?
Ben 180 CC veriyorum totalde 2 saatte bir emziriyorum günde 4 sağım yapıyorum 30 ar CC cikiyor onları da veriyorum daha 200 gr aldı doktor mama arttır dedi yarın sağımı artırmaya çalışacağım

Teşekkür ederiz. Ben bir de şunu sorayım o zaman ☺ Sütüm çok yok yani 3 saatte bir 2 göğüsten 30-40 ml anca çıkıyor. Bebeğim prematüre başta çenesi güçlü değildi sağıp verdim ne içtiğini biliyordum ve mama ile destekliyordum. Biberonl 40 ml anne sütü alınca kesin üstüne 30 ml mama yiyordu. 2 gündür meme vereyim istiyorum emiyor bırakıyor 15-20 dk sonra yine acıkıyor. Mama veriyorum 30 ml bitirmeden bırakıyor. Ama sağma hesabıma göre de sütün yetmemesi lazım. Emme ile sağma da gelen süt oranı farklı olabilir mi ki. Acıkınca ağlıyor artık ne yapsam bilemedim

Emme ile sağmadaki sut orani kesinlikle farkli.
Tamamlanmis yaş deniyordu sanirim prematurelerde, tamamlanmis yasi kac? Vaktinde dogmus bebekler 1 aylikken 2-3 saatte bir defa 90-120 ml sute ihtiyac duyuyorlar.

Gunde 5-6 kakali cişli bez alıyorsanız bebeginiz doymustur bu arada.

Valla hap gibi pratik bilgiler veriyorsun.. bizde mamayı eşim hazırlayınca deli gibi köpük oluyordu hatta bende benimkinde köpük olmuor iyi çalkalamıyorum herhalde iyi çözünmüyor sen hazırla diyordum:) 2 gündür mama vermedim gaz sancıları daha az o köpüklerdenmiymiş acaba 🤣🤣
Bir de mamayı kaynatılmış soğumuş su ile hazırlıyoruz. Kenarda hazır oluyor. Yapacağımız zaman sıcak suya oturtup ısıtıyoruz. Yanlış mı?

Yanlis degil dinlendirilmis su en iyisi.
Suyu mamayla karistirmadan isitirsaniz daha iyi olur :)

Konu sütten açılmış bende bi soru soracağım; bu ne yersen süte geçer, gaz yapar muhabbeti kafamı çok karıştırdı. Mercimek çorbası gaz yapar mı mesela? Yani bana gaz yapmayan bebişe de yapmaz mı? 🤔

mercimek corbasi gaz yapar.
mercimegi karbonatli suda bekletmek gibi garip tuyolari var yaşlıların ama benim kafami karistiriyor onlar.

Mercimek corbasi ailemizin favorisidir gaz yapmayacak sekilde pisiriyorum ben.

mutlaka kimyon atıyorum ben her bakliyata ya da gaz yapacagini bildigimiz, duydugumuz herseye. (Kısıra, bulgura, nohuta herseye ama asiri atip tat kacirmiyorum)

bir de pistikten sonra ince suzgecle suzup iciyoruz ya da direkt blenderdan geciriyorum, Ayrica zerdecal atarak olusabilecek gazin atilmasini da saglamayi ihmal etmiyorum.

ve evet sana gaz yapmayan bebisine de yapmaz istisnalar haric.
Ornegin gida intoleranslari ya da alerjiyle dogmus bir bebek annesinden farkli yiyeceklerle gazlanabilir.
Suyu buz gibi içen ben, hatta kola bile içen buz gibi içen ben 😥

Bebiskoya gaz yapmadi mi? (Ben kahve vs sevmem, ama soguk kahve icmeyi cok severim hani su nescafe xpressler falan var ya, onlari dahi icmiyorum 😞)
Philips avent yenidoğan biberon kullanıyorum ama bebeğim onu da aşırı hızlı içiyor. Sözde yavaş akışlı diye almıştım anlamadım gitti

Kizim cok boguluyor diye burda yazmistim, yeni bir marka kesfettim (bircogunuz biliyor olabilir, cahil ben yeni kesfettim acikcasi).

