Emme ile sağmadaki sut orani kesinlikle farkli.
Tamamlanmis yaş deniyordu sanirim prematurelerde, tamamlanmis yasi kac? Vaktinde dogmus bebekler 1 aylikken 2-3 saatte bir defa 90-120 ml sute ihtiyac duyuyorlar.
Gunde 5-6 kakali cişli bez alıyorsanız bebeginiz doymustur bu arada.
Yanlis degil dinlendirilmis su en iyisi.
Suyu mamayla karistirmadan isitirsaniz daha iyi olur :)
mercimek corbasi gaz yapar.
mercimegi karbonatli suda bekletmek gibi garip tuyolari var yaşlıların ama benim kafami karistiriyor onlar.
Mercimek corbasi ailemizin favorisidir gaz yapmayacak sekilde pisiriyorum ben.
mutlaka kimyon atıyorum ben her bakliyata ya da gaz yapacagini bildigimiz, duydugumuz herseye. (Kısıra, bulgura, nohuta herseye ama asiri atip tat kacirmiyorum)
bir de pistikten sonra ince suzgecle suzup iciyoruz ya da direkt blenderdan geciriyorum, Ayrica zerdecal atarak olusabilecek gazin atilmasini da saglamayi ihmal etmiyorum.
ve evet sana gaz yapmayan bebisine de yapmaz istisnalar haric.
Ornegin gida intoleranslari ya da alerjiyle dogmus bir bebek annesinden farkli yiyeceklerle gazlanabilir.
Bebiskoya gaz yapmadi mi? (Ben kahve vs sevmem, ama soguk kahve icmeyi cok severim hani su nescafe xpressler falan var ya, onlari dahi icmiyorum

)
Kizim cok boguluyor diye burda yazmistim, yeni bir marka kesfettim (bircogunuz biliyor olabilir, cahil ben yeni kesfettim acikcasi).
MAM marka biberonlarin 0 numara emzik agizlari var, cok ilginc bir şekilde benim meme basimin kopyasi, Inanilmaz yavas akisli pratik bir biberon direkt sagma makinasina falan oturuyor, sanirim universal agizli bir urun.
Aynen tweetiy anlatmaya calistigim seyi cok daha dogru anlatabilmis, benim uykusuzluktan hafizam ve kelime dagarcigim 1 mb'a dustu zira :)