- 4 Haziran 2022
- 360
- 406
- 53
- 31
Benimki de uzanmıyor dikkatlice bakıyor. Bir de gecen gün öyle bakınca dayanamadım biraz karpuz değdirdim ağzına, sürekli ağzında olsun diye çığlık kıyamet ağladıKızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
İlk çocuğum 1 yaştan sonra bıraktığım yerde uyuyordu. Gece kesintisiz uyuması da 2 yaşında memeyi bırakınca oldu. Eninde sonunda oluyor da işte yaşarken zor oluyoiki çocuğunda şu an durumlar nasıl? uykuları özellikle düzenli mi? eğer öyleyse hiç canımızı sıkmayalım yaaa
Benimki 4 aydan beri sofraya aşırı ilgili. Yemekte hep yanımızda belki de ondan bu ilgiKızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
Bir kaç gün bebeğinizi gözlemleyin,not edin,kaç saat uyanık kalıyor,hangi saatlerde besleniyor,hangi saatlerde uyuyor.Sizin bebeğiniz destekli uyuyor.Bunları biliyorsanız destekleri azaltmakla başlamalısınız.Ben tam bilinçli yapmadım,ama destekleri gün geçtikce azaltdığımı gördüm.Eylülde kpyden kendi evimize geldik,kriz yaşadık,yatağına koyunca kıyameti koparıyordu,o yüzden kucağımda uyutup yatağa koyuyordum,bazen odada kucağımda gezdiriyordum,ninni(çocukşarkısı) söylüyordum,öyle sakinleşiyordu,ağlamayı kesince emziği ağzına tutduruyordum,nini söyleyerek uyutuyordum,yatağa koyuyordum,uyanırsa yatağını sallıyordum.Sonra bir gün yatağa koymamla uyuması bir oldu,ondan sonra sallamayı bıraktım.Bizim rutin şöyle:uyandığı zaman emziriyorum,hava iyise dışarı çıkarıyorum,bahmede bir az geziyoruz, ya da odada oynuyoruz,işim varsa,o arabasında oyuncakla oynuyor,benim işimi görüyorum,uyku işaretleri geldiğinde emziğini veriyorum,tutuyorsa uykusu gelmiş demek,yatağına götürüyorum,oğlumun ismiyle uykusu var,uyumak istiyor,tatlı rüyalar diyorum,çok ağlarsa kucağımda uykuya dalmasını bekleyip yatağına koyuyorum.Bu rutin her gün aynı devam ediyor.Bazen huzursuz olduğu,daha çok kucak istediği zamanlar da oluyor,o zaman da onun ihtiyacına göre davranıyorum.Bizim eve de bir uğrayabilir misin?benimki ya meme de ya açık hava da gezince uyuyor.. kendi kendine uyumayı hiç bilmediği için yatağa koysak apartman inip kalkiyor
8de uyuyorsa ne zaman uyanıyor?Gündüz uykusu için şurada bekleyeyim (memede uyuyor, dalmak üzereyken yanına uzanıyorum uyuduğunda yavaşça kalkıyorum çok zor oluyor) 4 gün oldu geceyi rutine koyduk 8-8 uyuyoruz
neden bebeği emzirmek için uyandırıyorsunuz?Uyandırmazsanız kaç saat uyur?Belki gündüzleri yeteri kadar doyuyor o yüzden geceleri uyanmıyordur.Bir çok doktor artık 4 aydan itibaren bebekler uzun süre uyuya bilir diyorlarGece eve geç gelecek eşe mesaj atılır “ senin gelme saatin bebeğin emzirme saati , alarm kurmayacağım geldiğinde uyandır bebeği emzircem”.Eve gelen eş kişisi benden önce bebeği dürterek, ismi ile seslenerek bayağı yoğun bir çabayla bebeği uyandırır, uykusunu açar sonra da beni uyandırıp uyumaya gider, Sonuç 50 dk bebeği uyutmaya çalışırkende uykusu kaçan ben .