MAM marka biberonlarin 0 numara emzik agizlari var, cok ilginc bir şekilde benim meme basimin kopyasi, Inanilmaz yavas akisli pratik bir biberon direkt sagma makinasina falan oturuyor, sanirim universal agizli bir urun.

O köpükler ayran gibi çalkalandığından oluyor, ve hava boşlukları içeriyor doğal olarak direkt gaz yapıyor. Mamayı dairesel yavaşça çalkalayın hiç köpürtmemeye dikkat edin o kadar gaz olmaz inşallah 🙏🏻

Aynen tweetiy anlatmaya calistigim seyi cok daha dogru anlatabilmis, benim uykusuzluktan hafizam ve kelime dagarcigim 1 mb'a dustu zira :)

Sut saklama kosullarini hemsireleriniz illaki anlatmistir ama su meseleyi toparlayalim ucunda minnoslarin can sagligi var sonucta.

Diyelim ki buzluğa sutunuzu koydunuz, buzluk eksi 4 derece, ustune sut eklemek istiyorsunuz, olmaz cunku eksi 4 derecedeki sut kati, ekleyeceginiz sut en dusuk oda sicakligindadir olmaz, koyamazsiniz.

Sutunuz oda sicakliginda ve posette, 3 saat sonunda atmalisiniz. Bu sute ekleme yapmaya zaten ihtiyac duymazsiniz.

Sutunuz buzdolabinda (ortalama 16-18 derece) burada 3 gun tazeligini koruyor. Sutu sagdiniz, ustune eklemek icin sutu en az uc saat buzdolabinin ayni rafina koyun. (Poset gibi asla hava gecirmeyen iki ayri kaptan bahsediyoruz) 3 saatin sonunda iki sutu birleştirip, buzluga atabilirsiniz.

Sutler ayni sicaklikta oldukca birlestirme yapabilirsiniz.

Diyelim ki sut buzdolabindaydi (16-18 derece) ustune sut eklemek icin, disari cikardiniz, oda sıcaklığına geldi, diger sutu ekleyip hemen minige icirin, yoksa cope atin. 3 saatte bozulma kurali bu durum icinde gecerli. Geri buzdolabina koyar sonra iciririm derseniz, gelsin zehirlenme vakasi. Yapmayın.

Ozetle sogukken isitilmis sutu tekrar sogutmayacaksiniz, puf noktası bu. Bu sebeple tuketmeyeceginiz sutu de isitmayin ziyan olur.

Buzluktan ya da buzdolabindan sut cikardiniz, minige vermek icin nasıl isitacaksiniz.
Anne sutu asla atese maruz kalmamali. Sicak su dolu kabin icine sut posetini yerlestirin ılıtın.

Gece sutunuzu ve gunduz sutunuzu farkli farkli işaretlemeyi unutmayin.

Burda bahsettiklerim mama icin gecerli degil. Mamayi hazirladiniz ama minik bitiremedi, 2 saat sonra her saklama kosulu icin soyluyorum, mutlaka atin.

Toz mamalari paketini actiktan en gec 20 gun sonra (paket uzerinde tavsiye edilen tuketim tarihi acilmamis paketler icin gecerlidir) tüketmiş olmalisiniz, bitmemisse atiniz. (20 gun tuketim suresiyle ilgili markalarda farklilik olabilir, paket üzerinde gerekli bilgi vardir kesin)
Canım incelikle güzel ince ayrıntıyla anlattığın için teşekkür ederim, bişey soracam ben bazen sütü ılıtıyorum ama içmiyor tekrar buzluya koyuyorum ve sonra içiriyorum , yanlış oluyor o zaman yapmamam gerekiyor yani

Canım incelikle güzel ince ayrıntıyla anlattığın için teşekkür ederim, bişey soracam ben bazen sütü ılıtıyorum ama içmiyor tekrar buzluya koyuyorum ve sonra içiriyorum , yanlış oluyor o zaman yapmamam gerekiyor yani
Evet, tam da yapilmamasi gereken bu oluyor. O tekrar dondurdugun sutleri hatirliyorsan eger onları atmani oneririm.

