- 7 Ocak 2014
- 3.159
- 4.451
- 333
- 39
Anladım ismimden zaten, zela zilenin eski adı, 60 tokatin plaka kodu başka nereli olabilirsinkiBende zileliyim
Merhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyinİnşallah sorun yoktur ya otizmden çok korkuyorum çünkü çevremde 2-3 tane var çok yorucu bi süreç
Hep gözüme baktırmaya çalışıyorum bakıp hemen kafayı sağ sol yapıyor doktoruna sorcam ama daha önce bu aylarda asla tanı koyulamayacağını söylemişti
Huysuzluk son 1 haftadır var. 4.5 den sonra özellikle çıldırtma derecesine geliyorum. Akıntı tekrar geldiğin de resmini çekip bana atar misiniz bizimkinin resmi var atıyorum size.. bizim sağlık ocağındaki hemşire de dedi ki muz yediysen o da yapar dedi.Evet akıntı bizde de oluyor gece bezlerinde. Susuz mu kalıyor enfeksiyon mu ben de anlayamadım. Genel durumu nasıl huysuzluk var mı?
Ben de en son çocukken 1 kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Ondan sonra da hiç geçirmedim. İnşallah kızım da bana çeker. Şimdi sorun idrar almak vay halimeValla canim idrar yolları enfeksiyonundan çok çekmiş biri olarak oğlum olduğunu duyunca iyi çok sık enfeksiyon çekmez demiştimkızlar kadinlar olarak daha çok dikkat etmek gerekiyor
İlk 3 ay en az 500 gram almalıymış. 4. Aydan itibarende artık kilo alış miktarı azalır ve ortalama 400-600 gram idealmiş. Benimk ilk 1. Ay 850 gram 2. Ay 950 gram 3. Ay 450 gram 4. Ay 700 gram aldı. 3. Ay 450 olmasına rağmen doktor iyi demiştiAnneler bebekler her ay 1 kilo alır mı.
Her ay 1 kilo alması lazım mı?
Sizinkiler ortalama kaç kilo aldı?
Yazabilir misiniz?
Yenidoğan:
1.ay
2.ay.
3.ay.
4.ay.
Kilolarını. Bı ortalama bilmek istiyorum. Mamaya başlamak istemiyorum. Ortalamanın icindeysek
Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmadım. Kendi doktorum fermix yazdı. Kabızlık falan yaşamadık hiçKan ilacı olarak kabızlık yapmayan hangisi acaba ? Biz zaten 1 hafta geçiyor tuvalete çıkmasi.. Kan ilacına başlarsak düşünemiyorum hangisini alıp kullansam düşünüyorum.
ayyy zor günleri atlatmıştır inşallah kuzucuk ve tabi ki siz15 20 gündür uykuları bozulmuştu gece sık uyanıyodu hemen uyuyamıyodu geri sürekli kucak istiyodu odadan çıksam ağlıyodu atak haftasıdır dedim herkese de gösteriyodum dişleri geliyo mu herkes yok daha var diyodu şişlik falan olmadı hiç dün hiç bişey yoktu sabah baktım patlamış
valla ben aile hekimine aşılarını yapan hemşireye sordum hiç oralı olmadılar. doktora götürdüm ek gıda ya da mama gerekiyor mu verelim dedim saçmalama dedi. ben de beslenemiyor diye korkuyordum çünkü etrafımdaki herkes çok az almış büyümemiş falan diyodu ama doktorları dinleyeceğim. çişli bez sayısı gayet iyi beslenmese huzursuz olurdu. bence bu ay boyuna gitmiş olabilir. bir de çok şey öğreniyorlar hareketleri artıyor.Bizim ki 4. Ayda 300 gr aldı mama başlayın dedi çocuk doktoru
hiç sanmıyorum öyle olacağını onun çok belirtisi var kontrol ederiz ama anlattığına göre hareketli olmasından kaynaklı benceİnşallah sorun yoktur ya otizmden çok korkuyorum çünkü çevremde 2-3 tane var çok yorucu bi süreç
Hep gözüme baktırmaya çalışıyorum bakıp hemen kafayı sağ sol yapıyor doktoruna sorcam ama daha önce bu aylarda asla tanı koyulamayacağını söylemişti