benim oğlum da öyle,su içdiğimde eliyle bardağı ittiriyor,yemek yediğimde de dikkatlice izliyor.Ben yemek yerken uyanıksa hep yanımda oluyor.Kızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
Evet kesinlikle. İki gündür geceyle gündüz biraz karıştı birbirine çünkü gece uykusuna geçmek istemiyor. Dışarı çıkarıyoruz, açık hava ve arabasında tıngır tıngır gitmek uyutuyor. Sonra eve gelip yavaşça yatağına koyuyoruz. Yatağa her koyusta ağlıyor tam o sırada emziği veriyorum, sakinleşip uyuyor.Düzensizliğin düzeni var adeta bu dönemböyle rutini olan bebekleri duyunca inanamıyorum. Ben iki çocuğumda da bu aylarda bir rutin düzenli uyku oluşturamadım. Gündüz ya kucakta uyur ya dışarda pusette. Evdeysem kucağımdan bırakırken daha yakama yapışıyor nasıl uyutup yatağına bırakıyorsunuz nolur bana da bi öğretin kızlar
Evet geçen bir çığlık çığlığa ağladı bir anda. Ben de eşimde şaşırdık öyle hiç olmazdı. Bu ay farklı ciddengerçekten tam olarak dediğin gibi. neyi var acaba düşünmekten yoruluyoruz
Benimki pür dikkat izliyor. Kaşık çatalı kullanışımı başından sonuna izliyor. Su içerken merakla bakıyor. Bugün kahvaltıda ağzına götürdüm hiç açmadı ama ağzını.Kızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
Bebeğin uykusunu açmadan emziriyorum 3 saatte bir , eşim sevmek için uyandırmış. 4 gündür 8-8 arası 12 saat kesintisiz uyuyor, gündüzde 2-2,5 saatte bir 30-45 dk uyuyor.Aslında gece saatlerinde beslenme aralarını açmak istiyorum ama acıkıp hareketleniyor ben de uykusu açılmadan emzirip yerine koyuyorum.8de uyuyorsa ne zaman uyanıyor?
neden bebeği emzirmek için uyandırıyorsunuz?Uyandırmazsanız kaç saat uyur?Belki gündüzleri yeteri kadar doyuyor o yüzden geceleri uyanmıyordur.Bir çok doktor artık 4 aydan itibaren bebekler uzun süre uyuya bilir diyorlar
Benimki 4 aydan beri sofraya aşırı ilgili. Yemekte hep yanımızda belki de ondan bu ilgiağzına meyve sürdüm birkaç kez. Yemek istedi ağladı. 6 ayı sabırsızlıkla bekliyıoruz
Benim bebeğim de oyuncaklarına uzanıyor , belki sofraya oturtsam yiyeceklere uzanacak. Yemek saatlerimizi onun uyku saatine denk getiriyoruz o yüzden takip etmedimKızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
Var en düşük seviye de oluyor di mi ? Valla diğer ağızdan çekmeli olandan hiç memnun kalmadım. Bunu bir fenomen önerdi ben de araştırdım aldım. Eminim memnun kalacağımCokk geçmiş olsun. Atesi varsa ateş düşürücü veriyorlar baska da bisey vermiyorlar
Ben kullanıyorum cok da memnunum sadece süpürgenizin cekme hizi ayari varsa en düşüğe alın ve kullanin o kadar rahat ki
Evet en düşük seviyede kullanacaksiniz ben cok memnunum.Var en düşük seviye de oluyor di mi ? Valla diğer ağızdan çekmeli olandan hiç memnun kalmadım. Bunu bir fenomen önerdi ben de araştırdım aldım. Eminim memnun kalacağım
buna çok sevindim yaaa umudumuzu kaybetmeyelimİlk çocuğum 1 yaştan sonra bıraktığım yerde uyuyordu. Gece kesintisiz uyuması da 2 yaşında memeyi bırakınca oldu. Eninde sonunda oluyor da işte yaşarken zor oluyo
Bu gece de aglama kriziyle geçerse deneyecegim canim
bu burun aspiratörü dysona bağlanıyomu acabaCokk geçmiş olsun. Atesi varsa ateş düşürücü veriyorlar baska da bisey vermiyorlar
Ben kullanıyorum cok da memnunum sadece süpürgenizin cekme hizi ayari varsa en düşüğe alın ve kullanin o kadar rahat ki
benim yiyeceklere uzanmıyor da masada kaşla göz arasında tabağı çekti bugünKızlar bebişlerin ek gıdaya hazırlanma süreci nasıl, yani Sizinkiler yiyeceklere içeceklere uzanıyor mu, benim kız bardaklara elini uzatıyor almak ıstiyor ama yiyeceğe uzanmadı daha sadece dikkatlice izliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?