Ben tesekkur ediyorum ayrica :)

inan artık vicdan azabı bile çekmiyorum o duruma geldim, emzirip üstüne mamayı verince benden mutlusu yok doymuştur en azından diyorum, ben emzirip üzerine 30 ml yani 1 ölçek mama veriyorum,dr 15 30 arası olabilir dedi , 3 saatte 1 bu şekilde başladık

Ben 180 CC veriyorum totalde 2 saatte bir emziriyorum günde 4 sağım yapıyorum 30 ar CC cikiyor onları da veriyorum daha 200 gr aldı doktor mama arttır dedi yarın sağımı artırmaya çalışacağım
Bende toplamda 200-240 falan veriyorum. Bugün 43.güne girdi.
35 haftalık doğmuştu kızım.

Bebiskoya gaz yapmadi mi? (Ben kahve vs sevmem, ama soguk kahve icmeyi cok severim hani su nescafe xpressler falan var ya, onlari dahi icmiyorum
Bebeğim çok gaz sancısı yasuyor bu aralar demek ki bu da bir faktormus dikkat edeceğim bundan sonra, siz gaz damlası kullanıyor muydunuz markası neydi memnun kaldığınız onerebileceginiz var mı 😔

Emme ile sağmadaki sut orani kesinlikle farkli.
Tamamlanmis yaş deniyordu sanirim prematurelerde, tamamlanmis yasi kac? Vaktinde dogmus bebekler 1 aylikken 2-3 saatte bir defa 90-120 ml sute ihtiyac duyuyorlar.

Gunde 5-6 kakali cişli bez alıyorsanız bebeginiz doymustur bu arada.

Yanlis degil dinlendirilmis su en iyisi.
Suyu mamayla karistirmadan isitirsaniz daha iyi olur :)

mercimek corbasi gaz yapar.
mercimegi karbonatli suda bekletmek gibi garip tuyolari var yaşlıların ama benim kafami karistiriyor onlar.

Mercimek corbasi ailemizin favorisidir gaz yapmayacak sekilde pisiriyorum ben.

mutlaka kimyon atıyorum ben her bakliyata ya da gaz yapacagini bildigimiz, duydugumuz herseye. (Kısıra, bulgura, nohuta herseye ama asiri atip tat kacirmiyorum)

bir de pistikten sonra ince suzgecle suzup iciyoruz ya da direkt blenderdan geciriyorum, Ayrica zerdecal atarak olusabilecek gazin atilmasini da saglamayi ihmal etmiyorum.

ve evet sana gaz yapmayan bebisine de yapmaz istisnalar haric.
Ornegin gida intoleranslari ya da alerjiyle dogmus bir bebek annesinden farkli yiyeceklerle gazlanabilir.

Bebiskoya gaz yapmadi mi? (Ben kahve vs sevmem, ama soguk kahve icmeyi cok severim hani su nescafe xpressler falan var ya, onlari dahi icmiyorum 😞)

Kizim cok boguluyor diye burda yazmistim, yeni bir marka kesfettim (bircogunuz biliyor olabilir, cahil ben yeni kesfettim acikcasi).

MAM marka biberonlarin 0 numara emzik agizlari var, cok ilginc bir şekilde benim meme basimin kopyasi, Inanilmaz yavas akisli pratik bir biberon direkt sagma makinasina falan oturuyor, sanirim universal agizli bir urun.