oyuncak gösterdiğinde sağa sola hareket ettirdiğinde bakıp takip ediyor muEvet geçen gün arkadaşım geldi ona dakikalarca baktı yani yüzüne baktı göz göze mi bilmiyorum da
Ya da asansörde mesela komşu görsün bakıp bakıp güler
Bana gelince 3-4 saniye göz göze gelsek kafa hemen sağda solda
Valla ben stres oluyorum bu göz olayı belki de en önemli şeylerden biri. İnşallah düzelir :/
Ben daha başlamadım ama diş kaşıntısına iyi geliyor diye ara ara yeşil soğanın beyaz kısmını ve salatalık veriyoruz kaşiyor dişlerini. Tat alıyor mu bilmiyorum. Soğanda bir iki kez yüzünü eksitti ama ağzını acıtır diye çok tutmuyoruz zaten.Kızlar tadımlara başladınız mı? Ben ufaktan başladım
Kız çocuklarını babalarına düşkün olur derler ya bakisma o nedenle babayla olabilir :)Evet oyuncaklarıyla oynuyor eline alıp bakıyor
Babasıyla bakışıyormuş uzun uzun eşim öyle diyor ama benleyken uzun bakışmamız olmuyo hiç
Öyle oyun oynarken bakıp gülüyo ama gözünü hemen gözümden kaçırıyo
Bu bizde de var. Bağırma değil ama gündüz bol bol uyuma başladı. Gece de daha geç yatıyor artık ve sık uyandığı oluyor.Uyandığında bağırıyo 2 gecedir
Uyku düzeni mahvoldu gündüz uyuyo gece uyanık
Benim bebiş 3. Ay sonu da böyleydi atak da olabilir diş de
Emmemek için direnmek problemini cozdunuz mu biraz detay verir misinizBenimki de yerde ağlıyor kucakta ağlıyor emmemek için direniyor sadece gezerek emzirebiliyorum. Ağlamadığı maks süre 15 dkseninki hangi tarihte doğmuştu
Yaa biz de böyleyiz tanımadığı bir yüz görünce önce dudaklarını büzüyor sonra basıyor çığlığıoyuncak gösterdiğinde sağa sola hareket ettirdiğinde bakıp takip ediyor mu
bu ayda en önemli becerilerden biri bu canım sıkma canını boşuna
göz teması tam olarak kurmayabilir çünkü her şeye dikkat ediyor her şey dikkatini çekiyor
bizimki de başkalarına dikkatli bakıyor ama alışık olmadığı yüzler onunla ilgilenince büyük büyük ağlamaya başladı bayağı çığlık çığlığayeni yeni huylar işte
Aynen bizim bebekler ay ayda sadece 200 gr aldı, ebe olabilir bi sonraki aya bakalim dedi, çiş bizimde gayet iyi , çokta takmadım kafama ama bu ay aldı gibi biraz, agirlastivalla ben aile hekimine aşılarını yapan hemşireye sordum hiç oralı olmadılar. doktora götürdüm ek gıda ya da mama gerekiyor mu verelim dedim saçmalama dedi. ben de beslenemiyor diye korkuyordum çünkü etrafımdaki herkes çok az almış büyümemiş falan diyodu ama doktorları dinleyeceğim. çişli bez sayısı gayet iyi beslenmese huzursuz olurdu. bence bu ay boyuna gitmiş olabilir. bir de çok şey öğreniyorlar hareketleri artıyor.
Doktor bize ocean için 0,5 ml verin dedi canım o da 8 damla falan yapıyor zaten kilo başı bir damla olacakmışKızlar bir de sağlık ocağının verdiği Demir 4 damlaydı
Eşim şimdi ocean almış Demir olarak. Günde 10 damla demişler çok değil mi?
Bizimde oyleKızlar benim kızım kucakta bana doğru durmak istemiyor hep ağlıyor öne çevirmem gerekiyor sizinkiler de öyle mi
Evet , ilgisi daha çok göremediklerindeKızlar benim kızım kucakta bana doğru durmak istemiyor hep ağlıyor öne çevirmem gerekiyor sizinkiler de öyle mi
benim de karşısına geçip izleyesim gülesim geliyorYaa biz de böyleyiz tanımadığı bir yüz görünce önce dudaklarını büzüyor sonra basıyor çığlığıdudak büzme olayı cok hoş ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?