- 30 Mayıs 2015
- 5.211
- 12.860
- 448
- 34
mutlu mesut olsunlar güzel uyusunlar canları acımasın varsın az kilo alsınlar beeeAynen bizim bebekler ay ayda sadece 200 gr aldı, ebe olabilir bi sonraki aya bakalim dedi, çiş bizimde gayet iyi , çokta takmadım kafama ama bu ay aldı gibi biraz, agirlasti
benimki de aynı. hele bugün.. uyandığından beri daha şimdi zorla uyuttum öyle sustu. bi şey oldu sandık biz de belki biraz üşütmüş ya da kakasını yapamıyor olabilir ama hiç bu kadar abartılı ağlamazdı. bence 4 ay atağı inşallah hemen geçer ya çok yorucu kafa olarak bitmiş durumdayımHanımlar bebeğim tam 4 aylık oldu bugün. Bu zamana kadar çok huzurlu bir bebekti hiç ağlamazdı. 2 3 gündür aşırı huzursuz devamlı ağlama halinde hatta bazen susturamıyoruz kucakta bile susmuyor çok ağlıyor bir yeri ağrıyor gibi yarın doktora götüreceğim artık o derece. Gece deliksiz uyurdu şimdi sürekli ağlayarak uyanıyor. Uyurken de rahat değil. Doktora götüreceğim ama sizlere de sormak istedim
canım bebek uyutucu diye bi app var ben ordaki ninnileri açıyorum başka sesler de var süpürge üstü pışpış sesi hayatımızı çok uzun süre kurtardı bak istersen sever belkikızlar ben müziği hiç kullanamıyorum. birkaç ninni söylüyorum uyutacakken. eskiden müzik denemeleri yapardım seveceği bir şeyler olur mu diye ama hiç alıştıramadım. müzikle şarkılarla ilgili bi şeyler yapan var mı aranızda bana birkaç taktik verir misiniz
aaa iyi oldu hatırlattığın bende de vardı telefonda yer yok diye silmiştim. hala yer yok ama yüklemeye çalışayımcanım bebek uyutucu diye bi app var ben ordaki ninnileri açıyorum başka sesler de var süpürge üstü pışpış sesi hayatımızı çok uzun süre kurtardı bak istersen sever belki
Bebeğimin bugün burnu akmaya başladı muhtemelen buydu huzursuzluğu. İnşallah geçicidir uykusunda bile ağliyor hiç keyfi yokbenimki de aynı. hele bugün.. uyandığından beri daha şimdi zorla uyuttum öyle sustu. bi şey oldu sandık biz de belki biraz üşütmüş ya da kakasını yapamıyor olabilir ama hiç bu kadar abartılı ağlamazdı. bence 4 ay atağı inşallah hemen geçer ya çok yorucu kafa olarak bitmiş durumdayım
Ben de olucam galiba 2 gündür baş ağrısı depresif bi ruh hali var regl öncesi böyle olurdu, umarım olmam böyle baya rahatbu arada regl oldummeğer 13 aydır dünyada cenneti yaşıyormuşum
Keske bende olsam adetbu arada regl oldummeğer 13 aydır dünyada cenneti yaşıyormuşum
Benim oğlum camlibelden çıktım yaya ninnisini çok severdi, onu söyledimmi uyur kalırdı, 4 yaşına kadar o ninniyi söyletti bana ama kızım pek anlamıyor, telefondan dandini dastanayi acarsam dikkatini çekip dinliyor, bizimki eeee eeee piş piş, hatta şuan kızımı sallıyorum, cevap yazarken sustum yari uykulu ıııı ııı ıh diyor, en sevdiği hoşuna giden eee ee eh, başka şarkı türküyü takmıyorkızlar ben müziği hiç kullanamıyorum. birkaç ninni söylüyorum uyutacakken. eskiden müzik denemeleri yapardım seveceği bir şeyler olur mu diye ama hiç alıştıramadım. müzikle şarkılarla ilgili bi şeyler yapan var mı aranızda bana birkaç taktik verir misiniz
Benim kızda öyle, birde komik, benim kucagindayken babasina gozu dusuyor babasi baska yere baksa yalandan öksuruyor gönün babaya dikiyor baba bakımca yumruklarını sıkıp cilveleniyor, baba kucağına alınca bana yada babannene, karşısında kim varsa birde yalancı öksürüğü var, evimizin altın topu neşe kaynagiKızlar benim kızım kucakta bana doğru durmak istemiyor hep ağlıyor öne çevirmem gerekiyor sizinkiler de öyle mi
Ben daha olmadım oglum da tam 12 sonra olmuştum, inşallah bu da öyle olur aşırı rahatımbu arada regl oldummeğer 13 aydır dünyada cenneti yaşıyormuşum
Umarım bir daha hiç yaşamaz. Kan bile gelmişti bendenHuysuzluk son 1 haftadır var. 4.5 den sonra özellikle çıldırtma derecesine geliyorum. Akıntı tekrar geldiğin de resmini çekip bana atar misiniz bizimkinin resmi var atıyorum size.. bizim sağlık ocağındaki hemşire de dedi ki muz yediysen o da yapar dedi.
