2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Aynen bizim bebekler ay ayda sadece 200 gr aldı, ebe olabilir bi sonraki aya bakalim dedi, çiş bizimde gayet iyi , çokta takmadım kafama ama bu ay aldı gibi biraz, agirlasti
mutlu mesut olsunlar güzel uyusunlar canları acımasın varsın az kilo alsınlar beee oğlum 3 saat ağladıktan sonra ben

kızlar ben müziği hiç kullanamıyorum. birkaç ninni söylüyorum uyutacakken. eskiden müzik denemeleri yapardım seveceği bir şeyler olur mu diye ama hiç alıştıramadım. müzikle şarkılarla ilgili bi şeyler yapan var mı aranızda bana birkaç taktik verir misiniz

benimki de aynı. hele bugün.. uyandığından beri daha şimdi zorla uyuttum öyle sustu. bi şey oldu sandık biz de belki biraz üşütmüş ya da kakasını yapamıyor olabilir ama hiç bu kadar abartılı ağlamazdı. bence 4 ay atağı inşallah hemen geçer ya çok yorucu kafa olarak bitmiş durumdayım

canım bebek uyutucu diye bi app var ben ordaki ninnileri açıyorum başka sesler de var süpürge üstü pışpış sesi hayatımızı çok uzun süre kurtardı bak istersen sever belki

Bizim 4 ay atağımız bir garip oldu meme reddi değil, meme düşkünlüğü oldu. Sabah 8 de kalktık gün içinde 2 defa 25-30 dk uyudu sadece. Uykusu var uyumak istemiyor sürekli meme istiyor. Ben ayırmasam memeden ayrılmıyor. Aç değil sütü ağzında tutup sonra tükürüyor, bu mevsimde gıdısı pişik oldu, gün aşırı yıkamak istesem de her gün yıkamak zorunda kalıyorum. Kıyafetleri hep süt, benimki de. Günde 2 kez değiştiriyorum.
Bütün bu nazı ben çekiyorum, öğrendiği kahkahayı babasına atıyor . Bir de anne diye seslenmeyi öğrendi ya da ben öyle benzetiyorum öyle duymak istiyorum

canım bebek uyutucu diye bi app var ben ordaki ninnileri açıyorum başka sesler de var süpürge üstü pışpış sesi hayatımızı çok uzun süre kurtardı bak istersen sever belki
aaa iyi oldu hatırlattığın bende de vardı telefonda yer yok diye silmiştim. hala yer yok ama yüklemeye çalışayım en çok pış pış süpürge sesi ve dandini ninnisini kullanıyordum

Bebeğimin bugün burnu akmaya başladı muhtemelen buydu huzursuzluğu. İnşallah geçicidir uykusunda bile ağliyor hiç keyfi yok

Benim oğlum camlibelden çıktım yaya ninnisini çok severdi, onu söyledimmi uyur kalırdı, 4 yaşına kadar o ninniyi söyletti bana ama kızım pek anlamıyor, telefondan dandini dastanayi acarsam dikkatini çekip dinliyor, bizimki eeee eeee piş piş, hatta şuan kızımı sallıyorum, cevap yazarken sustum yari uykulu ıııı ııı ıh diyor, en sevdiği hoşuna giden eee ee eh, başka şarkı türküyü takmıyor

Kızlar benim kızım kucakta bana doğru durmak istemiyor hep ağlıyor öne çevirmem gerekiyor sizinkiler de öyle mi
Benim kızda öyle, birde komik, benim kucagindayken babasina gozu dusuyor babasi baska yere baksa yalandan öksuruyor gönün babaya dikiyor baba bakımca yumruklarını sıkıp cilveleniyor, baba kucağına alınca bana yada babannene, karşısında kim varsa birde yalancı öksürüğü var, evimizin altın topu neşe kaynagi
bu arada regl oldum meğer 13 aydır dünyada cenneti yaşıyormuşum
Ben daha olmadım oglum da tam 12 sonra olmuştum, inşallah bu da öyle olur aşırı rahatım

Dün felaket bir gece geçirdim sabah beşte kalkan bebeğim gece 3.40 ta zor uyuttum. Sürekli ağlama, kucakta gezme,hem emmek isteyip hem de emmeme.napacaz böyle zaten az olan uykusu da kotul3sti.