Aynen tweetiy anlatmaya calistigim seyi cok daha dogru anlatabilmis, benim uykusuzluktan hafizam ve kelime dagarcigim 1 mb'a dustu zira :)
Daha doğmadık bile biz tahmini 15 Ekimdi Ağustos'ta geldi ☺ Süt verdiğimde bir süre kaka bez takibi yapayım o zaman. Akşama kadar çok çişli bezi yoktu mama yedikten sonra başladı bezler dolmaya. Teşekkürler

Tecrubeli anneler size bir sorum olacak 35 haftalik hamileyim dr cati muayenesi yapti ve 1 cm aciklik oldugunu soyledi. Biraz tedirgin oldum acikcasi. Erkenden acilmasi olan oldu mu hic aranizda veya duyan?

Bebeğim çok gaz sancısı yasuyor bu aralar demek ki bu da bir faktormus dikkat edeceğim bundan sonra, siz gaz damlası kullanıyor muydunuz markası neydi memnun kaldığınız onerebileceginiz var mı 😔

Bize ilk bebekte biogaia onermislerdi memnun kalmamıştım

gaz sebebi bagirsak florasinin yeni yeni olusmaya baslamasi olan bebeklerde damlalarin hepsi ayni aslında. Gaz damlasi oneremem, hicbiri bizde k
ise yaramaz diye verilmedi sonrasında o yuzden yanlis bisey söylemiş olurum. Doktorunuza danistiginizda ne onerdiyse dogrusu odur.

15 gun kesintisiz kullanmadan sonuc alamazsiniz bu arada.

Daha doğmadık bile biz tahmini 15 Ekimdi Ağustos'ta geldi ☺ Süt verdiğimde bir süre kaka bez takibi yapayım o zaman. Akşama kadar çok çişli bezi yoktu mama yedikten sonra başladı bezler dolmaya. Teşekkürler
yanlis etiketlemis de olabilirim pardon :)
Tecrubeli anneler size bir sorum olacak 35 haftalik hamileyim dr cati muayenesi yapti ve 1 cm aciklik oldugunu soyledi. Biraz tedirgin oldum acikcasi. Erkenden acilmasi olan oldu mu hic aranizda veya duyan?
Doktor yatmanizi onermedi mi?
Tedirgin olmanızı gerektiren birsey olsa doktorunuz soylerdi emin olun, keyfinize bakin :)

gaz sebebi bagirsak florasinin yeni yeni olusmaya baslamasi olan bebeklerde damlalarin hepsi ayni aslında. Gaz damlasi oneremem, hicbiri bizde k
ise yaramaz diye verilmedi sonrasında o yuzden yanlis bisey söylemiş olurum. Doktorunuza danistiginizda ne onerdiyse dogrusu odur.

Tedirgin olmanızı gerektiren birsey olsa doktorunuz soylerdi emin olun, keyfinize bakin :)
Yok etiket doğru Düzeltilmiş yaş için demiştim ☺ 12.08 de oldu doğum da normali 15 Ekimdi daha düzeltilmiş yaşa giremedik 🙈

Hayir her sey yolunda istedigimiz gibi dedi ama ben tedirginim yine de. Eve geldigimde kahverengi lekelenme gordum sanirim ilk cati muayenem oldugu icin boyle oldu. Ilk hamilelik olunca tecrubesizim :)

Kızlar size süper bi bilgiyle geldim. Ben ilk doğum yaptığımda doktorum lacmix diye bi vitamin yazmış. Günde 2 kapsül içiyorsun. Hergün sabah gibi içiyordum. Bi gün unutmuşum. O gün akşam göğüslerim yumuşacıktı, süt yok gibiydi. Zaten oğlumuda sürekli besledim gene acıktı doyuramadım. Normalde dolu hissini yaşıyordum sert oluyordu göğüslerim çocukta doyuyordu. Neyse ertesi gün sabah vitaminimi aldım gene doldu akşamına. Anlamamıştım kıymetini. Doktor bir aydan sonra bırakabilirsin dedi ama ben iki kutu daha aldım😀 bebekoma 3 aylık olana kadar yüklencem. Alın aldırın sütünüz olsun bebişiniz kiloları alsın sorada bana dua edin🤩🤩

Back
X