2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    201
Merhaba benim kizim kuxakta ynai kaldirip yüzüme tutarsam kurmuyor ama yatarken ya da ana kucaginda kuruyor gülüyor vs farkli pozisyonlarda deneyin

Evet akıntı bizde de oluyor gece bezlerinde. Susuz mu kalıyor enfeksiyon mu ben de anlayamadım. Genel durumu nasıl huysuzluk var mı?
Huysuzluk son 1 haftadır var. 4.5 den sonra özellikle çıldırtma derecesine geliyorum. Akıntı tekrar geldiğin de resmini çekip bana atar misiniz bizimkinin resmi var atıyorum size.. bizim sağlık ocağındaki hemşire de dedi ki muz yediysen o da yapar dedi.
Valla canim idrar yolları enfeksiyonundan çok çekmiş biri olarak oğlum olduğunu duyunca iyi çok sık enfeksiyon çekmez demiştim kızlar kadinlar olarak daha çok dikkat etmek gerekiyor
Ben de en son çocukken 1 kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdim. Ondan sonra da hiç geçirmedim. İnşallah kızım da bana çeker. Şimdi sorun idrar almak vay halime

İlk 3 ay en az 500 gram almalıymış. 4. Aydan itibarende artık kilo alış miktarı azalır ve ortalama 400-600 gram idealmiş. Benimk ilk 1. Ay 850 gram 2. Ay 950 gram 3. Ay 450 gram 4. Ay 700 gram aldı. 3. Ay 450 olmasına rağmen doktor iyi demişti

Kan ilacı olarak kabızlık yapmayan hangisi acaba ? Biz zaten 1 hafta geçiyor tuvalete çıkmasi.. Kan ilacına başlarsak düşünemiyorum hangisini alıp kullansam düşünüyorum.
Ben sağlık ocağının verdiğini kullanmadım. Kendi doktorum fermix yazdı. Kabızlık falan yaşamadık hiç

ayyy zor günleri atlatmıştır inşallah kuzucuk ve tabi ki siz kurtulmuşsunuz diye yorumladım darısı başımıza

Bizim ki 4. Ayda 300 gr aldı mama başlayın dedi çocuk doktoru
valla ben aile hekimine aşılarını yapan hemşireye sordum hiç oralı olmadılar. doktora götürdüm ek gıda ya da mama gerekiyor mu verelim dedim saçmalama dedi. ben de beslenemiyor diye korkuyordum çünkü etrafımdaki herkes çok az almış büyümemiş falan diyodu ama doktorları dinleyeceğim. çişli bez sayısı gayet iyi beslenmese huzursuz olurdu. bence bu ay boyuna gitmiş olabilir. bir de çok şey öğreniyorlar hareketleri artıyor.

hiç sanmıyorum öyle olacağını onun çok belirtisi var kontrol ederiz ama anlattığına göre hareketli olmasından kaynaklı bence

oyuncak gösterdiğinde sağa sola hareket ettirdiğinde bakıp takip ediyor mu
bu ayda en önemli becerilerden biri bu canım sıkma canını boşuna
göz teması tam olarak kurmayabilir çünkü her şeye dikkat ediyor her şey dikkatini çekiyor

bizimki de başkalarına dikkatli bakıyor ama alışık olmadığı yüzler onunla ilgilenince büyük büyük ağlamaya başladı bayağı çığlık çığlığa yeni yeni huylar işte

Kızlar tadımlara başladınız mı? Ben ufaktan başladım
Ben daha başlamadım ama diş kaşıntısına iyi geliyor diye ara ara yeşil soğanın beyaz kısmını ve salatalık veriyoruz kaşiyor dişlerini. Tat alıyor mu bilmiyorum. Soğanda bir iki kez yüzünü eksitti ama ağzını acıtır diye çok tutmuyoruz zaten.
Kız çocuklarını babalarına düşkün olur derler ya bakisma o nedenle babayla olabilir :)
Oğlumla da ben baya bakisiyoruz, babası seninle aşk yaşıyor diyor hatta. Onunla oyun oynama, gülme, kahkaha modu, benimle bakisma, gülümseme, rahatlama modunda genelde.
Ama her zaman değil bu. Bazen etrafa çok ilgili oluyor o zamanlar bir kaç saniye bakıp çeviriyor kafasını.
İçini ferah tut bence.
Uyandığında bağırıyo 2 gecedir
Uyku düzeni mahvoldu gündüz uyuyo gece uyanık
Benim bebiş 3. Ay sonu da böyleydi atak da olabilir diş de
Bu bizde de var. Bağırma değil ama gündüz bol bol uyuma başladı. Gece de daha geç yatıyor artık ve sık uyandığı oluyor.

Benimki de yerde ağlıyor kucakta ağlıyor emmemek için direniyor sadece gezerek emzirebiliyorum. Ağlamadığı maks süre 15 dk seninki hangi tarihte doğmuştu
Emmemek için direnmek problemini cozdunuz mu biraz detay verir misiniz

Yaa biz de böyleyiz tanımadığı bir yüz görünce önce dudaklarını büzüyor sonra basıyor çığlığı dudak büzme olayı cok hoş ya

Aynen bizim bebekler ay ayda sadece 200 gr aldı, ebe olabilir bi sonraki aya bakalim dedi, çiş bizimde gayet iyi , çokta takmadım kafama ama bu ay aldı gibi biraz, agirlasti

Kızlar bir de sağlık ocağının verdiği Demir 4 damlaydı
Eşim şimdi ocean almış Demir olarak. Günde 10 damla demişler çok değil mi?
Doktor bize ocean için 0,5 ml verin dedi canım o da 8 damla falan yapıyor zaten kilo başı bir damla olacakmış

Kızlar benim kızım kucakta bana doğru durmak istemiyor hep ağlıyor öne çevirmem gerekiyor sizinkiler de öyle mi
Bizimde oyle
Emziriken bile goz temasi kurmuyor benle hep omuzlarima bakiyo ses geldimi birakiyo memeyide
Hep kucakta olmak istiyor yere koysam hemen agliyo beyfendi

Kızlar bebeğimde böyle sivilce çıktı, 4. Günü küçülmüyor , solmuyor da. Kızarık duruyor. Sizce ne bu? Acıma , kaşınma da yok ama beni rahatsız ediyor.

Eklentiler

• 46FB7268-F548-49EF-9F76-E16362DC0E6A.webp
    71 KB · Görüntüleme: 55
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…