Umarım bir daha hiç yaşamaz. Kan bile gelmişti benden ne yaptınız verdiniz mi tahlil

Merhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyin
Yaklaşık bir aydır öyle sürekli öne dönük g3zmek istiyor. Bu yüzden artık kanguru aldım. Umarım sever sadece çok uykusu varsa yüzü bana dönük kafası omzumda oluyor

Ayy valla çok teşekkür ederim aynen dediğin gibi yapıyo benimki de
Bakıyo 3-4 saniye sonra hemen sağa sola üstüme vs bakıyo rahatladım sen böyle diyince

Merhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyin
evet denedim yatarken bakıyo ya da başkasının kucağındaysa bakıyo
Ama benim kucağımdaysa çok az bakıyo. Tam karşı dairemizde otizmli çok tatlı bi çocuk var, annesi anlattı işte böyle erken tanı önemli vs diye. O yüzden kafaya takmıştım 1 haftadır ama normalmiş sanırım bu aylarda

Evet bakıyor şu kartlardan aldım hatta baya inceliyo sağa çekince hemen gözüyle takip ediyo
Ama direkt gözlerime uzun uzun bakmıyo kucağımda tuttuğumda
Yabancılara daha çok bakıyo beni taktığı yok sanırım

Bebeğim sabah uykularını kendi kendine yapıyor. Yani yatırıyorum yanıma elini tutuyorum öyle uyuyor. Oyuncağını oynarken uyuyor. Maşallah akşama kadar uslu
Ama akşam şöyle 7-8 gibi sanki ikizi geliyor o bebek gidiyo da… o kadar değişiyo ki uyumuyo ağlıyo uykuya direniyo vs
Nedendir acaba, sen geceyi nerden biliyosun da huy değiştiriyosun be kızımm

Ay evet benimki de 30 dk oluyor uyuyalı , inşallah geçicidir
Uyku eğitimi vermelisiniz,şimdi tam da zamanı,ben bir çok kaynak okudum,videolar izledim,şimdi oğlumu sallamadan yatırıyorum.Emziği sadece yatarken veriyorum,ilk 1 ay ben vermedim,meme reddi yapa bliyor diye,sonra da bebeğim istemedi,kaynanam beşiğe koyup sallayatak emziğe alıştırdı,ağlasa da,sonralar alıştı.Gündüzler emzirdikten sonra uyumasına izin vermeyin,oyun oynayın,dışarı çıkarın,bezini değişin vs.İstikrarlı olun.45 dk-dan fazla memede tutmayın.Benim bebeği ben artık 30 dk-dan fazla tutmuyorum artık,çünki fazlasını geri çıkarıyor,20 dk ideal şimdi,15-20 dk aktif emdiyi için çabuk doyuyor artık.
45 dk.dan az uyuduğu zaman ben uykuya geri döndürüyorum,önceleri 30 dk olan uykuları arttı.45 dk bitince bazen uyanıyor,geri uyutuyorum,toplam 1,5-2 saaat uyumuş oluyor.

Ben tam anlamıyla yedirmiyorum sadece diline sürüp tattırıyorum çay kaşığının ucu kadar aşina olsun die
Onu 6 ay bitince yapacağız canım.7. ay tamam olana kadar tadımlık olarak vereceğiz.Tadımlık olarak da 1 çay kaşığı kadar vereceğiz.1 yaşa kadar temel gıdası anne olmalı.Osman Gönülal ve izlediğim bir çok çocuk doktoru öyle öneriyor.Osman hoca bebeğin 4 kriteri yapa bilmesini söylüyör,bunlardan biri otura bilmesi,mama sandalyesinde otura bilmeli,daha bunları becermiyorsa acele etmeyin diyor.Kendi çocuğuna 5 buçuk aylık başlamış çünki 4 kriteri de yapa biliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…