Ben de en son çocukken 1 kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Ondan sonra da hiç geçirmedim. İnşallah kızım da bana çeker. Şimdi sorun idrar almak vay halime
Yaklaşık bir aydır öyle sürekli öne dönük g3zmek istiyor. Bu yüzden artık kanguru aldım. Umarım severMerhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyin
Ayy valla çok teşekkür ederim aynen dediğin gibi yapıyo benimki deÇok canını sıkma canım, öyle uzun uzun bakan bebek olurmu, şuan özellikle denedim kızımı, 2 sn gözlerime baktı sonra, saçına tisortume daha sola bakmaya başladı, merakli donemleri sabit kalmazlar
Bizimkide az kaldıepey sertleşti, oglum da 4 buçuk aylık çıkarmıştı, kızım 5 ayında çıkaracak gibi, bu arada ilk dışınız hayirli olsun
Her ay kilo alması lazım değil, bi ay kilosu artar bebeğin bi ay boyu artar, benim kızım 3200 doğdu,
1.ay 3500
2.ay 4700
3.ay 6300
4.ay 6500
4.aya kadar cok guzel kilo aldi ama 4.ayda sadece 200 gr aldi ama boyu 3 cm uzamıştı, emmesi gayet güzel ama kilo almamış, bi sonraki aya bakalım dedi ebe bisey demedi
evet denedim yatarken bakıyo ya da başkasının kucağındaysa bakıyoMerhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyin
Evet bakıyor şu kartlardan aldım hatta baya inceliyo sağa çekince hemen gözüyle takip ediyooyuncak gösterdiğinde sağa sola hareket ettirdiğinde bakıp takip ediyor mu
bu ayda en önemli becerilerden biri bu canım sıkma canını boşuna
göz teması tam olarak kurmayabilir çünkü her şeye dikkat ediyor her şey dikkatini çekiyor
bizimki de başkalarına dikkatli bakıyor ama alışık olmadığı yüzler onunla ilgilenince büyük büyük ağlamaya başladı bayağı çığlık çığlığayeni yeni huylar işte
Uyku eğitimi vermelisiniz,şimdi tam da zamanı,ben bir çok kaynak okudum,videolar izledim,şimdi oğlumu sallamadan yatırıyorum.Emziği sadece yatarken veriyorum,ilk 1 ay ben vermedim,meme reddi yapa bliyor diye,sonra da bebeğim istemedi,kaynanam beşiğe koyup sallayatak emziğe alıştırdı,ağlasa da,sonralar alıştı.Gündüzler emzirdikten sonra uyumasına izin vermeyin,oyun oynayın,dışarı çıkarın,bezini değişin vs.İstikrarlı olun.45 dk-dan fazla memede tutmayın.Benim bebeği ben artık 30 dk-dan fazla tutmuyorum artık,çünki fazlasını geri çıkarıyor,20 dk ideal şimdi,15-20 dk aktif emdiyi için çabuk doyuyor artık.Ay evet benimki de 30 dk oluyor uyuyalı , inşallah geçicidir
Onu 6 ay bitince yapacağız canım.7. ay tamam olana kadar tadımlık olarak vereceğiz.Tadımlık olarak da 1 çay kaşığı kadar vereceğiz.1 yaşa kadar temel gıdası anne olmalı.Osman Gönülal ve izlediğim bir çok çocuk doktoru öyle öneriyor.Osman hoca bebeğin 4 kriteri yapa bilmesini söylüyör,bunlardan biri otura bilmesi,mama sandalyesinde otura bilmeli,daha bunları becermiyorsa acele etmeyin diyor.Kendi çocuğuna 5 buçuk aylık başlamış çünki 4 kriteri de yapa biliyormuş.Ben tam anlamıyla yedirmiyorum sadece diline sürüp tattırıyorum çay kaşığının ucu kadar aşina olsun die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?